Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

H1 100W nebo raději rovnou kompletní xenon?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

po tmě hodně špatně vidím, kdo ne :D:D:D

... ale někdy mám až strach, pač po silnicích kde se pohybuji v noci nejsou \"pangejty\" a člověk se hůře orientuje.

Proto uvažuji nad koupí silnějšího světla, vzhledem k mé fin. stránce prozatím uvažuji o 100w H1 žárovkách, sice nejsou povolené, ale myslím, že bych způsobil daleko méně škody, než vůbec nevidět, navíc ostatním do ksichtu nesvítím...

Zajímá mě, zda tyto žárovky mají znatelně větší svítivost než 55w?

Pokud ne, že to nestojí ani za řeč, jakou alternativu by jste doporučili raději?

Přídavná dálk. světla, nebo rovnou přestavbovou sadu H1+H7??? - ale to bych musel asi až k Vánocům.

Díky za radu.

Odesláno

100W žárovky ti nedoporučuju už jen z toho důvodu, že víc hřejou a tudíž vypalujou parabolu a v tvém případě i překryt světlometu. Pak už by ti ani xenon nepomohl. Jinak na tvoje auto se dá koupit HID sada za 2200,- se zárukou od jednoho místního člena, ke kterýmu to máš cca 8 km;)

Odesláno
Původně zaslal: Mirrae24

Zdravím,

po tmě hodně špatně vidím, kdo ne :D:D:D

... ale někdy mám až strach, pač po silnicích kde se pohybuji v noci nejsou \"pangejty\" a člověk se hůře orientuje.

Proto uvažuji nad koupí silnějšího světla, vzhledem k mé fin. stránce prozatím uvažuji o 100w H1 žárovkách, sice nejsou povolené, ale myslím, že bych způsobil daleko méně škody, než vůbec nevidět, navíc ostatním do ksichtu nesvítím...

Zajímá mě, zda tyto žárovky mají znatelně větší svítivost než 55w?

Pokud ne, že to nestojí ani za řeč, jakou alternativu by jste doporučili raději?

Přídavná dálk. světla, nebo rovnou přestavbovou sadu H1+H7??? - ale to bych musel asi až k Vánocům.

Díky za radu.

vyhoří ti paraboly a poté budíky:bojim:bojim:bojim

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

pravě sis podepsal ortel:D

:myslim

Vždyť mu je může jen prodat, montovat mu je nemusí;) A navíc jsem ho přímo nepráskl, jen jsem napověděl;):D

Odesláno

Jak kde možně říkám, když nevím, zeptám se. Vyplácí se to.... Děkuji všem za rady, nevyznám se v tom.

Ten místní člen za ty 2 200kč nabízí i v ceně H1 dálkovku??? Nebo pouze H7?

Odesláno

:xvul

Ještě mě kucí zajímá věc co sem vůbec nepatří,

kdo \"vynalezl\" Peugeot fórum? Já jen, že hodně lidí z mého okolí je moderátory a mají nespočet hvězdiček :D

Odesláno

kdo \"vynalezl\" Peugeot fórum? Já jen, že hodně lidí z mého okolí je moderátory a mají nespočet hvězdiček :D

Na hlavní straně kdysi býval takový článeček, kde se psalo o zakladatelích Peugeot- clubu atd, ale teď se mi ho tam vůbec nedaří najít:(:grr

Odesláno

koho mas namysl?

Odesláno

Já měl vypálený paraboly, takže mi bylo jedno, jestli je 100W dodělá nebo ne. Se 100W žárovkama to svítilo o dost líp a za dobu co jsem je tam měl (cca rok a půl, pak jsem dával dvoukomorovky z Mi16) tak se stav parabol nijak nezhoršil

Odesláno

ozaj ti stoji za to, ze ti fizel vezme technicak ked bude mat horsi den aby si tam dal 100W alebo HID? radsej kup nejaku ziarovku so zvisenou svietivostou, vycisti reflektory (aj velmi malo spiny ti znizi svietivost o dost vela).

Odesláno

Jeden problém je legislatívny a ten sa týka ako 100W žiarovky tak i xenonov. Druhý problém je technický pri žiarovkách 100W a to nielen vyžšia teplota a s tým spojené problémy ale i dvojnásobný prúdový odber. Takže k vypáleným parabolám si pridaj ešte i vyhriate konektory a káble.

Takýto problém som riešil pred rokom a po dlhom zvažovaní vyhrali kvalitné žiarovky. Mám tam rok Osram night breaker a som spokojný. Možno by si mal zvážiť i takúto alternatívu. Jedna taká žiarovka stojí cca 200 Sk a svieti ako 100W.

Odesláno

Jak kde možně říkám, když nevím, zeptám se. Vyplácí se to.... Děkuji všem za rady, nevyznám se v tom.

Klasické xenony jsou v dálkových nepoužitelné. Zajímají tě jen H7 do potkávaček.

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Klasické xenony jsou v dálkových nepoužitelné. Zajímají tě jen H7 do potkávaček.

Ale H1 má také v nabídce, tak by mě zajímalo, jak by to potom svítilo.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Jeden problém je legislatívny a ten sa týka ako 100W žiarovky tak i xenonov. Druhý problém je technický pri žiarovkách 100W a to nielen vyžšia teplota a s tým spojené problémy ale i dvojnásobný prúdový odber. Takže k vypáleným parabolám si pridaj ešte i vyhriate konektory a káble.

Takýto problém som riešil pred rokom a po dlhom zvažovaní vyhrali kvalitné žiarovky. Mám tam rok Osram night breaker a som spokojný. Možno by si mal zvážiť i takúto alternatívu. Jedna taká žiarovka stojí cca 200 Sk a svieti ako 100W.

Mě zase v jednom krámu s autodoplňkama řekli, že ty NightBreaker mají dobu svítivosti nižší než klasické žárovky, a že prý 307 má H7 napájeny ze stejného zdroje jako servo, proto unich kolísá napětí když zatáčím a prý by mi to případně asi ani nejspíš Osramáci nevyreklamovali.

Proto mě udivuje, že píšeš, že je máš už rok, nevím no, co člověk, to názor.

Odesláno

xenon do dalkovych svetel neni pouzitelny, nastartovani vybojky a zahrati na provozni teplotu trva nekolik sekund a blikani dalkovyma svetlama by ty xenony spolehlive poslalo do vecnych lovist za kratkou dobu.

pokud se davaji xenony, tak jen do potkavaci paraboly a v dalkove parabole zustava klasicka halogenka

Pokud je spolecna parabola dalkovych a potkavacich svetel osazena zarovkou H4, pak se da pouzit tzv. bixenonova sada, kde se mechanicky posouva vybojka tak, jako by se prepinaly vlakna v zarovce H4

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

koho mas namysl?

Třeba Ty, Dundee.... :D

Odesláno

Původně zaslal: pastorek

Mě zase v jednom krámu s autodoplňkama řekli, že ty NightBreaker mají dobu svítivosti nižší než klasické žárovky, a že prý 307 má H7 napájeny ze stejného zdroje jako servo, proto unich kolísá napětí když zatáčím a prý by mi to případně asi ani nejspíš Osramáci nevyreklamovali.

Proto mě udivuje, že píšeš, že je máš už rok, nevím no, co člověk, to názor.

samozrejme ze cim vice zarovka sviti, tim kratsi ma dobu zivotnosti - vlakno v zarovce musi byt vice nazhaveno, aby vydalo vice svetla, cili je vice namahano - odparovanim vice rozhaveneho kovu se vlakno rychleji ztencuje, az do te chvile, kdy vibrace pri jizde zpusobi jeho pretrzeni - samozrejme vyrobci se snazi to odparovani snizovat, prave napriklad plnenim banek ruznymi halogenovymi nebo vzacnymi plyny, ale stejne nakonec vzdy vlakno praskne

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...