stranoch Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 hmmm... ale co??? to je otázka... smířil bych se tak s 9 - 10l... mám to naložený nářadím tak jsem docela těžkej, ale stejně je to moc... Citovat
Macin7777 Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 Původně zaslal: Macin7777 A jak vám ukazuje PP spotřebu(přesnost)mě ukazuje o 1 lit míň,9 litru PP ale podle tankování 10 litru jo to je možný že je to tím popojíždění(jezdil jsem do 10km) Citovat
JirkaMTPO Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 Zdravím všechny. Mám 807, 2,2HDI, 94kW. Zatím jsem s ním najel pouze 2500km celkem. Teď v zimě zatím do 6,8l/100km. Obden 60km. Je fakt, že zkouším kam až to půjde. Jezdím na okamžitou spotřebu a měl jsem i 6,6l/100km, ale to už není radost z jízdy, ale stres. Na víc nechávám auto v téhle zimně zahřát a to jde spotřeba hned nahoru. Citovat
Igor Odesláno 18. únor 2010 Odesláno 18. únor 2010 Koukám, že co motor, to \"originál\", jiná spotřeba. Já mám taky 2,2 HDi, před čipem Praha 9,5, dálnice Pha-Ostrava 9 (při 130 na tachometru), po čipu snížení o ca půl litru; i tak pořád dost oproti 6,8, a to jezdím mírně, čip mám jen pro bezpečnost ;-) Citovat
Jirka 807 Odesláno 18. únor 2010 Odesláno 18. únor 2010 to snad nejni ani možný tak já se pod 9 nevejdu je fakt že jezdim krátký trasi ale stejně ty co tu píšou 7 a pod sedum nebotaky6 vy ty auta tlačíte to snad ani nejde vždyť to auto jak je těžký . Citovat
Shemik Odesláno 18. únor 2010 Odesláno 18. únor 2010 Jirko z toho si nic nedelej, to ja taky ne Sice s tim na dalku, po okresce do 90ti taky dokazu jet za 6,5 l/100km prumeru, ale to se mi umozni 2x za rok Jinak jezdim v prumeru cca v lete za 9 a v zime za 10, ale neustale po Praze ve spickach, takze pres 80% v kolonach popojizdim krokem na jednicku, se skoro neustale zapnutou klimou a jeste automatem, takze na tyhle parametry povazuju na toho obrika i tu moji 9tku ci 10tku, za velmi dobrou spotrebu. Kdyz Ti reknu, ze mam dlouhodoby rychlostrni prumer 25 km/h, tak to myslim, mluvi za vse :mrk:aut:potlesk Citovat
jeschke Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Zdravím, mám 2,2 HDi 94kW z roku 2004 najeto 130tis. kombinovaná spotřeba 7.9, jezdím ale dost \"na spotřebu\". JK Citovat
Wensdy Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Shemik: Tak s tou průměrnou rychlostí to chápu. Já jsem většinou kolem 40km/h Citovat
MotoMoto Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Mě to papá víc než bych chtěl. Držím se těsně pod 10 litrů. Ale je pravda že většinou po městě a teď v zimně se zimníma kolama. Snad bude v létě lépe. Jel jsem sice jednu dálku cca 2000 km,ale zase plně naložený s rakví. 6 statných lyžařů s plnou polní. A i dost rychle. Takže i tam spotřeba kolem 10l. Citovat
Jirka 807 Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 jj to je nejhorší já ho ráno vytáhnu a ujedu nějakých 5 kilmetrů zastavim jdu si něco viřídit potom jízda po městě různé pojížďky a zase 5 km ,a to se v poledne opakuje a tak když jedu někam dál tak si tu jízdu chci užít takže ho občas popoženu abych taky věděl že za to umí vzít ale s tou spotřebou sem tak trochu počítal nedělal sem si žádný naděje že budu jezdit za 5 l ale udivuje mě že tak velký a těžký auto který má skoro 2 tuny jezdí za 6 litrů to nemůžu mít s jízdy žádnej požitek a to musej hlídat spotřebu na počítači protože když se rozjíždim nebo předjíždím tak tam lítaj čísla že mi příde že mi to nádrž vycucne. Citovat
bibo807 Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 jj ty rozjezdy to je masakralni ale jinak ja mam pruměr 8.8l na 2.0hdi to celkem jde a nešetřim to ale ono si to zase potahne olej Citovat
Shemik Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Jirko, musis brat ty spotreby 6 nebo 6,5 s rezervou. Vis co, pokud nekdo bydli v jedne vsi ci na kraji mesta a do prace jezdi do vedlejsi vsi, ci na kraj druheho mesta, nebo pracovne jezdi vetsinou mezivsi, nebo mezimesta, tak pak neni ani ta vzdalenost moc rozhodujici a pak se do 90ti po okreskach se 6ti l/100km frajeri snadno. Dyk rikam, ja kdyz ficim na chalupu, tak prvnich 90 km po dalnici (Praha-Humpolec) jedu do cca 140-150ti a za cca 11 az 12 l/100km a kdyz sjedu z danice a vynuluju PC a merim si dalsich cca 70 km po okreskach (Humpolec-Pocatky), tak jedu cca 80tkou a na chalupe tam mam prumer uplne v pohode kolem 6,5 l/100km. Takze ono to verim pujde skoro s kazdou 807ckou, zalezi jen na tom, jak kdo, jak kde, s jak tezkou nohou, jak rychle, jak nalozeny a po jakych cestach. Takze kdyby Ti, co tady pisou prumer 6,5 meli tyden jezdit zpusobem, jako ja, tedy neustale v kolonach, zapla klima, automat, kazde 3 km zstavka atd atd, tak by si na taky displeji s prehledem precetli 11tku - 12tku. A zrovna tak, kdyby mi moje pouzivani dovolovalo jezdit tak jako oni, tak mam prumer taky 6,5. Dyk jak pisu, po ceste na chalupu ho po okreskach pijanko jizdou v pohode udelam. Je to jen o zpusobu pouzivani auta a ten mame kazdy jiny, proto se nam tolik lisi ty spotreby. Ty auta se zas tak moc lisit nebudou. Mirne rozdily budou mezi 2.0 a 2.2, mezi chip - nechip a mezi automatem a manualem, ale toto byvaji rozdily kolem litru, plus minus nejaky drobny. Ale nejvetsi rozdily 6,5 versus 11 ci 12 l/100km, delame my ridici, tim jak auto pouzivame. Toho se nikdo nechytejte, je to normalni, kazdy auto potrebujem k necemu jinemu a jinak taky tim padem jezdime, tak je rozdil ve spotrebach celkem prirozeny To vis, pokud nekdo chce auto na celodenni camrani po par km po meste a do 6 l/100km, tak na to je dobrej nejakej malej kotrmelec. Ja chtel prave kvuli moji praci po meste auto pohodlne, ve kterem mam obyvak, kancelar, nekdy i loznici, v lete lednici a v zime teplo domaciho krbu a to vsechno klidne i nekde na hodku ci dve zaparkovanej ve stoje, tak to by mi nejaka fobie, ktera sice i po meste jezdi za par supu, rozhodne neposkytla, proto jsem do toho sel s tim, ze si holt za penize, ale kupuju fakt pohodlicko. Nekdo zas vozi nahlady jako hrom, treba takovy remesnici s autem plnym zeleza, zastavujicim na kazdym rohu, asi taky nemudou jezdit za sestku JJ nic neni zadarmo, je to o kazdyho potrebach a o tom, jak si je naplnuje [upravil dne 19/2/10 Shemik] [upravil dne 22/2/10 Shemik] Citovat
Shemik Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Jo jinak jsem taky z pocatku jezdil na spotrebu a byl jsem kolem 8smi, ale nejak me to prestalo bavit, kdyz potrebuju tak tomu na krk dupnu, jinak jezdim tak nejak bezne, ani na spotrebu, ale ani to zbytecne nehonim Citovat
Jirka 807 Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 jj spotřebu nějak neřešim kvůli tomu sem jezdil se 106 ale tu mi teť sebral syn udělal řidičák tak jezdí s malim tak jezdim s 807 všude abych mu do toho nelez pořád tam něco ladí a lítá s hadrem pořád to pucuje . Citovat
golias Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Peugeot 807 2.0 hdi, a jezdím za 9 litru a je mi to taky jedno, kdybych chtěl pošetřit koupil bych dieslovou 106ku. Citovat
JirkaMTPO Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Oteplilo se a spotřeba zatím spadla na 6,5l/100km. Je fakt, že je to závislé na stylu a podmínkách jízdy /viz. shora/. Já do práce jezdím po okrskách do max. 90km/hod.a skoro po rovině. Takže okamžitá mi ukazuje cca. okolo 5l/100km. Citovat
Shemik Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Původně zaslal: JirkaMTPO Oteplilo se a spotřeba zatím spadla na 6,5l/100km. Je fakt, že je to závislé na stylu a podmínkách jízdy /viz. shora/. Já do práce jezdím po okrskách do max. 90km/hod.a skoro po rovině. Takže okamžitá mi ukazuje cca. okolo 5l/100km. \"Zatim\" spadla na 6,5, jo? Ja se jen smeji, protoze to vyznelo, jako bys cekal, ze jeste bude padat dal a dal Jasny, k tem 6ti se opravdu dostat da, ale o hodne niz uz asi fakt moc ne Jinak to je presne to co jsem psal, kdyz rikas, ze okresky, rovinky, do 90 km/h, tak to dava smysl. Sam to mam vyzkousene po ceste na chalupu, kolem, 6,5 a to tam jsou celkem i kopecky Citovat
Igor Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 ale vy máte oba asi 2,0 HDi, původní příspěvek byl na 2,2 HDi, tam je spotřeba vyšší :-( Citovat
bibo807 Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 6,5:bachaukrutna chujovina to točite tak 1500otaček a už řadite ne... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.