Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

O dané problematice se píše v tomto příspěvku. Jinak ohledně ,,zimní výbavy\" (C15a - C15b) jsem zaslal emailem dotaz na ministerstvou dopravy pro přesnější upřesnění a to i §§ znění. Tak uvidíme, zda-li odpovědí. Jinak můj email s dotazem již zaevidovali.

Ohledně používání zimní výbavy na D1: http://www.novinky.cz/clanek/153223-zimni-gumy-budou-na-useku-d1-povinne-pri-teplotach-pod-pet-stupnu.html

[upravil dne 31/10/08 OK406]

Odesláno

Znovu jako každý rok se ptám - hodíte v zimě ve svetru a bundě nebo v kraťasech a sandálech???

Stejně tak, jako je snad pro většinu normální se v zimě obléknout, tak by mělo být normální mít na autě v zimě zimní gumy - pokud na ně nemám, pak auto až do jara zagarážovat nebo holt prodat. Nelíbí se mi kočkopes se zmíněnou značkou (byť je to krůček správným směrem) - podle mého by mělo být jasně stanoveno období od kdy do kdy (zimní čas, 1.11. - 30. 3.) na autě zimní gumy MUSÍ být (ještě jsem schopen akceptovat model, kdy pojišťovna bude požadovat plnou náhradu škody po viníku nehody, který v zimním období neměl zimní gumy - bohužel mě a mé blízké ale takový model neochrání před tím, aby nás takový střelec sundal)

Odesláno

mam zimni kola a zimni pneumatiky, pezotka na ne obuju a postavim na zimu do garaze :-)

Odesláno

Už máme přezuto do zimních, kdo se přidá:mrk:mrk.

Původně zaslal: Medvěd

Chodíte v zimě ve svetru a bundě nebo v kraťasech a sandálech???

Já bych spíš řekl: Chodíte v zimě v sandálech nebo zimních botách?

Svetr, bunda nebo kraťasy tady nehrajou žádnou roli.

Jinak když už, tak bych zavedl zimní gumy od x.x. do x.x. povinně, nechápu proč se v tomhle státě musí všechno zesložiťovat a dělat v tom bord.. .

Odesláno

Osobně jsem pro zavedení zimních gum od určitého data ( dnes je výběr gum veliký a cena není v porovnání k ceně vozu tak závratná ).

Vyhlašovat úseky značkou , kde nikdo neví kde jsou umístěny a teď dávat ještě nějaké dodatky ohledně teploty mi přijde jako absolutní nekompetentnost od našich rádoby úředničků.

Chudáci zahraniční návštěvníci , kteří budou koukat na naší značku a uvažovat co znamená včetně dodatků :D:D:D

:xvul osobně už mám přezuto asi týden

Odesláno

nebyla tady tataz (ok, bez znacky :)) ) debata uz loni a predloni? :)

a co se tyka plosneho narizeni od data do data, to je fajn, az na to ze napriklad lonska zima nebyla pro zimni gumy prilis vhodna, oni jaksi pri vyssich teplotach maji horsi vlastnosti, nez letni...

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

nebyla tady tataz (ok, bez znacky :)) ) debata uz loni a predloni? :)

a co se tyka plosneho narizeni od data do data, to je fajn, az na to ze napriklad lonska zima nebyla pro zimni gumy prilis vhodna, oni jaksi pri vyssich teplotach maji horsi vlastnosti, nez letni...

Při vyšších.. jak při vyšších? Nad 5st? Nad deset? Nad dvacet??? Tolik zase nebylo.
Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Znovu jako každý rok se ptám - hodíte v zimě ve svetru a bundě nebo v kraťasech a sandálech???

Stejně tak, jako je snad pro většinu normální se v zimě obléknout, tak by mělo být normální mít na autě v zimě zimní gumy - pokud na ně nemám, pak auto až do jara zagarážovat nebo holt prodat. Nelíbí se mi kočkopes se zmíněnou značkou (byť je to krůček správným směrem) - podle mého by mělo být jasně stanoveno období od kdy do kdy (zimní čas, 1.11. - 30. 3.) na autě zimní gumy MUSÍ být (ještě jsem schopen akceptovat model, kdy pojišťovna bude požadovat plnou náhradu škody po viníku nehody, který v zimním období neměl zimní gumy - bohužel mě a mé blízké ale takový model neochrání před tím, aby nás takový střelec sundal)

Znám dost lidí, co choděj v zimě v sandálech a naboso... Podle mě jsou to blázni, ale bezprostředně to život neohrožuje... Gumy mohou. :-((

Odesláno

Datum i cedule jsou prostě blbost. Zítra je 1.11., to byl kdysi návrh na první den povinnosti. V Brně bylo dneska a o víkendu má být kolem 15°.

Kdo má rozum tak si je nazuje až bude potřeba. S tím pojištěním bych souhlasil, nebo jinou variantu \"trestu\" v případě, že vidím, že sněží a vyjedu na letních.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Datum i cedule jsou prostě blbost. Zítra je 1.11., to byl kdysi návrh na první den povinnosti. V Brně bylo dneska a o víkendu má být kolem 15°.

Kdo má rozum tak si je nazuje až bude potřeba. S tím pojištěním bych souhlasil, nebo jinou variantu \"trestu\" v případě, že vidím, že sněží a vyjedu na letních.

Nedá se než souhlasit!! Mám letní, jelikož teploty jsou přes den nad 10st.C!! Jakmile bede průměrná teplota za 24 hodin.7st.C a míň a nebo bude sníh, tak hupky dupky půjdou zimní na Peugeota. Jinak při dnešních teplotách co jsou, tak je to tak na sjetý vzorku či při prodloužení brzdní dráhy!!! Něco jiného je, pokud někdo bydlí v horské oblasti a nebo na Vysočině popřípadě jede na ,,lyže\" do hor. Jinak současné zimy nejsou co dříve. Jen, aby i mé zimní pneu si sjeli na sněhu:( Jinak ohledně pojištění, tak to udělat jako je to např. v ,,A\" či ,,D\".

Odesláno

Osobně jsme přezul dnes i když podle počasí to určitě nutné není - pohybuji se nejvíc Střední Čechy a Ph. Na druhou stranu jsme prodloužený víkend kolem 28.10. strávili v Krkonoších, a tam už to bylo o něčem jiném. A protože v nebližší době pojedeme zase, tak nebylo co řešit a přezul jsem.

Odesláno

Nj,ale když pojedeš někady,kde bude značka,zimní provoz,a nebudeš mít zimáky,a zastaví tě ,můžeš na místě dostat 2 000kč ani nemrkneš,mám na uchu radio a ve správách to takle řikali asi před hodinou,teď si vyber:myslim ,a aby to nebylo málo,tak ještě 1 bod v čudu:roll:o:bojim

[upravil dne 31.10.2008 vendi.stejskal]

Odesláno

Já přezuto nemám přezouvám s prvními vločky moc toho nenajezdím ale mám nový zimáky to se bude jezdit:). Jinak sem pro povinný zimní gumy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...