Guest servisman Odesláno 31. říjen 2008 Odesláno 31. říjen 2008 Původně zaslal: Miku OK 406 a kdy přezouváš Ty ? já když je ráno kolem 0 C (a to už bylo) ten může přezovat dle libosti podle počasí v garáži to přezuje během chvilky a má to při ruce. Citovat
vix Odesláno 31. říjen 2008 Odesláno 31. říjen 2008 Původně zaslal: Miku proto dávám v zimě zimní a v létě letní a čekám , že i příroda se bude chovat podle ročních období :D:D Miku, dokážeš mi odpovědět alespoň na to, co dáváš na auto na jaře a na podzim? Toto je moje odpověď na tvoji otázku z 31/10/08 v 22:55, co tím míním. Zatím jsi na žádnou moji otázku neodpověděl. Už mi to připadne trapné, tě neustále upomínat. A mmch, OR 34 byly již několik sezon vedeny jako letní. Navíc je Barum již nevyrábí. Citovat
OK406 Odesláno 31. říjen 2008 Odesláno 31. říjen 2008 Původně zaslal: vix Původně zaslal: Miku proto dávám v zimě zimní a v létě letní a čekám , že i příroda se bude chovat podle ročních období :D:D Miku, dokážeš mi odpovědět alespoň na to, co dáváš na auto na jaře a na podzim? Toto je moje odpověď na tvoji otázku z 31/10/08 v 22:55, co tím míním. Zatím jsi na žádnou moji otázku neodpověděl. Už mi to připadne trapné, tě neustále upomínat. A mmch, OR 34 byly již několik sezon vedeny jako letní. Navíc je Barum již nevyrábí. Obrň se trpělivostí a snad se dočkáš Citovat
vix Odesláno 31. říjen 2008 Odesláno 31. říjen 2008 na trpělivost kašlu, to dřív spíše přestřihnu klubovou kartičku Citovat
OK406 Odesláno 31. říjen 2008 Odesláno 31. říjen 2008 Původně zaslal: Miku vix , nevím sice čím se vymlouvám , ale Tvým míněním jarní/podzinmí myslíš co ? kdysi byly gumy celoroční (nevím jestli i dnes) Ty si jezdi na gumách jakých chceš - Tvá možnost volby , ale nepřál bych ti narazit na cholerika , kterého bys sestřelil na sněhu s letními gumami. Pokud je sníh, tak by měli být zimní!!! p.s. sníh je, pokud je teplota od nuly dolů !!! Citovat
Edison Odesláno 31. říjen 2008 Autor Odesláno 31. říjen 2008 Letní při teplotách pod +7st ztrácej svý vlastnosti. Pod TOUTO teplotou by měly být zimní. Citovat
OK406 Odesláno 31. říjen 2008 Odesláno 31. říjen 2008 Původně zaslal: Edison Letní při teplotách pod +7st ztrácej svý vlastnosti. Pod TOUTO teplotou by měly být zimní. Však to celou dobu píši. Citovat
Edison Odesláno 31. říjen 2008 Autor Odesláno 31. říjen 2008 Tak takhle: Původně zaslal: OK406 Pokud je sníh, tak by měli být zimní!!! p.s. sníh je, pokud je teplota od nuly dolů !!! Letní při teplotách pod +7st ztrácej svý vlastnosti. Pod TOUTO teplotou by měly být zimní. Citovat
vix Odesláno 31. říjen 2008 Odesláno 31. říjen 2008 Původně zaslal: Miku vix , nevím sice čím se vymlouvám , ale Tvým míněním jarní/podzinmí myslíš co ? kdysi byly gumy celoroční (nevím jestli i dnes) Ty si jezdi na gumách jakých chceš - Tvá možnost volby , ale nepřál bych ti narazit na cholerika , kterého bys sestřelil na sněhu s letními gumami. Bohužel, díky jakési vyhláčce (ne zákonu) musím jezdit na gumách, jaké mi předepíše stát a v době, ve kterou mi předepíše stát. O cholerikách, v té vyhláčce nic není. Uvidíme, třeba přes noc napadnou 3 cm sněhu a v Praze bude zase žůžo. P.S.: rád bych si jezdil na tom, co uznám za vhodné, jenže to, bohužel díky zásahu našeho státu, nemohu. ... mmch, Miku, toto je další Tvůj blud po celoročních OR34 ... kolik jich ještě bude? Citovat
jarinek Odesláno 1. listopad 2008 Odesláno 1. listopad 2008 Mě se líbí tento článek, naprosto s tím souhlasím. http://www.autorevue.cz/Bleskovky/Zimni-vybava-potreti-komedie-na-D1-s-dodatkovou-tabulkou/sr-1-sc-3-a-16649/default.aspx Citovat
P607Olda Odesláno 1. listopad 2008 Odesláno 1. listopad 2008 Mám na starosti v této chvíli 21 aut, přezouvám (nebo nařizuji přezout, když je řidič líný, jeho chyba) k 14.10. V této chvíli přezuto nad 4 mm 15 aut, pod 4 mm 3 auta (z toho 2 soukromá), 3 budou přezuta nad 4 mm. 4 auta mají krom toho řetězy - vzhledem k unifikaci vozového parku (406 kombi) hodlám koupit ještě asi 4 řetězy. Jako ránu pod pás beru to, že vyhláška a úseky byly zveřejněny až ve chvíli, kdy jsem už měl vypracovaný plán přezouvání, koupeny pneumatiky a částečně už přezuto. PS: už se snažím být vzorňák, nesnesu, aby mi pracovníci říkali, že na nich šetřím a nutím je jezdit na nepředpisových pneu. [upravil dne 1.11.2008 P607Olda] Citovat
Medvěd Odesláno 1. listopad 2008 Odesláno 1. listopad 2008 Vixi - když se kácí les, lítají třísky Prostě, protože v této zemi je stále velké množství idiotů jezdících na sjetých letních i při sněhové kalamitě, musí přijít restrikce postihující i myslící řidiče. Jízda v +10 na zimních gumách totiž nemá tak závažné důsledky v podobě nehod či ucpaných komunikací jako jízda na letních ve s*ačkách - určitě díky tomu nikdo nepřijde o život (což se v opačném případě stává poměrně často). Osobně přezouvám na zimní se změnou času, na letní pak přibližně v období velikonoc a může mě vytočit doběla, když já (na zimu vybaven) musím hnít někde pod kopcem, protože ho zablokoval frajer, který přece nebude přezouvat. Jinak o značce C15 a jsem už napsal, že Je to kokotina a ten cirkus, kolem jejího zavedení (za pět vteřin 12 se rozhodne, že bude platit i na D1, nikdo netuší, kde budou značky osazeny ....), to je obraz toho, jaké elementy si český voilič zvolí za své zástupce. Je zvláštní, kolik slov a sporů je možno ztratit kvůli jednomu zcela triviálnímu úkonu, kterým je přezutí pneumatik. Citovat
vix Odesláno 1. listopad 2008 Odesláno 1. listopad 2008 Tak, Plzeňský a Jihočeský kraj zatím žádné omezení nevydal (pokud nebude používat přenosné značky zimní výbava), mohu za slunného počasí vyrazit k domovu Citovat
Guest servisman Odesláno 1. listopad 2008 Odesláno 1. listopad 2008 Původně zaslal: vix Tak, Plzeňský a Jihočeský kraj zatím žádné omezení nevydal (pokud nebude používat přenosné značky zimní výbava), mohu za slunného počasí vyrazit k domovu aby ses nedivil než vydají omezení tak tam dají značku a bude po hehe Citovat
vix Odesláno 1. listopad 2008 Odesláno 1. listopad 2008 tím pádem se stává opět heslo, jenž se objevilo před vydáním 411 - \" Nebezpečí na tebe číhá na každém rohu\" zase opět o něco pravdivější Citovat
OK406 Odesláno 1. listopad 2008 Odesláno 1. listopad 2008 Původně zaslal: jarinek Mě se líbí tento článek, naprosto s tím souhlasím. http://www.autorevue.cz/Bleskovky/Zimni-vybava-potreti-komedie-na-D1-s-dodatkovou-tabulkou/sr-1-sc-3-a-16649/default.aspx Taky plně souhlasím!!! Jinak toto píši celou dobu. Bohužel by to chtěl vyměnit naše zákonodárce a dát tam normální lidi a né takový, kteří jsou jako opakující se hračka! Co řekne jeden tak musí souhlasit všichni!!! Ale toto se děje i v nomální běžném provozu. Všude jsou jiné klimatizační podmínky. Proč musí za člověka rozhodovat jiný?! Takže vhledem k počasí mám stále s předpisovým vzorkem letní pneu. Ať si říká kdo chce, je to mé logické rozhodnutí a nějaká ,,vyhláška\" (pozor ne zákon), o kterém se ani pořádně neví, kdy a jak má být umístněna a funkční nemůže lidem (řidičům) strpčovat život. Inu, je to vše dělané horkou jehlou a podle toho to taky vypadá. A co na to české příslový: ,,práce kvapná, málo platná!!!\" A je to v tomto případě pravda! Naco mít např. V Praze v tomto období zimní pneu, když tam je sněhu za celou zimu jako šafránu! A nebo se to změní a apět se bude poroučet větru, dešti a sněhu??:oA když vidím, jak v pravé poledně např. v koloně na Jižní spojce svítí auta a pak každý říká, jakou má spotřebu apod. tak už se ničemu nedivím. Praha není horská oblast a ani vysočina!! Jinak, když už se tak min.dopravy chlubý, že na D1 jsou světelní tabule, tak proč se na nich neukáže také zimní výbava? Možná si někdo řekne, že jsem zaujatí či se mi něco nelíbí, ale nemám rád, když se z lidí dělají bludné ovce či si někdo dělá zákon (vyhlášku) podle sebe! Citovat
Vvitty Odesláno 1. listopad 2008 Odesláno 1. listopad 2008 Původně zaslal: Edison Původně zaslal: Vvitty nebyla tady tataz (ok, bez znacky ) ) debata uz loni a predloni? a co se tyka plosneho narizeni od data do data, to je fajn, az na to ze napriklad lonska zima nebyla pro zimni gumy prilis vhodna, oni jaksi pri vyssich teplotach maji horsi vlastnosti, nez letni... Při vyšších.. jak při vyšších? Nad 5st? Nad deset? Nad dvacet??? Tolik zase nebylo. jak kde.. jak si lze overit napr. na udajich z Prazskeho Klementina, teploty vzduchu nad 10st nebyly posledni dva roky zadnou vyjimkou, obcas tam naskocilo i 17, 18 st (i kdyz to uz lze povazovat za extrem). Citovat
OK406 Odesláno 1. listopad 2008 Odesláno 1. listopad 2008 A ještě taková maličkost, která zákonodárcům nějak ušla a to je, že né každý má doma internet a tím pádem se může podívat na webové stránky!! Když nikde jinde nejsou, jak uvádí a říká mluvčí MD. Není to omezování či diskriminace?? Citovat
jarinek Odesláno 1. listopad 2008 Odesláno 1. listopad 2008 Původně zaslal: OK406 A ještě taková maličkost, která zákonodárcům nějak ušla a to je, že né každý má doma internet a tím pádem se může podívat na webové stránky!! Když nikde jinde nejsou, jak uvádí a říká mluvčí MD. Není to omezování či diskriminace?? Je a kdyby jenom to .... Citovat
OK406 Odesláno 2. listopad 2008 Odesláno 2. listopad 2008 Tak jsem se podrobněji podíval na z.č.361/2000 Sb. a vyhl. č. 202/2008 Sb. a to ohledně zimní výbavy + §§ znění. Jsou tam rozpory a to již na začátku z.č.361/2000Sb. § 4 Povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích Při účasti na provozu na pozemních komunikacích je každý povinen a) chovat se ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní, aby nepoškozoval životní prostředí ani neohrožoval život zvířat, své chování je povinen přizpůsobit zejména stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace,1) povětrnostním podmínkám, situaci v provozu na pozemních komunikacích, svým schopnostem a svému zdravotnímu stavu, b) řídit se pravidly provozu na pozemních komunikacích upravenými tímto zákonem, pokyny policisty, pokyny osob oprávněných k řízení provozu na pozemních komunikacích podle § 75 odst. 5, 8 a 9 a zastavování vozidel podle § 79 odst. 1 a pokyny osob, o nichž to stanoví zvláštní právní předpis,5) vydanými k zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, c) řídit se světelnými, případně i doprovodnými akustickými signály, dopravními značkami, dopravními zařízeními a zařízeními pro provozní informace. Zvýraněné část v odstavce povětrnostním podmínkám, kterou poruší tím, že pokud při teplotě větší jak 7 st.C použije nevhodné pneu (zimní pneu), tak tím porušuje doporučení výrobce pneu, který jasně a zřetelně uvádí, za jakých podmínek je možné daný typ pneu používat. Pokud by něco z toho porušil, tak se zříká veškeré zodpovědnosti a ztrácí tím i záruku !!! Navíc použitím nevhodné pneu ohledně povětrnostním podmínkám také svým jednáním neohrožuje život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní a nepoškozuje životní prostředí ani neohrožuje život zvířat. Co Vy na to??? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.