Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobre nehádajme sa beriem že heater plug=glow plug z popisu to jasne vyplýva napriek tomu mi tie časy nejak nepasujú. V tom texte čo som dal je dvojlitrový motor a dal som to sem nie kvôli prídavnému ohrevu ale dobe dožhavovania. Keď si na tej stránke nájdeš text \"POST HEATING\" v spodnej časti, píše sa tam, že dožhavovanie trvá max. 60 sekúnd po naštartovaní. Môžeš uviesť zdroj tvojho článku?

Odesláno

Můj zdroj je zase k motoru DW10ATED i DW10TD, konkretně Peugeot 806, Citroen Evasio, Citroen Xantie. Co jsme se díval, tak u Pežotu příhřev chladící kapaliny nemá ani 206, 307, 406 a dokocne ani ne 607 což mě docela překvapilo. Nicméně to co máš ty za link k té 206tce je k motorům DW10TD.

Nicméně ppo podrobnějším prostudování příručky jsem našel stejnou větu jako je u té 206

POST HEATING

Post-heating consists of prolonging the operation of the glow plugs for a maximum of 60 seconds from the end of the starting phase .

Parameters which could interrupt post-heating :

coolant temperature greater than 20 degrees C

flow injected greater than 35 mm3

engine speed above 2000 rpm

Jenže to je v obecné části což je zajímavé že obecná a detailní je mezi sebou nejspíš v rozporu, protože v té detailní už se píše tohle.

Postheating operation.

Post-heating allows the operation of the heater plugs to be prolonged following the starting phase.

Postheating is used to reduce pollutant emissions during the first few minutes after starting.

Engine coolant temperature Post-heating duration

- 30 °C 3 minutes

- 10 °C 3 minutes

0 °C 1 minute

10 °C 1 minute

18 °C 30 seconds

40 °C 0 seconds

Parameters which can interrupt the postheating :

Engine coolant temperature lower than 20°C.

Injected fuel flow exceeding 35 mm3.

Engine speed greater than 2000 rpm.

Odesláno

ja mám též 1.6 HDI 80 KW a me kontrolka zhaveni akorat problikne kdyz otocim klickem do druhe polohy a pak nastartuji hned na drc.Tak jsem prave stoho jelen ale je pravda ze tady jeste pod -0°C jeste ani nebylo

Odesláno

Si myslim, ze ked zhavice pri nula stupnoch celzia zhavia 0,5 sekundy pred startom, tak maju prd vplyv na ohriatie samych seba nie to este priestoru v ktorom su umiestnemne, to akoby tam ani neboli. Niekde sa vsak viedla diskusia, ze sa zhavi uz pri odomykani auta, v akych casoch to neviem.....koniec koncov vyskusam to pomerat kedze je teraz chladnejsie a min. jeden zhavic mam vadny a na brnk to teda nechyta.....

• O 5 let později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Dobrý den všem

Taky mě trápí studené starty při teplotě 0 a méně. Vyměněny všechny žhaviče (ty původní byly stejně OK). Ale spíš mě trápí dlouhá doba dožhavování po startu.Připojil jem si žárovku k žhaviči pro kontrolu. Při dnešní teplotě 10 stupňů dožhavuje asi 4 minuty což je hodně . Při jízdě vypne tak po 4km. Tak se ptám které čidla ovlivňují dobu žhavení??

Navíc jsem zjistil ,že po nastartování studeného motoru v mrazu mi prosakuje nafta z rail čerpadla v dělící rovině zvrchu přetlakového ventilu po zahřátí už neteče..

Odesláno

Dobu žhavenia a dožhavovania riadi ECU podľa teploty motora,vonkajšej teploty....

Máš to rozpísané na predchádzajúcej strane......nečítané???

[upravil dne 27/2/14 14:40 od ferinko2]

Odesláno

Četl a proto se ptám.Protože ty časy dožhavení mám o hodně delší než se uvádí v předchozím příspěvku a vybíjí mi to baterii.. Kolega Kokeš 25 tady vzpomína i čidlo teploty paliva. Půjdu tedy po těchto čidlech. Díky.

Odesláno

Ako ti to môže vybíjať batériu,keď máš natočený motor?:myslim

A doba dožhavovania je iná pre každý motor a ECU.

[upravil dne 27/2/14 15:34 od ferinko2]

Odesláno

Při krátkých štrekách se ti nestačí dobít. Spočítej si odběr světel ,žhavení, posilovač řízení atd. plus proud startéru při startování. Musel bych jet min. 20km aby se baterie dobila na kapacitu před startem v mrazu. Alternátor taky není všemohoucí. Sleduju to delší dobu ,když jedu večer tak mi poblikávají světla vlivem velkého odběru proudu. Napětí při jízdě cca 13,5 a to je málo.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Takže dle diag. chyba: P0183 \"chyba v obvodu teploty paliva A signal příiš vysoký\" ...Nevíte jaký odpor by mělo mít dobré čidlo teploty paliva??? Já naměřil asi 3kohm. Dožhavuje mi to i přidnešních teplotách kolem 12 stupňů přes dvě minuty... :fnuk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...