dýzl Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Může se táhnout auto s vymontěnými poloosami?Nehodlám to sice provozovat,spíše mne to jen tak napadlo. Citovat
janou Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Ked tam nechaš homokineticky klb s maticou si myslim že ano.(teoreticky) Citovat
AnotherOne Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Tiež si myslím, že keď to nechceš ťahať priamo za poloos ako jeden expert tuná pred časom tak by to malo ísť. Citovat
Edison Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Nemyslím, že by to měl být problém. Podmínky co musí fungovat při vlečení jsou v zákoně. Po technické stráne problém nevidím. Citovat
kupák Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: janou Ked tam nechaš homokineticky klb s maticou si myslim že ano.(teoreticky) Teď jsem asi trochu mimo, ale proč by tam nechával homokineťák? Citovat
oddie Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: kupák Původně zaslal: janou Ked tam nechaš homokineticky klb s maticou si myslim že ano.(teoreticky) Teď jsem asi trochu mimo, ale proč by tam nechával homokineťák? Kvůli ložisku - je stažené právě homokineťákem, resp. tím, co z něj venku kouká Místo homokineťáku se tam ale dá dát velkej šroub a matice, s příslušnejma podložkama, aby se to ložisko akorát stáhlo. Citovat
kupák Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: kupák Původně zaslal: janou Ked tam nechaš homokineticky klb s maticou si myslim že ano.(teoreticky) Teď jsem asi trochu mimo, ale proč by tam nechával homokineťák? Kvůli ložisku - je stažené právě homokineťákem, resp. tím, co z něj venku kouká Místo homokineťáku se tam ale dá dát velkej šroub a matice, s příslušnejma podložkama, aby se to ložisko akorát stáhlo. AAAHA! Já jen, že jsem párkrát viděl vesele vlečené auto bez poloos... (měly oka, byly za co uvázat:D:D ) Citovat
dýzl Odesláno 30. říjen 2008 Autor Odesláno 30. říjen 2008 To Oddie-když jsem psal dotaz,tak právě tohle mne nenapadlo,i když je to logické.Napadlo mne zda nebude vadit,že tam není žádný olej,resp.nějaké deci tam asi zůstane Citovat
dýzl Odesláno 30. říjen 2008 Autor Odesláno 30. říjen 2008 To AnotherOne-si děláš kozy? to snad fakt někdo táhl za poloosu?Toto by mne nenapadlo ani ve snu.Jen jsem teoretizoval,bo budu měnit motor,a přípravu dělám jinde než se bude měnit. Všem dík za názor. Citovat
AnotherOne Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: dýzl To AnotherOne-si děláš kozy? to snad fakt někdo táhl za poloosu?Toto by mne nenapadlo ani ve snu.Jen jsem teoretizoval,bo budu měnit motor,a přípravu dělám jinde než se bude měnit. Všem dík za názor. Najskôr si ju pomýlil s ramenom, ale to sa už nedozvieme. Urazene odišiel... Citovat
foxo Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 ani sa mu nedivim. je evidentne, ze si to pomylil s ramenem, a ostatny sa doneho obuli, jaky je to blazen.... (ajked ne doslova)... Citovat
oddie Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: dýzl To Oddie-když jsem psal dotaz,tak právě tohle mne nenapadlo,i když je to logické.Napadlo mne zda nebude vadit,že tam není žádný olej,resp.nějaké deci tam asi zůstane Převodovka se točit nebude, když tam nebudou poloosy, takže je fuk, že v ní nebude olej. Ostatně tam nemusí být ani ta převodovka Citovat
foxo Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: dýzl To Oddie-když jsem psal dotaz,tak právě tohle mne nenapadlo,i když je to logické.Napadlo mne zda nebude vadit,že tam není žádný olej,resp.nějaké deci tam asi zůstane Převodovka se točit nebude, když tam nebudou poloosy, takže je fuk, že v ní nebude olej. Ostatně tam nemusí být ani ta převodovka a v podstate tam nemusi byt ani motor, a vlastne ani auto... :D:D:super Citovat
wooody Odesláno 1. listopad 2008 Odesláno 1. listopad 2008 Původně zaslal: foxo Původně zaslal: oddie Původně zaslal: dýzl To Oddie-když jsem psal dotaz,tak právě tohle mne nenapadlo,i když je to logické.Napadlo mne zda nebude vadit,že tam není žádný olej,resp.nějaké deci tam asi zůstane Převodovka se točit nebude, když tam nebudou poloosy, takže je fuk, že v ní nebude olej. Ostatně tam nemusí být ani ta převodovka a v podstate tam nemusi byt ani motor, a vlastne ani auto... :D:D:super tak pokud tam bude prevodovka, a pojedes s nastartovanym motorem, aby ti fungovaly posilovace, tak bych to neryskoval, pac prevodovka se toci porad i na volnobeh a ject celou cestu s vyslaplou spojkou je docela blby, jinak tahnout to mues i baz nastartovani, ale s tim brzdenim to bude horsi, budes muset na to poradne slapat..... Citovat
dýzl Odesláno 2. listopad 2008 Autor Odesláno 2. listopad 2008 To Oddie-právě jsem mysle vypustit olej z přev.a pak odtáhnout. To Wooody-pprávě že motor nejede,je asi po smrti,takže cesta bez posilovače a vývěvy brzd-ale jen kousek,asi 17km.Domů jsem to tak táhl až z Letovic do PE ,ale na tyči,z PE do JH na laně-utrhlo se oko na tažení.Tolik jen pro vysvětlení. Citovat
wooody Odesláno 2. listopad 2008 Odesláno 2. listopad 2008 Tak to je potom vsechno ok, tak nejni duvod to neodtahnout, ale bacha na ty loziska Citovat
dýzl Odesláno 2. listopad 2008 Autor Odesláno 2. listopad 2008 To Woody- s těmi ložisky již mám skušenost,až nyní mi (po6-7 letech?)dšlo díky tomuto fóru proč mi na ibizenové ložisko vydržlo snad 1000km.V Říčanech mi prskla poloosa tak jsem ji na silnici měnil-na rozborku jsem si tam v jedné firmě půjčil ořech 30 mm na povolení kloubu ale tenjsem musel hned vrátit a tudíž až jsem sehnal odvoz pro jinou a vratíl se z5 tak jsemkloub dotáhnul jen co jsem dokázal rukou,s tím že až se vrátím tak to dotáhnu,ale to již asi bylo pozdě. Citovat
foxo Odesláno 3. listopad 2008 Odesláno 3. listopad 2008 Aj ked motor nejde,a auto je tahané, a poloosy su normalne na svojem miste, tak sa ozubene kola v prevodovke toca. Takze bez prevodoveho oleje bych to rozhodne netahal. Napriklad take kamiony musa demontovat kvuli temu kardan, aby nezadreli prevodovku, ked su odtahovane a to dokonca aj vtedy, ked tam olej je, ale tá je mazana inac nez osobak, takze osobak mozeme pustit aj na neutral dole kopcem... Citovat
wooody Odesláno 3. listopad 2008 Odesláno 3. listopad 2008 Ale tam pise ze to je bez poloos;) Citovat
AnotherOne Odesláno 3. listopad 2008 Odesláno 3. listopad 2008 Původně zaslal: foxo Aj ked motor nejde,a auto je tahané, a poloosy su normalne na svojem miste, tak sa ozubene kola v prevodovke toca. Takze bez prevodoveho oleje bych to rozhodne netahal. Napriklad take kamiony musa demontovat kvuli temu kardan, aby nezadreli prevodovku, ked su odtahovane a to dokonca aj vtedy, ked tam olej je, ale tá je mazana inac nez osobak, takze osobak mozeme pustit aj na neutral dole kopcem... Chce to ťahať bez poloos, takže prevodovka sa netočí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.