Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau chlapi mám dotaz. Při zrychlování se mi roztřepe celé auto a hlavně řadící páka.

Nejjpatrnější je to hned při rozjezdu a pak na 2 a 3. Jakoby se třepal motor.Napadly mě vyžvýkané nebo potrhané silenbloky na motoře, ale nesjem si jistý tak prosím o radu, bo mě to moc sere ! ! ! ! DIK PEŠEK 309d

Odesláno

To by mohly bejt ty silentbloky,měl jsem taky auto jak vibrátor,nakonec to byl vymlácenej silentblok na převodovce,po výměně se to zklidnilo a je O.K.

Odesláno

Ja jsem to měl to samé a bylo to ím že mi odešla poloosa a nejíce to šlo poznat na 3 při 80-110 km/h. Jinak pokud to bude ta poloosa tak je pěkně drahá ja jsem si ji nechal od známeho co dělá polosy spravit

Odesláno

Mam stejny problem, akorat mi to dela pri nalozenem aute....cca 3 lidi a vice.....a to jen 2 - 3 rychl. stupen pak je uz relativne OK.

Doufam, ze to budou ty silentbloky ....

Jak se pozna, kdyz je KO poloosa ?? Protoze krome tech vibraci nic jineho nepozoruji....

Diky cau Vlasta

:papa

Odesláno

Taky bych se spíš přiklonil k Oddiemu, podle mě kdyby to byly silentbloky, tak by to spíš mlátilo při zrychlování/zpomalování. Takhle mě to spíš připadne jako že se to dostane do rezonance od něčeho točivýho.

Odesláno

To oddie:

A jde to blize diagnostikovat ??, protoze zadne zvuky jako rupani pri zataceni nemam... :(

A nemohl by to delat tlumic ??? Predni budu teprve vymenovat.

Uz jsem delal repas zadní nápravy, zadni tlumice... vymenil jsem i kulove cepy, silentbloky u ramen, prachovky rizeni.....porad neuspesne...:(

Vetsinou jezdim sam a vse je OK, ale jakmile vezu vice lidi..... tak pri nizsich otackach dojde k vibracim.....

Odesláno

Ne. Pokud to vibruje v záběru, tak se prostě zadrhává něco na hnacím ústrojí - tedy nejpravděpodobněji na poloose. Součástky, které nepatří do hnacího ústrojí, to způsobit nemohou - třeba ty silentbloky. Pokud bude utržený silentblok, cukne to při přidání nebo ubrání plynu, případně to i bouchne, ale nebude to vibrovat - není důvod.

Pokud to vibruje v záběru, a v závislosti na rychlosti, je to jasné - poloosy. Pokud to při tom necvaká ani nevydává žádné zvuky, bude to spíš vnitřní kloub - ten se téměř nehýbe, takže zadrhávání je prakticky neslyšné. Pokud to dělá při zatížení, může to být způsobeno tím, že se po odlehčení dostane kloub do jiné polohy, kde není vymačkaný nebo vydrolený (pitting).

Odesláno

Mám podobný problém, ale vibrace jsou znatelné výhradně při zařazené dvojce v záběru (klepe se řadící páka). Kdyby to byla poloosa, nevibrovalo by to vždy při určité rychlosti (otáčení kol), bez ohledu na kvalt?

Odesláno

když máš v řiti silenbloky(jako já:()poznáš to při přidáni,nebo ubrání plynu hýbe se šajtrpáka dopředu a dozadu a při zhasnutí motoru se to pěkně zatřepe.Musím to opravit doufám,že to není moc problém.

Odesláno

To Oddie:

Diky ted uz v tom mam jasno (nejsem odbornik ):D

A jde to poznat krome toho aniz by jsem to rozdelal (asi ne co ?) Protoze je otazka ktera strana je KO (v horsim pripade obe :mad: ) Takze aby jsem zacal setrit .....

Cau Vlasta

Odesláno

Panove,kdyz uz jsme u tech poloos.Nemuze to byt stredove lozisko na prave poloose?Porad mi huci neco od kol nebo od poloos.Hlavne kolem 100km a borec na vrakarne mi poradil,ze pry je v kasi stredove lozisko na poloose.Pry casta zavada u Pežotu s nalitanyma km kolem 200...Kdyz tak napiste sve nazory ne bo zkusenosti,hlavne ODIE,co ty na to?

Odesláno

xVlasta: to se pozná úplně jednoduše. Když jednu poloosu vyndáš, tak je to zásadně ta druhá :D;)

Já začínám vždy levou - kratší. Vyndat, a kroutit s ní jakoby v záběru, když zadrhává, je to jasné. Ale tímhle způsobem se pozná jen hodně špatná, trochu načatá moc ne, tak na 50%.

Pravá poloosa je uchycená do držáku spodního silentbloku, vyndavá se o trochu hůř. Je tam přes to ložisko, to skutečně může hučet, u hodně jeté poloosy, ale příčinu vibrací bych tady nehledal.

Odesláno

Jeste mam dotazek... spatna poloosa = vymlacenej homokinetak ne? ( nebo to neni pravidlem? ). To se prece pozna kdyz se jezdi dokolecka tak pri krouzeni doprava, kdyz to mlati (cvaka) tak je nacla prava strana, kdyz to mlati pri krouzeni doleva tak je nacla leva poloosa... teda mne ted mlati uz jen pri toceni doleva, protoze prava je nova... takze me ceka jeste vymena te leve...

Snad nejsem mimo misu tematu....

Odesláno

já jsem poloosu ukroutil!Otáčel jsem se na cestě,trocu jsem tomu naložil,a bylo vymalováno.Musela být už načlá,rovnaná a prasklá?Nevím,ale krásně čistě ukroucená.sehnal jsem za litr druhou.

Odesláno

Chtel jsem se zeptat,jestli nemate nekdo tuseni kolik muze stat stredove lozisko na pravou poloosu,na 309d..Zacinam uz byt zoufaly,protoze jsem uz vymenil loz. v obou nabojich,kupil nove gumy a porad zadna zmena.Doufam,ze to neni prevodovka.To uz by me fakt polozilo.Zvlaste,kdyz potrebuju auto kazdy den,dojizdim 40km do roboty..PORADTE PROSIM....

Odesláno

Toman: ne, to není pravidlo. Homokinetický kloub (ten u kola) sice odejde nejčastěji, ale nemusí to být jediná závada poloosy.

Pesek: vyměň poloosy. Samotné ložisko doma vyměníš asi těžko, a navíc, jak už jsem psal, proti vibracím ti to na 99% nepomůže.

Odesláno

PESEK79 me to taky zaclo hucet us je to asi rok a pak sem na to kouk a byla praskla manzeta a asi us malo mazani

vymenil sem manzetu poradne vycistil kloub a vymenil lozisko na poloose a je to ok

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...