Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny klubáky, měl bych jeden dotázek.

Máti má 1.6 HDI 80kW (2005) a celkem dost jsou v kabině cítit výfuk.splodiny. Stačí když stojí chvilku na semaforech nebo jen na stopce a je to solidní smrádek.

A ještě jsem koukal v motoru u turba pěkná černota od sazí...

Měl by někdo nějaký typ, čím by to mohlo být?

Odesláno

Ale to není z jiného auta před, ale z jejího a normálka to není, mě to nedělá a u firemních taky ne...

Jedeš, zastavíš na stopce, nikde ani noha, okýnka zavřená(dveře taky:) ) a než se rozjedeš už je ten puch v kabině... Namluvě o situaci, kdy stojíš půl minuty na červenou, to se pak nedá ani dýchat... :grr

Odesláno

Smety: a pokud vypneš ventilaci, resp. přepneš na vnitřní okruh, tak jde do kabiny smrad taky?

Jde mi o to nějak blíže určit, kudy se smrad do kabiny dostává. Třeba máš jen nedocvaklý kryt pylového filtru a smrad tam jde od motoru.

Diesel nemám, ale domnívám se, že žádné saze nikde být nemají. Jsou to fakt saze?

Odesláno

Tak máti měla auto v servisu na výměnu oleje a ptala se i na tenhle problém. Mechanik jí prý říkal, že má najeto 170.000km a u těhle aut je normální, že se tohle stává. Kolem turba je to fakt od sazí a prý je potřeba turbo někam poslat na \"repasi\"(máti si nepamatuje co přesně říkal za zásah ohledně turba, ale že se musí někam poslat) a to stojí kolem 13.000,- ! A ten smrad jde opravdu z motoru. To jsou slova co mi řekla máti a jí ten mechanik, tak nevím... Já mám najeto 158.000km, nic v kabině necítím, ale koukal jsem k turbu a taky tam mám lehčí černotu, ne tolik co máti ale mám. U firemních najeto 128.000km a 135.000km a nic. Tak fakt nevím :myslim

subin: na výfuk mrknu o víkendu, ale zkoušel jsem ho vzádu ucpat rukou a pod autem jsem nic nepozoroval. Ale prolezu to pořádně...

Odesláno

Mám stejný motor a měl jsem i stejný problém při stání na semaforu mi šel do kabiny smrad jako z výfuku.

Měl jsem prasklé těsnění u jednoho vstřiku, nafta tekla na hlavu a pálila se tam, koukni jestli neni kolem vstřiku černá spálenina. Jednou jsem otevřel motor, když jsem zrovna nestál na semaforech a normálně se z toho kouřilo, tak jsem aspoň věděl přesně, kde to je.

Odesláno

jj, shuruga ma recht stava se ze to podfukuje pod vstrikem ale je to zapach ne vyfuku ... je to jinak ale stejne neprijemny.

Odesláno
Původně zaslal: subin

projít celý výfuk. systém,může být někde netěsný v nápoji nebo něco prostě prorezlo:myslim

trochu si rýpnu :) nevím jestli v nápoji---ale ve spoji to fučet může

určitě...:papa

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak mám taky tento problém.Zejména na volnoběh je cítít výfukové zplodiny v kabině.Informoval sem se na to u kluka co dělá v peugeotu a potvrdil mi to čeho sem se bál.Dělá to turbo a ještě lepší je že tato závada se nedá normální způsobem renovovat.Prý to dělá každé druhé auto.Nevíte někdo co s tím?Uchází to okolo hřídelky která ovládá naklápění lopatek.Jsem z toho docela naštvanej.

Odesláno

bohužel vstřik ani nic podobného to není,protože je vidět spaliny při přidání plynu u turba.proto se ptám jestli jste to nikdo neřešili přímo tuto závadu.díky

Odesláno
Původně zaslal: leoh

Tak mám taky tento problém.Zejména na volnoběh je cítít výfukové zplodiny v kabině.Informoval sem se na to u kluka co dělá v peugeotu a potvrdil mi to čeho sem se bál.Dělá to turbo a ještě lepší je že tato závada se nedá normální způsobem renovovat.Prý to dělá každé druhé auto.Nevíte někdo co s tím?Uchází to okolo hřídelky která ovládá naklápění lopatek.Jsem z toho docela naštvanej.

Tak u máti došel mechanik ke stejnému závěru (že je to turbo) a že už se s tím setkal. Prý ho vždy vymontoval a poslal do nějaké firmy na repas (či co) ale cena téhle srandy cca 12tis kč... Na to mu máti řekla, že tohle do toho momentálně investovat nemůže a co když bude jezdit dál...

Tak jí odpověděl, že ten jeden zákazník se stejným problémem jezdí vesele druhým rokem a najeto 55tis km.

Tak máti se svými max 10tis km ročně si bude zvykat na občasný zápach výfuk.plynů... :D

Odesláno

Pokud máti nechce investovat do opravy,tak bych doporučil,místo zvykání si na zápach :blicismajlik:(,zakoupit kabinový uhlíkový filtr,který zachití jak zmiňovaný zápach tak i těžké kovy.;)

[upravil dne 22.1.2009 sekaj]

• O 8 let později...
Odesláno

uhlikovy kabinovy filtr 100% nepomaha ja mam stejny problem a nevim co s tym uhlikovy filtr mam v aute nainstalovan a nic mozna je to filtrem pevnych castic protoze se mi uz poradne ucpava a regeneruje skoro kazeych 150 km takze je to uz jeho konec ale mam take ocouzenou trubku mazani turba sazi tak koupil jsem novou a doufam ze pomuze pokud bude dale spalinami smrdet v aute tak to 100% bude tesneni u vstriku 

a kdyz jsem otevrel kapotu a pritelkyne pridavala plyn a ja jsem pred autem zkoumal kam ten smrad vznika tak jsem cichal u teho turba a nic a kdyz jsem cichal po odstraneni ózdobne krytky na vstrikach tak tam jsem ten smrad cytil ale co je zajimave neni ani ze spoda ocouzena hmm

mam 407SW 2005rv 1.6 HDI 80kW

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...