Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: OK406

Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: PP205

jen podotknu ze sekana je z domaci pekarny nejlepsi :-)

Jj, svatá pravda, lepší sekačku jsem ještě nejedl, je to uplná bomba;)

Čo je to tá sekaná? U nás sa tak volá mäsový výrobok.:myslim

Rozemleté maso +mladé kopřivy+strouhanka+koření a dát péci :myslim

[upravil dne 12/9/08 OK406]

Kopřivy:o:o:o

Ano, unás se do sekané dávají rozsekané mladé kopřivy. Pokud se dělá domácí sekaná;)

Takže zhruba naša fašírka, až na tú žihľavu.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

Původně zaslal: uulik

Dík za vaše názory jdu do ni (pekárny:D

ještě vybrat kterou koupit ;)

No my vybrali DOMO, má dobré ohlasy a recenze, servis má taky dobrej, pokud bude třeba tak pro pekárnu pošlou kurýra a po opravě to kurýr zase přiveze
Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Takže zhruba naša fašírka, až na tú žihľavu.

Jooo, no vidiš to, jsem si nemohl vzpomenout jak se řekne sekaná slovensky, a to mam polovinu krve slovenskou. Jo je to fašírka;)

[upravil dne 12/9/08 Radek Hurvajz]

Guest servisman
Odesláno

tak už mám doma pokud bude čas tak se pustím do toho,nasypu nastavím a pak se uvicí co z toho bude.Ještě koupit ingrécie ,ale to si musí dcera .Pak jaký byl chlebíček dám vědět:)

Odesláno

Mám ji doma a dokonce přiznám se, jsem si ji pořídil sám a dobrovolně. Je mi 21 tak to členy rodiny docela překvapilo, jelikož mám v okoli 1km asi 4 velké obchody jako Billa, lidl , plus atp. .... ale opravdu, není nad čerstvý chleba ! Nejen, že je chleba upečen přesně kdy chcete (+- 12h časovač) ale upečete v tom naprosto vše.

Zkusil jsem přes 17 různých druhů chleba a něco kolem 10 druhů bábovek, buchet, dort či co já vím jak se to nazývá ... osobně ty sladké nejím, ale návštěva mi sní klidně 1kg na posezení :-D

2 all : Možná se budete divit, ale když do toho narvete normálně krtkův dort, nebo třeba medovník v krabici (ty ceny jsou ale 35-60 CZK) ... taxe to normálně upeče a je to k jídli :) Přítelkyně se zarazila, jak tam můžu sypat sáček, který se normálně při pečení dáva do polevy atp. ... sem jí řekl : NESTAREJ SE, UVIDÍME ... a opravdu : Perník, medovní, makovník , ... všechny tyhle věci se tam jednoduše daj nahodit, zmáčkne se START a je to k jídlu a vypadá to dobře (pomineme li stereotyp ni tvar, ale ten mi nevadí ...) :)

Koupil jsem pekárnu AFK BM-3 ... je to identické s ETA, ovšem AFK má tu výhodu, že má tlačítko ON/OFF ... Normálně se cena pohybuje kolem 2000 CZK s DPH ... já to splašil v Interesparu za 1399 ... do kuchyně za ty prachy nejlepší věc co pořídíte ;)

RADA PRO VŠECHNY : VŽDY dávejte do pekárny první VODU/MLÉKO ... pak zbytek a to klidně NAJEDNOU. Čekat, než na vás pekárna zapípá \"VLOŽTE INGREDIENCE\" , nebo vám je tam vloží sama, to je zbytečné ... je to skutečně úplně jedno ... jde pouze a jen o marketingový trh a zvýšenou cenu \"automatiky\" a teoretické usnadnění práce samovložení ... realita je ale taková, že lepšího promíchání a rozmístění v chlebu docílíte tím, že tam šoupnete VŠE NAJEDNOU ;-)

btw : Chleba vyjde na 7-12 CZK, podle toho co tam šoupnte. Pokud chcete opravdu kvalitní chleba, připlatíte za mouku o nějaké 4 CZK navíc a chleba je doslova výborný ... jednou jsem snědl i 1,2kg těžký chleba sám za 2 hodiny - prostě to nešlo zastavit :-D... pokud se Vám zadaří koupit mouku za 6CZK /jako teď má kaufland, hpernova atp. jak koukám) ... chleba vás vyjde i na těch teoretických 5 CZK ... +- 2 balíčky mouky = 3 střední chleby (800g). Droždí v sáčku stojí 2 CZK a je na 2 takové chleby ;)

[upravil dne 13/9/08 Sektor]

Odesláno

Sektor: dokonalej přístup :D Jakýpak s tím s*aní, technika si s tím poradí, co? :) Ale ono to tak opravdu je, protože ty pekárny si regulují teplotu třeba pro kynutí, takže není potřeba tam ohřívat mléko, atd - prostě se to tam šoupne a zmáčne čudl (jen snad pokud někdo přidává do těsta vejce, tak je lepší ho tam neházet celé:)).

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Sektor: dokonalej přístup :D Jakýpak s tím s*aní, technika si s tím poradí, co? :) Ale ono to tak opravdu je, protože ty pekárny si regulují teplotu třeba pro kynutí, takže není potřeba tam ohřívat mléko, atd - prostě se to tam šoupne a zmáčne čudl (jen snad pokud někdo přidává do těsta vejce, tak je lepší ho tam neházet celé:)).

Vejce tam taky normálně hodím celé ... někdy třeba celé vejce + jen žloutek , podle receptu.

Nicméně .... nedávejte tam vejce, pokud se má chleba upéct dle časování až za 13h ... nemusí se vám to vyplatit :-)))

Odesláno

Kdyby ještě někdo váhal a nedokáže si představit, jak takový recept vypadá a jak to funguje... mrkněte na tohle PDF co jsem dostal k pekárně. Sedí to samozřejmě na všechny a skutečně to někdy stojí za to ... třeba i zmixovat ;-)

Odkaz : http://www.hlucinrulez.com/afk.pdf

Vajco jsem nepochopil nó, sorry :-D

Odesláno

AnotherOne: dneska mě chápeš výtečně. ;) Ano, takhle jsem to myslel - a propos, my máme na vejci \"skořápku\". :)

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: lamancha

máte ji pěkně nakynutou, mi nejdřív vyskočí a při pečení se to pak propadne, takže je to spíš lavorek :-(, ale inak je to bašta :-)

No to je těstem pokud se propadne, moc vody nebo moc kvasnic, chce to vychytat, kdyžtak koukni na ten odkaz co je v tomhle vlákně už jednou, je tam všechno, postupy, recepty, rady co udělat právě v takovych připadech jako když se propadá chléb, atd - http://domacipekarny.dama.cz/
  • O 8 let později...
Odesláno

Zdar, navážu na opravdu starý téma...

Pořídím pekárnu, pročetl jsem všechno možný, včetně témat tady a mám pár posledních dotazů, jestli budete Vy zainteresovaní tak milí a poradíte mi:

1.  nelíbí se mi ten tvar chleba z pekárny, takže bych ho dopékal v troubě a pekárnu používal jako "hnětač" a nechal v ní těsto nakynout. Jak jsem četl, mají pekárny různý programy a ptám se tedy, jde o samostatný program pro nakynutí bez pečení, nebo musím koukat po pekárně, která má volitelný (programovatelný) program, aby mi to umožnil?
  2. pochopil sem že je lepší jeden hnětač, dvě misky na výměnu a že na výkonu zas tak nezáleží. Máte ještě nějaké dobré tipy, na co si dát bacha?

dík

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...