Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

nevíte náhodou někdo co reguluje bohatost směsi..respektive co by mohlo zapříčinit rozsvěcení se kontrolky diagnostiky se závadou \"regulace bohatosti směsi\"?

Projevuje se to tak, že občas si motor přidá - při vyšlápnutí spojky se zvýší otáčky na cca 2000-2500, chvilku tam drží a pak pomalu klesají..nebo taky při vyšlapnutí spojky otáčky zůstanou kde zrovna jsou a po chvilce klesají..

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Kinyo

A nevíte někdo kolik stojí lambda..?

Např. tady: http://www.e-cat.cz/c-1088_151323_205370_2397308_2397309_2397311/peugeot/406-8b-10-95-05-04/2-0-16v-1997ccm-99kw-135hp-01-99-08-00/elektrosoucasti/rizeni-motoru/lambda-sondy.html

http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?kat=39&

A nebo zkusit se podívat na Aukro, kde jsou i nové věci: http://www.aukro.cz/search.php?string=lambda+sonda

Dej do hledání zadání lambda sonda a objevý se spousta příspěvků.;)

[upravil dne 11/11/08 OK406]

Odesláno

díky za odkaz..jen ještě jeden dotaz. Musí se po výměně něco měřit nebo nastavit??

Nebo to jen vyměním a můžu jezdit..se to pak všechno seřídí samo?

Odesláno

Tak lambda to nebyla..chjoo..3 litry v trapu..

Včera mi to byblo, když jsem na jedničku kroužil po parkovišti..občas to cuklo, jak kdyby vynechala svíčka (nebo vstři)..pak si to zase přidalo..fakt už nevím.. :grr

Odesláno

No oni když to měli na diagnostice, tak prej jim to hlásilo přechodnou závadu - regulace bohatosti směsi...a prej že to může být lambdou. Nicméně jen prostříkaly kontakty a druhej den se kontrolka rozsvítila znovu..tak sem jí zkusil koupit a vyměnit..Bohužel závada přetrvává...

Taky se to projevuje tím, že když je to studený a přidávám plyn, tak to zrychluje nepravidelně..jako když to zrychluje ale přitom se to jako malinko dusí..Nevím jestli to s tím souvisý nebo jestli je tam víc závad..

A čidlo na vodu mám nový..divný je, že normálně to jezdí prfektně, ale jak jedu pomalu nepř. ve městě, tak to občas cukne..a když stojím na volnoběh tak dobrý, ale jak vyřadím a jedu na volnoběh tak tak otáčky lítaj od 500 do 1200..nebo tak nějak..prostě nedržej tak jako když stojím..A to je taky divný.. :D

• O 1 rok později...
Odesláno

Mám podobný problém, jen mi to závadu

\"Regulace bohatosti\" píše jako

\"Trvalá závada\"

Na tu bohatost je nějaké čidlo, nebo je to výsledek měření Lambdy, čidla klapky, teploty vzduchu, vody a MAP senzoru?

V přechodných závadách bylo Obvod snímače klepání,Snímač tlaku vzduchu v sání a Lambda sonda-odvod rozpojen. Je tu někdo, kdo se v tom vyzná?

Odesláno

Jo na ten jsem zapomněl, ale ten je nový. Spíš mě trápí, že na výstupu z MAP senzoru mám 5.6V (při zapojeném čidle 2.6V a hodnota se nemění ani za chodu motoru) takže asi je špatný MAP senzor, navíc napětí jde z jednotky ven takže asi i jednotka (jde mi z ní 5V a ještě 5.6V z druhého drátu, třetí je kostra)

Odesláno

ja namerim mezi draty 1 a 2 4.96V a mezi 3 a kostrou 5.1V

Napetovy vystup z cidla behem nastartovaneho motoru jsem nezkousel, jen pres diagnostiku jsem videl, ze se hodnoty podtlaku v sani meni, takze mi MAP funguje

\"falesny\" vzduch by mohl motoru tahnout i pres zaseknuty ventil odvodu benzinovych par v pravem podbehu (nekdy byva pripevnen i v objimce na kastliku RJ) vede do nej hadicka z nadoby s aktivnim uhlim, kde se pohlcuji benzinove pary privadene hadickou od benzinove nadrze, z vystupu ventilu jde pak hadicka do klapku vzduchu ke krokovemu moturku volnobehu na obrazku ta dirka dole

Ale pokud byly v pameti zavad i chyby signalu senzoru klepani (ovlivnuje predstih) a MAP senzoru (podle nej jednotka urci zatizeni motoru) tak bych zkusil nejdrive ty

krokac_dosedaci_plocha.jpg

[upravil dne 26/3/10 Ferry]

Odesláno

Takže 1. dobrá zpráva, ŘJ je tedy asi v pořádku (jel jsem totiž náhodou kolem jedné 406-ky a majitel mi dovolil přeměřit napětí na těch konektorech MAPu a ten měl mezi 2-3 0V-ale byl to nový model).Takže snad pomůže výměna toho senzoru. Jo a kde je čidlo klepání?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...