Mischelin Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Jak vyndat spodní kulový čep z ramene u 106??? dik Citovat
wooody Odesláno 27. říjen 2008 Odesláno 27. říjen 2008 jo hochu k tomu potrebejus velkou silu a trochu nasilí, strcit tam tyc a poradne zapacit, popripade poklepat kladivem... Citovat
oddie Odesláno 27. říjen 2008 Odesláno 27. říjen 2008 Není takhle náhodou u 106 rameno v jednom kuse s čepem, hm? Pak zní odpověď NIJAK, čep z ramene se prostě nevyndává, není samostatně vyměnitelný. Citovat
wooody Odesláno 27. říjen 2008 Odesláno 27. říjen 2008 tak to teda sry za spatnou radu, 106 sem jete nedelal........ jestli to je v celku tak to mas celkem spatny...... Citovat
Jindras Odesláno 27. říjen 2008 Odesláno 27. říjen 2008 Přesně tak u 106 spíše celé rameno vyměnit-ale čep lze samostatně-je tam zalisovaný-dejte katalog Auto kelly-vyhledej si Peugot 106-u dílu bývají ilustační foto + popisy a uvidíte tam k prodeji samostatné čepy-tak to jde... Citovat
ozzy56 Odesláno 28. říjen 2008 Odesláno 28. říjen 2008 Původně zaslal: Jindras Přesně tak u 106 spíše celé rameno vyměnit-ale čep lze samostatně-je tam zalisovaný-dejte katalog Auto kelly-vyhledej si Peugot 106-u dílu bývají ilustační foto + popisy a uvidíte tam k prodeji samostatné čepy-tak to jde... Jak je to s těma ramenama na 106? Jsou dva typy--na jednom se spodní kulák dá vyměnit a na druhém typu néé???Měnil jsem jen ramena s nalisovaným (zabertlovaným) kulákem a ten samostatně vyměnit nejde... Přitom na AutoKelly jsou kuláky i zvlášť--jak to teda je ??? Citovat
mio Odesláno 28. říjen 2008 Odesláno 28. říjen 2008 Jde vyměnit.Musí se ymontovat celé rameno aby něco při manipulaci s ohněm neshořelo. Uložení čepu (rameno)nahřát nejlépe autogenem (ale slyšel jsem že to jde i letlampou) a čep dostal jednu ranku a byl venku.Pak jen namačknout nový a je hotovo.Dělal jsem to u starší 106 a u Citroen ax.Šlo to až překvapivě lehce. Citovat
ozzy56 Odesláno 28. říjen 2008 Odesláno 28. říjen 2008 Původně zaslal: mio Jde vyměnit.Musí se ymontovat celé rameno aby něco při manipulaci s ohněm neshořelo. Uložení čepu (rameno)nahřát nejlépe autogenem (ale slyšel jsem že to jde i letlampou) a čep dostal jednu ranku a byl venku.Pak jen namačknout nový a je hotovo.Dělal jsem to u starší 106 a u Citroen ax.Šlo to až překvapivě lehce. Ale vždyť ty čepy bývají uložené v silonovém pouzdře--co tam jde nahřívat??? Myslel jsem,že nový čep se do ramene našroubu- je,jako u 406 (tam do těhlice). Citovat
mio Odesláno 28. říjen 2008 Odesláno 28. říjen 2008 No samozřejmě že ten starý čep totálně shoří (vnitřek).Nový se tam namačkne až to vychladne.Nenahříval jsem to do ruda , jen trochu víc ohřát. Citovat
ozzy56 Odesláno 28. říjen 2008 Odesláno 28. říjen 2008 Původně zaslal: mio No samozřejmě že ten starý čep totálně shoří (vnitřek).Nový se tam namačkne až to vychladne.Nenahříval jsem to do ruda , jen trochu víc ohřát. Tak dík za vysvětlení... Citovat
jozocz Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Ked som sa neoficialne učil u kamarata za automechanika stale mi hovoril : Kto chce hladá sposoby - Kto nechce hlada dovody ! A tak som skusal dokedy som nenasiel sposob. Pokial si to nerobil tak potrebuješ pomocnika. Citovat
Jindras Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Oceňuji snahu každého,ale já bych to vyměnil celé,ale je to dražší... Citovat
luky106rolandgaros Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 na 106 se dá kulák krásně vylisovat z ramena a nalisovet novej dělal jsem to na svém a pohoda... koupit rameno komplet je to rychlejší výměna ale o dost drašší a nechce to kupovat levný šit ....! doporučuju zn:moog [upravil dne 11/11/08 luky106rolandgaros] Citovat
Jindras Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Jo viděl jsem maníka,jak to vyrazil ven,ale už to párkrát dělal-to je jediné co jsem takhle viděl-vylisovat a nalisovat-to asi půjde taky... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.