vendelinek Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=609126 Citovat
Majar Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 To si myslím že není všechno čím nás poctí!!? Citovat
Guest servisman Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 a co chceš to je mi jasný ještě odmakat 20 let Citovat
Majar Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 Původně zaslal: honza406 a co chceš to je mi jasný ještě odmakat 20 let Já jenom 30let!:myslim Citovat
Dundee Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 Původně zaslal: Majar Původně zaslal: honza406 a co chceš to je mi jasný ještě odmakat 20 let Já jenom 30let!:myslim To já jen 39, teda jestli se toho dožiju... Citovat
jack 306 Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 já jsem ještě nezačal ale už mi je jasné že zádny důchod s takovou nebudu mít:nevim:nevim Citovat
MatrixChose Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 Mě je 22 a fakt tohle neřeším a ani se o to nezajímám. Za 40 let to bude kdovíjak, s ničím ani nepočítám a hlavně pochybuju, že se toho vůbec dožiju Citovat
vendelinek Odesláno 28. listopad 2008 Autor Odesláno 28. listopad 2008 No,já osobně bych se rád dopracoval aspoň těch 12 let do duchodu,pokud něco najdu:D Citovat
OK406 Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 Myslím si, že to ještě není konečné!! Však oni to zákonodárci změní a zvýší odchod do důchodu!! Přece nebudou vyplácet důchodové připojištění:bacha:bacha Citovat
maturantka Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 Tak si říkám, jestli se vracet do ČR Citovat
Medvěd Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 A o co Vám jde?? S mojí životosprávou se stejně důchodu nedožiju (pokud ne životospráva, on už se o to postará nějaký dement na silnici) a pokud bych se náhodou i dožil, představa nudícího se dědka s hůlkou, sedícího v parku a nivě okukujícího gymnazistky vracející se ze školy nebo frontového bojovníka nadávajícího vždy, na všechno a hlavně nahlas není zrovna představa, která by mě nějak oslovovala a říkala: \"Medvěde, těš se do důchodu, to si užiješ ..\" Z lidí, které znám a které považuju za životní vzor je jen hrstka, kteří si opravdu důchod dokázali užít (většinou se jedná o restituenty, kteří své majetky zpeněžili a zbytek života cestovali po světě), zbytek prohlásil po pár měsících \"sladkého nicnedělání\", že než takhle bez smyslu přežívat, to raději budou dělat - a začali si přilepšovat podnikáním (cesta je o to jednodušší, že ať se v podnikání daří či ne, tak každý měsíc přichází směšný obolus od státu, z kterého se aspoň základní poplatky dají zaplatit - podnikání je už jen přilepšení, kolikrát ale několikanásobek toho mrzkého základu). Nechápu, jak někdo může řešit otázku důchodu 20 či 30 let před jeho faktickým počátkem - pro mě osobně je fakt nutnosti odejít do něčeho tak ponižujícího, jako je staroba spíš strašákem - prostě se člověk pomalu stává přítěží svému okolí A NA TO SE FAKT NETĚŠÍM! Netvrdím, že si neplatím důchodové připojištění, ale chápu jej jako spoření na stáří, které bych chtěl využít až už nebudu moci (nebo mi dojde chuť) dělat nějakou smysluplnou práci - pak bych chtěl hlavně cestovat - jen čekat s otevřenou dlaní, co mi stát pošle zhora do chřtánu se nedá (znamená to totiž plnou závislost na cizích rozhodnutích a s takovou nejistotou se fakt žít nedá). [upravil dne 29/11/2008 Medvěd] Citovat
Petra XSI Odesláno 1. prosinec 2008 Odesláno 1. prosinec 2008 Méďo já ti tleskám a plně souhlasím. Samozřejmě nevím jak na tom budu v 65ti letech, ale........takový malý příklad, u nás v podniku je plno důchodců. Jedna nechce být doma s manželem, jedna chce být prostě mezi lidmi a \"nezblbnout\", jedna chce cestovat a tak každý rok jezdí do Mexika, Dubaje a jiných exotických destinací. Myslím, že by byl docela zajímavý průzkum kolik lidí \"přesluhuje\" a kolik lidí jde do důchodu skutečně podle odpracovaných let. Jen je věc, která se mi nelíbí, ti naši důchodci pobírají řádný důchod a k tomu mají plat jako my, příjde mi to nespravedlivý. Když si vezmeme, že důchodci už nikoho neživí, ale třeba mamina na mateřský, má přesně určeno kolik může odpracovat hodin, aby o přídavky nepřišla...... ale za to samozřejmě nemůžou důchodci........ Citovat
Marlin Odesláno 1. prosinec 2008 Odesláno 1. prosinec 2008 ja si myslim ez v meme veku nema duchod ani smysl resit. jak rika mama, stat chce docilit toho ze lidi budou umirat na pracovisti. Citovat
Petra XSI Odesláno 1. prosinec 2008 Odesláno 1. prosinec 2008 No jo no, naše \"životnost\" se prodlužuje, průměrně se snad dožíváme pětasedmdesáti. Populace stárne a kdo to má živit, sice teď se nějakých pár let rodí dětí víc, ale ty začnou makat tak za dvacet let...........kapánek začarovanej kruh:myslim Citovat
ajven Odesláno 1. prosinec 2008 Odesláno 1. prosinec 2008 No neviem, ako u vas, ale u nas sudruh Fico to nechce este predlzovat zato nam mladym chce vyberat prachy z 2. piliera a chce ich rozdavat sucasnym dochodcom ako vdaku zato, ze ho volia. Je to bohapuste rozhadzovanie penazi nas mladych co musime makat na sucasnych dochodcov. Moj odkaz je jasny. Trpeli tu 40r. komancov a nech teraz nevyplakavaju ze maju malo! Kto chce robotu si najde aj popri dochodku! Tato generacia dochodcov dostala byty za 20-30tisic kcs alebo postavili chalupy ako kravy/ hlavne neekonomicke/ za 50-100tis. Nemusia splacat hypoteky tak ako my mladi do 50-60r. takze nech nevyplakavaju ze nemaju peniaze. My mladi musime splacat a este aj odvadzat viac penazi do soc. poistovne. Nech sa nehnevaju, ael my mladi to mame omnoho tazsie a co nas caka? Odchod v 70ke! Fuj. Takze uz by som bol najradsej keby sudruh Fico odisiel z vlady. Ako potom chce zvysit porodnost? Ako moze povedat ministerka PSVaR, ze demograficka kriza nehrozi, ked to hovoria vsetci odbornici naokolo? Trubka hlupa, ktora sa podoba na E.T.iho tak nevie ani priznat farbu. Je mi z toho blbo! Citovat
permonik7 Odesláno 1. prosinec 2008 Odesláno 1. prosinec 2008 Moje slova, furt důchodci pláčou že nemají. Nejsou prachy, tak oškubem aspoň ty, co makají. A čím lepší máš výplatu, tím víc ti můžem strhnout na daních. Když daní i bonusy, tak to je humus. Když pak ale jdu na neschopenku, kterou mám průměrně jednu za rok a půl, tak musím sáhnout do rezerv abych přežila. Kdybys si ty prachy za sociální pojištění strkala někam do prasátka a v případě potřeby je vytáhla, tak na tom budu hnedka líp. Jenže to je ten náš \"kolegiální\" systém. Souhlas s ajvenem. Citovat
MatrixChose Odesláno 1. prosinec 2008 Odesláno 1. prosinec 2008 Původně zaslal: Petra XSI Jen je věc, která se mi nelíbí, ti naši důchodci pobírají řádný důchod a k tomu mají plat jako my, příjde mi to nespravedlivý. Když si vezmeme, že důchodci už nikoho neživí, ale třeba mamina na mateřský, má přesně určeno kolik může odpracovat hodin, aby o přídavky nepřišla...... ale za to samozřejmě nemůžou důchodci........ Takhle bych to teda neviděl, spíš právě naopak, že je jenom dobře, že důchodci pracujou, protože i nadále odváděj daně do společný kasy a v podtatě si \"na sebe vydělávaj\". A nevěřím tomu, že nepřijmou kamkoliv do zaměstnání mladýho člověka místo důchodce. Nijak jim nefandím, ale tohle jsou lehký počty Citovat
Petra XSI Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: Petra XSI Jen je věc, která se mi nelíbí, ti naši důchodci pobírají řádný důchod a k tomu mají plat jako my, příjde mi to nespravedlivý. Když si vezmeme, že důchodci už nikoho neživí, ale třeba mamina na mateřský, má přesně určeno kolik může odpracovat hodin, aby o přídavky nepřišla...... ale za to samozřejmě nemůžou důchodci........ Takhle bych to teda neviděl, spíš právě naopak, že je jenom dobře, že důchodci pracujou, protože i nadále odváděj daně do společný kasy a v podtatě si \"na sebe vydělávaj\". A nevěřím tomu, že nepřijmou kamkoliv do zaměstnání mladýho člověka místo důchodce. Nijak jim nefandím, ale tohle jsou lehký počty Asi jsem nebyla správně pochopena. Mě nevadí, že důchodci pracují (teda asi bych mluvila jinak kdybych neměla práci), ale mě příjde nespravedlivý, že pobírají důchod a k tomu výplatu. Vždyť oni nejsou v důchodu, oni pracují....... Citovat
maturantka Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: Petra XSI Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: Petra XSI Jen je věc, která se mi nelíbí, ti naši důchodci pobírají řádný důchod a k tomu mají plat jako my, příjde mi to nespravedlivý. Když si vezmeme, že důchodci už nikoho neživí, ale třeba mamina na mateřský, má přesně určeno kolik může odpracovat hodin, aby o přídavky nepřišla...... ale za to samozřejmě nemůžou důchodci........ Takhle bych to teda neviděl, spíš právě naopak, že je jenom dobře, že důchodci pracujou, protože i nadále odváděj daně do společný kasy a v podtatě si \"na sebe vydělávaj\". A nevěřím tomu, že nepřijmou kamkoliv do zaměstnání mladýho člověka místo důchodce. Nijak jim nefandím, ale tohle jsou lehký počty Asi jsem nebyla správně pochopena. Mě nevadí, že důchodci pracují (teda asi bych mluvila jinak kdybych neměla práci), ale mě příjde nespravedlivý, že pobírají důchod a k tomu výplatu. Vždyť oni nejsou v důchodu, oni pracují....... Na jednu stranu jo. Nevím, jak to je teď, ale dřív bylo, že třeba částečně (možná i plně, nevím) invalidní důchodci měli to omezení, co píšeš i u těch maminek. To nechápu, navíc oni neměli omezení odpracovaných hodin, ale vydělaných peněz. Proč? Chápu omezení, že třeba nesmí pracovat víc jak 6 hodin denně, ale proč si za tu dobu nemůže vydělat jakoukoliv částku? Citovat
Ravel Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Nechápu, že se pořád divíte. My budeme chodit do práce v sedmdesáti s dekou v podpaží, aby nás s ní mohli přikrejt, až to s náma sekne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.