Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Krajské volby 2008  

1. 1. Krajské volby 2008

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Welis

tak co říkáte na výsledky voleb ?... kdo z Vás volil ty Komanče v oranžové ?... Doufám že Vás tu moc není pač se mi zdá že hodně lidi zde má trošku něco v makovici...

aneb

http://svarc.blog.idnes.cz/c/54167/Deja-vu-1946-aneb-hloupy-narod-si-svobodu-nezaslouzi.html

a na tom něco bude, takže všichni komouši zpět k žigulíkům a honem uzavřít hranice :-D

A kdo volil komanče v modrym? ;-)

Odesláno
Původně zaslal: nemec.cb

Já u voleb nebyl,takže jsem asi volil komanče:myslim.Měli je po revoluci zrušit a pozavírat.A ne je nechat rozdejchat.

Kdybys všechny komanče po revoluci zakázal a pozavíral, nezbyl by tu už vůbec nikdo, kdo by něco dělal. ;-)

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

Původně zaslal: dzavel

Poplatky byly podle mě nesmysl, protože šly jen do kapsy doktorům, kteří s nimi mohli naložit jakkoliv (záměr byl nakoupit lepší vybavení apod. - kolik jich to udělalo?).

poplatky nejsou zas takovy nesmysl, vsimnul sis ze se usetrilo par mld z rozpoctu zdravotnictvi, protoze lidi prestali chodit k doktorovi s kazdou pitomosti?

Z rozpočtu se neušetřila ani koruna, neb zdravotnictví v rozpočtu je jen to, co platí stát zdravotním pojišťovnám za zákonem stanovené pojištěnce. Tím, kdo ušetřil jsou zdravotní pojišťovny, takže se napakovaly ještě víc, než před tím.
Odesláno
Původně zaslal: Edison

Poplatky byly podle mě nesmysl, protože šly jen do kapsy doktorům, kteří s nimi mohli naložit jakkoliv (záměr byl nakoupit lepší vybavení apod. - kolik jich to udělalo?).

poplatky nejsou zas takovy nesmysl, vsimnul sis ze se usetrilo par mld z rozpoctu zdravotnictvi, protoze lidi prestali chodit k doktorovi s kazdou pitomosti?

Z rozpočtu se neušetřila ani koruna, neb zdravotnictví v rozpočtu je jen to, co platí stát zdravotním pojišťovnám za zákonem stanovené pojištěnce. Tím, kdo ušetřil jsou zdravotní pojišťovny, takže se napakovaly ještě víc, než před tím.

Jsi demagog

Odesláno

Ad 30,- Kč .. když jsem počítal, kolik si za mě účtuje můj zaměstnavatel (přepočtenou za minutu) a vzal průměrnou sazbu doktora (přepočtenou za minutu), tak systém byl ve ztrátě 10,- Kč, a to i přesto, že jsem zaplatil kýžených 30,- Kč. (čti: celkově ta minuta ztráty času stála obě strany 40,- Kč)

Chápu, hezky se vykazuje nižší nemocnost, zvláště poté, co se změnily k 1.1. podmínky (neproplácení prvních 3 dnů nemocenské - automaticky si lidi brali dovolenou, apod.), což se okolo července/srpna vzhledem k nadcházejícím volbám zase přehodnotilo.

\"Nevěřím statistice, kterou si sám nezfalšuji. - Winston Churchila\"

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: Edison

Jsi demagog

Když chceš něco takového tvrdit, tak to nějak podpoř. Já jen popisuji fakta. Peníze ze zdravotního pojištění jdou zdravotním pojišťovnám ze zákona, nikoli do státního rozpočtu. Snížením návštěvnosti u lékařů v důsledku zavedení \"regulačních poplatků\" se snížily výdaje zdravotních pojišťoven při zachování příjmů ze zdravotního pojištění. V čem spatřuješ demagogii?? Ještě dodám, že zavedení regulačních polatů může být účelné leda krátkodobě. Dlouhodobě případným zanedbáním včasné léčby mohou následné výdaje na léčení být výrazně vyšší, takže dlouhodobě jsou regulační poplatky kontraproduktivní i z ekonomického hlediska. Ale to nás asi moc trápit nemusí, možná mladší generaci, která na to může dojet. Po nás potopa!!??

[upravil dne 21.10.2008 Edison]

Odesláno

Výdaje zdravotních pojišťoven jdou na podporu opravdu nemocných, nikoli na příspěvky na paralen, což mi přijde smysluplné. Tím, že se odbouraly příspěvky na ptákoviny zbude na fakticky nemocné víc a to je snad dobře - nebo ne??

Odesláno

A fakticky nemocných bude leda přibývat se zanedbáváním včasné lékařské péče, která z drtivé většiny je zcela banální. Podle mě by se ani banální symptomy zanedbávat neměly. Ono... leckdy je na místě místo paralenu udělat řádnou diagnostiku a léčit třeba antibiotiky pod lékařským dohledem. Za chvíli tedy budem místo mnoha banalit a méně skutečně závažných případů léčit minimum banalit a mít mraky velmi vážně nemocných, kterých vlastně v konečném důsledku s úmrtností bude ubývat, takže to zase až tak krátkozraké opatření není... Byl bych zvědav, co bys říkal, kdyby špatně vyléčená banální chřipka zmutovala do rezidentní formy právě u Tebe.

Odesláno

Edison: opravdu si myslíš, že lidi budou přecházet chřipku kvůli 30 korunám? Pokud kvůli něčemu, tak je to ztráta výdělku nebo prestiže v práci, ale 30 kaček fakt nikoho nepoloží. Osobně jsem pro poplatky - jako čistě symbolické připomenutí toho, že zdraví (a tedy ani zdravotnictví) zkrátka není zadarmo. Proč, když chci poslat dopis, musím koupit za 10kč známku, ale když chci vyšetřit lékařem, mám to mít zadarmo?

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Edison: opravdu si myslíš, že lidi budou přecházet chřipku kvůli 30 korunám? Pokud kvůli něčemu, tak je to ztráta výdělku nebo prestiže v práci, ale 30 kaček fakt nikoho nepoloží. Osobně jsem pro poplatky - jako čistě symbolické připomenutí toho, že zdraví (a tedy ani zdravotnictví) zkrátka není zadarmo. Proč, když chci poslat dopis, musím koupit za 10kč známku, ale když chci vyšetřit lékařem, mám to mít zadarmo?

Jistě ne JEN kvůli 30 kačkám... Ono je to jedno k druhému... Prosazované 3 neplacené dny nemocenské, snižování nemocenské, 30 kaček u dochtora, 30 kaček za položku na receptu, případných 60 kaček denně za týden pobytu v nemocnici... Otázkou je, co je onou pověstnou kapkou, která zapříčiní rozhodnutí pojištěnce k lékaři opravdu nejít.

Odesláno

A k čemu se platí zdravotní pojištění?:myslim

Odesláno

Vzhledem k tomu, že si \"paralen\" (a ostatní léky) kupuji ze svého a na zdravotním pojištění odvádím stejnou částku - a zlepšení zdravotní péče nepozoruji - marně přemýšlím, kde ty peníze jsou.

P.S.: Smlouvy s dochtory se uzavíraly před 1.1.2008. Takže se s tím mohlo počítat.

P.S.S.: Jeden demagogickej z roku 2007 a jeden optimistickej z roku 2008. :cool:

Fakt ti Méďo tohle přijde jako zlepšení zdravotní péče ?

Odesláno

To je na ten zbytek, víš? Věř nebo ne, ale ony ty náklady na vyšetření nejsou 30 korun. ;)

Odesláno

To je na ten zbytek, víš? Věř nebo ne, ale ony ty náklady na vyšetření nejsou 30 korun. ;)

A proč dostávájí doktoři peníze i za pacietny, které nevidí (myslím z pojišťoven)?

Odesláno

Jojo.. Tak to je... Když ústavní sou poplatky soudil, tak žalobcům siuce některé věci v ústavě neunikly, ale jiné jim unikly. Ústavou sice máme bezplatné právo na zdraví, ovšem za podmínek stanovených zákonem. To uniklo žalobcům. Soudcům, myslím, uniklo, že zákonem stanovené podmínky jsou určeny zákonem o veřejném zdravotním pojištění. Čímž se sice zdravotnictví stává zpoplatněným přímým způsobem, ale budiž. \"Regulační poplatek, mě osobně, přijde jako dvojí zpoplatnění, jelikož, i když regulační poplatek zůstává lékaři, tak stejně tak lékař za tentýž výkon dostává platbu od zdravotní pojišťovny. Ale ono je několikeré zpoplatnění v tomto státě vlastně zcela normální. Nikoli však spravedlivé, že.

Odesláno

Edisone - můj konkrétní příklad

Od vojny jsem o doktorech neslyšel a až do letošního března mi bylo dobře (teda fakticky mi stále dobře je, jen má \"doktorka\" to nějak nechce chápat). V březnu jsem kvůli pojistce kluka bůhvíproč musel uvést kontakt na mého ošetřujícího lékaře a pojišťovně se vůbec nelíbilo, že žádného nemám - a řekli mi, že pokud nedodám jméno lapiducha, tak mi kluka nepojistí. Takže jsem se zaregistroval u p. doktorky, která, když zjistila, kolik je na mě možno využít bodů (z vojny jsem se vrátil v r. 1990), začala mě honit od čerta k ďáblu (přece NĚCO najít musíme - to není možný, aby byl ve 40 zdravej). No a ve finále mi \"prý\" objevila vysoký tlak.

Předepsala mi prášky, které jsem teda nějak dobral - podotýkám, fyzické problémy žádné nemám a když jsem v létě potřeboval životní pojistku, z pojišťovny mi sdělili, že jim moje \"doktorka\" neodpověděla a že si to mám zajistit osobně. Tak jsem za milou paní letěl (opět den volna) a ona mi s úsměvem sdělila, že ty blbý prášky budu brát celoživotně a že prý nikdy nesmí nastat situace, kdy mi dojdou.

Tak se ptám - proč má člověk lézt takovým sběratelům bodů na oči??? Fakticky se cítím dobře a bude - li mi takhle dobře i dál, opravdu tuhle paní vidět nemusím (jenže instituce jsou dnes tak provázané, že razítko doktora je dneska pomalu potřeba i k tomu, aby Tě pustili na WC)

Odesláno

pokud nebudu zdravotnictvi zprivatizovano, tak vzdycky bude v prdeli... zvlastni, ze zdravotnicke zarizeni v soukromych rukou je schopno profitovat... vsem, co krici neco o zdravotnim pojisteni, bych ho zrusil a vsechno aby si platitli sami, dle platnych ceniku....

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Edisone - můj konkrétní příklad

Od vojny jsem o doktorech neslyšel a až do letošního března mi bylo dobře (teda fakticky mi stále dobře je, jen má \"doktorka\" to nějak nechce chápat). V březnu jsem kvůli pojistce kluka bůhvíproč musel uvést kontakt na mého ošetřujícího lékaře a pojišťovně se vůbec nelíbilo, že žádného nemám - a řekli mi, že pokud nedodám jméno lapiducha, tak mi kluka nepojistí. Takže jsem se zaregistroval u p. doktorky, která, když zjistila, kolik je na mě možno využít bodů (z vojny jsem se vrátil v r. 1990), začala mě honit od čerta k ďáblu (přece NĚCO najít musíme - to není možný, aby byl ve 40 zdravej). No a ve finále mi \"prý\" objevila vysoký tlak.

Předepsala mi prášky, které jsem teda nějak dobral - podotýkám, fyzické problémy žádné nemám a když jsem v létě potřeboval životní pojistku, z pojišťovny mi sdělili, že jim moje \"doktorka\" neodpověděla a že si to mám zajistit osobně. Tak jsem za milou paní letěl (opět den volna) a ona mi s úsměvem sdělila, že ty blbý prášky budu brát celoživotně a že prý nikdy nesmí nastat situace, kdy mi dojdou.

Tak se ptám - proč má člověk lézt takovým sběratelům bodů na oči??? Fakticky se cítím dobře a bude - li mi takhle dobře i dál, opravdu tuhle paní vidět nemusím (jenže instituce jsou dnes tak provázané, že razítko doktora je dneska pomalu potřeba i k tomu, aby Tě pustili na WC)

... změň doktorku. Na to máš právo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...