Přema Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: HonzaZ Přemo, ale když otevíráš páté dveře, tak by měly svítít, ne? [upravil dne 6.8.2008 HonzaZ] Když nemám motor nakoplej tak ne...jak jsi to myslel??????:myslim Citovat
AnotherOne Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: Přema Původně zaslal: AnotherOne Černejú postupne alebo až keď vlákno zhorí? To nevím....vzdycky jsem jsi toho všiml až mi nesvítila.... Keď černeje postupne tak to bude žiarovkami, zmeň výrobcu. Sčernanie naraz pri vyhorení je normálne. Citovat
Přema Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: HonzaZ Přemo, ale když otevíráš páté dveře, tak by měly svítít, ne? [upravil dne 6.8.2008 HonzaZ] SPZ? Snáď vnútorné osvetlenie kufra přesně tak bavím se o SPZ..... Citovat
HonzaZ Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Myslel jsem když máš rozsvícená světla a jdeš do kufru, tak by mělo osvětlení SPZ svítít, protože jestli se nepletu tak přívod do 5tých dveří je kabelem. Citovat
Přema Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: HonzaZ Myslel jsem když máš rozsvícená světla a jdeš do kufru, tak by mělo osvětlení SPZ svítít, protože jestli se nepletu tak přívod do 5tých dveří je kabelem. Ano ano...ale jak už jsem psal výše tak většinou bez motoru tím i bez světel.....a je to kabelem..... Citovat
HonzaZ Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Víš, myslel jsem jestli nemůžeš mít problém v přelomeném kablíku na žárovky tý SPZ. Že by jsi mohl vyzkoušet při rozsvícených světlech otevřít 5té dveře a hýbat s nima jestli nebudou žárovky blikat. Citovat
Přema Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: HonzaZ Víš, myslel jsem jestli nemůžeš mít problém v přelomeném kablíku na žárovky tý SPZ. Že by jsi mohl vyzkoušet při rozsvícených světlech otevřít 5té dveře a hýbat s nima jestli nebudou žárovky blikat. Taky zkoušel a vše ok....... Citovat
HonzaZ Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Tak to už mě zatím nic nenapadá, jedině opravdu ty žárovky, ale to by jsi musel mít od stejného výrobce, aby takhle pořád hořely. Uvidíš jak to bude s diodovkama. Napiš jak to s nima funguje až je budeš mít déle. Citovat
Přema Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: HonzaZ Tak to už mě zatím nic nenapadá, jedině opravdu ty žárovky, ale to by jsi musel mít od stejného výrobce, aby takhle pořád hořely. Uvidíš jak to bude s diodovkama. Napiš jak to s nima funguje až je budeš mít déle. No právě mám je od jednoho výrobce,koupil jsem ji celou krabičku o 10 ks......uvidím co a jak,a ješte mě napadla varianta že bych tam dal 24V svítily by mín ale přece.... Citovat
AnotherOne Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Celé mi to pripomína ten vtip jak sused menil babke 10x vyhorenú žiarovku a tá mu stále hovorila, že žiarovky nesvietia lebo nefunguje vypínač. Sused neveril až kým ho nevymenil tiež. Odvtedy mal pokoj Citovat
AnotherOne Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: Přema Původně zaslal: HonzaZ Tak to už mě zatím nic nenapadá, jedině opravdu ty žárovky, ale to by jsi musel mít od stejného výrobce, aby takhle pořád hořely. Uvidíš jak to bude s diodovkama. Napiš jak to s nima funguje až je budeš mít déle. No právě mám je od jednoho výrobce,koupil jsem ji celou krabičku o 10 ks......uvidím co a jak,a ješte mě napadla varianta že bych tam dal 24V svítily by mín ale přece.... No to by bolo riešenie, daj aj dvojnásobnú vatáž a budú svietiť rovnako. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 No nechcem sa machrovat, ale moje auto ma uz cez 10 rokov, a bez najmensej srandy, ziarovky su tam od vyroby, tak ako v zadnych, tak aj v prednych svetlometoch A to myslim smrtelne vazne. Na stk no problema, len mi hovoril ze mam uz blinkre moc do biela, ze su uz neni moc oranzove A ja svietim teda dost Citovat
EXI.60 Odesláno 8. srpen 2008 Odesláno 8. srpen 2008 Zkuste si přeměřit napětí(třeba na baterii)při běhu motoru na 3500ot/min.bez zapnutých spotřebičů v autě.pak i při zátěži.Pokud by bylo nad 15V,tak je celá závada jasná.Bylo by špatné relé dobíjení v alternátoru.Mám auto na lítání do lesa(Fiat Ritmo),jezdím jako prase po polních a lesních cestách ze světlama a žádná žárovka se za 4 roky nespálila.myslím že těma vybracema to nebude.Zkuste si přeměřit to napětí. Citovat
jofo Odesláno 9. srpen 2008 Odesláno 9. srpen 2008 Z mojej skusenosti viem ze najvacsia sanca ze ziarovka prdne je v rezime ked chladne tesne po vypnuti a trosku do nej tuknes alebo ked zavieras dvere atd. Moj pripad bol: potreboval som zhodit svetla. Zapol som svetla vsetky svietili vypol a hned demontoval . Po spatnej demontazi som kontroloval a nesvietila ani jedna ziarovka. Vymenil som, skontroloval svietili. Vypol som svetla, zavrel kapotu a svetla zas nesvietily, zas prdle ziarovky. Odvtedy ked vypnem svetla tak pockam chvilu a az potom zatvaram dvere a je pokoj. No velky vplyv na prepalenie ma aj vysoke napatie a taktiez otrasy. Citovat
ajven Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Původně zaslal: EXI.60 Zkuste si přeměřit napětí(třeba na baterii)při běhu motoru na 3500ot/min.bez zapnutých spotřebičů v autě.pak i při zátěži.Pokud by bylo nad 15V,tak je celá závada jasná.Bylo by špatné relé dobíjení v alternátoru.Mám auto na lítání do lesa(Fiat Ritmo),jezdím jako prase po polních a lesních cestách ze světlama a žádná žárovka se za 4 roky nespálila.myslím že těma vybracema to nebude.Zkuste si přeměřit to napětí. suhlasím s tebo EXI. Chlapci premerajte si napätie na voľno a v záťaži. Musíte tam mať max 14,2V ak nie potom vám nepomožu ani predradné odpory na H7 dopredu lebo budú odchádzať aj ostatné žiarovky napr. na špz alebo obrysovky atď. Skúste to pomerať a dajte vedieť. Citovat
Kubis Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Ahoj,je zajímavé,jak dlouho trvala diskuze,než přišla rada na přeměření napětí.Ale je tu asi ještě jeden problém - když odešly i diodovky,je něco shnilého...Pokud je špatný regulátor u altíku a dává to třeba 15V,v první řadě se začne vypařovat víc kapalina v baterce.Jedna taková rada = napětí je třeba měřit přímo na \"olovu\" baterky při 3500ot.Jako druhé měření bych doporučil při vypnutém motoru změřit \"olovo\" minus baterky proti dobré kostře při zapnutých světlech.Pokud naměříš víc jak 0 (nula,třeba 0,2) volt,je špatný propoj na kostru.A třetí stejný problém - špatný propoj z alternátoru na \"olovo\" plus pólu baterky - baterka má totiž i vlastnos jako kondenzátor a prudké výkyvy napětí směrem nahoru dokáže \"pohltit\".Může být špatně zalisovaný vodič v objímce.Stačí na zlomek vteřiny přerušení a žárovky jdou (platí při nastartovaném motoru) do svého nebe.A pokud je to na \"zlomek\" vteřiny,tak řídící jednota má vestavěnou ochranu,která tyto zlomky ustojí (zenerovu diodu).Toto jsou jen základní rady,jak bez elektrikáře něco vyzkoušet sám doma.P806 Citovat
AnotherOne Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Opakujem sa, ale prečo by to zvýšené napätie ak tam je vadilo stále tej istej žiarovke? Najskôr bude vadná celá sada tých žiaroviek. Citovat
Fusion Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Podívejte se na Škoda forum. Je známý, že na starých fábkách se měnily přední žárovky jednou měsíčně i u skoro nových aut. Citovat
Přema Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Původně zaslal: Kubis Ahoj,je zajímavé,jak dlouho trvala diskuze,než přišla rada na přeměření napětí.Ale je tu asi ještě jeden problém - když odešly i diodovky,je něco shnilého...Pokud je špatný regulátor u altíku a dává to třeba 15V,v první řadě se začne vypařovat víc kapalina v baterce.Jedna taková rada = napětí je třeba měřit přímo na \"olovu\" baterky při 3500ot.Jako druhé měření bych doporučil při vypnutém motoru změřit \"olovo\" minus baterky proti dobré kostře při zapnutých světlech.Pokud naměříš víc jak 0 (nula,třeba 0,2) volt,je špatný propoj na kostru.A třetí stejný problém - špatný propoj z alternátoru na \"olovo\" plus pólu baterky - baterka má totiž i vlastnos jako kondenzátor a prudké výkyvy napětí směrem nahoru dokáže \"pohltit\".Může být špatně zalisovaný vodič v objímce.Stačí na zlomek vteřiny přerušení a žárovky jdou (platí při nastartovaném motoru) do svého nebe.A pokud je to na \"zlomek\" vteřiny,tak řídící jednota má vestavěnou ochranu,která tyto zlomky ustojí (zenerovu diodu).Toto jsou jen základní rady,jak bez elektrikáře něco vyzkoušet sám doma.P806 Ale proč jen mě u těch SPZtek ty žárovky odchází?????Ale ted tam mám jinou sadu žárovek a zatím v poho uvidím co časem?Že by byla fakt špatná celá sada žárovek?I to je asi možné..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.