kamjedeme Odesláno 10. prosinec 2008 Odesláno 10. prosinec 2008 MI 16 108kw chtel jsem se zeptat jestli muzu odstranit katalyzator, mam po emisich a stk a pochybuji o tom, ze auto budu mit jeste dva roky. Chci menit koncovku a nekde jsem cetl, ze kat snizuje vykon a zvysuje spotrebu. jeste dotaz na dverni zamek, musim odemykat na prave strane, u ridice ho mam mrtvy, jde prohodit se spolujezdcovym nebo je pravy a levy? dekuji moc za odpovedi [upravil dne 10/12/08 kamjedeme] Citovat
pastorek Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Katalyzátor by si nemal odstraňovať no ak tam nebude tak sa nič nedeje. Myslím technicky. Dverné zámky ako mechanizmus v dverách je odličný. Zámok ako vložka na kľúč jer zámenná. Motorčeky centrálu by mali byť rovnaké. Možno by stálo za námahu najprv skontrolovať káble v prechodke dverí. Neviem presne čosi myslel pod tým \"mrtvý zámek\" tak som to popísal všetko. Citovat
kamjedeme Odesláno 11. prosinec 2008 Autor Odesláno 11. prosinec 2008 no s tim katem myslim jestli je to vyhodnejsi kdyz tam nebude a u dveri se mi jedna pouze o zamykani klickem, nekdo tam neco strkal a nejde tam dat klic, takze to prohodim z prave strany. Citovat
Jindras Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Ten katalyzátor tam nech-pokud snižuje výkon-je to malé procento,občas je dobrý motor trochu zmáčkonout-trochu to auto víc projet ať se pročistí,jinak je to blbé k tomu druhému kdo to koupí-dneska jsou emisní stanice on-line-už to není taková brnkačka jak to bývalo-já bych ho tam nechal-je to fakt škoda!!! Citovat
urdemala Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 jestli s tim autem hodláš závodit a potřebuješ dva koníky navíc nebo jestli si myslíš, že naše životní prostředí je v bezva stavu, tak ho vyndej.. ale větší účinek než zvyšování výkonu takhle vesnickým způsobem má třeba snižování hmotnosti vozu.. Citovat
dýzl Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Vlastní zkušenosti jsou nulové,ale na BXclubu.com se to řešilo: http://www.bxclub.com/forum.php?kam=vypiszpravu&tema=7&dotazid=1063 Citovat
kamjedeme Odesláno 11. prosinec 2008 Autor Odesláno 11. prosinec 2008 no podle tech odpovedi na tom foru tak vsichni tvrdi, ze motor pak jde lip do otacek a nejde mi o zavodeni ale byl jsem zvykly na jine koniky a ty mi chybi a tak hledam levnou alternativu jak pridat par kw. Jo a ekologie? chod pesky a pak neco mluv o ekologii, tim katem toho o moc do vzduchu nevyleti oproti treba naftakum. Vyhodil jsem zrovna tuning koncofku a koupil normalni a nechcu to auto degradovat tak chcu vyprat ten kat. Citovat
urdemala Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 nejlepší je zavést výfuk přímo do kabiny, to zvýší výkon zaručeně. jen to chce mít otevřený okýnko, aby nevznikal přetlak. Citovat
kamjedeme Odesláno 11. prosinec 2008 Autor Odesláno 11. prosinec 2008 Původně zaslal: urdemala nejlepší je zavést výfuk přímo do kabiny, to zvýší výkon zaručeně. jen to chce mít otevřený okýnko, aby nevznikal přetlak. tak proc nechodis pesky anebo misto auta nejezdis mhd kdyz jsi takovy ekolog, nevim jsem na foru s auty, na foru o vareni jsou taky recepty ve fritaku. Asi mas nejaky eko mindrak ale proc ho resis v danem tematu to nechapu. Sorry za vyjevy ale platil bys treba za jidlo atd. vice kdyz by misto cmoudicich avii to musely rozvazet nove drahe nakladaky? abych nebyl u tebe uplne out tak uz pul roku nekourim tak misto toho si vytahnu ten kat Citovat
urdemala Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 jedinej kdo tu má mindrák i z minimální ochrany životního prostředí jsi ty, jak to tak vypadá. ale já ti tady nechci dělat přednášky, ten kat si klíďo vyndej, mě je to fuk, třeba jezdi na petrolej nebo na močůvku. hlavně aby to mělo kilowaty né? Citovat
P607Olda Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 kamjedeme: Škodu 105 poznáš po čuchu, protože nemá katalyzátor. Chceš se taky přiřadit? Toto je fórum, kde se snažíme držet nějakou technickou úroveň, takže odstranění katalyzátoru ne-e. Ovšem pokud jsi jiného názoru, tak proč se ptáš? Já mám zkušenost z 406 1,8 benzín, urvaný výfuk - auto jelo podstatně hůř, netáhlo. Citovat
Marcel505 Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Původně zaslal: kamjedeme ... si vytahnu ten kat Zejména pokud máš zapsaný KAT v TP, tak příští technickou auto prostě neprojde ani náhodou (i kdyby byli emise ok) a pokud už auto bude mít někdo jiný (jako že asi těžko když by měl zaplatit desítku za dohlášení), tak Ti moc poděkuje, že jsi Kat vyndal a on ho tam bude muset pracně vracet. Fakt nevím, co tím získáš. Hlavně pak napiš, jestli to fakt jede líp. Myslím, že to bude jen pro tvůj dobrý pocit a budeš si myslet, jé, to teď ale jede líp a třeba to bude totéž. Zámek - ty srarý myslím prohodit šli, akorát se musela otočit ta kramle na zámku nacvaknutá. Citovat
kamjedeme Odesláno 11. prosinec 2008 Autor Odesláno 11. prosinec 2008 jako bych nekoho zabil, takova diskuze, a mimo jine jeste pred mym krachem jsem byl takove prase ze jsem mel tri avie, dva transity, dva formany, astru, superba a celicu, kdybych resil nejakou ekologii tak jezdim na koni ale uz jsem tak dost popadal a jde mi o to at mi to auto jede svizne a to se mu ted zase tak moc nechce, koupil jsem si mi16 ze dvou duvou proc jsem si nekoupil normalni 405 tak asi logicky chci kdyz jsem na to zvykly at kdyz auto zaslapnu tak jede. uz jsem z toho vypral silenou tuningovou koncofku a koupil original ale je mi jasne, ze par kw slo pryc a tak jsem to chtel kompenzovat tim katem nic vic, a jesli se za mnou bude nejaky chudak dusit tak to mne fakt mrzi urcite budou muset mit za mnou zaple mlhovky, opravdu duchaplne ekologicke odpovedi majitelu aut. dekuji Citovat
Jindras Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Jak tady se píše-vyndáním se nic na výkonu nepozná-myslelo si to spousty známých atd a dnes by byli rádi,že ho tam mají-ono si člověk řekne brzo to prodám,ale pak se něco nevydaří s penězi atd. a kvůli STK bude člověk rád,že ho tam má!!! Citovat
kamjedeme Odesláno 12. prosinec 2008 Autor Odesláno 12. prosinec 2008 takze kat je venku, auto ma cistci volnobeh a prubeh otacek je lepsi, vymena cca 1hodina. Auto ma na dva roky emise a ja vim, ze v nem budu jezdit maximalne 3-4 mesice a pak ho nekomu dam a ten kat si tam muze dat zpatky. Citovat
pug Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 ako vyzral ten kat? ked si do neho pozrel nebol vnutri vysypany, zborteny? lebo casto znizuje u starych katov vykon prav etym ze sa ta nosna keramick avypln vypali a postupne rozsype, u starych aut byva kat casto len ciastocne alebo minimalne funkcny. kazdopadne pokial nie su ine upravy vybratim katu sa prave straca cast protitlaku takze, skor zvykne byt priebeh vykonu iny ako ze by mal vyraznejsi prinos. (zvykne sa maximum krutaku posunut vyssie, resp samotny krutak sa casto o nieco znizi, a zvykne to pridat radovo niekolko koni na top end teda blizko max otacok. To plati pre NA motory, pre turba je odstranenie katu obvykle vacsi prinos Citovat
tbarth Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 Původně zaslal: kamjedeme jako bych nekoho zabil, takova diskuze, a mimo jine jeste pred mym krachem jsem byl takove prase ze jsem mel tri avie, dva transity, dva formany, astru, superba a celicu, kdybych resil nejakou ekologii tak jezdim na koni ale uz jsem tak dost popadal a jde mi o to at mi to auto jede svizne a to se mu ted zase tak moc nechce, koupil jsem si mi16 ze dvou duvou proc jsem si nekoupil normalni 405 tak asi logicky chci kdyz jsem na to zvykly at kdyz auto zaslapnu tak jede. uz jsem z toho vypral silenou tuningovou koncofku a koupil original ale je mi jasne, ze par kw slo pryc a tak jsem to chtel kompenzovat tim katem nic vic, a jesli se za mnou bude nejaky chudak dusit tak to mne fakt mrzi urcite budou muset mit za mnou zaple mlhovky, opravdu duchaplne ekologicke odpovedi majitelu aut. dekuji Nechci byt hnidopich,ale urco ti ta silena tuningova koncofka pridavala kilowatty? Citovat
kamjedeme Odesláno 12. prosinec 2008 Autor Odesláno 12. prosinec 2008 koupil jsem to s tou besnou koncovkou a ted jsem tam vypral kat a dal origo konec, prvni sel pryc kat a pak koncovka abych poznal rozdil. Ted je to bez katu s origo koncem a je to nadhera, jo a nijak to nesmrdi ani nedymi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.