Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Havarijko ano, či ne?  

1. 1. Havarijko ano, či ne?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

V souvislosti s novým autem zvažuju, zda na něj uzavřít havarijko. Bude to dejme tomu deset let starý auto, s pořizovací cenou někde kolem těch 150k Kč. Velkej motor, mladej kluk, za havarijko počítám tak desítku ročně.

Co myslíte, má na tohle cenu dávat havarijko? Teď se mi to vyplatilo, ale nový auto bude větší, starší, pojistka bude nejspíš dražší, ... Tak trochu váhám.

Odesláno

10 tkč ročně? To budeš mít pojištěný na kolik??

Já mám havárko na 100 tkč se spoluúčastí 5 %, je to proti všemu a platím 3300 Kč a to se určitě vyplatí!!!

Odesláno

No minule sem měl pojistnou částku 230, spoluúčast 10% a pojistka vycházela kolem 9000 ročně. Takže tohle sem jen tak plácnul, nezkoušel sem to počítat. Jdu na to, když vidím tvejch 3300, tak nad tím bych opravdu neváhal.

//EDIT: Hele, u koho si pojištěnej? Teď sem to schválně zkalkuloval u jedný pojišťovny a vyšlo mi nejlevnější pojištění nějakejch 8500 - ale to bylo povinný s havarijkem dohromady, takže to není nejhorší částka.

[upravil dne 25/7/08 MirasCC]

Odesláno

No já mám havárku na 120 tisíc + pojištění proti vykradení to je na 25 tisíc a mám spoluučast 1% min 1000 kč.Platim 6500 za rok s tím že jsem dostal 50 % slevu takže normálka by to vyšlo na 13 ale to bych fakt nedal

Odesláno

Mám to přes jednoho pojišťováka a i s povinným ručením mi to vychází na 8 tkč ročně s pojištěním předního a bočních oken, pojištění řidiče a asistenční službou!

Odesláno

Podľa mňa sa to u starých áut rozhodne neoplatí. Poistku uzavrú radi, aj dajú dobrú cenu, treba však sakramentsky dobre preveriť čo za to človek dostane. U starých áut je vysoká amortizácia a môže sa kľudne stať, že nedostaneš späť ani to čo si za roky poplatil.

Odesláno

No, na deset let starý auto za 150t (co to je sakra za káru?), bych se na havarijko vykašlal a radši krotil svoje hormóny a jezdil opatrně. Nebo aspoň tak, aby případná nehoda nebyla mojí chybou.

Obecně však nepřítelem havarijní pojistky nejsem. Sám ji nemám. Spíše uvažuji o pojištění proti krádeži. Toho se bojím víc než bouračky.

Jo a byl jsem v Triglavu kvůli povinnému ručení a na přibližně moje auto, tj. roč.2006, pojistná částka myslím 300 tis., spoluúčast 10% bylo havarijko cca 3000 a krádež další 3000, takže celkem 6000/rok. Což je IMO slušná cena.

Odesláno

Myslím si, že havasrijka se na starší auto opravdu nevyplatí - když pak přijdeš do pojišťovny s fakturou za opravu a oni Ti odečtou amortizaci, použitelné díly a pod. tak zjistíš, že za svou spoluúčast by sis v pohodě koupil jiné auto.

Odesláno

Ticcino: Havarijko se samozřejmě vztahuje i na krádež.

AnotherOne: Toť právě otázka. Vím že amortizace bude krutá, právě proto trochu váhám. Nechá se někde aspoň orientačně zjistit, jakou tabulkovou hodnotu má auto podle pojišťoven? Někde sem snad takovej orientační přehled kdysi viděl, ale to už je dávno a fakt si nevzpomenu. Pak je to asi o tom zjistit si cenu pojistky a spočítat si, jak dlouho se mi vyplatí tu pojistku platit, abych do toho nenasypal víc, než potom v případě havárie dostanu zpátky.

Odesláno

Amortizace je cca 50% a opravdu záleží na uvážení, zda se to vyplatí. Pokud s tím budeš jezdit jen občas a parkovat převážně doma v garáži, tak je to riziko opravdu menší než denní ježdění a parkování před panelákem.

Odesláno

MirasCC: No to není pravda. Možná u některých pojišťoven se pod pojmem havarijko vleze i krádež. Ale jak jsem již psal. Kupříkladu Triglav to má zvlášť. Buďto havarijní pojištění nebo pojištění proti krádeži nebo obojí.

Odesláno

Ticcino: Jasně, špatně sem to napsal. To moje havarijko bylo i proti krádeži a jinak bych to ani nechtěl. Samotný pojištění proti krádeži - kolik za něj chtějí?

Už vidím typickýho čecháčka, jak někde zboří káru, tak ji schová do stodoly, rozebere a nahlásí jako ukradenou :D

[upravil dne 25/7/08 MirasCC]

Odesláno

Jestli nemáš nějakýho dobrýho známýho pojišťováka, kterej dělá i likvidace, tak bych do toho nešel. Jak píše Medvěd, když platíš ty jim, tak je to OK, ale jakmile mají platit oni, tak je to milión a jedno \"ALE\":bacha

Odesláno

to MirasCC: Krádež 3000. Havarijko 3000. Obojí dohromady 6000. Prostý součet. Ale je potřeba nechat si to vypočítat přesně. To co jsem si nechával vypočítávat byl modelový příklad a parametry (viz pár postů výše) si pamatuji už jen přibližně.

Odesláno

eh? havarijna a odcitanie amortizacie? neviem ako u vas ale u nas sa z havarijnej nesmie pocitat amortizacia... proste si da auto do servisu, servis vystavi fakturu za opravu to odnesies do poistovne a vyplatia ti sumu za servis -5% alebo spoluucast..

aspon zhruba

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...