Fusion Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Mám takovejdle problém, podle mě je to jednoduchý ale třeba se mýlím. Jezdím tudy denně a každej den je to jinak. Brňáci budou vědět, je to nová křižovatka ul. Hlinky u BVV. Stříbrný cabrio jede od prahy, na křižovatce sou samozřejmě semafory (zvlášť pro jízdu rovně, zvlášť pro odbočení vpravo kam cabrio jede). Zelená pro odbočení vpravo má zpoždění po semaforu pro jízdu rovně cca 3vt. Já si myslím, že je to jednoduchý, modrý auta mají dát protijedoucímu přednost a ten v klidu odbočí. Problém je podle mě ten, že ten ostrůvek je dost velkej (dálka cca 2 aut) a ty modry auta mají pak dojem, že sou na hlavní a tak nemusí dávat stříbrnýmu přednost. Denně je situace jinak - někdy dávají modří přednost, někdy ne a ještě se rozčilují. Ale skoro pokaždé váhají jak modří, tak stříbrní a nidko neví jak to je. Už sem se o tom bavil s plno lidma a všichni to vidí stejně. Jenom dodám, že hlavní je napříč (kam všichni odbočují), ta kolmá je vedlejší ale to je nepodstatný protože jedou semafory. Názory? Citovat
Fx Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 A značky tam nejsou? Co jsem tak vypozoroval tady v Praze a okolí, tak většinou je tam i značka \"Dej přednost v jízdě\" i pro případ, že by semafory nešly. Citovat
Fusion Odesláno 29. listopad 2008 Autor Odesláno 29. listopad 2008 Myslím, že ne, aspoň sem si jich nevšiml. Edit: já sem vlastně jako modří (od Svitav) nikdy nejel, nebo jen jednou. Tak ještě edit, jo stříbrnej má pod semaforem trojúhelník \"Dej přednost v jízdě\". [upravil dne 29/11/2008 Fusion] Citovat
Medvěd Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Podle mě má pravdu Fusion - pokud bych jel na místě cabria, asi bych to tam klidně tomu modráskovi švihnul (na ostrůvku 100% značka není, takže přednost zprava). Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 I kdyby tam značky byly, přednost maj světla. Podle měš je to jasný. 1. jsou definovány hranice křižovatky, 2. při odbočování vlevo maj přednost všechna protijedoucí vozidla, 3. je pro ta modrá auta na křižovatce světlo Příkaz k opuštění křižovatky? To by hodně napovědělo. Citovat
Fusion Odesláno 29. listopad 2008 Autor Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: Edison I kdyby tam značky byly, přednost maj světla. Podle měš je to jasný. 1. jsou definovány hranice křižovatky, 2. při odbočování vlevo maj přednost všechna protijedoucí vozidla, 3. je pro ta modrá auta na křižovatce světlo Příkaz k opuštění křižovatky? To by hodně napovědělo. Zelená šipka? Mám dojem že asi jo. Kdyby stříbrnej chtěl jet doleva na Kohoutovice tak tam taky je šipka. Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Ona šipka by neměla svítit pokud jedou auta proti (snad i doprava). A když nesvítí, platí ta přednost protijedoucím vozidlům. Myslím. Citovat
Fusion Odesláno 29. listopad 2008 Autor Odesláno 29. listopad 2008 Většinou totíž sou podobý křžovatky řešený tak, že stříbrnej má místo semaforu jen blikající oranžovou \"třetinu semaforu\" a pod ní trojúh. \"Dej př. v jízdě\". Tam by musel stříbrnej počkat podle mě. Citovat
Fusion Odesláno 29. listopad 2008 Autor Odesláno 29. listopad 2008 Hustý, našel sem fotku. Stříbrnej stojí jako vlevo dole na tom odbočení vpravo. Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 blikající oranžová pozorňuje na to, že chodci na přechodu maj řednost. Někdy tam bývá i panáček :-). Dopravní značce jsou SSZ nadřazena. Citovat
Kurt Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 \"vlevo dole na tom odbočení vpravo\" - no nevím, jestli chápu to místo správně ale vidím tam na sloupu takovej bílej trojúhelníček s červeným okrajem. Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: Kurt \"vlevo dole na tom odbočení vpravo\" - no nevím, jestli chápu to místo správně ale vidím tam na sloupu takovej bílej trojúhelníček s červeným okrajem. Kolikrát se tu ještě bude opakovat, že SSZ je nadřazeno pevnému značení??? ;-) Citovat
Kurt Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Ovšem my nevíme, co dělá SSZ, nebo ano? Citovat
Fusion Odesláno 29. listopad 2008 Autor Odesláno 29. listopad 2008 Na semaforu zelená v obou směrech. Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 jj, výchozí stav je popsán v prvním příspěvku, nemýlím-li se. Tedy funkční. Kdyby bylo nefunkční, je situace nepatrně jiná, ovšem na přednosti protijedoucích vozidel při odbočování vlevo to nic nemění. Citovat
Demo Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 stribrny jede \"kratsi\" oblouk, takze by mel mit prednost... Citovat
Martin.405 Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 tama jezdim do práce každopádně když já odbočuju doprava tak mám přednost před protisměrem a zatím sem tam problém že by mi někdo nedal přednost neměl Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: Demo stribrny jede \"kratsi\" oblouk, takze by mel mit prednost... \"Kratší oblouk\" ve smyslu zákona neexistuje, nemá tedy žádný význam. Citovat
Edison Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: Martin.405 tama jezdim do práce každopádně když já odbočuju doprava tak mám přednost před protisměrem a zatím sem tam problém že by mi někdo nedal přednost neměl Nemáš přednost před protisměrem, ale před odbočujícími vlevo. :-) Citovat
budvar Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Jen doplním, že stejná situace je u Tesca v Králově poli - Reissigova/Sportovní http://www.mapy.cz/#x=138137472@y=132888400@z=16@mm=FP@sa=s@st=s@ssq=cimburkova,%20brno@sss=1@ssp=124834725_127403905_146264997_145704833 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.