Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim,prosim o radu. mam 307 2.0 hdi 79 kw.driv kdyz jsem jezdil tak mi teplota vody na palubce vysplhala na 90 stupnu a drzela se na tech 90,to je prej provozni teplota motoru.ale ted se mi raficka zastavi tak kolem 80 stupnu a na tech 90 se proste nedostane.i po delsi jizde.tak nevim co stim muze byt.nevite jsou u peugeotu taky na potrubí nejaky ty zhavici svicky nebo jak se tomu rika,ktery prihrivaji vodu na tech 90 stupnu nez se zahreje od motoru?vim ze wolksvagen to tak ma.jestli tam jsou?muzou byt spatny?nebo maji pojistku ze by se spalila?dik za rady

Odesláno

Najskôr máš vadný termostat. Ak sa i motor zohrieva pomalšie ako predtým, tak určite.

Žhaviace sviečky to má, ale zohrievajú vzduch vo valci pri studených štartoch. Systém predhrevu vody je niečo iné, býva to riešené spôsobom nezávislého kúrenia.

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

hmm, 80 nebo 90, není to jedno? Neřeknu, kdyby 60 nebo 120...

Máš pravdu, tá teplota je v podstate dobrá. Ide o ten náhly pokles. Preto som spomínal to pomalšie zahrievanie čo by signalizovalo vadný termostat.

Odesláno

Teď jen vařím z vody, ale nemá mišan třeba puštěný topení do kabiny?

:D Správna úvaha, ale to by snáď spozoroval a i tak by to nemalo znížiť teplotu o 10.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

:D Správna úvaha, ale to by snáď spozoroval a i tak by to nemalo znížiť teplotu o 10.

No, člověk nikdy neví a i \"hloupej\" nápad může člověka nakopnout. Onehdá jsem se v duchu musel smát, když se tu někdo ptal, hele PP mi už týden hlásí right headlamp malfunction a já nevím co s tím mám dělat...

Odesláno

Původně zaslal: pastorek

No, člověk nikdy neví a i \"hloupej\" nápad může člověka nakopnout. Onehdá jsem se v duchu musel smát, když se tu někdo ptal, hele PP mi už týden hlásí right headlamp malfunction a já nevím co s tím mám dělat...

Ja som to myslel vážne že je to dobrá úvaha, to nebola irónia.

Odesláno

termostat u tveho motoru je nastavenej na 83 ,takze tet ti ukazuje zpravně.

Mam ten samej motor a rafika mi ukazuje těsně pod 80 .Benziny maji termostat

na 89

• O 6 let později...
Odesláno

No taky mám HDI 100kW a teplota vyleze tak k 80. Vzhledem k tomu, se ohřívá docela rychle a při jízdě z kopce teplota neklesá, tak to neřeším, termostat je ok. Otázka je, jak přesně ten teploměr ukazuje.

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Taky se přidám.Moje 307 79kw ukazuje taky jen 80stupnů.dával jsem i nový termostat a nic se nezměnilo.hlavně jsem v tuto dobu naštvanej, že auto se strašně dlouho ohřívá.cca 8-9km než vůbec rafika aspoň trošku ukáže nepatrný pohyb

Odesláno

Já mám 80 stupňů, když jezdím kratší vzdálenosti, ale stačí tomu trochu naložit, pak stát v koloně a hned mám 90, pokud čekám někde fakt dlouho a popojíždí se furt, občas se to vyšplhá až na 95... 1,6 80kW

Odesláno (upraveno)

Mě se 2.0 benzín také nechtěl ohřívat. Při jízdě se douho držela teplota na 70° a někdy ani při delší jízdě nestoupla. Po výměně termostatu se ohřívá velice brzy na 90°.

Radek Hurvajz měl pravdu.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno (upraveno)

jiriczek: ale porovnávať benzínový motor s naftovým.... to asi nie je to isté :myslim

než začnete riešiť takýto (bezvýznamný) rozdiel v teplote by asi bolo treba najprv fyzicky zmerať skutočnú teplotu chladiacej kvapaliny, budíky na prístrojovke sú viac-menej orientačné a za určitých podmienok môžu dokonca ukazovať aj nezmysly...

Upraveno uživatelem 307rg
Odesláno

jiriczek: ale porovnávať benzínový motor s naftovým.... to asi nie je to isté :myslim

než začnete riešiť takýto (bezvýznamný) rozdiel v teplote by asi bolo treba najprv fyzicky zmerať skutočnú teplotu chladiacej kvapaliny, budíky na prístrojovke sú viac-menej orientačné a za určitých podmienok môžu dokonca ukazovať aj nezmysly...

Samozřejmě můžu meřit teplotu chladící kapaliny.ale po výměně termostatu při ranní jízdě při venkovní teplotě cca 5.stupnů začne vozidlo topit až po cca 8-9km a né nijak úchvatně.to je co se znažím psát.v podstatě mi nejde do hlavy, co za vodní chladič je pod vzduchovým filtrem, k čemu tam je atd...topí a ohřívá se to strašně dlouho.Mýval jsem 406. také v hdi a cca na půlce vzdálenosti jsem měl v autě teplo a mohl jsem i svižněji jet, protože auto bylo ohřáté

Odesláno

406 HDi 80kw měla v topení el. topnou spirálu, takže to topilo vlastně hned po nastartování--topilo to slaběji, ale nemuselo se čekat, až bude voda na 80

že topí po 8-9 kilometrech považuju za normální, je to tak u většiny aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...