DAN2 Odesláno 15. duben 2004 Autor Odesláno 15. duben 2004 Až s tím budeš hotov, tak napiš co a jak. Budu to muset asi taky rozebrat prostříknutí zvenku pod prachovky sice pomohlo, ale jen tak ze 70%, trochu to stejně vrže. Jinak stále přesně nevim, co tam vrže. Kdybyste to mohl někdo popsat tak aby to pochopil i de*il. Citovat
kremenak Odesláno 16. duben 2004 Odesláno 16. duben 2004 Zvednout auto za karoserii, podložit spodní plechové rameno nejlépe druhým heverem (panenkou), odšroubovat a vyrazit šroub procházející koncem spodního ramena a trubičkou co prochází nálitkem na š?ítu kola, stahnout spodní rameno dolů, odmotat stočené pružinky, které drží gumové prachovky, stahnout gumové prochovky (z obou stran), vyčistit vnitřek kulového čepu, promazat nejlépe olejem s grafitem při současném kývání kloubem, aby se dostal i dovnitř kloubu, vrátit prachovky, přizvednout rameno, vrátit šroub a je hotovo. Citovat
petrolinecek Odesláno 19. duben 2004 Odesláno 19. duben 2004 Tak jsem tdy s novinkami.Jak pise kremenak, trosku jsem to sice odflaknul, ale vrzani nadobro odeslo.Ted se trosku ozyva jeste z druhe strany, ale tu jsem nemel cas udelat. Neni to na pul hodky, ale na hodku.Mozna ted uz to bude trvat kratsi dobu, kdyz vim jak na to, a co je vse potreba... Rozhodne tam neni co zkazit.Vse je pomerne poddajne a jde to dobre rozdelat i dat dohormady. Citovat
Nick406 Odesláno 4. červenec 2017 Odesláno 4. červenec 2017 Na ten spodní čep těhlice se asi nedá nějak dostat kvůli promazání jestli by to vůbec teda dočasně trochu pomohlo bez jakékoliv demontáže že ? Citovat
MJSytic Odesláno 4. červenec 2017 Odesláno 4. červenec 2017 Ale jo, dá. Taky jsem to promazával, než jsem se dokopal k výměně. Normálně tam naprat nějaký mazivo ve spreji (WD tam dlouho nevydrží), pokud je tam prasklá prachovka, tak do toho Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. červenec 2017 Odesláno 4. červenec 2017 Už jsem to tady někde psal, stříkačkou s jehlou nacpat do toho spodního silentbloku ve kterým je kloub trochu motorového oleje a je klid. Jinak pomáhá vyměna pokud je to už vymlácený Hlavně tu prachovku propichnou v horní části, aby ten olej zase nevytekl Tady i s obrázkama a popisem - Citovat
Nick406 Odesláno 4. červenec 2017 Odesláno 4. červenec 2017 DÍky pánové už z toho vrzání začínám mít osypky... nemluvě o tom jaký je to pro většinu lidi divadlo když jedu třeba u obchodáku po parkovišti každej se otáčí Citovat
MJSytic Odesláno 4. červenec 2017 Odesláno 4. červenec 2017 NJN, tak jede starý auto, tak ať se podívají Hlavní je, že to jde snadno opravit. Hůř jsou na tom lidi se zánovními 308SW, do kterých se vysypali s celoživotními úsporami a řešení zatím neexistuje. To je teprve ostuda Citovat
Nick406 Odesláno 8. červenec 2017 Odesláno 8. červenec 2017 Tak promazáno ale změna žádná...když mám kolo dole auto zvednutý tak ani žádná tyčka ani stablizátor nevrže když nasadím kolo a auto je na zemi začne to po zhoupnutí dolů vrzat při kývání do stran to nedělá to samý když jsem zadní kolo na zemi dotahoval a kousek auto popojelo a povrzávalo. Tak mám dojem jestli to nebude něco od zadních brzd protože co to začalo vrzat tak když se rozjíždím do kopce nebo zastavím na rovině vzadu to zašramotí a podobně to zašramotí chvílí poté jakmile pustím brzdový pedál když třeba vypínám motor v garáži.Navíc kromě těch plastových tyček a těch silentů v těhlicích je zbytek tyček a slentů od min.roku vyměněno. Citovat
MJSytic Odesláno 8. červenec 2017 Odesláno 8. červenec 2017 Mrkni na lanovody ručky. Mně vrzaly v těch úchytech, co jsou na ramenou. Vlez pod auto a ať ti s tím někdo péruje. Odkud to vrže poznáš rukou. Budeš cítit, že to rezonuje Citovat
Laďa Odesláno 8. červenec 2017 Odesláno 8. červenec 2017 Jestli se dobře pamatuji, tak u mě to dělal nějaký silenblok na zadní nápravě. Měla by to být taková kostka a na každé straně je jedna. Citovat
Nick406 Odesláno 8. červenec 2017 Odesláno 8. červenec 2017 Mrknu na to zítra znovu tedka už jsem se do toho nepouštěl a rovnou natřu zrezlý zadní bubny zítra to musím odhalit už mě to začíná otravovat jak mám otevřený okýnko jde to slyšet i ve vyšších rychlostech a je to otravný Citovat
MJSytic Odesláno 8. červenec 2017 Odesláno 8. červenec 2017 Laďa: Asi myslíš uložení stabilizátoru? Je to pod takovou plechovou krytkou a je tím uchycena stabilizační tyč ke kastli Citovat
Nick406 Odesláno 8. červenec 2017 Odesláno 8. červenec 2017 Asi vím jaký myslí taky jsem si myslel jestli to nebude ono ale zvuk jde vyloženě někde z oblasti kola Citovat
Nick406 Odesláno 8. červenec 2017 Odesláno 8. červenec 2017 Ještě mě napadá co třeba gumové uložení pružiny ? pružiny mám nový ale tohle se neměnilo. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. červenec 2017 Odesláno 8. červenec 2017 Ještě takový nápad, mě na škodovce 105 vrzali poklice na plecháčích, tak jestli máš plecháče zkus se projet bez poklic. A pokud je to ono tak pomohlo namazat ty packy na poklicích silikonem Citovat
Laďa Odesláno 9. červenec 2017 Odesláno 9. červenec 2017 před 8 hodinami, MJSytic napsal: Laďa: Asi myslíš uložení stabilizátoru? Je to pod takovou plechovou krytkou a je tím uchycena stabilizační tyč ke kastli To já už přesně nevím, ale mohlo by to být jak píšeš. Je to cca 10 let co mi to měnil servisák. Citovat
Nick406 Odesláno 10. červenec 2017 Odesláno 10. červenec 2017 Tak nakonec je to opravdu v tom čepu co je v těhlici...začalo to vrzat už do stran tak jsem tam zase injekcí napustil olej sundal dolů a první dvě zhoupnutí bylo ticho na potřetí bohužel zase vrzalo ale méně jak předtím takže bych řekl že to bude asi jasný a ještě bych potřeboval poradit občas mě za jízdy klepe volant přední levý kolo když vezmu nahoře vlevo a dole vpravo tak má vůli a klepe vyvěšený a i když auto stojí na zemi nevím jestli to dobrý postup ale kolo jsem sundal a když to samý udělám jakoby s nápravou tak se ani nehne a nic neklepe.A ještě další věc co se týče převodovky nedávno jsem jí měnil a po měsíci když se motor zahřeje nebo po delší cestě v ní na volnoběh chrastí ani neklepe vyloženě chrastí po sešlápnutí spojky je klid někdy to dělá hodně někdy málo nebo to dělá hodně sešlápnu spojku pustím a po puštění se to zase zmírní ...mohlo by to být ložisko ?? Citovat
mjtwister Odesláno 10. červenec 2017 Odesláno 10. červenec 2017 K tomu rachtani převodovky, dělá mi to přesně to samé co tobě. Nemělo by to být nic vážného. Dostalo se mi na to odpovědi od člena Midlocha, když jsem se ho na to ptal. Cituji: "Příznaky které popisuješ nedělá asi spojka ale synchrony v převodovce. NEMÁ vliv na funkčnost. Náboj synchrospojky a vlastní kroužky spojky jsou navolno a vzájemně snýtované aby při rozborce držely v kupě. Jenže ty nýty časem povolí a tělíska jsou velmi volná a pak rachtají. Když sešlápneš spojku tak hřídele převodovky se zastaví a nic se netočí, za jízdy se pak srovnají otáčením hřídelů vlivem otáčejících se kol a také moc nerachtají." Takže asi tak. Já už s tím najel přes 50tis a je to stále stejné. Někdy to rachtá, jindy ne. Když rachtá, zmáčknu spojku a je klid. Pustím spojku a rachtá stejně, někdy méně. Jindy vůbec. Citovat
Nick406 Odesláno 11. červenec 2017 Odesláno 11. červenec 2017 mjtwister:Bylo by to ideální jinak teda kolik dní se vrtám pod autem co se týče vrzání a včera po vydatném dešti a stání po 3 měsících zase na ulici to prostě postupně během dne úplně přestalo po zhoupnutí to nedělalo vůbec jen vyloženě po nerovnostech a tedka po cestě domů absolutní klid na každé cestě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.