Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Chci se Vás zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s Kiou Ceedem SW 1.6CRDI high power. Ať už pozitivní, ale hlavně negativní. Plánuji koupi a rád si nechám poradit... :myslim

Díky moc.

Případně jiné alternativy , ale myslím, že za 500 000 nového vybaveného kombíka v naftě neseženu. :bojim

[upravil dne 18/10/08 jaudax]

Odesláno

Osobně nemám zkušenosti s Cee´dem, jen přeneseně s jiným výrobkem stejné automobilky. Kamarád si před pár roky koupil novou Kiu Carnival a od té chvíle jsem od něj neslyšel na tuto automobilku jedinou pozitivní informaci. Za nejhorší považuju řídkou síť servisů (autorizovaných) a nutnost použití pouze originálních dílů (repliky se nedělají), které síť prodejců prodávají včetně práce. Ve východních Čechách (kámpoš je z Kostelce nad Orlicí) je jediný servis v Hradci Králové s objednacími lhůtami klidně kolem měsíce.

Poslední hřebíček byl, když kámoš po 2 letech provozu začal uvažovat o prodeji auta a následnému doplacení leasingu - zjistil totiž, že běžná prodejní cena identického Carnivalu 2,0 je v bazaru nižší, než kolik činí doplatek leasingu

[upravil dne 18/10/2008 Medvěd]

Odesláno

perfektní - něco takového jsem chtěl číst. Jinak druhovýroba se už pomalu rozjíždí (alespoň tažné už jsou :D). A servisy mám dva. Jeden 10km a druhý cca 22km. Dík

Odesláno

Medved znevedomosti skodi.

Srovnavat karneval s ceedem je asi jako 406 s 307. Na ceeda je vsude dilu v pysk.co se tyka site dealeru tak kia je skoro vsude,skoro kazda skodovka ma i kiu.

Jaudo-ceeda doporucuji.

Medo karneval se delal jen v 2,9dieslu a i tento motor byl slaby na ten tank tezkej.napravy i brzdy breceli a je to snad jedine auto tohoto druhu co zere 15l nafty na sto.

Odesláno

Ceed je dobry auto, jeho bratricek Hyundai i30 je skoro to same, zajimave slevy na nove Hyundaie nabizi www.auteo.cz - pokud bys chtel i30, nejlepší je kontaktovat je na telefonu a domluvit se ideálně s panem Martinem Adamusem.

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Srovnavat karneval s ceedem je asi jako 406 s 307. Na ceeda je vsude dilu v pysk.co se tyka site dealeru tak kia je skoro vsude,skoro kazda skodovka ma i kiu.

Jaudo-ceeda doporucuji.

Medo karneval se delal jen v 2,9dieslu a i tento motor byl slaby na ten tank tezkej.napravy i brzdy breceli a je to snad jedine auto tohoto druhu co zere 15l nafty na sto.

Vašek 100% má benzín - pokud je to s Cee´dem lepší, jedině dobře (také jsem psal, že mám info pouze o Carivalu)

(Teď jsem koukal na TipCars, je možné, že má 2,5 - ale fakt benzín)

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: Pe.Tr

Jaudo-ceeda doporucuji.

Vašek 100% má benzín - pokud je to s Cee´dem lepší, jedině dobře (také jsem psal, že mám info pouze o Carivalu)

(Teď jsem koukal na TipCars, je možné, že má 2,5 - ale fakt benzín)

mas recht snad rok se daval 6V 2,5 benzin ale stahli ho , dokonce ta 2,9 nafta byla s turbem i bez , dnes uz je v nabidce pouze 2,9CRDi tedy s turbem .

Odesláno

Kolega má SW v benzínu prakticky hned od uvedená na náš trh a zatím nic špatnýho neříkal (krom kontroly tlaku v pneu na druhé disky, která jako pozdější \"dovybavení\" přijde na nehorázný prachy).

Odesláno

Ano pastorek potvrdil.

Ceedy su uz dva. Jeden ma stryko, ma klasicky hatchback a CRDI motor.. A druhy ma byvali kolega a velmi dobry kamarad (JAKO SLUZEBAKA) , presne ten, KIA CEED 1.6 CRDI 85 KW, v plne palbe s polokozou, SW cko ... Krasny kusok.

Vo firme ich je viacej, menili ich za 307 SW, a taky su spokojni az az.

Najvecsou dominantou hyundai a KIA su ich nove CRDI motory. Konkretne ta 1.6 CRDI je pecka, tahne, ma mali objem a malou spotrebu. V meste se budes drzet do 6 litru na 100km , kdyz tomu budes slapat tak 6.5 viac tomu nedavam. A to je fakt, ziadne prehnanie.

Mimo mesta spravis dalnici s klimou na 5 litrov (130 - 140km/h), okrsku o 100 vke zvladnes pod 4.5. Takisto dalnice bez klimy v poho pod 5.

Motory su neuveritelne tiche. Co sa tyka vydrze, nemozem referovat. Vsechno su to viacmenej nove kusy. Jeden firemny ma 72 000 km a zatim bez zavady. Na jeho ceedu zacala po 18 000 km vrzgat sedacka, zajel do autorizaku, objednali ho o tyzden neskor, prisiel a za pol hodku to mal vymenen. Teraz ma skoro 40 000 a je vse OK.

Motory su velmi tiche...

Auto ako take ma dost lozneho pristoru, paci sa mi ako je robeny zadok, aka je nakladacia hrana, a ako to vyzera po sklopeni sedaciek.

Podla mna je to uzas. Dalej je tam 7 rocna zaruka, a to uz pomaly hovori za vsetko.

V nasej rodine (priamej rodine) je uz

Hyundai SantaFe - 2.2 CRDI 119KW (svagor)

Hyundai Accent - 1.5 CRDI 81 KW (tato)

Hyundai Accent - 1.5 CRDI 81KW (frajerkyn tato)

Kia Ceed 1.6 CRDI - 85 KW (stryco)

A nakonec muj kamrad s firmy, se spominanim Kia Ceed SW 1.6 CRDI 85KW.

No a este v tej firme su tie swcka 2 dalsie kusy, ale v slabsej vybave s manualnu klimu...

Fakt, musis ist len na skusobnu jazdu, Prevez sa po meste, a zapni si palubny. A to budes cucet :)

Navyse je to asi najtichsi diesel aky som kedy pocul ...

Odesláno

Dneska jsem se v něm projel. Sice v krátké verzi, ale máš pravdu, že motor je tichý, ale to HDI taky. Ten CRDI je možná mírně hlučnější po nastartování. Ale jinak luxusní motor.

Jinak díky za slušné reference.

Odesláno

V práci máme několik krátkejch, ale tuším že se stejným motorem, jako služebáky. Já v tom ještě neseděl, ale můžu se poptat kluka co to má na starosti, jak šlapou.

Jinak co sem slyšel od kolegů, tak si zatím nikdo nestěžoval, většinou na to přesedali z Fábií 1,2HTP, tak si to teď pochvalujou.

Odesláno

V Hranicích na Moravě to nakoupili TAXIKÁŘI, ale jak jsou spokojeni, nevím. Taxíky nejezdím. :(:myslim:(

Zkusím něco zjistit. :myslim

[upravil dne 19/10/08 Pinďa]

Odesláno

Když jsem začínal shánět nový auto,tak jsem narazil na Ceeda,prodejce si na něj nestěžoval,prodával víc značek,takže neměl důvod mi to auto nutit,tyhle auta prý vidí v servisu jen kvůli výměnám olejů a povinnému servisu,prý bezporuchové auto.Dlouho byl můj favorit na nové auto,ale nakonec vyhrála 308,protože ve Švajcu maj nějakou divnou cenovou politiku,Ceed tu stojí stejně jako 308,nechápu,ale je to tak:myslim

Odesláno

pokud by u Nás ceed stál jak 308, tak bych volil 308, ale bohužel. Nikdo mně nepřemluvil, tak opustím Vaše řady a přesednu do korejce :( Ale pokud mně nebudete vyhazovat z klubu, tak se rád ukážu. Zítra objednávám :aut

Odesláno

Nechápu proč? Dneska 308 SW v 1,6 HDi za 500.000 již velmi slušně vybavené auto. Je jasné, že s cenovou politikou, kterou má dnes Kia nebude 308 ve stejný výbavě za stejný peníz, ale...

Odesláno
Původně zaslal: jaudax

pokud by u Nás ceed stál jak 308, tak bych volil 308, ale bohužel. Nikdo mně nepřemluvil, tak opustím Vaše řady a přesednu do korejce :( Ale pokud mně nebudete vyhazovat z klubu, tak se rád ukážu. Zítra objednávám :aut

jen di ,dididi , no, val val val :D

woe , jasny ze muzes prijet na sraz , at mame zas co oblepovat:D:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...