Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Pata

Původně zaslal: AnotherOne

stahuju fotaaa :D

Máš pod chladničkou lavór? Ja len aby ti ju to nerozmrazilo... :D

tahle je samorozmrazovaci, nebo jak se tomu nadava :cool::D

Samorozmrazovacia znamená, že voda steká dozadu do nádoby nad kompresorom kde sa teplom z kompresora odparí. Aby ti to nepretieklo...

Odesláno
Původně zaslal: M-A-X

reklamuj ho nebo ho zkus strcit k nekomu do jinyho PC a uvidis jak se bude chovat. kdyz pojede tak bych hledal chybu jinde nez v HDD. Ja tu mam napichly dva Seagate Barracuda a uplne v poho. Ten jeden uz vali skoro 6 let skoro non-stop a neni s nim nejmensi problem

hele, nepracujes nahodou pro nejkou hotline nebo tak neco? ja jen, ze to je jejich klasicka odpoved ve stylu \"hmmm, to je divny, u NAS to funguje v poradku\"...

Odesláno

plotny neprehazovat, rozhodne ne v domacich podminkach, ani otevirat nedoporucuji. jedine, co se tak nejak da je udelat je prehozeni elektroniky, ovsem zalezi jestli je problem na ni, nebo uvnitr disku.

zkousel jsem kdysi, co udela disku kdyz bezi otevreny (5.25\", zdvojena vyska, osm ploten). Vadne sektory pribyvaly velice rychle... a od te doby se hlavicky priblizily jeste bliz povrchu, stopy k sobe a rychlost nahoru...

2Kurt: zvlastni... ja nikdy neprisel o vic dat nez cca za posledni tyden, jestli to nebude tim zalohovanim?

btw zvazuju, ze s prechodem na SATA koupim druhy disk a necham tam dat jednoduchy RAID0, nebo jak se dneska rika zrcadleni disku. preci jen pri tech cenach disku to je za babku...

Odesláno

http://img369.imageshack.us/img369/6743/pa200017xc8.jpg

stahuju fotaaa :D

No ty woe:o Ale držím palce:super

Už vidím, jak budeš řešit reklamaci: \"... no víte pane prodavač stalo se to z ničeho nic! Já tomu vlastně moc nerozumím, tak jsem se do toho nechtěl moc hrabat;)

No ale abych z toho dostal data, tak jsem to dal do mrazáku... \"

:aut:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

btw zvazuju, ze s prechodem na SATA koupim druhy disk a necham tam dat jednoduchy RAID0, nebo jak se dneska rika zrcadleni disku. preci jen pri tech cenach disku to je za babku...

RAID0 je stripping - striedavo sektory na dva disky. Zvýši sa riziko straty dát, zvýši prenosová rýchlosť. Pre bezpečnosť je vhodný ako píšeš mirroring tj. RAID1 alebo niektorý z vyšších raidov. Ja uvažujem o Matrixe, čo je kombinácia RAID0+1 riešená na dvoch diskoch, len na Intel čipsetoch. Tak máš pre citlivé dáta časť s mirroringom a pre rýchly prístup časť so strippingom. Pozor však, keď chceš vymeniť disky môže byť problém s vhodným klonovacím nástrojom aby raid systém správne rozpoznal ako jeden disk.

[upravil dne 20.10.2008 AnotherOne]

Odesláno

Intel chipset nemam... uvidime, jeste je ve hre moznost vzit stavajici ATA a dat ho do USB ramecku, pripojit jednou tydne a kopnout na to zalohy....

Rychlost me nijak zvlast nepali, pri objemu dat s kterym pracuji byly dostatecne rychle disky uz pred lety :)

Odesláno

No, to je právě ten paradox, že \"zamrzání\" většinou není způsobené zimou, ale pravým opakem - tedy přehříváním. Pata - vypadá to impozantně, držím palce, ať mrazák šlape (není nakonec zbytečné disk reklamovat, když funguje? :aut.)

btw: taky máme v práci lednici. ;)

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

No, to je právě ten paradox, že \"zamrzání\" většinou není způsobené zimou, ale pravým opakem - tedy přehříváním. Pata - vypadá to impozantně, držím palce, ať mrazák šlape (není nakonec zbytečné disk reklamovat, když funguje? :aut.)

:D:D to je fakt, ať to nereklamuje, stačí jen delší kabely a vysvětlit mamince aby z toho nedělala řízky:D:D:D:D

Ale jako v životě by mě nenapadlo že to muže fungovat, i když je možný že jak to tam dával tak s ním někde šikovně klepnul a on by fungoval i normalně na stole, ale radši bych to nezkoušel

[upravil dne 20/10/08 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: Kurt

:D:D to je fakt, ať to nereklamuje, stačí jen delší kabely a vysvětlit mamince aby z toho nedělala řízky:D:D:D:D

Ale jako v životě by mě nenapadlo že to muže fungovat, i když je možný že jak to tam dával tak s ním někde šikovně klepnul a on by fungoval i normalně na stole, ale radši bych to nezkoušel

[upravil dne 20/10/08 Radek Hurvajz]

Neklepnul, nefungoval. Uz jednim mrazenim jsem si vytahl par fotek, tak proc to nezkusit, ze ;)

Edit: Tak mrazim podruhe a vypada to, ze uz se nechyta :roll:(:(:(

Asi zkusim Mirasovu strategii - na chvili na to zapomenout ;):D

[upravil dne 21/10/2008 Pata]

Odesláno

Pata: říkáme tomu \"Metoda volně padajícího prachu\" a kupodivu i to někdy funguje (nepoužíváme ovšem u zařízení v záruce). :)

Odesláno

Tak finalni informace: ze spatneho disku bylo zachraneno cca 92% dat, zbylych 8% jsem usoudil, ze nepotrebuju :P:D

Dneska jsem jej byl reklamovat a dostal jsem novy kus ;):super

a uz mam vsecko zazalohovane :D:papa:papa:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...