Escaper Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Samsungy mají nejlepší fabriku na LCD panely, bere od nich sony a myslim jeste panasonic. Citovat
MatrixChose Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Původně zaslal: Escaper buml: vim to z hospod kde houfem odchazeji a LCD drzi, tak mi to tak nejak logicky vyplinulo teď jsem našel toto a vypadá to objektivně. http://www.televize-lcd.cz/vyber_lcd_televize.php To srovnání je asi staršího data, ne? Citovat
Davidf Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Já před půl rokem řešil stejný problém,strávil jsem hodně hodin na netu a ve finále jsem stejně nevěděl co koupit:(.Ten říká to a druhý ono.Plazma moc žere a hřeje se,LCD nemá tak ostrý obraz při rychlých scénách.Každý si bude vychvalovat to co má doma.Nakonec jsem koupil LCD Samsung:super,propojeno s domácím kinem přes hdmi kabel a obraz je nádherný.Nemám výhrady.:super Citovat
Tommy306 Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Původně zaslal: Escaper teď jsem našel toto a vypadá to objektivně. http://www.televize-lcd.cz/vyber_lcd_televize.php by mě zajímalo, kde tu tabulku zkopírovali..něco takovýho jsem viděl před skoro 3 lety, když jsem řešil podobné dilema..řek bych, že je to docela zastaralé srovnání..tady vychází porovnání úůlně obráceně jinak já jsem dilema vyřešil tak, že se mi tehdy podařilo koupit asi poslední kvalitní crt bednu a doufám, že vydrží do doby, než se začně masově vyrábět OLED TV nebo něco obdobného.. Citovat
buml Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 no OLED by se i me moc libil, ale to si este nakej patek pockame:( Citovat
Edison Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Já osobně bych si počkal na OLED... :-D Plasma lepší obraz, než se začne vypalovat z principu plasmy Za jak dlouho neumím posoudit, ale mě by to vadilo). LCD dělaj dvě firmy a všichno ostatní je kupujou u nich. Např. panasonic montuje placky od samsungu. Druhý výrobce je sony. Osobně mám sony, mj. proto, že jejich je prakticky celý televizor, tedy aspoň jeho podstatné části. Doby, kdy sony a JVC montovali obrazovky a tunery z tesly jsou pryč :-D. Kdybych nemusel, nekoupil bych to. Při normálních úhlopříčkách HD nemá moc smysl. Sony navíc kromě DVB-T podporuje i DVB-C. 100 hz nemá zase prakticky žádný význam. PAL je stejně na 2x25 Hz a z principu digitalizace obrazu a principu zobrazování na LCD, plasmě, OLED naprosto bezvýznamný parametr. Důležitý je opravdu jen ten kontrastní poměr u LCD a rychlost zobrazovače. Pro PAL stačí 20mikrosec pro HD 10. Většina modejních LCD se pohybuje kolem 8. Toť můj názor. [upravil dne 1.10.2008 Edison] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Osobne bych isiel do LCD... Sice to, co je popsano v tech tabulkach, je extrem, ale nektere fakty tam zustavaj. S tou zivotnosti plazmy musim ale suhlasit. Neni nejak velka. Hoc vyrobce uvadi 40 000 hodin a viac, tak to skorej povazujem za reklamny triky... S tym odberem elektriky moc nesouhlasim... Ano, je pravda, ze pokial by som tyhle TV dal testovat a zapnul program STV 1, tak plazma by mohla mat menej spotreby, nakolko STV v noci nevysiela... Plazma ma predsa len o trocha vecsiu vahu, a takisto ta tepelnost. Na margo kazivosti, kamarad zanes pred tydnem plazmu na reklamaci, po 14 mesiacoch sa mu vypalil cierny pas na pravej strane obrazovky. Isiel by som do LCD a rovnou do SAMSUNGU. Nechci nikoho urazit, ale Sony Bravia podla mna neni bohvieaky televizor, osobne bycch donho nejel. Sony je autorizovanym partnerem miho zamestnavatele, a bravie mame na predajni 66 CM 1kus, 82 CM 1kus, a potom asi 2 velke 107 cca ??? Obraz hrozni, proti tomu, ked sme vystavili 1 kus samsungu, ktory mohli zakaznici v ramci nejakej akcie vyhrat ... LG ma dost nemyle prekvapilo ich kvalitou ... Osobne bych urcite vylucil znacky ako SHARP , FUNAI, ROADSTAR, HOMETECH, TESLA, SENCOR atd atd. Sou to televizory postacujici, ale myslim, ze ked kupujete LCD, nekupujete ho kazdy den, a preto by som radsej par tisic prihodil, ako by som mal potom nadavat. Takze podle miho jednoznacne LCD a jednoznacne SAMSUNG ... Citovat
jozefsv Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 ako zobrazuje lcd ciernu farbu?pisete tu o zivotnosti plazmy ako keby ste mali jeden televizor na 30 rokov.za 5 rokov to bude aj tak smejd a ceny budu tak nizke ze si kupis novsi,lepsi...jedine plazma Citovat
Davidf Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Původně zaslal: jozefsv ako zobrazuje lcd ciernu farbu?pisete tu o zivotnosti plazmy ako keby ste mali jeden televizor na 30 rokov.za 5 rokov to bude aj tak smejd a ceny budu tak nizke ze si kupis novsi,lepsi...jedine plazma Nezlob se,ale ne každý si může dovolit kupovat co 5let novou televizi třeba ja a i kdybych na to měl tak nechci,já doufám,že mi LCD vydrží co nejdéle a peníze utratím za lepší věci než Tv. [upravil dne 1/10/08 Davidf] Citovat
AnotherOne Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Čo sa týka veľkosti existuje orientačné pravidlo vzdialenosť od tv by mala byť štvornásobkom uhlopriečky. Pre bežný obyvák je 32\'\' postačujúce. Čo sa týka spotreby u LCD je už z princípu nižšia. Čo sa týka kvality obrazu, obidva sú už teraz inde ako boli pred troma rokmi, keď som kupoval ja, to bola dilema. Osobne si myslím, že neprehlúpiš ani s jedným (LCD vs. plazma). Čo sa týka dodatočnej výbavy, keďže nekupuješ na pár rokov určite ber FullHD, HDMI vstup najlepšie viac, DVB-T tuner. PIP je pekný ale praktické využitie slabé. Úplne postačuje jednotunerový, kde druhý signál možeš brať napr. cez Euro konektor z dvd rekordéra a kanál voliť na ňom. Za tri roky čo mám LCD TV som PIP použil asi 3x, z dôvodu, že to bolo fakt vhodné. Moja rada - zájdi do predajne, tam kde ich je veľa a podľa možností na nich beží rovnaký program a pozeraj. Rozdiely v kvalite obrazu určite uvidíš. Taktiež dizajn - ide o kus nábytku. Určite neber tie lacnejšie značky ako vraví napr. Lubk0. Citovat
doktor Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Původně zaslal: Trundik Ceny jsou tak od 10 000,- Kč do 100 000,- Kč. 100 Hz jsem objevil v prodejně Panasonic, kde vedle sebe byly tři LCD stejných parametrů vyjma toho, že jedna byla HD ready 50 hz, druhá HD ready 100 ht a třetí full HD. Na stejném vysílacím obraze byl rozdíl mezi 50 hz a 100 hz viditelný rozdíl. Tady je pár rad i ten 100Hz tam vysvětlují. Citovat
hudy Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 muzes kouknout na tohle http://www.plazma-lcd.cz/cz/ ,mozna to taky trosku pomuze Citovat
marisw Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 AKURAT PRED POL ROKOM NASI RIESILY lcd DO 50000 sK.....PO VIACERYCH INFO... SA ROZHODLI PRE SHARP aquos lc46XL2E, OBRAZ SCHOVA DOVOACKU VSETKY BEZNE lcd DO HRANICE 50 LITROV CI JE TO SONY , PANASONIC, A PODOBNE ....... TOTO LCD DVYHRALO VIACERE CENY .... ps. KTO BY TO BOL POVEDAL ZE SHARP...ALE JE TO TAK....KED TO POROVNAM Z MOJIM PANASONICOM TIEZ LCD...TAK OBRAZ JE NA TOM SHARPE ..DALEKO LEPSI....A TO POUZIVAME TOHO ISTEHO POSKYTOVATELA SLUZIB..TAKZE TO NEBUDE V SIGNALE... NA TO SI KDE PRISIEL JEZIS MARIA.........AKO MOZES NIECO TAKETO POVEDAT....PLAZMA JE PRIMITIVNA PROJEKCIA A lcd MAS AKTIVNE BODY.... Původně zaslal: milne Když už, tak plazmu a ne LCD. Prý je to neskutečný rozdíl. [upravil dne 2/10/08 marisw] Citovat
AnotherOne Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Původně zaslal: marisw NA TO SI KDE PRISIEL JEZIS MARIA.........AKO MOZES NIECO TAKETO POVEDAT....PLAZMA JE PRIMITIVNA PROJEKCIA A lcd MAS AKTIVNE BODY.... Původně zaslal: milne Když už, tak plazmu a ne LCD. Prý je to neskutečný rozdíl. Možno to bude pre teba prekvapenie, ale plazma nie je projekcia a má tiež aktívne body. A čo sa týka toho neskutočného rozdielu, plazma má mäkkší obraz viac podobný bežnému TV, ale to je vec preferencie. Citovat
marisw Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 TO BY SI NEBOL TY ABY, SI NEMAL POZNAMKU K MOJMU KOMENTARU :bacha:bacha :D:D:D Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: marisw NA TO SI KDE PRISIEL JEZIS MARIA.........AKO MOZES NIECO TAKETO POVEDAT....PLAZMA JE PRIMITIVNA PROJEKCIA A lcd MAS AKTIVNE BODY.... Původně zaslal: milne Když už, tak plazmu a ne LCD. Prý je to neskutečný rozdíl. Možno to bude pre teba prekvapenie, ale plazma nie je projekcia a má tiež aktívne body. A čo sa týka toho neskutočného rozdielu, plazma má mäkkší obraz viac podobný bežnému TV, ale to je vec preferencie. Citovat
AnotherOne Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Původně zaslal: marisw TO BY SI NEBOL TY ABY, SI NEMAL POZNAMKU K MOJMU KOMENTARU :bacha:bacha :D:D:D Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: marisw NA TO SI KDE PRISIEL JEZIS MARIA.........AKO MOZES NIECO TAKETO POVEDAT....PLAZMA JE PRIMITIVNA PROJEKCIA A lcd MAS AKTIVNE BODY.... Původně zaslal: milne Když už, tak plazmu a ne LCD. Prý je to neskutečný rozdíl. Možno to bude pre teba prekvapenie, ale plazma nie je projekcia a má tiež aktívne body. A čo sa týka toho neskutočného rozdielu, plazma má mäkkší obraz viac podobný bežnému TV, ale to je vec preferencie. Nič osobné, ale keď napíšeš takú blbosť. Vidím, že Edit si už našiel. Dnes máš problém s Caps Lockom? Citovat
marisw Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 a scim mam este problem??? :myslim:myslim uz nech to dam teda vsetko do poriadku......:D:D inak ze by si aj ty edit pouzival ukazkovo, tak to sa o tebe tiez neda povedat...... ale budiš :D:D:D:papa:super:P:P inak k tomuto prispevku: najlepsia rada...chod do obchodu, daj si popustat viacere stroje a sam porovnas aky je medzi jednotlivymi rozdiel...akazdemu sa paci nieco ine....... co sa zapaci tebe, to si kupis..... Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: marisw TO BY SI NEBOL TY ABY, SI NEMAL POZNAMKU K MOJMU KOMENTARU :bacha:bacha :D:D:D Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: marisw NA TO SI KDE PRISIEL JEZIS MARIA.........AKO MOZES NIECO TAKETO POVEDAT....PLAZMA JE PRIMITIVNA PROJEKCIA A lcd MAS AKTIVNE BODY.... Původně zaslal: milne Když už, tak plazmu a ne LCD. Prý je to neskutečný rozdíl. Možno to bude pre teba prekvapenie, ale plazma nie je projekcia a má tiež aktívne body. A čo sa týka toho neskutočného rozdielu, plazma má mäkkší obraz viac podobný bežnému TV, ale to je vec preferencie. Nič osobné, ale keď napíšeš takú blbosť. Vidím, že Edit si už našiel. Dnes máš problém s Caps Lockom? [upravil dne 2/10/08 marisw] [upravil dne 2/10/08 marisw] Citovat
Trundik Odesláno 2. říjen 2008 Autor Odesláno 2. říjen 2008 tohle téma není o osobních invencích, ale o výběru TV. Jestli LCD či plazma - zásadní problém je ten, že velikost obrazu musí být 32 palců, t.j. cca 82 cm. Větší prostě nemůžu mít. No a v této velikosti se dělá většinou jen LCD. Plazmy asi také, ale jejich cena je příliš vysoká. Co se týče mého požadavku 100 hz, tak v tom odkazu od doktora je to krásně vysvětleno - stejně tak, jak mi to bylo vysvětleno u Panasonicu. Proto bych preferoval tento parametr. Samsung se mi také líbí - http://www.satelity-ul.cz/televizory/lcd/vetsi-nez-29/-le32a656-full-hd-lcd-tv-samsung/37834.html - tento je skoro přesně dle mých požadavků až na tu 100 hz technologii. Zaráží mne, že stejná řada, jen větší rozměr (37 palců) už 100 hz technologii má. Sharp mi doporučovali včera v electroworldu. [upravil dne 2/10/2008 Trundik] Citovat
yaris1 Odesláno 2. říjen 2008 Odesláno 2. říjen 2008 Pokud uvažuješ o tom že to budeš mít i pro PC (třeba i někdy v budoucnu), tak jedině LCD !, Koukal jsem na TV full HD v obchodě a běžel tam i film v plném rozlišení, tak teď už vím že nic jiného nechci, neříkám že hned, ale jednou ??? :super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.