Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Macin7777

A jak vám ukazuje PP spotřebu(přesnost)mě ukazuje o 1 lit míň,9 litru PP ale podle tankování 10 litru

jo to je možný že je to tím popojíždění(jezdil jsem do 10km)

Odesláno

Zdravím všechny. Mám 807, 2,2HDI, 94kW. Zatím jsem s ním najel pouze 2500km celkem. Teď v zimě zatím do 6,8l/100km. Obden 60km. Je fakt, že zkouším kam až to půjde. Jezdím na okamžitou spotřebu a měl jsem i 6,6l/100km, ale to už není radost z jízdy, ale stres. Na víc nechávám auto v téhle zimně zahřát a to jde spotřeba hned nahoru.

Odesláno

Koukám, že co motor, to \"originál\", jiná spotřeba. Já mám taky 2,2 HDi, před čipem Praha 9,5, dálnice Pha-Ostrava 9 (při 130 na tachometru), po čipu snížení o ca půl litru; i tak pořád dost oproti 6,8, a to jezdím mírně, čip mám jen pro bezpečnost ;-)

Odesláno

to snad nejni ani možný tak já se pod 9 nevejdu je fakt že jezdim krátký trasi ale stejně ty co tu píšou 7 a pod sedum nebotaky6 vy ty auta tlačíte to snad ani nejde vždyť to auto jak je těžký .:D

Odesláno

Jirko z toho si nic nedelej, to ja taky ne :aut Sice s tim na dalku, po okresce do 90ti taky dokazu jet za 6,5 l/100km prumeru, ale to se mi umozni 2x za rok :aut Jinak jezdim v prumeru cca v lete za 9 a v zime za 10, ale neustale po Praze ve spickach, takze pres 80% v kolonach popojizdim krokem na jednicku, se skoro neustale zapnutou klimou a jeste automatem, takze na tyhle parametry povazuju na toho obrika i tu moji 9tku ci 10tku, za velmi dobrou spotrebu. Kdyz Ti reknu, ze mam dlouhodoby rychlostrni prumer 25 km/h, tak to myslim, mluvi za vse :mrk:mrk:aut:potlesk

Odesláno

Mě to papá víc než bych chtěl. Držím se těsně pod 10 litrů. Ale je pravda že většinou po městě a teď v zimně se zimníma kolama. Snad bude v létě lépe. Jel jsem sice jednu dálku cca 2000 km,ale zase plně naložený s rakví. 6 statných lyžařů s plnou polní. A i dost rychle. Takže i tam spotřeba kolem 10l.

Odesláno

jj to je nejhorší já ho ráno vytáhnu a ujedu nějakých 5 kilmetrů zastavim jdu si něco viřídit potom jízda po městě různé pojížďky a zase 5 km ,a to se v poledne opakuje a tak když jedu někam dál tak si tu jízdu chci užít takže ho občas popoženu abych taky věděl že za to umí vzít ale s tou spotřebou sem tak trochu počítal nedělal sem si žádný naděje že budu jezdit za 5 l ale udivuje mě že tak velký a těžký auto který má skoro 2 tuny jezdí za 6 litrů to nemůžu mít s jízdy žádnej požitek a to musej hlídat spotřebu na počítači protože když se rozjíždim nebo předjíždím tak tam lítaj čísla že mi příde že mi to nádrž vycucne. :papa

Odesláno

Jirko, musis brat ty spotreby 6 nebo 6,5 s rezervou. Vis co, pokud nekdo bydli v jedne vsi ci na kraji mesta a do prace jezdi do vedlejsi vsi, ci na kraj druheho mesta, nebo pracovne jezdi vetsinou mezivsi, nebo mezimesta, tak pak neni ani ta vzdalenost moc rozhodujici a pak se do 90ti po okreskach se 6ti l/100km frajeri snadno. Dyk rikam, ja kdyz ficim na chalupu, tak prvnich 90 km po dalnici (Praha-Humpolec) jedu do cca 140-150ti a za cca 11 az 12 l/100km a kdyz sjedu z danice a vynuluju PC a merim si dalsich cca 70 km po okreskach (Humpolec-Pocatky), tak jedu cca 80tkou a na chalupe tam mam prumer uplne v pohode kolem 6,5 l/100km.

Takze ono to verim pujde skoro s kazdou 807ckou, zalezi jen na tom,

jak kdo,

jak kde,

s jak tezkou nohou,

jak rychle,

jak nalozeny a

po jakych cestach. :aut

Takze kdyby Ti, co tady pisou prumer 6,5 meli tyden jezdit zpusobem, jako ja, tedy

neustale v kolonach,

zapla klima,

automat,

kazde 3 km zstavka atd atd,

tak by si na taky displeji s prehledem precetli 11tku - 12tku. A zrovna tak, kdyby mi moje pouzivani dovolovalo jezdit tak jako oni, tak mam prumer taky 6,5. Dyk jak pisu, po ceste na chalupu ho po okreskach pijanko jizdou v pohode udelam. :aut

Je to jen o zpusobu pouzivani auta a ten mame kazdy jiny, proto se nam tolik lisi ty spotreby. Ty auta se zas tak moc lisit nebudou. Mirne rozdily budou mezi 2.0 a 2.2, mezi chip - nechip a mezi automatem a manualem, ale toto byvaji rozdily kolem litru, plus minus nejaky drobny. Ale nejvetsi rozdily 6,5 versus 11 ci 12 l/100km, delame my ridici, tim jak auto pouzivame. Toho se nikdo nechytejte, je to normalni, kazdy auto potrebujem k necemu jinemu a jinak taky tim padem jezdime, tak je rozdil ve spotrebach celkem prirozeny :mrk

To vis, pokud nekdo chce auto na celodenni camrani po par km po meste a do 6 l/100km, tak na to je dobrej nejakej malej kotrmelec. Ja chtel prave kvuli moji praci po meste auto pohodlne, ve kterem mam obyvak, kancelar, nekdy i loznici, v lete lednici a v zime teplo domaciho krbu a to vsechno klidne i nekde na hodku ci dve zaparkovanej ve stoje, tak to by mi nejaka fobie, ktera sice i po meste jezdi za par supu, rozhodne neposkytla, proto jsem do toho sel s tim, ze si holt za penize, ale kupuju fakt pohodlicko. :aut

Nekdo zas vozi nahlady jako hrom, treba takovy remesnici s autem plnym zeleza, zastavujicim na kazdym rohu, asi taky nemudou jezdit za sestku :aut JJ nic neni zadarmo, je to o kazdyho potrebach a o tom, jak si je naplnuje :mrk

[upravil dne 19/2/10 Shemik]

[upravil dne 22/2/10 Shemik]

Odesláno

Jo jinak jsem taky z pocatku jezdil na spotrebu a byl jsem kolem 8smi, ale nejak me to prestalo bavit, kdyz potrebuju tak tomu na krk dupnu, jinak jezdim tak nejak bezne, ani na spotrebu, ale ani to zbytecne nehonim :)

Odesláno

jj spotřebu nějak neřešim kvůli tomu sem jezdil se 106 ale tu mi teť sebral syn udělal řidičák tak jezdí s malim tak jezdim s 807 všude abych mu do toho nelez pořád tam něco ladí a lítá s hadrem pořád to pucuje .:D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Oteplilo se a spotřeba zatím spadla na 6,5l/100km. Je fakt, že je to závislé na stylu a podmínkách jízdy /viz. shora/. Já do práce jezdím po okrskách do max. 90km/hod.a skoro po rovině. Takže okamžitá mi ukazuje cca. okolo 5l/100km.

Odesláno
Původně zaslal: JirkaMTPO

Oteplilo se a spotřeba zatím spadla na 6,5l/100km. Je fakt, že je to závislé na stylu a podmínkách jízdy /viz. shora/. Já do práce jezdím po okrskách do max. 90km/hod.a skoro po rovině. Takže okamžitá mi ukazuje cca. okolo 5l/100km.

\"Zatim\" spadla na 6,5, jo? :D Ja se jen smeji, protoze to vyznelo, jako bys cekal, ze jeste bude padat dal a dal :D Jasny, k tem 6ti se opravdu dostat da, ale o hodne niz uz asi fakt moc ne ;) Jinak to je presne to co jsem psal, kdyz rikas, ze okresky, rovinky, do 90 km/h, tak to dava smysl. Sam to mam vyzkousene po ceste na chalupu, kolem, 6,5 a to tam jsou celkem i kopecky :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...