Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

A zkoušels ty ballasty vyndat a položit někam mimo? Prostě tak daleko od elektroniky, co dosáhne kabel...

Nezkoušel, jenže ono je právě problém v tom, že ono se to nerestartuje pokaždý. Není to ani restart v pravým slova smyslu, prostě nachviličku jako by vypadlo uplně napětí.Ale udaje na kilometrovníku a třeba stánice rádia zůstanou zachovány. Vypadne to jenom někdy a jezdit a sutem a balastama mimo něj abych vyzkoušel, jestli je to tím, to asi docela dost dobře nejde:(

Odesláno
Původně zaslal: antal

Nemáš možnost si od niekoho požičat silnejšiu baterku ?Vyskušaš a uvidíš.

No já bych to s tou baterkou vyzkoušel, dokonce jsem si i myslel, že by to tím mohlo být, jenže mě tady každej odrazuje, že baterkou to není :(

Odesláno

Za vyskušanie nič nedaš.Samozrejme nehovorim že ju maš kupit ale ak maš niekoho kto by ti ju na chvilu pučil tak nevahaj.Bolo by škoda tie xenony vyhadzovat keby to bola len nejaká prkotina

Odesláno

ray-paja: dal by som na radu Fakira podl amna j eto elektromagnetickym rusenim cez kabelaz, skus premiestnit najprv jeden a potom druhy balast. Hovorim to preto tak jednoznacne lebo byvale auto malo novu baterku (74Ah Varta Siver Dynamic 680A startovaci prud) a pri zapnuti xenonov to sice neresetiovalo palubny PC ale asko vzdy to trhlo motorom a znizilo otacky, robilo to aj za jazdy, uz som to nedoriesil ale teraz som si uvedomil ze lavy balast bol chyteny s-ka paskou o kablovy zvazok.... teraz u 306gti6 mam HID sadu tiez a xenony nesposobovali pri starte citelny pokles napatia ani ked som uz mal velmi slabu baterku ktoru som vcera vyhodil. Na 99% to bude umiestnenim toho balastu skus ho premiestnit

Odesláno
Původně zaslal: pug

ray-paja: dal by som na radu Fakira podl amna j eto elektromagnetickym rusenim cez kabelaz, skus premiestnit najprv jeden a potom druhy balast. Hovorim to preto tak jednoznacne lebo byvale auto malo novu baterku (74Ah Varta Siver Dynamic 680A startovaci prud) a pri zapnuti xenonov to sice neresetiovalo palubny PC ale asko vzdy to trhlo motorom a znizilo otacky, robilo to aj za jazdy, uz som to nedoriesil ale teraz som si uvedomil ze lavy balast bol chyteny s-ka paskou o kablovy zvazok.... teraz u 306gti6 mam HID sadu tiez a xenony nesposobovali pri starte citelny pokles napatia ani ked som uz mal velmi slabu baterku ktoru som vcera vyhodil. Na 99% to bude umiestnenim toho balastu skus ho premiestnit

Jako ukostřený ty balasty mám oba dva dobře. Jeden mám u klíňáku - tam žádný kabely nejsou a druhej je kousek od řídící jednotky, tam sice nějaký kabely jsou, ale mám pocit, že nějak blízko té řídící jednotky to není a že by se ten balast dotýkal kabelů, tak to snad taky ne. Odpoledne sem dám kdyžtak foto, kde přesně ty balasty mám umístěný a jak to tam vypadá, ale fakt si nemyslím, že by to bylo nějakým rušením, i když zkušenosti s tím žádný nemám, takže zase netvrdím, že by to tím nemohlo být.Díky za radu.

Odesláno

podobny problem jsem mel u sve 406, pri zapnuti xenonu spadly rucicky otackomeru a palivomeru na nulu a zaroven klavesnice imobilizeru zahlasila chybu.

Problem byl v paticich zarovek, do ktery jsou balasty zapojeny temi nasunovacimi Fast-On konektory, vetsinou jsou ty patice zarovek trochu vyhrate a je tam velky prechodovy odpor, ktery zpusobuje tyhle \"restarty\" palubni site, na kratkou dobu pomohlo ocisteni a prihnuti kontaktu v patici zarovek, ovsem po chvili se problem vratil, natahl jsem tedy kabel prurezu cca 2,5mm2 primo od akumulatoru, pripojil ho na relatko, ktere je spinane kabelem pripojenym do patice zarovky jednoho ze svetel a na vystupu z relatka jsem rozdelil privod od baterie na dve vetve, kazdou jistenou vlastni pojistkou 15A a tyto vetve privedl ke kazdemu ballastu zvlast. Ballasty jsem taky ukostril primo na karoserii, takze nyni nejsou zapojeny do patic zarovek ve svetlech ale maji sve vlastni poradne napajeni a ukostreni pres silnejsi draty a je po problemu, od te doby se mi to nestalo ani jednou

Odesláno

Ferry-to znie dost logicky, co si napisal, to ma nenapadlo, v tom pripade by to znamenalo ze je problem v konkternej HID sade a kabelazi (poddimenzovanej)

Odesláno

Tak tady přikládám fotku umístění těch balastů. jak sjem říkal, přijde mi, že ty balasty nejsou blízko nějakým drátům nebo elektronice, takže by to snad nic rušit nemělo.

post-0-14109603693983_thumb.jpg

Odesláno

Ako tu už bolo povedané, rušenie môže byť prenášané aj po kábli nie len vzduchom, teda vzdialenosť od ostatnej elektroniky nie je až taká rozhodujúca, bude to robiť vždy. V takom prípade by mohlo pomôcť odrušenie napájania balastu. Fakt by som ale najskôr skúsil tú batériu, aby sa vylúčila. Za pokus nič nedáš, teda ak si máš kde požičať. Ak máš nejakého známeho alebo dobrého suseda tak si na deň dva vymeňte batérie. Potom to odrušenie.

Odesláno

ak je to tym co napadlo Ferryho tak vykonnejsia baterka (s vyssim startovacim prudom) ti moze problem z vacsej casti vyriesit , aj ked neodstranis problem. To znamena ze to moze pomoct aj ked to neni baterkou:-)

Odesláno
Původně zaslal: pug

ak je to tym co napadlo Ferryho tak vykonnejsia baterka (s vyssim startovacim prudom) ti moze problem z vacsej casti vyriesit , aj ked neodstranis problem. To znamena ze to moze pomoct aj ked to neni baterkou:-)

proc kupovat silnou baterku za min. 2500Kc, kterou stejne slabsi alternator, na kterou neni dimenzovan, nebude dobijet na 100%, kdyz staci dat relatko za 40Kc a natahnout par dratu

mam 55Ah baterku a po zminene uprave zapojeni jsem uz nemel nikdy problem s popisovanou zavadou

[upravil dne 17/12/08 Ferry]

Odesláno

Tak jsem se včera bavil ještě s jedním kamarádem, co je autoelektrikář a ten říkal, že některý autopočítače si prej testují něco jakoby odpor žárovek, jestli nejsou třeba prasklý atd. A xenony mají trošku jinej odpor jak halogeny co tam byly před tím, tak že prej je možný, že by s tím právě ten počítač mohl mít nějakej problém a říkal, že by to vyřešil teoreticky zátěžovej modul přidanej k těm světlům, něco jako zatěžovací odpor. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?

Odesláno

Ten záťažový modul sa tam dáva ako vravíš len preto, aby PP nehlásil vypálenú žiarovku, keďže xenóny majú menší odber. Reštart to ale istotne nespôsobí. To by sa ti reštatoval aj pri vypálení obyčajnej žiarovky.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Pánové musím se přidat, HID xenon sada - po zapnutí=konec klidu. Dodnes. Prostě přístroje skočily k nule, hláška nefunkční airbag, ASR,ESP. prostě peklo. Vše při běhu motoru. Když jsem nejdříve rozsvítil xenony a pak startoval- vše v klidu. To přece nemůže být baterií!! Při rozsvěcení v klidu nebyl žádný pokles znát...Dnes jsem všechnu kabeláž xenonů dal z dosahu ostatní kabeláže. A jejda! startuju a svítím, žádné hlášení, žádné poklesy.A to když jsem se dříve rozhodl zapnout xenony při jízdě tak vypadl na 2-3 sekundy motor..Snad Vám to pomůře i když mám ULYSSE..(P807)...mějte se..

Odesláno

Ahoj,podle mě by mělo být zcela normální,že si člověk zapne světla až po nastartování. Potom se Ti takový problém s podpětím nemůže stát,pokud není akumulátor vadný. Nový akumulátor určitě pomůže,ale pokud si v zimě budeš zapínat světla a až pak startovat,tak to nevydrží ani ta nová moc dlouho.

Odesláno
Původně zaslal: HonzaT

Ahoj,podle mě by mělo být zcela normální,že si člověk zapne světla až po nastartování. Potom se Ti takový problém s podpětím nemůže stát,pokud není akumulátor vadný. Nový akumulátor určitě pomůže,ale pokud si v zimě budeš zapínat světla a až pak startovat,tak to nevydrží ani ta nová moc dlouho.

A kde jsi to vzal? Já teda nevím,ale tady snad nikdo nepsal, že ty světla zapíná před nastartováním motoru.

Odesláno

Uplně v prvním příspěvku píše,že pokud zapne světla až po nastartování motoru,tak mu to na 90 procent neudělá. Mě se tedy zdá,že z toho vyplívá,že světla většinou zapíná před startem. Pokud ne,tak promiň.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...