vendelinek Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/svetova-ekonomika/clanek.phtml?id=622612 Citovat
Marlin Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 jak necekane ze. V obdobi krize. Mam pocit ze se dostavame do zacarovaneho kruhu. Citovat
Dariska Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Spíš bych řekla, kde se dnes nepropouští-to bude jednodušší. A tam kde nepropouští, tak mizerně platí. Citovat
maturantka Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 To mi povídej, 2 měsíce jsem neviděla výplatu a asi ani neuvidím, šéfové zmizeli ze světa, na maily neodpovídají, na ICQ se neobjeví, tak nevím, jestli bude ještě nějaká práce a hlavně stará výplata Citovat
Petra XSI Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Tak já to musím zaklepat, mám asi štěstí, ale u nás nezrušili ani vánoční prémie a po novým roce nám mají přidávat. I když my jsme takovej hybrid podnik, státní příspěvková organizace bez příspěvků. Takže si na sebe musíme vydělat sami, ale vzhledem k tomu, že jsme vlastně monopol, no je to složitý.......Středisko cenných papírů znáte? Citovat
Dariska Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: Petra XSI Tak já to musím zaklepat, mám asi štěstí, ale u nás nezrušili ani vánoční prémie a po novým roce nám mají přidávat. I když my jsme takovej hybrid podnik, státní příspěvková organizace bez příspěvků. Takže si na sebe musíme vydělat sami, ale vzhledem k tomu, že jsme vlastně monopol, no je to složitý.......Středisko cenných papírů znáte? Státní a polostátní to mají vždycky jednodušší. To jen podnikatelé berou na hůl. Citovat
Petra XSI Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: Dariska Původně zaslal: Petra XSI Tak já to musím zaklepat, mám asi štěstí, ale u nás nezrušili ani vánoční prémie a po novým roce nám mají přidávat. I když my jsme takovej hybrid podnik, státní příspěvková organizace bez příspěvků. Takže si na sebe musíme vydělat sami, ale vzhledem k tomu, že jsme vlastně monopol, no je to složitý.......Středisko cenných papírů znáte? Státní a polostátní to mají vždycky jednodušší. To jen podnikatelé berou na hůl. No ono má vždycky všechno svoje pro a proti:myslim. Oni nás třeba už pět let ruší, vyházeli už polovinu zaměstnanců, a nebyli jsme v žádný krizi, jen prostě na ministerstvu měli s námi nějakej plán. Byli volby a je klid.........a tahle krize se nás zrovna prostě netýká........díky bohu. Citovat
destiny Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: Dariska Původně zaslal: Petra XSI Tak já to musím zaklepat, mám asi štěstí, ale u nás nezrušili ani vánoční prémie a po novým roce nám mají přidávat. I když my jsme takovej hybrid podnik, státní příspěvková organizace bez příspěvků. Takže si na sebe musíme vydělat sami, ale vzhledem k tomu, že jsme vlastně monopol, no je to složitý.......Středisko cenných papírů znáte? Státní a polostátní to mají vždycky jednodušší. To jen podnikatelé berou na hůl. Hmm, to je vidět, že si nikdy nepodnikala. Nejdřív si to zkus v tomhle kocourkově podnikat a zaměstnávat lidi, než tu budeš zvracet nad podnikateli. Citovat
Dariska Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: Petra XSI No ono má vždycky všechno svoje pro a proti:myslim. Oni nás třeba už pět let ruší, vyházeli už polovinu zaměstnanců, a nebyli jsme v žádný krizi, jen prostě na ministerstvu měli s námi nějakej plán. Byli volby a je klid.........a tahle krize se nás zrovna prostě netýká........díky bohu. Ale nezrušili vás. Sice polovinu vyhodili, ale stejně nemáte víc práce. Vše je za dopoledne hotové a pak lelkování na netu. Teda aspoň mi to kdysi kdosi vykládal. Citovat
Dariska Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: destiny Hmm, to je vidět, že si nikdy nepodnikala. Nejdřív si to zkus v tomhle kocourkově podnikat a zaměstnávat lidi, než tu budeš zvracet nad podnikateli. Ono se říká, že potrefená husa nejvíc kejhá. Myslím, že už k tomu nemusím nic dodávat. A klidně se rozčiluj, jestli ti to pomůže. Já to snesu, nic se mi nestane a můj názor to nezmění. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Toz peugeot prepousti, ale len ve francii.. U nas se vyroba znizila, lenze niekho nevyhodili. Akurat prestali prijmat nove zamestnance, teda nevidim inzeraty od nich ... Citovat
destiny Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: Dariska Původně zaslal: destiny Hmm, to je vidět, že si nikdy nepodnikala. Nejdřív si to zkus v tomhle kocourkově podnikat a zaměstnávat lidi, než tu budeš zvracet nad podnikateli. Ono se říká, že potrefená husa nejvíc kejhá. Myslím, že už k tomu nemusím nic dodávat. A klidně se rozčiluj, jestli ti to pomůže. Já to snesu, nic se mi nestane a můj názor to nezmění. Nerozčiluju se, na to už jsem starej, abych se nechal vytočit v internetové diskuzi Prostě jen vidím, že podle Tvého názoru \"podnikatel = zloděj\" o podnikání vůbec nic nevíš. A to, že zrovna mne označuješ jako husu, která nejvíc kejhá (čti: podnikatele, který nejvíc bere na hůl), tak k tomu se asi nemá cenu vyjadřovat. Předpokládám, že jsi volila ČSSD nebo KSČM, že? Citovat
Fx Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Dariska: On taky rozdíl ve státním a soukromém sektoru je v tom, že ten zaměstnanec si na sebe v jakékoliv firmě musí vydělat, jinak je tam nadbytečný Z čistě pragmatického hlediska: Pokud ti jako podnikatel dám výplatu 13 tisíc čistého, reálně mě stojíš jen na poplatcích státu 23000 Kč (beru zaokrouhlené hodnoty na celé tisíce). Kde je tvoje kancelář, stůl, skříňka, židle, počítač, elektřina apod. Tím neobhajuju podnikatele, jen to chce to vidět i z druhé strany - když není práce a je tím pádem moc lidí, podnikatel jenom platí a nic mu to nepřináší, jen mu to bere. A proč tedy vlastně podniká, že? Jinými slovy: Stát tě vždycky nějak zaplatí a víceméně tam nejsi kvůli tvorbě hodnot. Nevím, kde pracuješ, ale pokud někde na úřadě, tak je to jasné - obsloužit lidi a uspokojit stát v oblasti byrokracie, ale žádné peníze mu nepřineseš. [upravil dne 20.11.08 Fx] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Fx to vysvetlil presne :potlesk:potlesk Citovat
vix Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Teď se vyplatí si založit firmičku na vymáhaní dluhů Citovat
Dariska Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: destiny Nerozčiluju se, na to už jsem starej, abych se nechal vytočit v internetové diskuzi Prostě jen vidím, že podle Tvého názoru \"podnikatel = zloděj\" o podnikání vůbec nic nevíš. A to, že zrovna mne označuješ jako husu, která nejvíc kejhá (čti: podnikatele, který nejvíc bere na hůl), tak k tomu se asi nemá cenu vyjadřovat. Předpokládám, že jsi volila ČSSD nebo KSČM, že? Ani jedno, ani druhé, volit nechodím. Promiň nenapsala jsem¨ slovo KAŽDÝ podnikatel zloděj, tak nevím, proč to pořád tak rozebíráš. Se tomu zasměju, myslím si svoje a je ne? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: Dariska Původně zaslal: destiny Nerozčiluju se, na to už jsem starej, abych se nechal vytočit v internetové diskuzi Prostě jen vidím, že podle Tvého názoru \"podnikatel = zloděj\" o podnikání vůbec nic nevíš. A to, že zrovna mne označuješ jako husu, která nejvíc kejhá (čti: podnikatele, který nejvíc bere na hůl), tak k tomu se asi nemá cenu vyjadřovat. Předpokládám, že jsi volila ČSSD nebo KSČM, že? Ani jedno, ani druhé, volit nechodím. Promiň nenapsala jsem¨ slovo KAŽDÝ podnikatel zloděj, tak nevím, proč to pořád tak rozebíráš. Se tomu zasměju, myslím si svoje a je ne? To nejde, si na peugeot clubu, respektive na diskusnim fore, kde se diskutuje Citovat
Dariska Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: Lubk0 To nejde, si na peugeot clubu, respektive na diskusnim fore, kde se diskutuje [/quo Klidně ať si to rozebírá, podle mě sice zbytečně, ale ať si to nevztahuje na sebe. Nenapsala jsem, že je to přímo na něj. Citovat
Dariska Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: Fx Dariska: On taky rozdíl ve státním a soukromém sektoru je v tom, že ten zaměstnanec si na sebe v jakékoliv firmě musí vydělat, jinak je tam nadbytečný Z čistě pragmatického hlediska: Pokud ti jako podnikatel dám výplatu 13 tisíc čistého, reálně mě stojíš jen na poplatcích státu 23000 Kč (beru zaokrouhlené hodnoty na celé tisíce). Kde je tvoje kancelář, stůl, skříňka, židle, počítač, elektřina apod. Tím neobhajuju podnikatele, jen to chce to vidět i z druhé strany - když není práce a je tím pádem moc lidí, podnikatel jenom platí a nic mu to nepřináší, jen mu to bere. A proč tedy vlastně podniká, že? Jinými slovy: Stát tě vždycky nějak zaplatí a víceméně tam nejsi kvůli tvorbě hodnot. Nevím, kde pracuješ, ale pokud někde na úřadě, tak je to jasné - obsloužit lidi a uspokojit stát v oblasti byrokracie, ale žádné peníze mu nepřineseš. [upravil dne 20.11.08 Fx] Todle shrnu jen krátce. Vem si zase pohled z Tvé strany na zaměstnance. Ty by jsi v dnešní době dělal za 13 tis? A v kanceláři nedělám, dělám pro podnikatele a kdybych byla nějaká dydla mlčenlivá, tak bych u něj dělala za 70kč na hoďku, co mi nabízel na začátku a myslel, že to vezmu. Citovat
destiny Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: vix Teď se vyplatí si založit firmičku na vymáhaní dluhů Hmm, myslím, že máš pravdu. Ještě se vrátím k tomu, jak tu psala maturantka. Sice neznám jejího zaměstnavatele, ale i podnikatel, který dluží zaměstnancům 2 výplaty nemusí být hned zloděj. Popíšu do jaké situace jsem se dostal minulý měsíc. Díky světové ekonomické krizi se rapidně zhoršila platební morálka většiny firem. Tedy i našich odběratelů. Dokonce i firmy, které nikdy neplatily pozdě se dostaly do druhotné platební neschopnosti. Dluhy našich klientů směrem k nám přesáhly jakoukoli únosnou mez a dokonce už ani kontokorentní úvěr nebyl schopný toto pokrýt. Výsledek, jak se chová stát a jeho dementní daňová politika: 1. nakoupili jsme hodně materiálu, potřebného pro zakázky 2. Zaplacený materiál jsme zpracovali do projektů a hotové jsme předali klientům 3. Vyfakturovali jsme provedenou práci a materiál ...až do teď vše v pořádku. Klienti nám bohužel faktury v uvedeném termínu nezaplatili (podotýkám, že se jedná o stálou klientelu, se kterou nebyly žádné větší problémy a nebyl tedy důvod jim nevystavit fakturu). Výsledek toho tedy je, že jsme jako firma zaplatili: 1. materiál 2. veškerou režii spojenou s projekty - telefony, nájmy, energie apod. 3. a bohužel nastal termín pro DPH, kde jsme museli ještě z výstavených (a NEUHRAZENÝCH faktur) zaplatit státu DPH v řádech několik set tisíc. Důsledek toho, že nebylo na výplaty zaměstnancům. (o odvodech na sociální a zdravotní ani nemluvím - kde pochopitelně ihned začalo skákat obrovské penále). Paradoxem toho celého je to, že stát ještě navíc vyplatil zpět DPH našim odběratelům, na základě našich vystavených faktur, které nám ale neuhradili. Nechápu proč mám odvádět daň z něčeho, co nemám a jiná firma dostane od státu vrácenou daň za něco co vlastně nenakoupila. Pokud by se jednalo o velký podnik se stovkamy zaměstnanců, tak ho stát podrží. Pro malé a střední firmy nehne stát ani prstem. Takže jak je vidět, ne vždy nevyplacená výplata zaměstnancům znamená podnikatel-podvodník. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.