marisw Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 bol som dnes u zubara a vrtala mi jeden zub....dala mi tam nejaku liecivu vlozku. a za 4 tyzdne to komplet zablombuje...teraz tu vlozku uzavrela nejakym sajrajtom ktory je tvrdy....moja otazka zni....ako to vyberie, toto dcasne uzatvoerenie zubu....to bude zase vrtat a ja budem trpiet ?????????????:o:o:o Citovat
Welis Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Jou jou jou ... přesně tat docela ti to palí :-) .... ale ta icpavka jde odvrtat že si ani nevšimnes horsi az ti bude tahat tu vlozku a cistit ti to blééé :-D:super Citovat
marisw Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 osobne zubara nemusim, mam 27 rokov a toto je druhy zub co mi ide zubar opravovat, cize klop klop..... ale ten smrad z tej zuboviny a to trapenie by som nechcel opat prezivat.....dufam ze to nebude ako to to dnesne vrtanie do neznama:D a zvladnem to :D v tomto som naozaj ******.... Původně zaslal: Welis Jou jou jou ... přesně tat docela ti to palí :-) .... ale ta icpavka jde odvrtat že si ani nevšimnes horsi az ti bude tahat tu vlozku a cistit ti to blééé :-D:super [upravil dne 25/9/08 marisw] Citovat
Ferry Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 no hlavne aby ti nemusela trhat nerv a cistit nervovy kanalek, to je potom zuzo me se ulomil zub prvni den na 14ti denni dovolene ve Francii, v nedeli vecer, kdy ve francii fakt nikdo nedela. ten kousek zubu zustal viset na nervu, zaklinenej v dasni - fakt parada, cekal jsem s tim az do pondeli do peti odpoledne, nastesti jsem byl u kamose, kterej mel znameho zubare, takze to umrtvil, odstipnuty kousek zubu vytrhl, vycistil tri nervove kanalky, dal tam desinfekcni vlozku a cele to prekryl cementovaci hmotou, vydrzelo mi to 3 nedele nez jsem se vratil a objednal k zubari v cechach, ten mi pak jeste docistil ty kanalky a pres ctvrt zubu domodeloval z te amalgamove hmoty na plomby. Byl to fakt zazitek. Nutno podotknout, ze jeste ze se mi to stalo u toho kamose a mel znameho zubare, ktery vse udelal za 0.5l flasku becherovky. co jsem pak koukal na oficialni ceniky tak jen cisteni jednoho kanalku vyslo asi na 150Euro - ja mel tri [upravil dne 25/9/08 Ferry] Citovat
marisw Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 :o:o:o ja to mam tiez na zlomenom zube...jedol som ryzu, a vnej bol taky nejaky kamienok......???? tak to dopadlo ze som si zlomil hned dalsi zub za ocnym tesakom plomba pojde biela...minuly tyzden som bol tiez a aj ten jeden co som mal opravovany ,tak amalgamova isla prec a isla pekna biela vo farbe zubu.... cenovka 700 sk priplatok za bielu plombu...tak to nieje az take strasne.... Původně zaslal: Ferry no hlavne aby ti nemusela trhat nerv a cistit nervovy kanalek, to je potom zuzo me se ulomil zub prvni den na 14ti denni dovolene ve Francii, v nedeli vecer, kdy ve francii fakt nikdo nedela. ten kousek zubu zustal viset na nervu, zaklinenej v dasni - fakt parada, cekal jsem s tim az do pondeli do peti odpoledne, nastesti jsem byl u kamose, kterej mel znameho zubare, takze to umrtvil, odstipnuty kousek zubu vytrhl, vycistil tri nervove kanalky, dal tam desinfekcni vlozku a cele to prekryl cementovaci hmotou, vydrzelo mi to 3 nedele nez jsem se vratil a objednal k zubari v cechach, ten mi pak jeste docistil ty kanalky a pres ctvrt zubu domodeloval z te amalgamove hmoty na plomby. Byl to fakt zazitek. Nutno podotknout, ze jeste ze se mi to stalo u toho kamose a mel znameho zubare, ktery vse udelal za 0.5l flasku becherovky. co jsem pak koukal na oficialni ceniky tak jen cisteni jednoho kanalku vyslo asi na 150Euro - ja mel tri [upravil dne 25/9/08 Ferry] Citovat
Ferry Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 ja mel na veceri na pizze jednu jedinou olivu a ta mela pecku, jak se v cechach vsude davaji vypeckovane olivy, tak ve francii jsou vzdycky s peckou, bohuzel jsem to zjistil az takhle tvrde Citovat
marisw Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 ale aspon ze ti to dobre dopadlo ....a samozrejme aj finance dobre....viem ze v zahranici je zubarstvo drahe ako svina.... sestranica z bratrancom su v UK a zubarovi chodia na slovensko.cize sa im to v kazdom pripade oplati....aj ta letenka hore dole a podbne... Původně zaslal: Ferry ja mel na veceri na pizze jednu jedinou olivu a ta mela pecku, jak se v cechach vsude davaji vypeckovane olivy, tak ve francii jsou vzdycky s peckou, bohuzel jsem to zjistil az takhle tvrde Citovat
Pata Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 viz Ferry... cisteni nervoveho kanalku chodil jsem s tim zubem snad mesic cca 2x tydne. Nakonec se prislo na to, ze jsem pod nim mel zanet, proto taky shnil Citovat
marisw Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 musim zaklopat klop klop, zatial okrem tohto vsetko ok aj zubarka je dobra......pocul som aj take ze niektory zubary automaticky vacsi kaz a vacsia znehodnotenie zuba chcu riesit trhanim.... inak pri tých zapaloch nervov a kanalikov nehrozi zapal okostnice....to uz je riadna pecka ,bolest ako hovado....a chodis z rozrezaným dasnom a pomaly ti vyteka hnis....tak to uz je scifi.....:blicismajlik:blicismajlik Citovat
Pata Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 mari: mi prave zubarka timhle zub zachranila, puvodni plan jine zubarky bylo vytrhnout Citovat
marisw Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 takze dufam ze to dobre dopadne aj u mna....a pekne mi ho domodeluj spat ako ma.... nerv bol ok, zub nebolel, tak preto som nevedel preco mi tam tu vlozku davala ,a hned to neuzavrela..... o 4 tyzdne som tam zas...:papa Původně zaslal: Pata mari: mi prave zubarka timhle zub zachranila, puvodni plan jine zubarky bylo vytrhnout Citovat
Davidf Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Původně zaslal: marisw musim zaklopat klop klop, zatial okrem tohto vsetko ok aj zubarka je dobra......pocul som aj take ze niektory zubary automaticky vacsi kaz a vacsia znehodnotenie zuba chcu riesit trhanim.... taky mám dobrého zubaře co jsem k němu přešel mi ještě nic nedělal.:super 27 let a ani jeden kaz Každopádně ti přeji ať ti to dobře dopadne říká se,že největší bolest je když bolí zuby. Držím palce Citovat
marisw Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 dík 1 kaz ale uz bol....a teraz ten zlomeny zub...inak vsetko oukej:papa Původně zaslal: Davidf Původně zaslal: marisw musim zaklopat klop klop, zatial okrem tohto vsetko ok aj zubarka je dobra......pocul som aj take ze niektory zubary automaticky vacsi kaz a vacsia znehodnotenie zuba chcu riesit trhanim.... taky mám dobrého zubaře co jsem k němu přešel mi ještě nic nedělal.:super 27 let a ani jeden kaz Každopádně ti přeji ať ti to dobře dopadne říká se,že největší bolest je když bolí zuby. Držím palce [upravil dne 25/9/08 marisw] Citovat
oddie Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Asi před třemi lety, když mě začal bolet zub, protože se mi zanítil pod plombou, jsem hrdinně nechal zubařku mi tu plombu odvrtat bez umrtvení, že to \"vydržím\". Zubařka se podivovala, ale provedla. Když s tím vrtákem projela do nervu, málem jsem proskočil stropem o patro výš a následně uznal, že to se fakt jen tak \"vydržet\" nedá Nicméně už to pak injekcí umrtvovat nemusela, a následovalo klasické čištění kanálků po aplikaci té dočasné umrtvovací výplně, takže jsem si ušetřil jednu injekci, ale příště už bych to asi takhle neopakoval Citovat
P607Olda Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Naše zubařka dá před injekcí nejprve malou injekci, aby ta velká nebolela. Pak teprve vrtá, trhá atd. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Prosim vás, takový maličkosti. Mám rodovou vadu, nemám levej špičák, rostl totiž uvnitř dásní nad ostatnímy zuby, když začal na ty zuby tlačit, to asi ve 30ti letech tak zubař řekl musí ven. Rozřízli mi patro a zadem za zuby mi rochnili ten zub velkej jak kráva ven, nešlo to byl přorostlej kořenama ostatních zubů, tak ho vrtačkou museli rozřezat asi na tři kusy, to byla lahůdka, všechno při vědomí jen v lokalní anestezii, pak už jen asi 14 stehů a týden jíst kašičky. Bleeee. Zlatý vrtání a tahání nervů [upravil dne 25/9/08 Radek Hurvajz] Citovat
Guest minimaxa Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 cože...? zubař...? jedině v celkové anestezii..!!! možná bych se nechal ukecat na analgosedaci Citovat
Aluška Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Já mám naštěstí zuby zatím v pohodě, i když čekám, kdy to přijde, protože pokud budu mít zoubky po rodičích, tak si užiju. Jedinné, co mě neustále štve, jsou už asi 7let rostoucí spodní moudráky, rostou vždycky tak 4-5x do roka a před 2rokama na vánoce, se mi pod ten jeden dostal nějaký zánět, jela jsem s tím asi 26.12. v Brně ke Sv. Anně do nemocnice na pohotovost, protože jsem už bolestí lezla po zdi, už jsem nemohla ani jíst, neb jsem nemohla otevřít hubu . Na pohotovosti mi bylo řečeno, že se na řadu dostanu možná někdy za 10hodin, že je plná čekárna, protože daná pohotovost platí pro celé Brno a okolí, tak jsem to vzdala a odjela do Holic, kde mi na 27.12. domluvil Dave_k svého zubaře. Myslela jsem, že mi moudráka vytrhnou a bude klid, ale to jsem se škaredě spletla, akorát mi vedle toho zubu do dásně nacpal dren, dal nějaké prášky na bolest a antibiotika a půjčil infralampu, abych si tu tvář nahřívala a procvičovala, protože mi hrozilo, že už tu pusu nikdy neotevřu. Tak to trvalo asi 5dní, než ten zánět zmizel. Byly to vánoce, kdy jsem neměla téměř žádné cukroví a ještě nějaké to kilo schodila . Asi bych si měla ty moudráky raději nechat vytrhnout, ale nějak se mi do toho dobrovolně nechce, teď jsem si doktorů a bolesti užila až až.... [upravil dne 25/9/08 Aluška] Citovat
MatrixChose Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Já si taky se zubama už docela užil a to jak na základce tak i teď. Jen s tím rozdílem, že si za injekci rád připlatím, i když to má cenu jen u stoliček - jedna injekce, cítím to dost, dvě injekce už to jde. Ale když mě měla vrtat přední zub postupně mi dala 4 a stejně to bolelo jak pes. Fakt to je asi jedna z největších bolestí a v říjnu půjdu na pravidelnou kontrolu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.