Fakir Odesláno 16. říjen 2008 Odesláno 16. říjen 2008 No, jelikož jsi svou úpravu zveřejnil v diskusním fóru, dá se očekávat, že se kolem ní vyvine nějaká diskuze. To neznamená nutně jen chválu, ale může to obnášet i kritiku. Pokud jí neuneseš, pak se holt nesmíš s takovými věcmi svěřovat ostatním. Jinak mi přijde, že máš nějaký mindrák a chodíš si ho sem ventilovat. Od začátku do konce tu plkáš kraviny, v každém postu nezapomeneš poznamenat, jaký jsi borec (což je ostatně hlavní důvod, proč do tebe lidi od začátku rejou) a když tě někdo opraví, reaguješ jako třináctiletý paranoik... jak kdyby šlo o útoky na tvou osobu... tomu trochu nerozumím. Ubezpečuju tě, že toto téma budu nadále sledovat a v případě potřeby uvádět na pravou míru (a třeba se vztekni ), protože by si ho mohl přečíst nějaký začátečník a začít tvé výroky nedej bože šířit dál. Citovat
Fusion Odesláno 16. říjen 2008 Odesláno 16. říjen 2008 Původně zaslal: eezee jenom by me zajimalo co rikaji ridici protijedoucich vozidel, kdyz se zhoupnes na nerovnosti silnice (a ze jich je u nas hooodne). Pokud nemas vyvažování, tak jim rozzaris usmev tak, ze na tebe nestihnou ani bliknout....... Ukaž mě auto, který má zařízení, který v reálným čase a neustále hlídá úhel světel vůči silnici a dokáže ho ve zlomcích vteřiny upravit tak, aby protijedoucí vůbec neoslnilo. Citovat
Blizzard Odesláno 17. říjen 2008 Odesláno 17. říjen 2008 Původně zaslal: Fusion Původně zaslal: eezee jenom by me zajimalo co rikaji ridici protijedoucich vozidel, kdyz se zhoupnes na nerovnosti silnice (a ze jich je u nas hooodne). Pokud nemas vyvažování, tak jim rozzaris usmev tak, ze na tebe nestihnou ani bliknout....... Ukaž mě auto, který má zařízení, který v reálným čase a neustále hlídá úhel světel vůči silnici a dokáže ho ve zlomcích vteřiny upravit tak, aby protijedoucí vůbec neoslnilo. viděl jsem to u citroenu c5 kombi. Ta reakce náklonu byla tak půl vteřiny -> moc dlouhá Citovat
Guest Scratch Odesláno 17. říjen 2008 Odesláno 17. říjen 2008 Původně zaslal: Fakir No, jelikož jsi svou úpravu zveřejnil v diskusním fóru, dá se očekávat, že se kolem ní vyvine nějaká diskuze. To neznamená nutně jen chválu, ale může to obnášet i kritiku. Pokud jí neuneseš, pak se holt nesmíš s takovými věcmi svěřovat ostatním. Jinak mi přijde, že máš nějaký mindrák a chodíš si ho sem ventilovat. Od začátku do konce tu plkáš kraviny, v každém postu nezapomeneš poznamenat, jaký jsi borec (což je ostatně hlavní důvod, proč do tebe lidi od začátku rejou) a když tě někdo opraví, reaguješ jako třináctiletý paranoik... jak kdyby šlo o útoky na tvou osobu... tomu trochu nerozumím. Ubezpečuju tě, že toto téma budu nadále sledovat a v případě potřeby uvádět na pravou míru (a třeba se vztekni ), protože by si ho mohl přečíst nějaký začátečník a začít tvé výroky nedej bože šířit dál. smekam pred tvym klidem, asi bych ho vyrval, noumu :-) uz jenom ten jeho blabol ze HID H7 ma ohnisko jinde nez zarovka, to jsem sel do kolen a rikal si, pan je opravdu profesional :D:D:D:D [upravil dne 17/10/2008 Scratch] Citovat
max_payne Odesláno 17. říjen 2008 Odesláno 17. říjen 2008 az ma myklo, ze tu trepem nejake neodbornosti. Pokial mne je zname, tak v spickovych xenonoch je vyvazovaci clen, ktory vyhodnocuje sklon vozidla a podla toho sklapa, resp. zdviha svetlo, resp vybojku vo svetlomete vertikalne, pripadne podla zatocenia volantu horizontalne. Avsak za aku dobu to spravi to ani srnka netusi, urcite ale to nebude okamzite, nakolko by to ten mechanizmus nezniesol. Ak sa mylim tak ma poucte, rad sa nieco nove naucim Citovat
max_payne Odesláno 17. říjen 2008 Odesláno 17. říjen 2008 ved prave to chcem skusit, keby to slo tak budem happy, ved auto je inak v top stave, tak uvidim. Citovat
Ericce Odesláno 17. říjen 2008 Odesláno 17. říjen 2008 neboj to by mohlo vyst. preju ti at jo [upravil dne 17/10/08 Ericce] Citovat
dr MARTINS Odesláno 18. říjen 2008 Odesláno 18. říjen 2008 Prosim poraďte mi jaký xenony na 206 zda se svítivostí 6000K nebo 8000k http://www.tuning-centrum.cz/product/54551-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-8000k-12v http://www.tuning-centrum.cz/product/55338-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-6000k-12v Citovat
AnotherOne Odesláno 19. říjen 2008 Odesláno 19. říjen 2008 Původně zaslal: dr MARTINS Prosim poraďte mi jaký xenony na 206 zda se svítivostí 6000K nebo 8000k http://www.tuning-centrum.cz/product/54551-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-8000k-12v http://www.tuning-centrum.cz/product/55338-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-6000k-12v 6000K a 8000K je teplota svetla a nie svietivosť. Svietivosť u rovnakého typu by mala byť rovnaká. Pri teplote ide o odtieň svetla. 6000K je najbližšie dennému svetlu. Je to úplne biela s veľmi jemným nádychom do modra. 8000K sú výraznejšie modré. Radím použiť 6000K ak ti nejde o tuning. Citovat
Fakir Odesláno 19. říjen 2008 Odesláno 19. říjen 2008 Původně zaslal: dr MARTINS Prosim poraďte mi jaký xenony na 206 zda se svítivostí 6000K nebo 8000k http://www.tuning-centrum.cz/product/54551-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-8000k-12v http://www.tuning-centrum.cz/product/55338-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-6000k-12v V kelvinech se udává barevná teplota, nikoliv svítivost. 6000K je \"ledově\" studená bílá, 8000K už je trochu do modra. Z praktického hlediska bych volil 5000K, nebo 4300K, je s tím vidět nejlíp. Citovat
dr MARTINS Odesláno 19. říjen 2008 Odesláno 19. říjen 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: dr MARTINS Prosim poraďte mi jaký xenony na 206 zda se svítivostí 6000K nebo 8000k http://www.tuning-centrum.cz/product/54551-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-8000k-12v http://www.tuning-centrum.cz/product/55338-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-6000k-12v V kelvinech se udává barevná teplota, nikoliv svítivost. 6000K je \"ledově\" studená bílá, 8000K už je trochu do modra. Z praktického hlediska bych volil 5000K, nebo 4300K, je s tím vidět nejlíp. aha já myslel že to je kandela.Tak díky:super Citovat
Guest Scratch Odesláno 19. říjen 2008 Odesláno 19. říjen 2008 6000K je dle meho optimal, ty 8000 uz jsou moc to Ericce: tady si nikdo nezvysuje sebevedomi, tady jsme te s Edisonem a Fakirem chteli upozornit, ze to co obcas ve vlakne placas je kravina. Co se tyka novych clenu a prispevku a odkazu na hledani - precti si laskave pravidla fora, az tady budes dele, bude te taky otravovat otvirat porad nova temata typu xenony, jak je mam zapojit apod. Je tady o tom toho popsano uz dost. Dalsi vec, ze kdybys nezbastlil totalni kokotinu, tak ti tady nikdo nebude vysvetlovat co a jak s xenonama, takze ty pomoc lidi, ktery tomu rozumi odmitas a posilas je do..... a jeste je urazis... A pokud to chces vedet otevrene, tak Fakir ti velmi kulantne napsal, ze to co jsi vytvoril ze svych xenonu je bastl. Minimaxa, Fakir, Edison, tito lide o tom vedi vic nez ty, jsou na foru a maji pravo napsat, co a jak, zvlast, kdyby se tveho napadu chytli dalsi.... Jinak ti to sviti pekne, klidne se pochlub, (ale cekej i negativni reakce), ale daleko jednodussi je dat HID a nekurvit to jako ty.... Co se tyka mych prispevku cviceny opice - clenove klubu, kteri me znaji, vedi sve, pro ranu nejdu daleko, a nenechame se od tebe tady urazet, v zadnem prispevku jsem te (vlastne nikdo) neurazil, tak si to pamatuj, driv nez zacnes chrlit ohen....... dekuji tva cvicena opicka Juddy Citovat
Edison Odesláno 21. říjen 2008 Autor Odesláno 21. říjen 2008 Candela má značku Cd. K je odevždycky Kelvin, a je základní jednotkou SI soustavy. A učí se to na ZŠ. ;-) Ad náklon: Existují tři systémy: Manuální LWR - tolik známé kolečko, automatické LWR - tolik známé sklonění podle zatížení vozidla. Jednodušší systém s jedním čidlem na Z nápravě, lepší systém se dvěma čidly na P i Z nápravě. A nakonec... dynamické LWR, které má fungovat v redálném čase. Příslušný docu mám v compu, dá se najít na netu. Je to se spoustou obrázků a vřele doporučuji. Ad oslňování: Kdysi byly zakázaný i halogeny... ;-) Ale všechno je to velmi podrobně popsáno i v jiných vláknech. :-) Citovat
Pavel T. Odesláno 23. říjen 2008 Odesláno 23. říjen 2008 Původně zaslal: dr MARTINS Prosim poraďte mi jaký xenony na 206 zda se svítivostí 6000K nebo 8000k http://www.tuning-centrum.cz/product/54551-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-8000k-12v http://www.tuning-centrum.cz/product/55338-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-6000k-12v Profi xenony mají teplotu 4300K - bílé světlo. Já jsem si teď koupil HID sadu 5000K a nelituju, svítí to krásně bíle. Doporučuju max 6000K - pak to jde hodně do modra. Hlavně jen do čiré optiky! Citovat
Edison Odesláno 23. říjen 2008 Autor Odesláno 23. říjen 2008 Původně zaslal: Pavel T. Původně zaslal: dr MARTINS Prosim poraďte mi jaký xenony na 206 zda se svítivostí 6000K nebo 8000k http://www.tuning-centrum.cz/product/54551-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-8000k-12v http://www.tuning-centrum.cz/product/55338-xenony-hid-h7---prestavbova-sada-6000k-12v Profi xenony mají teplotu 4300K - bílé světlo. Já jsem si teď koupil HID sadu 5000K a nelituju, svítí to krásně bíle. Doporučuju max 6000K - pak to jde hodně do modra. Hlavně jen do čiré optiky! Jojo.. svatá toť pravda... Nezapomenout, že do špatného počasí zase lepší teplejší světlo. Ne nadarmo jsou pořádný mlhovky co nejvíce do žluta... Tak volit, volit... kompromis... Já mám v potkávačkách 5kK. A do mlhovek chystám dát 3kK. Citovat
Fakir Odesláno 23. říjen 2008 Odesláno 23. říjen 2008 Původně zaslal: Edison Jojo.. svatá toť pravda... Nezapomenout, že do špatného počasí zase lepší teplejší světlo. Ne nadarmo jsou pořádný mlhovky co nejvíce do žluta... Tak volit, volit... kompromis... Já mám v potkávačkách 5kK. A do mlhovek chystám dát 3kK. Tak tak. Já mám v potkávačkách taky výbojky s teplotou 5000K a časem tam přijdou 4300K. Do mlhovek bych ale výbojky nedával, to mi přijde zbytečné a nepraktické. Citovat
Edison Odesláno 23. říjen 2008 Autor Odesláno 23. říjen 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: Edison Jojo.. svatá toť pravda... Nezapomenout, že do špatného počasí zase lepší teplejší světlo. Ne nadarmo jsou pořádný mlhovky co nejvíce do žluta... Tak volit, volit... kompromis... Já mám v potkávačkách 5kK. A do mlhovek chystám dát 3kK. Tak tak. Já mám v potkávačkách taky výbojky s teplotou 5000K a časem tam přijdou 4300K. Do mlhovek bych ale výbojky nedával, to mi přijde zbytečné a nepraktické. Nepraktičnost v tom nevidím. Spíš mi přijde, že jsou-li v potkávačkách xeny, \"slaboučký\" Osram NB v mlhách jakoby tam vůbec nebyly. Tak aby to bylo aspoň k něčemu bych chtěl zkusit to, co jsem psal. Vrátit to mohu vždy. Citovat
Fakir Odesláno 23. říjen 2008 Odesláno 23. říjen 2008 Původně zaslal: Edison Nepraktičnost v tom nevidím. Spíš mi přijde, že jsou-li v potkávačkách xeny, \"slaboučký\" Osram NB v mlhách jakoby tam vůbec nebyly. Tak aby to bylo aspoň k něčemu bych chtěl zkusit to, co jsem psal. Vrátit to mohu vždy. Jo, v tom máš recht, že s xenonama tě mlhovky moc nevytrhnou. Já myslel nepraktické především z toho pohledu, že obvykle mlhovky zapínám jen na krátkou dobu, dokud nevyjedu z mlhy. Třeba cesta z Budějc do Písku, tam jsou po ránu mlhy velmi často, ale jsou to až na výjimky relativně krátké úseky, mezi kterými je viditelnost normální. Nepovažuju za nutné svítit mlhovkama i v místě, kde je zrovna dobrá viditelnost, tak je tam zhasínám a když vjedu do mlhy, tak je zase rozsvítím. Takhle bych furt škrtal výbojkama a ty kdyby měly ručičky, tak by mi nafackovaly. Citovat
Edison Odesláno 23. říjen 2008 Autor Odesláno 23. říjen 2008 mmmm... já tea mlhy zapínám jen za špatného počasí.. ale abych s nima s každým \"ležákem cvičil\"... to nesvědčí ani žárovkám... To spíš cvičím se zadní. Ta je mnohem votravnější. Citovat
Fakir Odesláno 23. říjen 2008 Odesláno 23. říjen 2008 Původně zaslal: Edison mmmm... já tea mlhy zapínám jen za špatného počasí.. ale abych s nima s každým \"ležákem cvičil\"... to nesvědčí ani žárovkám... To spíš cvičím se zadní. Ta je mnohem votravnější. To jo... ale multiplexová 206ka má tu blbou vlastnost, že nejde rozsvítit zadní mlhovka bez předních. Nemá mechanický přepínač, ale jen dvě nearetované polohy na páčce. Jednou nahoru = rozsvítí přední, podruhý nahoru = rozsvítí i zadní; jednou dolu = zhasne zadní, podruhý dolu = zhasnou i přední. Já vím že to nesvědčí ani žárovkám, ale ty jsou mi putna (za prvé stojí prd a za druhé tam mám ještě původní žárovky od výroby, po pěti letech a 80k km). Blbý je, že když se náhodou udělá na chvíli lepší viditelnost, tak bych nerad pálil protijedoucím do očí xenonovýma mlhovkama, když i halogenový jsou celkem nepříjemný. A abych to furt škrtal a zhasínal, to se mi právě nechce. Takže já, ač jsem o tom taky uvažoval, tak zatím nějak nevím nevím... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.