Weri 605 Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 Miluju buřtguláš... Buřt, brambory, sladká mletá paprika, sůl pepř nový bobek, vodu s moukou zahustit... Bych se užrala...! i studenej... (Jo sem čuník ) A nebo panádlovku polívku... Tu vždycky dělala babička (neumím jí tak jako ona!) ale do vývaru (vody) kořenovou a mraženej hrášek.. Udělat jíšku (mouka máslo) do jíšky sát muškát (květ i strouh. oříšek) sůl pepř a rozmíchat vejce - podle množství... (Já už to na 5l polívky dělám z kostky másla a 8 vajec ) A tu hmotu potom zavaříte jako knedlíčky... Doporučuju dělat čajovou lžičkou - navařej se.. Obyčejný věci ale... Mňam... Knedlík s vajíčkem nebo buchtičky se šodó.. pečenej bůček..... Umírám tu hlady.. Citovat
Šalda Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 (upraveno) Ozzy56, sem se to nehodí, protože to není žádný kulinářský umění. Ale za půl hodiny mě čeká na večeři chleba s vajíčkama na tvrdo, a včera jsem měl na večeři kolínka s cukrem..máslem a skořicí, taky žádná specialita, ale dobrota jak sviňa :-D Ještě podotknu, že ty vajíčka jsou pochopitelně naše domácí ;-) Upraveno 21. duben 2016 uživatelem Šalda Citovat
ozzy56 Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 ale vždyť nadpis nezní ,,kulinářský koutek'' ale ,,dneska vařím já'' já bych taky některá zde uvedená jídla do huby nevzal Citovat
Šalda Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 Tak dobře, dám sem fotku a jdu se nacpat, ještě mě k tomu chybí kefír, ten doma bohužel není. Citovat
Weri 605 Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 Však.. Čerstvej chlebíček......, sádlíčko (pěkně doma vyškvařený) nebo škvarkovou pomazánku....... Šmrncnout hořčicí.... Osolit.., opepřit.. Cibulku na plátečky.., vajíčko na plátečky..... Nebo rohlíček..., máslíčko, syreček....., cibulka a sladká mletá.... Kluci a když máte tučnější bůček.. Dejte ho do pekáčku.., k tomu cibuli, česnek (klidně víc).., nový a bobek.. Kmínu víc i mletýho.., sůl pepř... A pečte a otáčejte - klidně na sra..... Pak vyndejte bobek a nový a nechte ztuhnout.... Tuhý namelte úplně vše na mlýnku na maso.... Luxus mazání na chleba - řikáme tomu bůčonéza.. Rodinný oslavy bez ní neexistujou... Citovat
Medvěd Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 Nakakám Punkiho a Bůčonézu brzo vyzkouším Citovat
Medvěd Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 já bych taky některá zde uvedená jídla do huby nevzal Souhlas, například výše zmiňovaný chřest Citovat
venomcz Odesláno 22. duben 2016 Odesláno 22. duben 2016 Tak jelikož je žena bezlepkář , tak se pro ní doma peče pečivo . Nejčastěji tato veka , připomínající chuť bílého chleba např. v Chorvatsku hodně populární . Peče se v napařené troubě asi 45 minut a krom vody , mouky , 2 lžic oleje , soli , lžičky psylia a kvasnic nic jiného neobsahuje. Na to bezlepková roláda , kde není vůbec žádná mouka . Taky dobrota Citovat
venomcz Odesláno 22. duben 2016 Odesláno 22. duben 2016 (upraveno) A něco pro masožravce :-) paštika . Recept ? Upéct bůček , osmažit cibulku , česnek , pepř , sůl , všechno se to namele i dvakrát - třikrát , ať je to jemné , popř. ponorným mixérem , který se nezalekne takového množství masa , pěkně rozbít na jemno. Nějáká ta prasečí kůže , aby to mělo tvar . No a pak zavařit . Perfektní paštika je na světě . A nejlépe chutná s čerstvým křupavým chlebem :-) Když jedeme na dovolenou tak si bereme s sebou :-) V konzervě to vydrží dlouhou dobu. Ještě jsme zavařovali kolena ale ty už nafocené nemám . Upraveno 22. duben 2016 uživatelem venomcz Citovat
ozzy56 Odesláno 22. duben 2016 Odesláno 22. duben 2016 pečený bůček bych neměl, ale vždycky prohraju (aspoň jeden krajíc) Citovat
vendelinek Odesláno 22. duben 2016 Autor Odesláno 22. duben 2016 tak to jsem rád,že nejsem sám odesláno z Lumie Citovat
venomcz Odesláno 22. duben 2016 Odesláno 22. duben 2016 Pečený bůček děláme vždy s bramborem a děláme ho tolik , aby zbylo , dal se do lednice a na druhý den pěkně s chlebem :-) v práci jsou všichni masoví , i ženské , takže na narozeniny je jasno . Buček nebo škvarková pomazánka , sádlo s chlebem solí a pěpřem a podobné zdravé dobrůtky :-D Citovat
vendelinek Odesláno 24. duben 2016 Autor Odesláno 24. duben 2016 dneska jsem si taky pochutnal,plněné papriky s těstovinama Citovat
vendelinek Odesláno 12. květen 2016 Autor Odesláno 12. květen 2016 dneska jsem si pochutnal,opečené uzené s brambůrem a tatarkou,mňam,mňam Citovat
vendelinek Odesláno 22. květen 2016 Autor Odesláno 22. květen 2016 Tak si nechte chutnat,dneska jsou smažené žampiony s hranolkama Citovat
Šalda Odesláno 22. květen 2016 Odesláno 22. květen 2016 Tak smažený žampiony jsme taky dneska měli, ale s brkašou :-D Citovat
Aluška Odesláno 31. květen 2016 Odesláno 31. květen 2016 Dneska k obídku uvařeno italské šafránové rizoto s parmazánem...no to je žrádlo, na to že je to udělaný z pár surovin a není v tom maso, je to neskutečně dobrý Citovat
vendelinek Odesláno 31. květen 2016 Autor Odesláno 31. květen 2016 (upraveno) u nás dneska byla tak trochu dietka,brkaše a volský voka,maso aspoň týden nemusim Upraveno 31. květen 2016 uživatelem vendelinek Citovat
MilanF1 Odesláno 31. květen 2016 Odesláno 31. květen 2016 (upraveno) Dneska jsem trochu vařil/pekl. 1. Kynuté jahodové knedlíky 2. Meruňkový koláč (kynutý) 3. Slané šneci z listového těsta Není to žádné velké kulinářské umění, ale podstatné je, že to chutná. Upraveno 31. květen 2016 uživatelem MilanF1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.