vix Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Dariska - fígl je v tom, že ty si můžeš dobrovolně zvolit, kde a za kolik budeš dělat. Je to odvislé od tvého vzdělání, možnostech dojíždění, zdravotním stavu, lenosti, pohodlnosti, fyzické zdatnosti apod. Toto jsou hraniční podmínky. On nabízel 70,- Kč/hod, protože ta práce mu za tu cenu stála. Kdyby nabízel méně, nesehnal by lidi a musel by jít s cenou nahoru. Protože, když nemá lidi, nevydělává. Kdyby nabízel více, lidi by sehnal, ale zase by prodělával. Pak by se je snažil propustit, nebo by je nutil pracovat více. Vidíš, systém inklinuje k jisté rovnovážnosti. Tím nikoho neobhajuju, ovšem je třeba se na to podívat i z druhé strany, že se může najít i někdo, kdo to za 70,- Kč/hod. vezme. Třeba student nebo důchodce. P.S:: Pokud nechceš dělat za 13 tis - hledej, hledej, hledej. (nebo dělej na sebe) Citovat
vix Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Destiny - takže teď mají ty firmy prachy alespoň na zálohu, nebo ne ? Citovat
destiny Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: vix Destiny - takže teď mají ty firmy prachy alespoň na zálohu, nebo ne ? No, nějak jsme tím nakonec vykličkovali, ale myslet si, že ty firmy, poslaly peníze dál směrem k nám je naivní Situace je v tomto ohledu fakt špatná. Jak jsem psal - dokonce i firmy, které platili do týdne od obdržení faktury, tak dnes mají problémy. Neplatiči tu byli vždycky, ale to co se děje v posledních dnech, to už je fakt na pováženou. Dřív, když nám někdo dlužil prachy, tak stačilo zavolat a udělat bu bu bu s právníkem a šlo to. Dnes nám někdo dluží prachy, tak zavolám a řekne mi jen \"tak nás holt budete muset dát k soudu. Bohužel sami máme spoustu neplatičů a nemáme z čeho vám zaplatit\" ...a je vyřízeno. Citovat
Fx Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Dariska: Aktuálně se snažím držet ve firmě co nejvíce peněz, takže pracuji za peníze nižší než tady uvádíš (a já si vzal jako příklad)... Je pro mě lepší si jednou za rok vyplatit podíly na zisku, ale i ty letos asi vynechám. Holt doba je zlá, každej vidí jenom to, jaká je zaměstnavatel svině, ale když si spočítám, kolik mě stojí provoz firmy, natož ještě abych platil zaměstnance, je to spíš k pláči. Zaměstnanci obecně přijde, že být zaměstnaný je jistota. Firma tu \"byla odjakživa\" a \"přežije mě\", tak proč ksakru teď říkají, že nemají na výplaty? Já to z pohledu zaměstnance taky chápu, neboj se - rodina se z něčeho živit musí, to je jasné. Jen mi přijde ten pohled na podnikatele jako šílené vydřiduchy trochu zkreslený. Z druhé strany to totiž kolikrát vypadá tak, jak říká Destiny - podnikatel platí, platí, platí a nic z toho nevidí, dokud mu nebude proplacena již dávno odvedená práce... Víceméně je v takovéhle situaci na tom hůř než ten zaměstnanec. Ten má pohledávky podstatně menší. [upravil dne 20.11.08 Fx] Citovat
Fusion Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Nejenomže mít zaměnstnance přináší výše uvedený problémy a překážky, další věc napováženou je krádež firemní know-how, dodavatelů, zákazníků. To já vidím jako ještě větší překážku jako platba za soc/zdrav. Sice ten člověk musí být trochu vych..., odvážnej a mít kapitál, ale nemožný to není. Citovat
Petra XSI Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: Dariska Původně zaslal: Petra XSI No ono má vždycky všechno svoje pro a proti:myslim. Oni nás třeba už pět let ruší, vyházeli už polovinu zaměstnanců, a nebyli jsme v žádný krizi, jen prostě na ministerstvu měli s námi nějakej plán. Byli volby a je klid.........a tahle krize se nás zrovna prostě netýká........díky bohu. Ale nezrušili vás. Sice polovinu vyhodili, ale stejně nemáte víc práce. Vše je za dopoledne hotové a pak lelkování na netu. Teda aspoň mi to kdysi kdosi vykládal. Víš já to spíš myslela tak, že jako \"hybridního\" podniku se nás netýká ekonomická krize, ale to jak se ministerstvo \"vyspí\". Čili můžeme prosperovat, ale jestli ministerstvo prodá licenci na provozování tak příjdou nový majitelé a všechny nás vyházej .........a to je to co hrozí těch pět let neustále. Co se týče práce, je mi jasný že narážíš na Bohouše, tak práci jsem mu dávala já, takže........on neměl co dělat to je divný.....no dobře kapánek jsem mu nadržovala:D. Uznávám, že jsem ráda, že tuhle práci mám, jako ženská se středním vzděláním s třicítkou na krku, bych špatně hledala vůbec nějaký zaměstnání. Jinak skláním se před lidmi co se dají na podnikání. Mám kamarády co pracují na živnosťák a nebo mají větší firmy a jsou to hodiny a hodiny co tráví v práci, neznají pravidelnou pracovní dobu. Například zavolá klient, že něco potřebuje a oni mažou. Přiznám se, že na tohle prostě nemám. Citovat
Fx Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: Fusion Nejenomže mít zaměnstnance přináší výše uvedený problémy a překážky, další věc napováženou je krádež firemní know-how, dodavatelů, zákazníků. To já vidím jako ještě větší překážku jako platba za soc/zdrav. Sice ten člověk musí být trochu vych..., odvážnej a mít kapitál, ale nemožný to není. Jistě, o tom už vůbec nemluvím, pak je tu to, co říká Petra. Například v naší firmě nemá společník jediný kontakt na dodavatele - tohle jsou věci, které si prostě chráním... Nechci dopadnout jako pár známých. Citovat
Dariska Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: Petra XSI[/i Víš já to spíš myslela tak, že jako \"hybridního\" podniku se nás netýká ekonomická krize, ale to jak se ministerstvo \"vyspí\". Čili můžeme prosperovat, ale jestli ministerstvo prodá licenci na provozování tak příjdou nový majitelé a všechny nás vyházej .........a to je to co hrozí těch pět let neustále. Co se týče práce, je mi jasný že narážíš na Bohouše, tak práci jsem mu dávala já, takže........on neměl co dělat to je divný.....no dobře kapánek jsem mu nadržovala:D. Uznávám, že jsem ráda, že tuhle práci mám, jako ženská se středním vzděláním s třicítkou na krku, bych špatně hledala vůbec nějaký zaměstnání. Jinak skláním se před lidmi co se dají na podnikání. Mám kamarády co pracují na živnosťák a nebo mají větší firmy a jsou to hodiny a hodiny co tráví v práci, neznají pravidelnou pracovní dobu. Například zavolá klient, že něco potřebuje a oni mažou. Přiznám se, že na tohle prostě nemám. Teda, nechceš mi taky zadávat nějakou práci? Citovat
Petra XSI Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: Dariska Původně zaslal: Petra XSI[/i Víš já to spíš myslela tak, že jako \"hybridního\" podniku se nás netýká ekonomická krize, ale to jak se ministerstvo \"vyspí\". Čili můžeme prosperovat, ale jestli ministerstvo prodá licenci na provozování tak příjdou nový majitelé a všechny nás vyházej .........a to je to co hrozí těch pět let neustále. Co se týče práce, je mi jasný že narážíš na Bohouše, tak práci jsem mu dávala já, takže........on neměl co dělat to je divný.....no dobře kapánek jsem mu nadržovala:D. Uznávám, že jsem ráda, že tuhle práci mám, jako ženská se středním vzděláním s třicítkou na krku, bych špatně hledala vůbec nějaký zaměstnání. Jinak skláním se před lidmi co se dají na podnikání. Mám kamarády co pracují na živnosťák a nebo mají větší firmy a jsou to hodiny a hodiny co tráví v práci, neznají pravidelnou pracovní dobu. Například zavolá klient, že něco potřebuje a oni mažou. Přiznám se, že na tohle prostě nemám. Teda, nechceš mi taky zadávat nějakou práci? No jako úkolovat lidi to já umím, s tím bych neměla problém , ale s tou protekcí bych si to teda musela ještě rozmyslet, ta je za zásluhy:aut Citovat
Dariska Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: Petra XSI No jako úkolovat lidi to já umím, s tím bych neměla problém , ale s tou protekcí bych si to teda musela ještě rozmyslet, ta je za zásluhy:aut Tak já bych Ti koupila kytičku a čokoládku a Matesovi kostičku. Citovat
aka Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 ale cas na vykecavani na klubu si najdou vsichni at podnikatele nebo zamestnanci nebo stani sprava takze vas taky zdravim Citovat
Petra XSI Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Dariska: Čoveče to je mi najednou přízně, to bych se měla dobře , ale zklamu Tě nemám takový pravomoce, abych rozhodovala kdo se přijme a kdo ne. Aka: Pracující zdraví Aku:papa, vždyť já si taky na práci nestěžuju, já to tu mám za těch devět let na háku. Někdy makám jak šroub a pak jsou zase dny jako tenhle a to se prostě nepřetrhnu.......jo přišla jsem na nevýhodu mýho zaměstnání, musím vstávat v 5:30, to mě jako neba. Citovat
subin Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: destiny Původně zaslal: Dariska Původně zaslal: destiny Hmm, to je vidět, že si nikdy nepodnikala. Nejdřív si to zkus v tomhle kocourkově podnikat a zaměstnávat lidi, než tu budeš zvracet nad podnikateli. Ono se říká, že potrefená husa nejvíc kejhá. Myslím, že už k tomu nemusím nic dodávat. A klidně se rozčiluj, jestli ti to pomůže. Já to snesu, nic se mi nestane a můj názor to nezmění. Nerozčiluju se, na to už jsem starej, abych se nechal vytočit v internetové diskuzi Prostě jen vidím, že podle Tvého názoru \"podnikatel = zloděj\" o podnikání vůbec nic nevíš. A to, že zrovna mne označuješ jako husu, která nejvíc kejhá (čti: podnikatele, který nejvíc bere na hůl), tak k tomu se asi nemá cenu vyjadřovat. Předpokládám, že jsi volila ČSSD nebo KSČM, že? nevím koho volila,ale moje zkušenost s jedním podnikatelem je taková,že jsem mu řek že na jeho chování i firmu seru a odešel jsem ze dne na den a když chceš někoho zaměstnávat tak se k zaměstnancům musíš umět chovat.Nejsi nic víc než člověk ne bůh!To neber osobně to je jen závěr nad prací pro někoho kdo si o sobě myslel příliš [upravil dne 21/11/08 subin] [upravil dne 21/11/08 subin] Citovat
Dariska Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 AKA: Ty ještě žiješ? Pozdravuj Léňu vy pracantky dvě. Citovat
Dariska Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Subin: Mé zkušenosti jsou vesměs podobné, tak proto ten můj názor, ale někdo si to bohužel hned vztáhnul na sebe. Citovat
Dariska Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: Petra XSI Dariska: Čoveče to je mi najednou přízně, to bych se měla dobře , ale zklamu Tě nemám takový pravomoce, abych rozhodovala kdo se přijme a kdo ne. Kytkou a čokoládou nemůžeš nikdy u ženské šlápnout vedle, teda pokud to není nějaká anorektička, co by se z pohledu na čokoládu zděsila. Citovat
Petra XSI Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Tak samozřejmě nelze házet všechny podnikatele nebo zaměstnance do jednoho pytle. Někteří jsou holt prasata a někteří jsou slušný. Já třeba když jsem dělala brigádu v potravinách, tak se tam děli takový věci, že majitel řval na zaměstnance a oni mu to zas opláceli tak, že ho systematicky okrádali....takovej zajímavej koloběh Citovat
aka Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Vidis Peto, to ja bych nefungovala....respektive bych pak spala kdy jen to slo, nejsem zrovna ranni typ....zas pak jdes brzy domu, ne? Darisko, jasne ze ziju Lenu mam v Cine, tak sem tu osamocena....fakt je tu smutno Citovat
Dariska Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: Petra XSI Tak samozřejmě nelze házet všechny podnikatele nebo zaměstnance do jednoho pytle. Někteří jsou holt prasata a někteří jsou slušný. Já třeba když jsem dělala brigádu v potravinách, tak se tam děli takový věci, že majitel řval na zaměstnance a oni mu to zas opláceli tak, že ho systematicky okrádali....takovej zajímavej koloběh To je zajímavý koloběh. Ale nevidím důvod, proč bych měla okrádat defakto sebe, když mám za dobře dopadnutou inventuru slíbené odměny finanční. I když moc jim nevěřím. To jsou jen kecy a nikdo zatím žádné peníze neviděl. Citovat
Dariska Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: aka[/i Darisko, jasne ze ziju Lenu mam v Cine, tak sem tu osamocena....fakt je tu smutno To je teda netopýr, pořád si lítá někde ve světě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.