Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na Vánoce bych si chtěl nadělit dárek v podobě LCD TV.

Co jsem pátral po netu i po obchodech, tak se výběr zúžil na tyto parametry:

32 palců, HD ready, nebo full HD, měla by být 100 hz, ideální by byl PIP (obraz v obraze). Nevím, na co se zaměřit dále, co by mělo být prioritou, jestli trvat na 100 hz technologii či nikoliv.

Předem díky za rady

Vím, že už tu jedou podobné téma bylo: ale vzhledem k tomu, že se jedná o dva roky staré údaje, tak zakládám nové vlákno.

[upravil dne 1/10/2008 Trundik]

Odesláno

32\" je 82cm. Stačí do obýváku v bytu nebo menším domečku.

Kupoval jsem asi před rokem za cca 15.000 Sencor SL-T 3203. Vše ok, kromě Zoomu, kde zůstává přes obraz viset nápis, že je obraz zoomovaný.

100Hz je IMO k ničemu. U LCD to je něco jiného než u normální televize.

Full HD bude pěkný, pokud budeš mít filmy ve fullHD. Moje TV je HD ready, 1366x768.

PIP má moje televize taky, ale jen s jedním tunerem. To znamená že nemůžu mít třeba Primu a Novu současně. Současně může být třeba Nova a DVD.

Doporučuji, aby měla televize dost vstupů. Alespoň 2 scarty a komponentní vstup. Kompozitní není třeba, ale pokud to podporuje třeba DVD přehrávač, tak proč ne. VGA vstup se taktéž může hodit.

Rozmysli, zda potřebuješ digitální tuner / analogový tuner nebo oba dva.

Osobně bych se nehnal za extrémními hodnotami kontrastu. Stejně je to většinou jen marketingový tah.

Odesláno

Na kolikati ty televize začínají? Taky bych něco takovýho potřeboval.

Naši mají jakejsi Matsui, koupovaný před 2 lety za 16tis. a je to úplně dostačující ale nevím kolik může být uhlopříčka, je to tak kolem těch 80cm.

Odesláno

tady ses presne na hrane jestli je lepsi LCD ci plazma. ale pokud jde o tvoje podminky, pak urcite uz full HD, PIP pro DVB-T se ti bude asi hodne blbe shanet a co naprosto nechapu je tvuj pozadavek na 100Hz. Velmi dulezity je u LCD jak je udelany podsviceni a hodnota kontrastu, cim vyssi tim lepsi. zkusil bych se kouknout spis po plazme.

Odesláno

to milne: Plazma možná má lepší obraz a cenově je taktéž ok. Rozměrově a hmotnostně je to podobné, ale ta spotřeba... Znám člověka, co má plazmu. S obrazem je spokojen, ale říká, že příště by si jí už nekoupil.

Odesláno

spotreba je naprosto srovnatelna, jde jen o to, ze LCD ti zere tak nejak furt stejne, ale plazma zere podle toho co zrovna zobrazuje, cize minimalni odber je hodne dole a spicky zas hodne vysoko. Nekde delali test tusim 24h na obouch presne to same a plazma sezrala dokonce min jestli si to pamatuju dobre

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Na kolikati ty televize začínají? Taky bych něco takovýho potřeboval.

Naši mají jakejsi Matsui, koupovaný před 2 lety za 16tis. a je to úplně dostačující ale nevím kolik může být uhlopříčka, je to tak kolem těch 80cm.

V Makru, Samsung 32A336, DVB-T, 82cm, HD ready, 11.900 vč.DPH

Odesláno
Původně zaslal: buml

spotreba je naprosto srovnatelna, jde jen o to, ze LCD ti zere tak nejak furt stejne, ale plazma zere podle toho co zrovna zobrazuje, cize minimalni odber je hodne dole a spicky zas hodne vysoko. Nekde delali test tusim 24h na obouch presne to same a plazma sezrala dokonce min jestli si to pamatuju dobre

Možná jsi myslel toto: http://www.plazma-lcd.cz/cz/energie/

nebo něco podobného.

Odesláno

Ceny jsou tak od 10 000,- Kč do 100 000,- Kč.

100 Hz jsem objevil v prodejně Panasonic, kde vedle sebe byly tři LCD stejných parametrů vyjma toho, že jedna byla HD ready 50 hz, druhá HD ready 100 ht a třetí full HD. Na stejném vysílacím obraze byl rozdíl mezi 50 hz a 100 hz viditelný rozdíl.

Odesláno

Cau Trundo, tenhle problem jsme resili v cervnu. Koupili jsme SONY Bravia KDL-32U2000.

Plazmu urcite ne, jednak zere a nema moc valnou zivotnost. 32 palcu bohate staci do obyvaku (pokud nemas obyvak jako telocvicnu:P). Ta neše sice mám PIP ale funguje tak ze budto je to tak ze mas pripojene PC pres VGA a pak to zobrazuje televizi a nebo to funguje tak ze to zbrazi obraz televize na velike plose a v malem okne pokracuje dal, pry na sportovni prenosy je to dobre... Jinak ma ta naše vše.

Ve velikosti 32 palcu se nedělá zadna FULL HD, pkud vim. Četl jsem o tom i článek a ty body by musely být moc malé a nejde to rozumně udělat. Máme HD ready a je to uplne dostacujici(pokud nehodlas kupovat blueray přehrávač, pokud ano tak doporučuji aspoň 42 palcu TV:aut)

Když to shrnu tak jsme ji vybírali skoro měsít a nešlápli jsme vedle. Důležité je nevybírat jen na internetu podle parametrů ale vidět ji někde naživo. Viděli jsme vedle sebe 3 Bravie a každá měla jiný obraz co se týče čistoty. Nejvíc to poznáš na klasickém analogovém vysílání. Není pravda že dražší má hezčí obraz.

EDIT: Máme 50Hz a pokud ty televize nevidš stát vedle sebe tak ten rozdíl nepoznáš. Tohle bych nebral moc na zřetel.

[upravil dne 1-10-2008 Escaper]

Odesláno

ale na LCD ti nic neblika, takze obnovovaci frekvence je nesmysl, jde o rychlost odezvy a kontrast. trebas ja na vsech ovladacich v x11 pro lcd monitory vubec obnovovaci frekvenci neuvadim.

2 Escaper > a kde si vzal ze nama valnou zivotnost??? spocital sis nekdy kolik let bys u ni musel prosedet aby ti odesla?

schvalne sem to pocital 6.8 let staleho zapnuti. po teto dobe ztrati plazma 50% puvodni svitivosti:papa

[upravil dne 1/10/08 buml]

Odesláno

Já si koupil v srpnu tuhle a jsem naprosto spokojenej. Jediný co mě chybí je fullHD kvůli propojení s PC. Ale co se týče menu, ovládání, obrazu je fakt super. Mě stála 20 000,- a už se dá sehnat ui za 18 000,- :super

Odesláno

buml: oni tomu říkaji 100Hz a 50Hz po vzoru CRT televizorů. Ale rozdíl je nakonec jen ve firmwaru elektroniky protoze ten pajšl u 50Hz a stejného modelu 100Hz je stejnej, jeniom tam bude nahranej rychlejši soft

Odesláno

K životnosti souhlasím s Bumlem. Ta má má životnost 60 000 hodin a to je doba kdy hodnota kontrastu bude poloviční, ne že odejde. To je při sledování 3,5 hodiny denně necelých 47 let, takže to je to poslední co bych řešil

EDIT: teď koukám dokonce 100 000 hodin (78 let)

[upravil dne 1/10/08 MatrixChose]

Odesláno
Původně zaslal: Escaper

buml: oni tomu říkaji 100Hz a 50Hz po vzoru CRT televizorů. Ale rozdíl je nakonec jen ve firmwaru elektroniky protoze ten pajšl u 50Hz a stejného modelu 100Hz je stejnej, jeniom tam bude nahranej rychlejši soft

no to jedine, ale dle me je to klamani spotrebitele ci minimalne udaj naprosto zavadejici

Odesláno
Původně zaslal: buml

Původně zaslal: Escaper

no to jedine, ale dle me je to klamani spotrebitele ci minimalne udaj naprosto zavadejici

Klamáni spotřebilete to není oni totíž uvádějí \"technolohie 50 nebo 100Hz\" a nebo je to takt řídícího procesoru :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...