Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Dave405

Původně zaslal: Přema

aditivum do nafty \"VIF\" nic není lepší......

...ale je... http://www.bishopsoriginal.cz/?p=154

Nebudu se hádat že je VIF ne BISCHOP lepší ale s testu o kterém vím VIF prostě vyhrál.....a jak jsi přišel na to že je BISCHOP lepší???????

..také testy, ale v laboratořích, ne z tisku ;)

To právě dělala laboratoř a výsledky dala do tisku,já to četl v AUTODIESEL a bylo tam více firem a výrobků,nemám důvod to zpochybnovat,o BISCHOPU jsem slyšel,znám tu firmu ale jejich test jsem neviděl......tak jsem hod link na laboratorní test BISCHOPU......tady je výsledek VIF http://www.41.cz/vif/doc/test_aditiv6_velky.jpg

post-0-14109603837333_thumb.jpg

Odesláno

Přema: ..z laboratorních testů, které jsem si nechal dělat v době, kdy jsem měl k těmto věcem přistup. Tehdy mě zajímala kvalita nafty na pumpách vs \"alternativní\" paliva a kvalita naftových aditiv na trhu. Věcem, o kterých se píše v tisku, nevěřím, považuji je za nedůvěryhodné.

Odesláno

No jak myslíš,já vif používám skoro 2 roky a v poho....já ale neřekl že je BISCHOP špatný.......jen jsem psal co vím o VIFU atd.......určitě je hodně dobrých aditiv ale já používám VIF...:papa:papa

Odesláno

No jak myslíš,já vif používám skoro 2 roky a v poho....já ale neřekl že je BISCHOP špatný.......jen jsem psal co vím o VIFU atd.......určitě je hodně dobrých aditiv ale já používám VIF...:papa:papa

V pohodě. Bishop do nafty používám dohromady asi 5 let. Nejdůležitější je vědět, proč to tam člověk lije a mít důkazy ;)

Odesláno

Přema: ..z laboratorních testů, které jsem si nechal dělat v době, kdy jsem měl k těmto věcem přistup. Tehdy mě zajímala kvalita nafty na pumpách vs \"alternativní\" paliva a kvalita naftových aditiv na trhu. Věcem, o kterých se píše v tisku, nevěřím, považuji je za nedůvěryhodné.

Jestli jsi nechával dělat testy, můžeš napsat, v čem ty testy spočívaly a zajímá mě taky cena testu

Odesláno
Původně zaslal: kobr

Jestli jsi nechával dělat testy, můžeš napsat, v čem ty testy spočívaly a zajímá mě taky cena testu

Je to už asi 5 let z5. Měl jsem k tomu výsledky, grafy, srovnání, atd. ale věnoval jsem vše novému majiteli mé první 405 a jelikož testy byly bez dokladu, tak bych si ani nedovolil je kdekoliv zveřejňovat.

Nicméně co si tak matně vzpomínám, postup byl zhruba následující.

Nejprve se se udělal rozbor \"čistého\" paliva (v uvozovkách proto, protože u nás není žádné palivo čisté :) ). Poté se postupně vždy do prvotní suroviny aplikovaly aditiva. Tam se vyhodnocovaly parametry jako např. viskozita, bod vzplanutí, tuhnutí, atd., ale hlavně cetanové číslo, kde jsou žádány nerozvětvené uhlovodíky s dlouhým řetězcem, alespoň tak mi to bylo řečeno :)

Detaily už si fakt nepamatuju. Mě hlavně zajímalo, jestli aditiva opravdu přidají palivu vlastnosti, o nich se píše na obalu a jak je na tom palivo, na které jsem v té době jezdil, protože nebylo z běžně dostupných pump. (kupodivu shell byl v porovnání propadák).

Odesláno

.. jo a ještě k ceně. Bylo to za láhev ročníkového vína po známosti.

Co jsem se tak v té době zajímal, tak v Praze po mě chtěli za zjištění kvality nafty z jednoho vzorku asi 5.000Kč (včetně DPH, přepravy a likvidace vzorku).

Odesláno

To asi nemá cenu, test za 5000kč ...... Kup si poslední číslo časáku Autodiesel a tam je komplet test naft od našich pump a dva vzorky z Německa. Je tam popsaný co a jak se testovalo. Klidně ti to po Novým roce ofotím. Pokuď tomu nevěříš, tak si to opět testuj sám, ale neříkej, že to stojí 5000kč.

Odesláno

...ja nepouzivam ziadne aditivum a zatial bez problemov. Kedysi som do nakl. Volva lial

uz spominany SHERON (pri -28 stup.) a bez problemu, ale myslim, ze aj bez neho by to

bolo v pohode. Skor odporucam pred zimou vymenit naftovy filter.:cool::D:papa

Odesláno
Původně zaslal: jarinek

To asi nemá cenu, test za 5000kč ...... Kup si poslední číslo časáku Autodiesel a tam je komplet test naft od našich pump a dva vzorky z Německa. Je tam popsaný co a jak se testovalo. Klidně ti to po Novým roce ofotím. Pokuď tomu nevěříš, tak si to opět testuj sám, ale neříkej, že to stojí 5000kč.

Já nemám zapotřebí cokoli kupovat. Testů paliv je dneska na netu všude hafo a mě už to nějak netankuje. Poslední dobou jezdím většinou na Benzinu, neboť to mám nejblíž a nemají to tam nejhorší :aut

Důvod, proč jsem si to tehdy nechával testovat jsem uvedl a stálo mě to flašku. Těch 5.000Kč jsem zde uvedl jen informativně a né z toho důvodu, že bych ty peníze nesmyslně utratil za rozbor nafty ;)

Doufam, že teď už je to jasné :roll

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dal jsem aditiv a nejel asi 200 km a dnes ráno zase nenaskočil tak jsem z toho hotovej ted jsem to šel zkusit a čerpadlo v nádrži jakoby doplnuje ale jen zaškytá a nechytne se,může to být ještě zamrzlý? Abych neoddělal čerpadlo, na palubovce mi to ukazuje 1 plus. Poradte prosim Díky

Odesláno
Původně zaslal: Topka

Dal jsem aditiv a nejel asi 200 km a dnes ráno zase nenaskočil tak jsem z toho hotovej ted jsem to šel zkusit a čerpadlo v nádrži jakoby doplnuje ale jen zaškytá a nechytne se,může to být ještě zamrzlý? Abych neoddělal čerpadlo, na palubovce mi to ukazuje 1 plus. Poradte prosim Díky

jestli ti HDi nechytá při 1 stupni,nebude to tím,že máš málo aditiva

ale nějakou závadou--v prvé řadě musí běžet čerpadlo v nádrži...

Odesláno

Ráno to bylo zamrzlý včera normálně jel a čerpadlo jde slyšet jak tlačí. Minule mi taky zamrzl a bylo to zamrzlý v čerpadle u motoru tak jsem vzal fén a ohříval a naskočil. Ještě chvíli počkám a až bude tepleji tak to půjdu zkusit. Kdyby bylo čerpadlo v čudu nevíte kolik stojí kaček?

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Ani se neptej :D:D --od 3500 do 7100 kč:papa

To je darda ale co by se dalo dělat snad mě lvíček nezradí zatím nezradil uvidim

Odesláno

...no ať už VIF nebo BISHOP, je mi to celkem jedno, ale po dnesnim ranu budu muset necoi koupit :nevim asi mi zamrzla nafta...des, budu muset asi pockat do jara :( no uvidime, ale stejne tomu ted nepomuzu kdyz mu tam naliju trocu aditiva, že?

Odesláno
Původně zaslal: Senad

...no ať už VIF nebo BISHOP, je mi to celkem jedno, ale po dnesnim ranu budu muset necoi koupit :nevim asi mi zamrzla nafta...des, budu muset asi pockat do jara :( no uvidime, ale stejne tomu ted nepomuzu kdyz mu tam naliju trocu aditiva, že?

Aditivem teď asi ne ale třeba TADY najdeš jak na to.:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...