AnotherOne Odesláno 12. září 2008 Odesláno 12. září 2008 Původně zaslal: OK406 Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: OK406 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: PP205 jen podotknu ze sekana je z domaci pekarny nejlepsi :-) Jj, svatá pravda, lepší sekačku jsem ještě nejedl, je to uplná bomba;) Čo je to tá sekaná? U nás sa tak volá mäsový výrobok. Rozemleté maso +mladé kopřivy+strouhanka+koření a dát péci [upravil dne 12/9/08 OK406] Kopřivy:o:o:o Ano, unás se do sekané dávají rozsekané mladé kopřivy. Pokud se dělá domácí sekaná Takže zhruba naša fašírka, až na tú žihľavu. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. září 2008 Odesláno 12. září 2008 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: uulik Dík za vaše názory jdu do ni (pekárny:D ještě vybrat kterou koupit No my vybrali DOMO, má dobré ohlasy a recenze, servis má taky dobrej, pokud bude třeba tak pro pekárnu pošlou kurýra a po opravě to kurýr zase přiveze Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. září 2008 Odesláno 12. září 2008 Původně zaslal: AnotherOne Takže zhruba naša fašírka, až na tú žihľavu. Jooo, no vidiš to, jsem si nemohl vzpomenout jak se řekne sekaná slovensky, a to mam polovinu krve slovenskou. Jo je to fašírka;) [upravil dne 12/9/08 Radek Hurvajz] Citovat
Guest servisman Odesláno 13. září 2008 Odesláno 13. září 2008 tak už mám doma pokud bude čas tak se pustím do toho,nasypu nastavím a pak se uvicí co z toho bude.Ještě koupit ingrécie ,ale to si musí dcera .Pak jaký byl chlebíček dám vědět:) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. září 2008 Odesláno 13. září 2008 No to je fofr:) Jakou jsi koupil? Citovat
Sektor Odesláno 13. září 2008 Odesláno 13. září 2008 Mám ji doma a dokonce přiznám se, jsem si ji pořídil sám a dobrovolně. Je mi 21 tak to členy rodiny docela překvapilo, jelikož mám v okoli 1km asi 4 velké obchody jako Billa, lidl , plus atp. .... ale opravdu, není nad čerstvý chleba ! Nejen, že je chleba upečen přesně kdy chcete (+- 12h časovač) ale upečete v tom naprosto vše. Zkusil jsem přes 17 různých druhů chleba a něco kolem 10 druhů bábovek, buchet, dort či co já vím jak se to nazývá ... osobně ty sladké nejím, ale návštěva mi sní klidně 1kg na posezení :-D 2 all : Možná se budete divit, ale když do toho narvete normálně krtkův dort, nebo třeba medovník v krabici (ty ceny jsou ale 35-60 CZK) ... taxe to normálně upeče a je to k jídli Přítelkyně se zarazila, jak tam můžu sypat sáček, který se normálně při pečení dáva do polevy atp. ... sem jí řekl : NESTAREJ SE, UVIDÍME ... a opravdu : Perník, medovní, makovník , ... všechny tyhle věci se tam jednoduše daj nahodit, zmáčkne se START a je to k jídlu a vypadá to dobře (pomineme li stereotyp ni tvar, ale ten mi nevadí ...) Koupil jsem pekárnu AFK BM-3 ... je to identické s ETA, ovšem AFK má tu výhodu, že má tlačítko ON/OFF ... Normálně se cena pohybuje kolem 2000 CZK s DPH ... já to splašil v Interesparu za 1399 ... do kuchyně za ty prachy nejlepší věc co pořídíte RADA PRO VŠECHNY : VŽDY dávejte do pekárny první VODU/MLÉKO ... pak zbytek a to klidně NAJEDNOU. Čekat, než na vás pekárna zapípá \"VLOŽTE INGREDIENCE\" , nebo vám je tam vloží sama, to je zbytečné ... je to skutečně úplně jedno ... jde pouze a jen o marketingový trh a zvýšenou cenu \"automatiky\" a teoretické usnadnění práce samovložení ... realita je ale taková, že lepšího promíchání a rozmístění v chlebu docílíte tím, že tam šoupnete VŠE NAJEDNOU ;-) btw : Chleba vyjde na 7-12 CZK, podle toho co tam šoupnte. Pokud chcete opravdu kvalitní chleba, připlatíte za mouku o nějaké 4 CZK navíc a chleba je doslova výborný ... jednou jsem snědl i 1,2kg těžký chleba sám za 2 hodiny - prostě to nešlo zastavit :-D... pokud se Vám zadaří koupit mouku za 6CZK /jako teď má kaufland, hpernova atp. jak koukám) ... chleba vás vyjde i na těch teoretických 5 CZK ... +- 2 balíčky mouky = 3 střední chleby (800g). Droždí v sáčku stojí 2 CZK a je na 2 takové chleby [upravil dne 13/9/08 Sektor] [upravil dne 13/9/08 Sektor] Citovat
Kurt Odesláno 13. září 2008 Odesláno 13. září 2008 Sektor: dokonalej přístup Jakýpak s tím s*aní, technika si s tím poradí, co? Ale ono to tak opravdu je, protože ty pekárny si regulují teplotu třeba pro kynutí, takže není potřeba tam ohřívat mléko, atd - prostě se to tam šoupne a zmáčne čudl (jen snad pokud někdo přidává do těsta vejce, tak je lepší ho tam neházet celé). Citovat
Sektor Odesláno 13. září 2008 Odesláno 13. září 2008 Původně zaslal: Kurt Sektor: dokonalej přístup Jakýpak s tím s*aní, technika si s tím poradí, co? Ale ono to tak opravdu je, protože ty pekárny si regulují teplotu třeba pro kynutí, takže není potřeba tam ohřívat mléko, atd - prostě se to tam šoupne a zmáčne čudl (jen snad pokud někdo přidává do těsta vejce, tak je lepší ho tam neházet celé). Vejce tam taky normálně hodím celé ... někdy třeba celé vejce + jen žloutek , podle receptu. Nicméně .... nedávejte tam vejce, pokud se má chleba upéct dle časování až za 13h ... nemusí se vám to vyplatit :-))) Citovat
AnotherOne Odesláno 13. září 2008 Odesláno 13. září 2008 Celé = so škrupinou. [upravil dne 13.9.2008 AnotherOne] Citovat
Sektor Odesláno 13. září 2008 Odesláno 13. září 2008 Kdyby ještě někdo váhal a nedokáže si představit, jak takový recept vypadá a jak to funguje... mrkněte na tohle PDF co jsem dostal k pekárně. Sedí to samozřejmě na všechny a skutečně to někdy stojí za to ... třeba i zmixovat ;-) Odkaz : http://www.hlucinrulez.com/afk.pdf Vajco jsem nepochopil nó, sorry :-D [upravil dne 13/9/08 Sektor] Citovat
Kurt Odesláno 13. září 2008 Odesláno 13. září 2008 AnotherOne: dneska mě chápeš výtečně. Ano, takhle jsem to myslel - a propos, my máme na vejci \"skořápku\". Citovat
Guest servisman Odesláno 13. září 2008 Odesláno 13. září 2008 Původně zaslal: Radek Hurvajz No to je fofr:) Jakou jsi koupil? tady tuto http://www.kasa.cz/bila-technika/koupit/22187/eta/eta-2149-90000/ Citovat
Sektor Odesláno 13. září 2008 Odesláno 13. září 2008 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: Radek Hurvajz No to je fofr:) Jakou jsi koupil? tady tuto http://www.kasa.cz/bila-technika/koupit/22187/eta/eta-2149-90000/ Dobře jsi udělal ;-) Citovat
Freedy Odesláno 13. září 2008 Odesláno 13. září 2008 Hezkej kousek se ti poved:super:super, jinak vybral sis dobře taky ji máme doma a velká spokojenost. Citovat
lamancha Odesláno 21. září 2008 Odesláno 21. září 2008 máte ji pěkně nakynutou, mi nejdřív vyskočí a při pečení se to pak propadne, takže je to spíš lavorek :-(, ale inak je to bašta :-) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. září 2008 Odesláno 21. září 2008 Původně zaslal: lamancha máte ji pěkně nakynutou, mi nejdřív vyskočí a při pečení se to pak propadne, takže je to spíš lavorek :-(, ale inak je to bašta :-) No to je těstem pokud se propadne, moc vody nebo moc kvasnic, chce to vychytat, kdyžtak koukni na ten odkaz co je v tomhle vlákně už jednou, je tam všechno, postupy, recepty, rady co udělat právě v takovych připadech jako když se propadá chléb, atd - http://domacipekarny.dama.cz/ Citovat
morepower Odesláno 29. listopad 2016 Odesláno 29. listopad 2016 Zdar, navážu na opravdu starý téma... Pořídím pekárnu, pročetl jsem všechno možný, včetně témat tady a mám pár posledních dotazů, jestli budete Vy zainteresovaní tak milí a poradíte mi: nelíbí se mi ten tvar chleba z pekárny, takže bych ho dopékal v troubě a pekárnu používal jako "hnětač" a nechal v ní těsto nakynout. Jak jsem četl, mají pekárny různý programy a ptám se tedy, jde o samostatný program pro nakynutí bez pečení, nebo musím koukat po pekárně, která má volitelný (programovatelný) program, aby mi to umožnil? pochopil sem že je lepší jeden hnětač, dvě misky na výměnu a že na výkonu zas tak nezáleží. Máte ještě nějaké dobré tipy, na co si dát bacha? dík Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.