Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: janou

Ked tam nechaš homokineticky klb s maticou si myslim že ano.(teoreticky)

Teď jsem asi trochu mimo, ale proč by tam nechával homokineťák? :myslim

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Kvůli ložisku - je stažené právě homokineťákem, resp. tím, co z něj venku kouká :)

Místo homokineťáku se tam ale dá dát velkej šroub a matice, s příslušnejma podložkama, aby se to ložisko akorát stáhlo.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: kupák

Kvůli ložisku - je stažené právě homokineťákem, resp. tím, co z něj venku kouká :)

Místo homokineťáku se tam ale dá dát velkej šroub a matice, s příslušnejma podložkama, aby se to ložisko akorát stáhlo.

AAAHA! Já jen, že jsem párkrát viděl vesele vlečené auto bez poloos... (měly oka, byly za co uvázat:D:D )

Odesláno

To Oddie-když jsem psal dotaz,tak právě tohle mne nenapadlo,i když je to logické.Napadlo mne zda nebude vadit,že tam není žádný olej,resp.nějaké deci tam asi zůstane

Odesláno

To AnotherOne-si děláš kozy? to snad fakt někdo táhl za poloosu?Toto by mne nenapadlo ani ve snu.Jen jsem teoretizoval,bo budu měnit motor,a přípravu dělám jinde než se bude měnit.

Všem dík za názor.

Odesláno
Původně zaslal: dýzl

To AnotherOne-si děláš kozy? to snad fakt někdo táhl za poloosu?Toto by mne nenapadlo ani ve snu.Jen jsem teoretizoval,bo budu měnit motor,a přípravu dělám jinde než se bude měnit.

Všem dík za názor.

Najskôr si ju pomýlil s ramenom, ale to sa už nedozvieme. Urazene odišiel...

Odesláno

To Oddie-když jsem psal dotaz,tak právě tohle mne nenapadlo,i když je to logické.Napadlo mne zda nebude vadit,že tam není žádný olej,resp.nějaké deci tam asi zůstane

Převodovka se točit nebude, když tam nebudou poloosy, takže je fuk, že v ní nebude olej. Ostatně tam nemusí být ani ta převodovka :)

Odesláno

Převodovka se točit nebude, když tam nebudou poloosy, takže je fuk, že v ní nebude olej. Ostatně tam nemusí být ani ta převodovka :)

a v podstate tam nemusi byt ani motor, a vlastne ani auto... :D:D:D:super

Odesláno
Původně zaslal: foxo

a v podstate tam nemusi byt ani motor, a vlastne ani auto... :D:D:D:super

tak pokud tam bude prevodovka, a pojedes s nastartovanym motorem, aby ti fungovaly posilovace, tak bych to neryskoval, pac prevodovka se toci porad i na volnobeh a ject celou cestu s vyslaplou spojkou je docela blby, jinak tahnout to mues i baz nastartovani, ale s tim brzdenim to bude horsi, budes muset na to poradne slapat.....

Odesláno

To Oddie-právě jsem mysle vypustit olej z přev.a pak odtáhnout.

To Wooody-pprávě že motor nejede,je asi po smrti,takže cesta bez posilovače a vývěvy brzd-ale jen kousek,asi 17km.Domů jsem to tak táhl až z Letovic do PE ,ale na tyči,z PE do JH na laně-utrhlo se oko na tažení.Tolik jen pro vysvětlení.

Odesláno

To Woody- s těmi ložisky již mám skušenost,až nyní mi (po6-7 letech?)dšlo díky tomuto fóru proč mi na ibizenové ložisko vydržlo snad 1000km.V Říčanech mi prskla poloosa tak jsem ji na silnici měnil-na rozborku jsem si tam v jedné firmě půjčil ořech 30 mm na povolení kloubu ale tenjsem musel hned vrátit a tudíž až jsem sehnal odvoz pro jinou a vratíl se z5 tak jsemkloub dotáhnul jen co jsem dokázal rukou,s tím že až se vrátím tak to dotáhnu,ale to již asi bylo pozdě.

Odesláno

Aj ked motor nejde,a auto je tahané, a poloosy su normalne na svojem miste, tak sa ozubene kola v prevodovke toca. Takze bez prevodoveho oleje bych to rozhodne netahal. Napriklad take kamiony musa demontovat kvuli temu kardan, aby nezadreli prevodovku, ked su odtahovane a to dokonca aj vtedy, ked tam olej je, ale tá je mazana inac nez osobak, takze osobak mozeme pustit aj na neutral dole kopcem...

Odesláno
Původně zaslal: foxo

Aj ked motor nejde,a auto je tahané, a poloosy su normalne na svojem miste, tak sa ozubene kola v prevodovke toca. Takze bez prevodoveho oleje bych to rozhodne netahal. Napriklad take kamiony musa demontovat kvuli temu kardan, aby nezadreli prevodovku, ked su odtahovane a to dokonca aj vtedy, ked tam olej je, ale tá je mazana inac nez osobak, takze osobak mozeme pustit aj na neutral dole kopcem...

Chce to ťahať bez poloos, takže prevodovka sa netočí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...