Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám 406 kupé, a hodně se mi sjíždějí pneumatiky na zadku. Goodyear GDS F1 EAGLE (205/55/16) mi odešly cca po 6000km:( Přitom přitom na předku pneu držej.. A to nedělám žádný hovadiny.. smyky.. atd.. Tak se chci zeptat kolik vám průměrně vydrží pneu na 406 kupé? Popřípadě jestli někdo neřešil stejnej problém... ? Díky..

Odesláno

Hmmm, tak to je opravdu divné jenom 6000km. A to se sjíždí po celém obvodu? A co geometrije a sbíhavost zadní nápravy? A to byli nové pneu??

Odesláno

Nepíšeš, jestli se sjíždějí pneumatiky zvenku, zevnitř, nebo celkově.

Geometrie na 406 (i jiných) není až tak jednoduchá, např. u 406 se musí dělat při určité poloze karoserie (dosahuje se přitažením řemeny anebo nadvýšením zvedákem). V běžném pneuservisu se s tím neštvou, nastaví to, co předepsal výrobce měřicího zařízení - ne Peugeot!!! a ty brzy přijedeš pro nové gumy:aut:aut

Mám za sebou nekolikaletý boj pokusů a omylů!!!

Nakonec jezdím do Peugeot Opava (mám to 80 km), tam se daří udělat geometrii správně.

Podmínkou je samozřejmě, že náprava nemá vůle - to by kolo vaklalo a sjíždělo se a v takovém případě nemá vůbec cenu mluvit o geometrii.

Gumy by měly vydržet, při slušném zacházení, od 30 t (nekvalitní) až 70 t. i více (to jsou jednotlivé šťastné případy).

[upravil dne 25.10.2008 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Nepíšeš, jestli se sjíždějí pneumatiky zvenku, zevnitř, nebo celkově.

Geometrie na 406 (i jiných) není až tak jednoduchá, např. u 406 se musí dělat při určité poloze karoserie (dosahuje se přitažením řemeny anebo nadvýšením zvedákem). V běžném pneuservisu se s tím neštvou, nastaví to, co předepsal výrobce měřicího zařízení - ne Peugeot!!! a ty brzy přijedeš pro nové gumy:aut:aut

Mám za sebou nekolikaletý boj pokusů a omylů!!!

Nakonec jezdím do Peugeot Opava (mám to 80 km), tam se daří udělat geometrii správně.

Podmínkou je samozřejmě, že náprava nemá vůle - to by kolo vaklalo a sjíždělo se a v takovém případě nemá vůbec cenu mluvit o geometrii.

Gumy by měly vydržet, při slušném zacházení, od 30 t (nekvalitní) až 70 t. i více (to jsou jednotlivé šťastné případy).

podrobnější info na co si přesně dát pozor chci jí dělat příští měsíc?
Odesláno

Je potřeba jet do servisu, ke kterému máš důvěru. Mám osobně obě špatné zkušenosti:

- tam, kde umí vyměňovat díly, zalžou, že máš vůle, vymění a naúčtují (včas jsem utekl do jiného servisu, kde potvrdili, že vůle není).

- tam, kde neumí vyměňovat díly, to raději nekontrolují, protože bys jim utekl \"z lopaty\" do servisu a kdoví, jestli by ses vrátil, takže geometrii udělají i s vůlemi, což je úplně nanic.

Předpis mají v servisu, je dost rozsáhlý. Doporučuji nechat dělat v servisu, opravdu to není jednoduché, trvá to asi 1,5 hodiny.

Pro úplnost uvedu kde se měří výška a hodnoty sbíhavosti.

Výška se měří vpředu i vzadu pod prahem, jako nejnižší bod svislého plechu, kam se vkládá zvedák.

Hodnoty:

[upravil dne 13.4.2009 P607Olda]

post-0-14109602732523_thumb.jpg

Odesláno

tak autí si dělám sám,až na elektroniku ta mě pořád zlobí:(,ale tohle je dobrá rada o které třeba nevím:/,dám si na to pozor,dá se předpokládat,že v origo servisu by měly o tomto vědět a je lepší zajet přímo tam?

Odesláno

PS: s pneumatikami EAGLE jsem měl právě ty špatné zkušenosti, sjížděly se. Ale myslel jsem, že je to geometrií. Pak jsem je sjeté vyhodil a víckrát nekoupil. Ale náhoda, že i Ty máš s nimi problémy???

Odesláno

subin: Uvedená tabulka by Ti měla postačit k nastavení. Neuváděl jsem odklony a záklony, ty se nenastavují a poruší se jen při nárazu. Jestli chceš, tak to nastav doma. Zatížení by mělo jít nahradit hmotností, a pak propérovat a pohnout autem, aby si to sedlo do střední polohy (náprava nebyla napjatá).

K tomu můžeš dát ještě trochu citu: přední kola tak o 0,2 na každé straně k sobě, a zadní podle toho, jak se sjíždějí.

Všimni si, že uvedená přesnost nastavení je 0,5 mm na každé straně, takže z desetinky se nestřílí.

Odesláno

pneumatiky vzadu se mi sjíždějí po celém obvodu na obou kolech, Eagle už bych taky nekoupil... design docela hezkej ale jinak je to šmejd... nebyly uplně nejlevnější.. nečekal bych že budou stat za h.....

Děkuji všem za rady... opravdu necham auto překontrolovat v servisu..

Odesláno

JJ, taky se přidávám. S tou geometrií je trápení:bojim Už jsem dával 406 na geo asi 3x a auto stejně táhne doleva a somovolně se stáčí volant. Tam, kde mi opravují auto, už jim o geo říkat nebudu. Evidentně to neumí:(... Jenže teď kam zajet, aby to uděali, jak mají:myslim

[upravil dne 25.10.08 MJSytic]

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

JJ, taky se přidávám. S tou geometrií je trápení:bojim Už jsem dával 406 na geo asi 3x a auto stejně táhne doleva a somovolně se stáčí volant. Tam, kde mi opravují auto, už jim o geo říkat nebudu. Evidentně to neumí:(... Jenže teď kam zajet, aby to uděali, jak mají:myslim

[upravil dne 25.10.08 MJSytic]

to tahnuti do leva , nebude to tim že jsi za volantem ty?

Odesláno

Jenže teď kam zajet, aby to uděali, jak mají:myslim

V Satalicích je takovej dvůr s garážema a tam mi udělali geo na předku bez papíru za 400,- a naprostá spokojenost;)

[upravil dne 25/10/2008 Dundee]

post-0-14109602734052_thumb.jpg

Odesláno

Hmm, doleva táhne bohužel celá ČR, ale dobře nám tak ... :aut Máme a budeme mít, co si zasloužíme ... ;)

MJSytic: mně dělali geo u Globusu v Čakovicích a musim říct, že celkem pohodka ... a nemáš to ani daleko;)

Odesláno

Já jen tak mimo,taky mi auto táhlo neustále ke straně i po geometrii v Peugeotu,nakonec byla příčina ve špatně funkčních ložiscích \"otočí\". Myslím otoče na vršku tlumičů,tím že špatně chodily,tak zůstávaly lehce nakroucený péra tlumičů a ty to řízení tahaly ke straně.Samozřejmě se to týká pouze předku.:)

Odesláno
Původně zaslal: Pepouch

Já jen tak mimo,taky mi auto táhlo neustále ke straně i po geometrii v Peugeotu,nakonec byla příčina ve špatně funkčních ložiscích \"otočí\". Myslím otoče na vršku tlumičů,tím že špatně chodily,tak zůstávaly lehce nakroucený péra tlumičů a ty to řízení tahaly ke straně.Samozřejmě se to týká pouze předku.:)

Čoveče, to by taky mohlo být tím. Vlastně mi to dělá od loňský výměny tlumičů:myslim (měnili i horní uložení) Ale co s tím?:nevim

Odesláno

Pe.tr: NN, před tou poslední geo to bylo doprava :D

Neon: Myslíš vedle benzínky? A kolik si řekli?:)

JO, myslim, že se jmenujou AUTOSERVIS KAVKA (nic moc název;)) a abych nekecal, tak myslim, že kolem 700,- za komplet přední a zadní nápravu (byl jsem tam v srpnu) ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...