Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Dave405

Ač houby sbírám a jím od malička, tak žampiony také nemusím.

podle toho jaký žampiony - čerstvý mam rád :-) takový ty bílý teda až tolik ne, spíš ty krémový, ale žampiony z plechovky, těm nerozumim. ty jsou fakt velehnusný, vůbec nechápu, proč něco takovýho vůbec vyráběj.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsme se dneska vydali s maminou po obědě do lesa,včera nám daly zprávy inspiraci a jelikož mi v lese došla baterie ,tak mám jen jeden obrázek,todle sme nasbírali asi tak za 1/2hodky,jinač se nám podařilo nasbírat 2 košíky

091120081088ov1.jpg

w800.png

teďkonc už máme nakrájíno a už se zahřívá pánvička,za chvilku už to tady bude vonět,to bude mňamka,řízečky,už se těšim:D

Odesláno

hmm, taky bych zajel, ale není čas :( Posledně jsme zavařili dva velké koše - suchohřiby a václavky, tak snad to bude na zimu stačit, bylo toho 20 sklenic 0,3l. Praváky bohužel žádné :(

Odesláno

Mě taky baví chodit po lese a sbírat, ale už mě nebaví je čistit, krájet atd. Takže to mám zařízený tak, že je rozdám babičkám nebo rodičům, který už nemůžou nebo jsou líný do toho lesa jít. Pak si kupuju žampiony, kterým zas ráda loupu ty hlavičky a chutnají mi víc než ty žlutomasý houby z lesa.........já vím kapánek blázen:mad:

Odesláno

Houby sou hnus... jediný co je fajn když se namelou na takovou tu srajdu a daj se zmrznout a pak se to jen krají do omáček to ja můžu ale takovy ty mazlavý hnusný slímáky kde si plující v jídlu :blicismajlik ... jinak pekna uroda houbari maj žně to nepochybně

Odesláno
Původně zaslal: vendi.stejskal

Původně zaslal: oddie

Nejlepší je v tom košíku ta flaška, inu do lesa se nechodí nasucho, což? ;)

Ale je to jen ČAJ:D

Tak to je škoda se s tím tahat :P

Odesláno
Původně zaslal: Kekros

Já byl včera a našel jsem doslova houby :(. Ale snad se ještě zadaří :super. Jinak zapečený žampiony s masem, cibulkou a sýrem já rád ;)

Teď kdo je nemají rádi tak ať radši nečtou, ale já dělám zase žampióny se čtyřmi druhy sýra a smetanou, hezky zapečený.........mňam, mňam

Odesláno
Původně zaslal: Petra XSI

Teď kdo je nemají rádi tak ať radši nečtou, ale já dělám zase žampióny se čtyřmi druhy sýra a smetanou, hezky zapečený.........mňam, mňam

tak poprosím o recept,já houby miluju, a vyzkoušim,díky

Odesláno
Původně zaslal: vendi.stejskal

Původně zaslal: Petra XSI

tak poprosím o recept,já houby miluju, a vyzkoušim,díky

To je strašně jednoduchý, vydlabeš hlavičky, ale zase ne moc, aby drželi tvar. Tu směs co Ti zbyla pokrájíš nebo rozdrobíš a přidáš k ní strouhaný eidam, nivu, hermelín, taveňák (ale v podstatě jakej máš sýr rád). Solím jen málo, protože niva je slaná dost. A koření....někdy jsem do toho dala curry, někdy sušený česnek, někdy Podravku, to nějak neřeším, prostě podle chuti. Jo a taky je vlastně dobrý když máš třeba anglickou nebo váhalovu slaninu. Tak tu tam přidám na kostičky. Všechno zamíchám a je z toho taková sýrová hmota, tím naplním kloboučky. Dám do zapékací misky a zaleju smetanou, do tý obvykle rozmíchám taky ještě taveňák(nebo zbytek sýrový hmoty). Když mám parmazán tak jím to na závěr posypu (strouhanej aidam by taky samo šel). Čas zapékání jsem nikdy neměřila, mě to příjde chvíli, de facto projde varem smetana, sýr zezlátne, kloboučky kapánek změknou. Jíme to s brkaší , ale to je na každým může to bejt i jen příloha k masu.

Doufám, že jsem nehoubovej lidem nezpůsobila nějaký :blicismajlik, předem se omlouvám:)

Odesláno

Tak jo,až zase pudu na houby,tak se do toho dám,už teď cítim ,jak to voní,tamty hubky už jsou buď spapaný:Dnebo zpracovaný,takže až budou zase čerstvý:D........,a ti ostatní co nevědí ,co je dobrýho,tak ať to nečtou:Dmňam,mňam:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...