Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, vím že se to tu řešilo v několika tématech, přesto i když jsem použil hledání, nic jsem nenašel.

ale k věci. na svém předchozím voze ( P 306 break, rv 99), mi s dálkovými společně svítila i světla potkávací. nyní mám C berlingo rv 2006 ( prosím nekamenovat), a tam svítí pouze dálková. což je dost nepříjemné.

jde mi o to kam umístit relé (k páčce, poj skříni, do motor prostoru...) a jak ho zapojit. doufám , že bude stačit obyč spínací relé se 4 kontakty(1-kostra, 2- stálý proud, 3-od dálkových, 4-ke tlumeným)

za každou radu předem děkuji, tom

Odesláno

Pokud to má dvouvláknovou žárovku, a ne pro dálkové a potkávací vždy samostatnou, tak se brzy s tou žárovkou rozloučíš, není na to dimenzována. A nevím, jestli se náhodou to auto nebude vztekat, když mu zasáhneš do elektriky, když je to r.06...

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Pokud to má dvouvláknovou žárovku, a ne pro dálkové a potkávací vždy samostatnou, tak se brzy s tou žárovkou rozloučíš, není na to dimenzována. A nevím, jestli se náhodou to auto nebude vztekat, když mu zasáhneš do elektriky, když je to r.06...

skor by som este doplnil, ze na stretavacky mas + vetvu aj na dialkove mas + vetvu, ale - vetvu maju spolocnu, tak neviem ci je najlepsi napad pustit cez ten kabel dvojnasobok toho na co bol stavany

Odesláno

Ak to ma iba v jednej ziarovke tak to moze byt len H4 a ta je na to stavana, jedine zeby sa nestihala vtom priestore ochladzovat.

Inak neviem ako u ostatnych, ale mne pri svetelnom znameni(packa k sebe), svietia aj stret, aj dialkace naraz a to mam delelne svetla. Inak len samostatne.

Odesláno

hovorim o skusenosti zo svojimi svetlami.. povodne boli h4 a teraz su 2xh7, no nesvietia naraz.. ak sa nemylim tak meldal ich ma tak, ze svietia obe naraz..

Odesláno
Původně zaslal: Miro369

Ak to ma iba v jednej ziarovke tak to moze byt len H4 a ta je na to stavana, jedine zeby sa nestihala vtom priestore ochladzovat.

Inak neviem ako u ostatnych, ale mne pri svetelnom znameni(packa k sebe), svietia aj stret, aj dialkace naraz a to mam delelne svetla. Inak len samostatne.

Ne, není na to stavěná. Snese to jen krátkodobě při funkci světelné houkačky, ale ne trvale. Už i když svítí jen jedno vlákno, mají leckterá auta problém s přehříváním světel, natož když se nechají svítit obě.

Odesláno
Původně zaslal: PnR

hovorim o skusenosti zo svojimi svetlami.. povodne boli h4 a teraz su 2xh7, no nesvietia naraz.. ak sa nemylim tak meldal ich ma tak, ze svietia obe naraz..

Pokud to máš v 306, tak tam se to odlišuje samotnou páčkou světel. 2xH7 (nebo ve starším provedení 2xH1) mají svítit obě naráz.

Odesláno

Původně zaslal: Miro369

Ne, není na to stavěná. Snese to jen krátkodobě při funkci světelné houkačky, ale ne trvale. Už i když svítí jen jedno vlákno, mají leckterá auta problém s přehříváním světel, natož když se nechají svítit obě.

Problemom je len ochladzovanie. Kedysi ked sme stavali buginu zo skodovky, tak tam sme dali svela z H4 a svietili vkuse obidve vlakna nespalila sa. Ale bolo to vo svetle z traktora.(velke svetlo) ..

Odesláno

Pro všechny spekulanty :) - pokud máte čtyřoko (tedy zvlášť lampy pro dálkové a tlumené, jedno jestli H7+H1, H7+H7, nebo jiné kombinace) a rozsvítíte dálková světla, musí vždy svítit tlumené s dálkovými dohromady! Reflektory s dvouvláknovými H4kami jsou stavěné tak, že i při provozu dálkového vlákna osvětlují (relativně) prostor blízko auta, ale čtyřoko ne, tam dálkový svítí rovně a bez tlumených hrozí, že si někde v noci natlučete kokos. Tak pozor na to. :)

Odesláno

jojo, má to jednu dvouvláknovou H4

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Pro všechny spekulanty :) - pokud máte čtyřoko (tedy zvlášť lampy pro dálkové a tlumené, jedno jestli H7+H1, H7+H7, nebo jiné kombinace) a rozsvítíte dálková světla, musí vždy svítit tlumené s dálkovými dohromady! Reflektory s dvouvláknovými H4kami jsou stavěné tak, že i při provozu dálkového vlákna osvětlují (relativně) prostor blízko auta, ale čtyřoko ne, tam dálkový svítí rovně a bez tlumených hrozí, že si někde v noci natlučete kokos. Tak pozor na to. :)

Tak to mi vysvětli.Já mám originál 4 oči-čirou optiku.když zapnu dálkový,tak tlumený zhasnou.A svítí mi jen ty dvě vnitřní.Na světelnou houkačku jdou taky jen dvě žárovky.Myslíte někdo že mají jít originál všechny 4 žárovky,nebo se přepínají mezi sebou.Pokud mají jít všechny čtyři na dálkový světla,tak se ptám co mám v prd.li?Přepínač,relé...?Jak fungují světla ostatním?(mám tam H7+H7 na každém světle)

[upravil dne 21.9.2008 EXI.60]

Odesláno

U mých 2xH7 svítěj dálková s tlumenými. Dálková bez tlumených se zapnout nedají, je to dáno konstukcí páčky. U světelné houkačky je tomu jinak: Bliknutí je realizováno jen dálkovými bez ohledu na potkávací. Ono je to logické: Jednak časté zhasínání a rozsvěcení žárovkám nesvědčí a potkávací světla neškodí ani při dálkových.

Odesláno

Tak je mi to vše jasný,tím pádem mám pačku asi v háji.pro to s dálkovýma prd vidím.pokud páčka nepujde opravit,tak tam přidám relé.Ještě otázka:svítí ti na palubce obě kontrolky-na tlumený i dálkový,při zapnutých dálkových?Dá se páčka rozebrat?Jsou na páčku přivedený stejný čísla a barvy vodičů jak do světel?pokud má někdo s tímto zkušennost,tak poradte.dík.

Odesláno

V týdnu na vše mrknu,proměřím dráty od páčky.Na foru jsem četl že na světla relé není-to udělali Frantíci schválně,proč relé za 40Kč,když páčka od nich je za 4000Kč(odhad).Jestli ty světla jdou jak píšeš,tak nepochopím,proč proud 20A tahnou přes páčku světel.Nějak tuto variantu numůžu překousnout.

Guest frenky64253
Odesláno

ahoj - mne svietia vsetky styri pri dialkovych a aj na pristrojovke mam rozsvietene obidve kontrolky. asi to tak ma byt - netusim ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...