Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Majar

Původně zaslal: honza406

a co chceš to je mi jasný ještě odmakat 20 let :aut

Já jenom 30let!:myslim:D:myslim

To já jen 39, teda jestli se toho dožiju...

Odesláno

Myslím si, že to ještě není konečné!! Však oni to zákonodárci změní a zvýší odchod do důchodu!! Přece nebudou vyplácet důchodové připojištění:myslim:bacha:bacha:bacha

Odesláno

A o co Vám jde??

S mojí životosprávou se stejně důchodu nedožiju (pokud ne životospráva, on už se o to postará nějaký dement na silnici) a pokud bych se náhodou i dožil, představa nudícího se dědka s hůlkou, sedícího v parku a nivě okukujícího gymnazistky vracející se ze školy nebo frontového bojovníka nadávajícího vždy, na všechno a hlavně nahlas není zrovna představa, která by mě nějak oslovovala a říkala: \"Medvěde, těš se do důchodu, to si užiješ ..\"

Z lidí, které znám a které považuju za životní vzor je jen hrstka, kteří si opravdu důchod dokázali užít (většinou se jedná o restituenty, kteří své majetky zpeněžili a zbytek života cestovali po světě), zbytek prohlásil po pár měsících \"sladkého nicnedělání\", že než takhle bez smyslu přežívat, to raději budou dělat - a začali si přilepšovat podnikáním (cesta je o to jednodušší, že ať se v podnikání daří či ne, tak každý měsíc přichází směšný obolus od státu, z kterého se aspoň základní poplatky dají zaplatit - podnikání je už jen přilepšení, kolikrát ale několikanásobek toho mrzkého základu).

Nechápu, jak někdo může řešit otázku důchodu 20 či 30 let před jeho faktickým počátkem - pro mě osobně je fakt nutnosti odejít do něčeho tak ponižujícího, jako je staroba spíš strašákem - prostě se člověk pomalu stává přítěží svému okolí A NA TO SE FAKT NETĚŠÍM!

Netvrdím, že si neplatím důchodové připojištění, ale chápu jej jako spoření na stáří, které bych chtěl využít až už nebudu moci (nebo mi dojde chuť) dělat nějakou smysluplnou práci - pak bych chtěl hlavně cestovat - jen čekat s otevřenou dlaní, co mi stát pošle zhora do chřtánu se nedá (znamená to totiž plnou závislost na cizích rozhodnutích a s takovou nejistotou se fakt žít nedá).

[upravil dne 29/11/2008 Medvěd]

Odesláno

Méďo já ti tleskám :potlesk a plně souhlasím. Samozřejmě nevím jak na tom budu v 65ti letech, ale........takový malý příklad, u nás v podniku je plno důchodců. Jedna nechce být doma s manželem, jedna chce být prostě mezi lidmi a \"nezblbnout\", jedna chce cestovat a tak každý rok jezdí do Mexika, Dubaje a jiných exotických destinací. Myslím, že by byl docela zajímavý průzkum kolik lidí \"přesluhuje\" a kolik lidí jde do důchodu skutečně podle odpracovaných let. Jen je věc, která se mi nelíbí, ti naši důchodci pobírají řádný důchod a k tomu mají plat jako my, příjde mi to nespravedlivý.

Když si vezmeme, že důchodci už nikoho neživí, ale třeba mamina na mateřský, má přesně určeno kolik může odpracovat hodin, aby o přídavky nepřišla...... ale za to samozřejmě nemůžou důchodci........

Odesláno

No jo no, naše \"životnost\" se prodlužuje, průměrně se snad dožíváme pětasedmdesáti. Populace stárne a kdo to má živit, sice teď se nějakých pár let rodí dětí víc, ale ty začnou makat tak za dvacet let...........kapánek začarovanej kruh:myslim

Odesláno

No neviem, ako u vas, ale u nas sudruh Fico to nechce este predlzovat zato nam mladym chce vyberat prachy z 2. piliera a chce ich rozdavat sucasnym dochodcom ako vdaku zato, ze ho volia. Je to bohapuste rozhadzovanie penazi nas mladych co musime makat na sucasnych dochodcov. Moj odkaz je jasny. Trpeli tu 40r. komancov a nech teraz nevyplakavaju ze maju malo! Kto chce robotu si najde aj popri dochodku! Tato generacia dochodcov dostala byty za 20-30tisic kcs alebo postavili chalupy ako kravy/ hlavne neekonomicke/ za 50-100tis. Nemusia splacat hypoteky tak ako my mladi do 50-60r. takze nech nevyplakavaju ze nemaju peniaze. My mladi musime splacat a este aj odvadzat viac penazi do soc. poistovne. Nech sa nehnevaju, ael my mladi to mame omnoho tazsie a co nas caka? Odchod v 70ke! Fuj.

Takze uz by som bol najradsej keby sudruh Fico odisiel z vlady. Ako potom chce zvysit porodnost? Ako moze povedat ministerka PSVaR, ze demograficka kriza nehrozi, ked to hovoria vsetci odbornici naokolo? Trubka hlupa, ktora sa podoba na E.T.iho tak nevie ani priznat farbu. Je mi z toho blbo!

Odesláno

Moje slova, furt důchodci pláčou že nemají. Nejsou prachy, tak oškubem aspoň ty, co makají. A čím lepší máš výplatu, tím víc ti můžem strhnout na daních. Když daní i bonusy, tak to je humus. Když pak ale jdu na neschopenku, kterou mám průměrně jednu za rok a půl, tak musím sáhnout do rezerv abych přežila. Kdybys si ty prachy za sociální pojištění strkala někam do prasátka a v případě potřeby je vytáhla, tak na tom budu hnedka líp. Jenže to je ten náš \"kolegiální\" systém.

Souhlas s ajvenem.

Odesláno
Původně zaslal: Petra XSI

Jen je věc, která se mi nelíbí, ti naši důchodci pobírají řádný důchod a k tomu mají plat jako my, příjde mi to nespravedlivý.

Když si vezmeme, že důchodci už nikoho neživí, ale třeba mamina na mateřský, má přesně určeno kolik může odpracovat hodin, aby o přídavky nepřišla...... ale za to samozřejmě nemůžou důchodci........

Takhle bych to teda neviděl, spíš právě naopak, že je jenom dobře, že důchodci pracujou, protože i nadále odváděj daně do společný kasy a v podtatě si \"na sebe vydělávaj\". A nevěřím tomu, že nepřijmou kamkoliv do zaměstnání mladýho člověka místo důchodce. Nijak jim nefandím, ale tohle jsou lehký počty ;)

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Jen je věc, která se mi nelíbí, ti naši důchodci pobírají řádný důchod a k tomu mají plat jako my, příjde mi to nespravedlivý.

Takhle bych to teda neviděl, spíš právě naopak, že je jenom dobře, že důchodci pracujou, protože i nadále odváděj daně do společný kasy a v podtatě si \"na sebe vydělávaj\". A nevěřím tomu, že nepřijmou kamkoliv do zaměstnání mladýho člověka místo důchodce. Nijak jim nefandím, ale tohle jsou lehký počty ;)

Asi jsem nebyla správně pochopena. Mě nevadí, že důchodci pracují (teda asi bych mluvila jinak kdybych neměla práci), ale mě příjde nespravedlivý, že pobírají důchod a k tomu výplatu. Vždyť oni nejsou v důchodu, oni pracují.......

Odesláno

Původně zaslal: MatrixChose

Asi jsem nebyla správně pochopena. Mě nevadí, že důchodci pracují (teda asi bych mluvila jinak kdybych neměla práci), ale mě příjde nespravedlivý, že pobírají důchod a k tomu výplatu. Vždyť oni nejsou v důchodu, oni pracují.......

Na jednu stranu jo. Nevím, jak to je teď, ale dřív bylo, že třeba částečně (možná i plně, nevím) invalidní důchodci měli to omezení, co píšeš i u těch maminek. To nechápu, navíc oni neměli omezení odpracovaných hodin, ale vydělaných peněz. Proč? Chápu omezení, že třeba nesmí pracovat víc jak 6 hodin denně, ale proč si za tu dobu nemůže vydělat jakoukoliv částku?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...