bigworld Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Ahoj, řeším zapeklitý problém. Pokud stojím přes noc či den delší dobu auto nenastartuje. Pomůže napumpování balonkem - pak OK. Diagnostiku jsem zatím prováděl následující: vyměnil jsem hadice od balonku po filtr a od filtru k čerpadlu za průhledné. Když je auto ve stavu že nestartuje tak je trošku vzduchu v hadici od čerpadla a v záhybu jakoby vycházel vzduch od čerpadla. Pokud použiji vypouštcí ventil z palivového filtru jde slyšet krátké zasyčení - zda dovnitř nebo ven nemůžu posoudit. Auto má 5měsíců repasované čerpadlo a 2měsíce nové přepadové hadičky. Napadá Vás jak dále postupovat? Díky za každou dobrou radu! Citovat
Dundee Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Vyměnit zbytek palivového vedení od nádže a překontrolovat těsnost spojů od filtru přes čerpadlo do motoru... [upravil dne 5/8/2008 Dundee] Citovat
oddie Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Špatné zpětné ventilky v balónku, netěsnost tělesa naftového filtru... možností je víc. U těhle motorů docela klasika. Citovat
EXI.60 Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Ucpané sání v nádrži,tvoří se pak mírný podtlak a tahá to zpět.Zkus napumpovat bez toho aby jsi pak startoval a podívej se druhý den do hadic.Třeba se něco ukáže.Jinak to může dělat víc věcí... Citovat
bigworld Odesláno 5. srpen 2008 Autor Odesláno 5. srpen 2008 Bylo mi jasné, že mi neporadíte 3ti hadice vpravo to je. Balonek mám nový. Již jednou jsem tento problém řešil a byla vyčištěna nádrž a hadice a problém byl v palivovým filtru. Je tam nějaký ventil a ten byl KO. Tady,ale nepomáhalo napumpovat. Zkusim zitra jak přijedu do prace napumpovat a uvidim co to uděla jak budu odjiždět po 8mi hodinach. Auto nesmrdí naftou ani nikde nepídí. Jak náročná je výměna potrubí až po nádř? Zespod auta jsem jej nikde neviděl. A zda by to mělo smysl. Napadlo mě seřezat o cm současné hadice a přespokovat + kouknout na víčko filtru popřípadě odmastit. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Na zjišťování netěsnosti jsem používal silonovou (průhlednou) hadici,uprostřed které byl průchozí (plastový) filtr. Touto hadicí nahrazuj postupně úseky nádrž--filtr a potom filtr--čerpadlo. Zjistíš,kde je problém. Citovat
bigworld Odesláno 5. srpen 2008 Autor Odesláno 5. srpen 2008 Oddie: Takže v hadicíh od nádrže po balonek a přepad do nádže od čerpadla by problém být neměl? Citovat
Marcel505 Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Původně zaslal: oddie Výměna potrubí je nesmysl. No už jsem viděl výměnu přívodního potrubí, kdy potrubí prolezlo někde u zadní nápravy v místě, kde se napojovala už hadice. Myslím že to byla 309 1989 minulý rok... Citovat
oddie Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Ne, to by měl podržet balonek, pokud je OK. Spíš bývá problém v tom tělese filtru - hlavně netěsné víčko. Jinak nepraskl náhodou ten špuntík na přepadu na posledním vstřiku? To dělá s oblibou... A ještě jeden tip - s tím podtlakem v nádrži - zkus po jázdě otevřít víčko nádrže, jestli to zasykne nebo ne, a jestli potom to taky takhle spadne. Citovat
Jindras Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Já si myslím,jak píšou o tělesu pal.filtru to je možný,že to bude ono,je tam O kroužek a někomu při větším dotahování toho víčka to i už prasklo,stačí málo!!! Citovat
Peto670 Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Ja som mal preklepany obal palivoveho filtra od hadice a dost dlho som hladal, preco pada nafta....takze aj taketo su pripady. Citovat
bigworld Odesláno 6. srpen 2008 Autor Odesláno 6. srpen 2008 Takže přijel jsem do prace vyzkoušel otevřít víčko nádrže a žadné zasyčení se nekonalo. Zkusil jsem ještě dopumpovat,ale již po 2zmačnutí bylo \"plno\". Když jdu po práci pumpuji tak 15x Citovat
Aluška Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Tenhle problém řeším u svého diesla téměř 2 roky a zatím se nepřišlo na to, čím to je. Akorát je zajímavé, že se to zavzdušní jak kdy, přes týden jsem s tím nejela a naskočilo to hned a někdy ho nechám stát jen přes víkend a konec, bez napumpování ani náhodou . Zlepšilo se mi to o 99%, co jsem přestala tankovat u Shellu a beru teď naftu na Agipu. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Zlepšilo se mi to o 99%, co jsem přestala tankovat u Shellu a beru teď naftu na Agipu.--citace Tak to mi hlava nebere.Že by nafta měla vliv na zavzdušnění..... :o [upravil dne 6/8/08 ozzy1956] Citovat
bigworld Odesláno 6. srpen 2008 Autor Odesláno 6. srpen 2008 No tak jak jsem jel z práce chytnulo to na drc.... Takže napumpování asi pomohlo.... a nebo to, že jsem bral plnou ? Uvidíme ráno. Blbé je, že se to neprojeví za hodinu... takhle se to blbě diagnostikuje. Citovat
Aluška Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Zlepšilo se mi to o 99%, co jsem přestala tankovat u Shellu a beru teď naftu na Agipu.--citace Tak to mi hlava nebere.Že by nafta měla vliv na zavzdušnění..... :o [upravil dne 6/8/08 ozzy1956] Třeba je to shoda náhod, ale je to tak . Citovat
Tosko Odesláno 8. srpen 2008 Odesláno 8. srpen 2008 Čo tak pozreť a popripade vymeniť membranu v ac-pumpe neviem či som to dobre pomenoval to je to čudo kde tlakuješ manualne naftu. Ono to ma v sebe filter a pod filtrom je membrana a ta nyva častokrat riedka takže sa to prejavuje tim že ti pada nafta.Mal som tento isty problém a ešte som s to poistil tak že som kupil priesvytny filter s jednosmernym prepúšťaným a odvtedi mi chita na prvi brnk:bacha Citovat
oddie Odesláno 8. srpen 2008 Odesláno 8. srpen 2008 Původně zaslal: Tosko Čo tak pozreť a popripade vymeniť membranu v ac-pumpe neviem či som to dobre pomenoval to je to čudo kde tlakuješ manualne naftu. Ono to ma v sebe filter a pod filtrom je membrana a ta nyva častokrat riedka takže sa to prejavuje tim že ti pada nafta.Mal som tento isty problém a ešte som s to poistil tak že som kupil priesvytny filter s jednosmernym prepúšťaným a odvtedi mi chita na prvi brnk:bacha Nic takového tam nemá, od r.93 mají všechny balónek, vždyť už o tom od začátku mluvíme. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.