Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, přivezl jsem si domů 406-ku a přijde mi, že co do zrychlení je taková dost konzervativní až líná. Našel by se dobrovolník, který by mi u svého auta se stejným motorem stopnul orientačne zrychlení na 4-ku z 60 na 100 km/h dle tacho? Jasný, sice to velkou vypovídací hodnotu nemá, ale pokud je tam rozdíl 3-4 vteřiny, má smysl se tím dál zabývat.

Martin

Odesláno

Nazor amatera: v 60km/h na 4ku - to je tak cca 1700-1800ot? Pokud neni jeste sepnute turbo (imho spina trochu pozdeji), tak je zrychleni \"zalostne\"

Odesláno

Myslím,že 406ka je vůbec určena pro konzervativní klientelu,takže na nějaké tunění není vhodná--ani hodnoty zrychlení

nejsou bůhvíco.

Je to auto pro slušnou přepravu z bodu A do bodu B :myslim

[upravil dne 5/9/08 ozzy1956]

Odesláno

Ne-e, nechci nikam závodit :)

Jen se to dá docela dobře použít jako srovnávací, abych měl představu v jakým stavu je motor. A táhne dostatečně málo na to, aby se dalo něco změřit a porovnat.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Než takové metody zjištění kvality motoru - nebylo by lepší zajet na kvalitní diagnostiku, kde Ti řeknou co a jak??

Zas tolik to nepotřebuju. Překvapuje mě, že to nikdo nezkouší, třeba pro srovnání paliv od různých značek není jednodušší způsob...

Odesláno

Sorry, ale musím ti oponovat. Myslím, že srovnání paliv podle zrychlení v lajckých podmínkách není absolutně objektivní. Jednak bys to musel zkoušet pokaždé na stejném úseku, stejné počasí,stejná zátěž, pokaždé vypla nebo zaplá klima a navíc nikdy nedokážeš přsně zapnout a vypnout stpky až dosáhnež požadované rychlosti. A že by byl rozdíl mezi palivama při zrychlení z 60 na 100 třeba 2 sekundy tak tomu nevěřím. A nějaké desetiny budou spíš onou odchylkou v měřění. toliko můj názor :D

Odesláno
Původně zaslal: cafe-racer

Zdravím, přivezl jsem si domů 406-ku a přijde mi, že co do zrychlení je taková dost konzervativní až líná. Našel by se dobrovolník, který by mi u svého auta se stejným motorem stopnul orientačne zrychlení na 4-ku z 60 na 100 km/h dle tacho? Jasný, sice to velkou vypovídací hodnotu nemá, ale pokud je tam rozdíl 3-4 vteřiny, má smysl se tím dál zabývat.

Martin

Snad pro tvůj klid bude nejlepší zkusit řídit jinou 406ku,nejlépe

na nějakém srazu ???:)

Odesláno
Původně zaslal: brasil

Sorry, ale musím ti oponovat. Myslím, že srovnání paliv podle zrychlení v lajckých podmínkách není absolutně objektivní. Jednak bys to musel zkoušet pokaždé na stejném úseku, stejné počasí,stejná zátěž, pokaždé vypla nebo zaplá klima a navíc nikdy nedokážeš přsně zapnout a vypnout stpky až dosáhnež požadované rychlosti. A že by byl rozdíl mezi palivama při zrychlení z 60 na 100 třeba 2 sekundy tak tomu nevěřím. A nějaké desetiny budou spíš onou odchylkou v měřění. toliko můj názor :D

Máš pravdu, běžný rozdíly mezi palivem se na stopkách poznat nedají.

Jinak ty podmínky - jezdím každý den stejnou trasu sám, 100km :-) takže už mám svůj \"testovací úsek\" a v něm zkouším každý auto. Na první pohled tahle laická metoda vypadá dost nedůvěryhodně, ale pro základní představu o dynamice auta stačí až až.

Každopádně to nikomu nenutím, je to prostě jen ... metoda.

Odesláno

Kedysi, keď som robil vodiča z povolania, starý odborníci tvrdili že \"auto si zvyká na šoféra\". Asi sa to bude väčšine z vás zdať ako nehorázna kravina ale prax potvrdile že je to tak. Stávali sa prípady že keď sa na nejakom aute na mesiac - dva zmenil vodič tak ten pôvodný po návrate zpozoroval inú dynamiku auta. Najviac to bolo poznať ak jeden vodič jazdil výrazne pomaly, decentne a druhý presne na opak. Nejeden raz bolo počuť vetu \"čo si s tým autom robil, ide ako žiletka\". Toto môže byť ten istý prípad.

Preto moja rada znie: Jazdi s tým autom ako vyžaduješ a po čase sa i v tom testovacom úseku bude chovať lepšie. Na porovnanie s iným autom bude asi najvhodnejší spôsob od ozzy1956.

Odesláno

Nemohli byste to někdo změřit? Pohled na hodinky a zmáčknutí plynu by stálo míň času a námahy, než tyto příspěvky.

Já to na 607 klidně změřím. Takže na 4-ku, 60 až 100. Napíšu výsledek. Ještě takovou zkušenost s diesly i HDi - plný plyn možná nebude to pravé. Zkuste i neplný plyn, prostě to vyhmatat.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Nemohli byste to někdo změřit? Pohled na hodinky a zmáčknutí plynu by stálo míň času a námahy, než tyto příspěvky.

Já to na 607 klidně změřím. Takže na 4-ku, 60 až 100. Napíšu výsledek. Ještě takovou zkušenost s diesly i HDi - plný plyn možná nebude to pravé. Zkuste i neplný plyn, prostě to vyhmatat.

Díky, předsedo, že ses mě zastal ;)

Odesláno

no podle mne každý řidič chce vědět jak to jeho auto jede a hlavně jak ,,má\" jezdit!!! vzhledem k tomu že 406 jsou už olítané a kupují se z druhé ruky tak je potřeba to porovnat s nějakou jinou.ta co mám já není nějaký drakouš = 1 kvalt nic moc,2 taky nic moc,ale 3 už táhne.jinak na diagnostice mě vyhodnotily že váha vzduchu ač vizuelně ok dává špatné hodnoty,takže až ji vyměním tak uvidím jestli to bude za 3000kč ,,jiné\".osobně si ale myslím , že že to nijak zvlášť trhat asfalt nebude,protože tyhle motory od spodu netáhnou,neboť to není tdi,ale hdi.ale pro moji potřebu to zas až tak není nutné,jde však o to když nastanou někdy krajní meze tak to zrychlení je dobré mít.:D

Odesláno

Tak som to aj ja dnes skúsil a musím povedať, že zrýchlovať zo 4 pri 60 km/h je hovadina, keďže otáčky boli veľmi nízke.

Každopádne nameral som do 100 km/h cca. 9 sekúnd. Samozrejme berte to s rezervou ale plus mínus 1 sekundu by to mohlo byť.

Odesláno

Zkoušel jsem to dnes. Záleží na tom, jak je rozběhnuté turbo:

- jel jsem rychleji na 5, tak jsem zpomalil, dal 4 (60 km/h=1500 ot/min), přidal plyn a zrychlovalo velmi málo, než se to chytlo = 15 sekund do 100 km/h

- při výjezdu z vesnice (z odbočky, tedy z pomalé rychlosti) jsem na 3 zrychlil (asi 2000 ot), dal 4 (60 km/h=1500 ot/min), přidal plyn a za 7 sekund jsem měl 100 km/h.

Podotýkám, že jsem nejel na plný plyn, protože si nechci auto trápit, to byly jen takové lehké pokusy. Víc by to asi nezrychlilo ani na plný plyn.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Zkoušel jsem to dnes. Záleží na tom, jak je rozběhnuté turbo:

Plne súhlasím. Keď som tam mal 4 a okolo 1600 otáčok tak cca. do 70/75 km/h to bolo strašne lenivé. Veľmi záleží ako bolo rozbehnuté turbo, či sa rozbiehaš plynule alebo pribrzdíš a zošlapneš to znova.

[upravil dne 9.9.2008 escorpion]

Odesláno

Díky všem, co to zkusili - u mě je to 9 vteřin, takže myslím že netřeba nic řešit.

Pro úplnost připomínám - nejedná se o to zrychlit co nejvíc, to by samozřejmě bylo lepší zkoušet na III. rychlost; jde o srovnávací měření. Základem je samozřejmě ustálených 60 km/h, pak se vliv \"nafouknutí\" turba minimalizuje.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...