Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem Fusion

Spec - ne-e, je tam akorat kontrolka ktera se rozsviti kdyz je tam malo oleje. (sviti par vterin pri startu)

Jo, už jsem taky přišel na to, že jsem to pochopil blbě :o:D

Odesláno

u mě to tedy tak je, při zapnutí zapalování ukazuje množství stavu oleje a při zapnutí motoru se budík \"přepne\" a ukazuje teplotu oleje, až budu mít auto doma tak zkusím udělat nějaký foto, pokud ten záběr nějak slušně vyjde

asi je to odlišné podle výbavy, každá 605 taky nemá digitální ukazatel množství paliva v otáčkoměru

Odesláno

To vzálené \"P\" je kvalita oleje, dle orig. návodu by mělo trvale svítit při nesprávné hustotě, např. při přehřátí je olej řidší. Blikání po otočení klíčku asi 10 veřin značí nízkou hladinu. Já sem olej vyměnil, je ho dost a bliká to taky. Je to ta hladina, když odpojím čidlo hladiny, nebliká to. Asi to bude zas...é. Někdy to vyčistím, zatím mě trápí jiný věci.

Odesláno

Tak ted vubec nevim co to \"P\" je.. Doufam ze myslite tu sprchu...

O ukazateli kvality oleje sem nikdy neslysel.

Ja sem usoudil ze je to cerpadlo benzinu protoze to sviti presne kdyz je cerpadlo slyset... skrz toto me funguje immobilizer - ten vypne cerpadlo uplne a pak neni mozny nastartovat (pac tam neni benzin)

Odesláno

Koukám, že co člověk, to úplně jinej názor a zkušenosti :D

Já zase myslel, že je to kontrolka brzdovejch destiček. A to, co je po otočení klíčkem slyšet, neni čerpadlo benzínu, ale čerpadlo tlaku do ABS... :P

Odesláno

Zacina to tu byt cim dal zajimavejsi. Takze jak to chodi momentalne u me: Zapnu klicek do prvni polohy a zacne vrcet pumpa tlaku brzd. Do toho se zacne michat zvuk otevirane (nebo zavirane) klapky na teply/studeny vzduch. (Venku je pak jeste slyset slabe bzuceni vakuove pumpy k EGR, ktera je v pravem blatniku) Pokud takto pockam asi 20 sekund, tak se natlakuji brzdy a pumpa se vypne. Behem toho (pokud je venku teplo) muze zacit vrcet vetrak. Po zanuti klicku do druhe polohy se vypne vetrak a pumpa (pokud jeste bezi) a rozsviti se mnoho kontrolek a mezi nimi blika ta sprcha (to me nenapadlo to k te sprse prirovnat, ale sedi to). Po zhasnuti kontrolky zhaveni startuji agregat :D. Behem teto doby sprcha neustale blika. Frekvenci bych odhadoval na 1 kratky blik za sekundu. Po nahozeni agregatu sprcha nerusene blika asi jeste 10 sekund a pak zhasne nadobro. Zajimave je, ze se takto zacala chovat az po vymene oleje. Neco mne ti rostaci asi provedli s tim cidlem, kdyz menili tesneni na vane. Pred vymenou jsem nevedel, ze nejaka sprcha vubec existuje (teda na pristrojovce :D:D).

Jeste bych jen poznamenal, ze pokud nechci nic ze zminenych zvuku slyset, tak okamzite po dosednuti do vozidla zapinam radio.:D:D:D:D:D

A preci jeste dotazek: Nevite nekdo, co to ma smysl, ze po nastartovani zustanou svitit (alespon u mne je tomu tak) tri kontrolky, a to ty dve cerveny na brzdy uprostred pristrojovky a takova oranzova s necim preskrtnutym trochu vlevo, kterezto zhasnou najednou ihned potom, co slapnu na brzdovy pedal?

Odesláno
Napsán autorem Spec

A to, co je po otočení klíčkem slyšet, neni čerpadlo benzínu, ale čerpadlo tlaku do ABS... :P

Ovsem pouze pokud mas elektrickou vakuovou pumpu, nektere 605 ji maji mechanickou. Ja mam pro jistotu obe :)

Odesláno
Napsán autorem Petr605

A preci jeste dotazek: Nevite nekdo, co to ma smysl, ze po nastartovani zustanou svitit (alespon u mne je tomu tak) tri kontrolky, a to ty dve cerveny na brzdy uprostred pristrojovky a takova oranzova s necim preskrtnutym trochu vlevo, kterezto zhasnou najednou ihned potom, co slapnu na brzdovy pedal?

Vime, vecer to trochu popiseme, jde o sofistikovanou indikaci pripadnych poruch.

Odesláno

Ja uz jsem se koukal na popis te kontrolky a jeji vyznam je \"praskle zarovky\", takze se kouknnu na schema a predpokladam, ze pokud by po prvnim seslapnuti pedalu neprotekl proud zkrz zarovky, tak by zustala svitit. Ale to je zatim dohad, presneji vecer.

To Dydzej: A nemysli si, ze kdyz budes psat prispevky rozdelene, ze me dozenes v jejich poctu :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

To all: Mimochodem, vsimli jste si, ze jsme nejnavstevovanejsi forum v ramci modelu? Trochu se jeste snazi 406-kari, ale je to bida.:D:D:D

Odesláno
Napsán autorem Dydzej

Napsán autorem Petr605

Vime, vecer to trochu popiseme, jde o sofistikovanou indikaci pripadnych poruch.

Takze uz to vime taky. :D:D Podle schematu kdyz zmacknu pedal, drat od neho vede do krabicky 4440 a ta ovlada rele, ktere rozsveci a zhasina kontrolku prasklych zarovek. V krabicce (schvalne jsem ji vyndal z auta a rozdelal) jsou dva odporove draty, na kterych vznika pruchodem proudu do brzdovych svetel ubytek napeti, ktery vyhodnocuje obvod TA8020 (o tom si jeste neco zjistim, ale predpokladam nejake operacni zesilovace). Pokud proud projde, tak jiny drat z krabicky prepne rele a tim zhasne kontrolka. Pokud proud neprojde (obe zarovky v brzdovych svetlech jsou praskle) tak zustane kontrolka svitit a ridic je informovan, ze ostatni nevidi, ze brzdi :o:o:o

Odesláno

taky mi ta kontrolka svítí po nastartování až do prvního sešlápnutí brzdy.....ale brzdovky mi svítí (teda doufám, svítili když sem je kontroloval ):)

Odesláno

Tady je to udelany tak, ze zavadu poznas az kdyz poprve zmacknes pedal. Krabicka zjisti, jestli do zarovek tece proud a pokud tece, tak kontrolku zhasne, pokud ne tak ji necha svitit. Kdyby se Ti chtelo, tak muzes zkusit odpojit zarovky a kontrolka by mela zustat svitit.

Odesláno

Petr605: tak tos mi usetril hodne casu, ktery ted mohu venovat spravedlivemu spanku, diky! Takovou celkem vychytanou vec SLDT bohuzel nema...

Jinak nic tak zakerneho, jako rozdelovat odpovedi do vice prispevku, by mne nikdy nenapadlo :cool::D Ja to bral sekvencne odshora :D

Jo, one 605 rulez to all, dobre se to tady rozhybalo! Uz se tesim na sraz.

Odesláno

Tak uz vubec ale vubec nevim... me se ta sprcha zapne presne podle toho cerpadla, coz je asi benzinovy protoze ABS nemam a kdyz je zapnutej immob. tak to neni slyset a pak nejde zapnout motor (startuje jak kdyz tam neni benzin).

Nikdy me nic neblika, jen sviti a zachvilu vypne, s brzdou to u me nema nic spolecnyho.

To oranzovy \"K\" je chyba motoru, duverne to bohuzel znam.

A brzovy kotouce jsou (O) v oranzove barve a ta vnejsi cara je prerusovana.

Tak to mam ja.

Ale stejnak to asi mame vsichni rozhaseny po tech letech :) :)

Odesláno

Aha... to je totiz uplne jinak nez to mam ja...

Ja mam vlevo budik na benzin.

Ty tri oranzovy kontrolky jsem nikdy nevidel =/

Divny je, ze otackomer a tachec nejsou na nule, ja to mam uplne stejne. Mate to tak vsichni?

Odesláno

Taky nemam rucicky uplne na nule. Mam to nejak takhle. Ale tachak mam jen do 220 a otackomer jenom do 6000 :):):)

Co je to za kontrolku, ta oranzova uplne vlevo?

To Fusion: Ty tam nemas ani ty dve mensi oranzovy kontrolky? (signalizace prasklych zarovek v brzdovych svetlech a signalizace otevrenych dveri)???

[Editován dne 4/4/04 Petr605]

Odesláno

No ja jakozto rv93 SRdt, tam vlevo mam palivomer misto te teploty oleje nebo co to je, a ty kontrolky vlevo tam vubec nemam...jen uprostred to co je pod mezi budikama

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...