Dave_k Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 Zatím marně sháním adaptér do auta s USB zásuvkou, kterej by dával minimálně 1A při zátěži. Většinou jsem narazil na adaptéry který dávají 500-850mA. Potřebuji to jako nabíječku do auta pro PDA,které nedobíjí pokud je proud menší jak 1A a zároveň to chci používat případně i jako zdroj pro jiná USB zařízení. Pokud o něčem podobném víte a cenovka nepřekročí 500,- dejte vědět. Díky. Citovat
Edison Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 Normalizovaný max. proud USB je 100mA. Tak nevim, jestli něco seženeš. Citovat
Dave_k Odesláno 15. listopad 2008 Autor Odesláno 15. listopad 2008 Původně zaslal: Edison Normalizovaný max. proud USB je 100mA. Tak nevim, jestli něco seženeš. Na netu jsem na pár typů narazil (dokonce až 2A), ale většinou to je s kablíkem a končí nějakým atyp. konektorem nebo miniUSB. Přinejhorším bych musel odcvaknout danej konektor a dát tam USB samici, ale to chcu pokud nenajdu co právě hledám. Citovat
Pata Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 a co koupit zastrcku do autozasuvky, do ni postavit stabilizator s obvodem 7805 + par filtracnich a stabil. kondenzatoru a vyvest z toho kabel s USB konektorem? Citovat
Edison Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 Původně zaslal: Pata a co koupit zastrcku do autozasuvky, do ni postavit stabilizator s obvodem 7805 + par filtracnich a stabil. kondenzatoru a vyvest z toho kabel s USB konektorem? Čéče, třeba na mobily tohle nefunguje. Vyzkoušeno. :-( Citovat
Pata Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 Původně zaslal: Edison Původně zaslal: Pata a co koupit zastrcku do autozasuvky, do ni postavit stabilizator s obvodem 7805 + par filtracnich a stabil. kondenzatoru a vyvest z toho kabel s USB konektorem? Čéče, třeba na mobily tohle nefunguje. Vyzkoušeno. :-( Mobily? konkretne? Mas na mysli nabijeni pres klasicky konektor? nebo pres USB? Citovat
Dave_k Odesláno 15. listopad 2008 Autor Odesláno 15. listopad 2008 Původně zaslal: Pata a co koupit zastrcku do autozasuvky, do ni postavit stabilizator s obvodem 7805 + par filtracnich a stabil. kondenzatoru a vyvest z toho kabel s USB konektorem? V tomhle zase až tak zdatnej nejsem. Bral bych spíše něco už kompletního. Na tohle mám bráchu, ale to už jsem zvažoval udělat obvod typu jak píšeš Ty a ten nechal někde pod palubkou a na palubce udělal jen USB zásuvku. Zatím se jen poptávám jen po něčem už hotovým, abych nevymýšlel vymyšlené. Citovat
Pata Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 Dave_k: ber to jako navrh, realizace je tak na jedno odpoledne, bude to vypadat profi a soucastky prijdou do 200Kc max (zalezi, za jakou cenu nakoupis zastrcku do zapalovace + USB konektor). Kdyz tam pridas LEDku na indikaci chodu, bude to k nepoznani od profi Citovat
Edison Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 Původně zaslal: Pata Původně zaslal: Edison Původně zaslal: Pata a co koupit zastrcku do autozasuvky, do ni postavit stabilizator s obvodem 7805 + par filtracnich a stabil. kondenzatoru a vyvest z toho kabel s USB konektorem? Čéče, třeba na mobily tohle nefunguje. Vyzkoušeno. :-( Mobily? konkretne? Mas na mysli nabijeni pres klasicky konektor? nebo pres USB? Ty nejběžnější... SE, NOK. Jde o to, že nabíjecí obvody v těch telefonech, včetně procesoru řídícího nabíjení hlídaj \"měkkost\" napětí. Pokud není \"správně\" měkký zdroj, nezařne nabíjení. U jednoho mobilu se mi povedlo o ojebat seriovym odporem. Ale dělá se to fakt blbě. Třeba SE K610 nenabíjí ani z compa, pkud v něm nejsou drivery. Ty zřejmě nějak říděj napájení daného USB portu. [upravil dne 15.11.2008 Edison] Citovat
Vvitty Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 brrr 7805 z 12V a 1A? to bude pekny topeni... kdyz uz, tak nejaky jednoduchy spinany zdroj... tam je to ok. Citovat
Dave_k Odesláno 15. listopad 2008 Autor Odesláno 15. listopad 2008 Prostě chcu aby to vypadalo takto a umělo to toto. Citovat
Edison Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 Původně zaslal: Dave_k Prostě chcu aby to vypadalo takto a umělo to toto. Za ty prachy bych to nespíš koupil a nepatlal se s tim... btw... existujou redukce. ;-) [upravil dne 15.11.2008 Edison] Citovat
MatrixChose Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 Původně zaslal: Edison Původně zaslal: Dave_k Prostě chcu aby to vypadalo takto a umělo to toto. Za ty prachy bych to nespíš koupil a nepatlal se s tim... btw... existujou redukce. ;-) [upravil dne 15.11.2008 Edison] Taky bych to tak viděl. Konektot je už to nejmenší Citovat
Dave_k Odesláno 15. listopad 2008 Autor Odesláno 15. listopad 2008 To mám taky v plánu, ale raději se pro jistotu ptám jestli náhodou by někdo nevěděl o tom co přesně potřebuju. Citovat
Pe.Tr Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 mam tohle a zvladne to dobijet jak foun tak i fotak http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13522 Citovat
Péťa Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 Nepíše, kolik to zvládn dodávat proudu: http://www.aukro.cz/item477068191_menic_napeti_dc_12v_ac_220_v_usb_5v.html Citovat
Dave_k Odesláno 15. listopad 2008 Autor Odesláno 15. listopad 2008 Původně zaslal: Pe.Tr mam tohle a zvladne to dobijet jak foun tak i fotak http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13522 Jak koukám na fotky tak na obalu je psán proud pro USB 500mA což je málo. :-( Citovat
Dave_k Odesláno 15. listopad 2008 Autor Odesláno 15. listopad 2008 Původně zaslal: Peta Nepíše, kolik to zvládn dodávat proudu: http://www.aukro.cz/item477068191_menic_napeti_dc_12v_ac_220_v_usb_5v.html To vypadá zajímavě. Už jsem napsal dotaz na mejla. Citovat
Edison Odesláno 15. listopad 2008 Odesláno 15. listopad 2008 Původně zaslal: Peta Nepíše, kolik to zvládn dodávat proudu: http://www.aukro.cz/item477068191_menic_napeti_dc_12v_ac_220_v_usb_5v.html Těch 220VAC bych chtěl vidět na osciku... Na to bych se bál připojit i ponorňák... Citovat
Edison Odesláno 16. listopad 2008 Odesláno 16. listopad 2008 Tak jsem zahlédl to, co sháníš, čéče. Jenže si nemůžu vzpomenout na WEB. Bylo to holandský. Viděl jsem jeden kousek tady na Novodvorský. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.