cz_johny Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Zdravím,měnil jsem brzdové destičky a přitom se mi začalo ozývat nějaké cvakání.. jak když tiká bomba.. po chvilce to přestalo.. když jsem skončil a zkusil otočit klíčkem nic.. auto je uplně mrtvý.. nejdou hodiny,nestane se nic.. vypadá to jako totálně odpojená elektronika.. prosím poradil by někdo co s tím??? díky moc Citovat
cz_johny Odesláno 19. červenec 2008 Autor Odesláno 19. červenec 2008 Díky za radu,ale baterkou to na 1000% neni.. nepohnou se ani rucicky.. nic zkratka uplne mrtvo.. dokonce ani central nechodi jen podivne cvaka.. ma nekdo nejakej lepsi napad???? Citovat
Edison Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Zkusil jsi změřit napětí? Co pojistky? Citovat
cz_johny Odesláno 19. červenec 2008 Autor Odesláno 19. červenec 2008 Díky za odpověd.. Pojistky jsem zkontroloval,ty jsou ok.. A napětí se neměřil,protože mě nenapadá,kde bych ho v tomhle případě měl měřit.. Podle mě to musí souviset s tím tikáním..Něco tikalo přímo v motoru.. bylo to fakt jako bomba a pak nic.. Já myslím,že by to mohlo být tím,že v nádržce bylo moc kapaliny a možná nějakej bezpečnostní systém kompletně odpojil elektroniku.. co si o tom myslíte? Citovat
Kurt Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 No tak napětí můžeš změřit třeba na baterce, nebo na pojistkách, ne? Mít problém s elektrikou, tak jdu jako první změřit napětí. Citovat
Edison Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Začal bych na baterce. Pak za pojistkama nějakýma velkýma. Neznám a nemám schéma P206, tak konkrétně poradit nemohu. Asi bych zkusil taky napětí kolem klíčku, když píšeš i o centrálu, tak někde kolem ŘJ centrálu... atd., atp. Ale když nejde vůbec nic, tak opravdu to vypadá na baterku, nebo problém na některém z hlavních potenciálů. Citovat
Edison Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Ještě mě napadá... Co takhle nějaká kostra????? ;-) Citovat
cz_johny Odesláno 19. červenec 2008 Autor Odesláno 19. červenec 2008 Díky moc vsem, zitra vsechno premerim a dam vedet! Citovat
jofo Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Nechal si otvorene dvere a vybil si baterku do tla. Nabi bateriu a je po probleme. Presne ako povedal pe.tr. Citovat
Medvěd Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Jsem přesvědčenej, že je to na 100% baterka - jak jsi dělal na autě, nechal jsi něco svítit a baterku vycucal Citovat
PaloLM Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 alebo skús očistiť pólové nástavce na baterke + a - pól Citovat
MartinR Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Víš jistě, že baterka je nabitá?Měřil jsi ji?Tím bycvh skutečně začal, jak ti nakonec radilo už více kolegů přede mnou. Citovat
EXI.60 Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Tak to je haluz.Dej pak vědět čím to bylo. Citovat
Berkoff Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 urgentni, urgentni, secko je urgentni priste skus vic vystihnout nazev prispevku treba: Nemam v aute funkni elektriku, nebo nemuzu nastartovat, baterie KO, nebo tak Jinak i podle me to bude baterii ... Citovat
lipnicak Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Spis bych zacal tvym pribehem o vymenovani desticek od zacatku. Cim si zacal, co si pritom zapinal, jestli se neco odpojovalo atd.. podobnej problem mi delala kostra. Jde to od baterky na blok a odtud na kasli. Pak uz zbejva vzit voltmetr a merit. Tu baterku zmer pri zapnutejch treba parkovackach, kolik tam bude. Muze se stat, ze elektronika odpoji vse, pokud baterka je pod urcitou uroven napeti. Dalo by se mozna neco vydedukova podle roku vyroby a motoru tveho auta.. Citovat
Edison Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Tak, tak. Chce to analytický přístup. Postupovat od zdroje a hlavně nezapomenout na ty kostry. Přecijen, elektrika na autě nemá jen plusové potenciály, ale rovněž mínusové. Citovat
EXI.60 Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Mě taky potrápila kostra na kastli,nějakej blbec dal hliníkové kabelové oko na měděné lanko(pěkně to zoxidovalo a pak to už žádnej proud nepropustilo.Do poslední chvíle elektrika šla,ale dělal jsem něco u motoru,tak jsem s tím kabelem pohnul a elektrika přestala fugovat.Taky jsem to půldne hledal,ele točil mi startér a šli kontrolky:mazání,dobíjení a nic víc.Berte to jen jako příklad.šel bych voltmetrem na plus baterky a druhým kontaktem postupně po všech ukostřeních.kde přestane ukazovat napětí kolem 12V,tak je chyba.Pokud bude kostra ok,tak bych zkoušel měřit napětí na všech hlavních napájení proti kostře pojistky v motorovém prostoru,pojistky pod volantem apod.závadu musíš určiě objevit.Doufám že umíš dělat s klasickým digitálním voltmetrem za stovku.A táké vyzkoušej baterku pod zátěží(např.H4 žárovkou-zesypaná baterie někdy napětí ukazuje ale nemá žádný proud).Jak máš starou baterku?zkoušel jsi tam dát druhou funkční?Neber to jako blbý otázky,ale chceme ti pomoct tvůj problém vyřešit! [upravil dne 20.7.2008 EXI.60] Citovat
cz_johny Odesláno 20. červenec 2008 Autor Odesláno 20. červenec 2008 Zdravím všechny,tak jsem ráno nemohl dospat a s měřákem naběhl k autu.První co jsem měřil byli pojistky (prozváněčkou),pak jsem změřil baterii a koukal jsem jak blázen.. při zatížení měla 0,04V.. Takže omluva všem co tvrdili,že je to baterie a ja tvrdohlavě tvrdil,že ne.. Jen mi pořád nejde do hlavy,jak se mohla ta baterka za hodinu vybít tak,že nerozsvítila už ani přistrojovku..že by to byla schopná zvládnout jedna malá žárovička v osvícení interiéru se mi nechce veřit.. Možná už má baterka svou životnost za sebou..Nevím auto mám chvilku.. Každopádně velký díky za rady i ochotu a doufám,že na mě nezanevřete... V podstatě všechno co dělám,dělám poprvé,tak jsem ze všeho hned vyplašenej.. Takže ještě jednou sorry a díky moc.. ps. Jinak postup byl takovýto.. 1. zvednul stranu sundal kolo 2. otevrel nadrzku kapaliny 3 .vyndal desticky 4.dal tam novy - mimochodem uplne jiny nez tam byli a chrastili jak o zivot,protoze byli mensi To same na druhe strane.. Pak odsani kapaliny.. a pak nastal ten problem.. Nic jsem neodpojoval ani mechanicky ani elektronicky. Doufam,ze jsem na nic nezapomnel.. No kazdopadne uz je vse ok auto brzdi a hlavne jezdi.. Jestli je nějaká zásadní chyba v postupu nebo jsem na něco nedejbože úplně zapomněl dejte mi prosím vědět dřiv než se v tom zabiju.. Citovat
Edison Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 A naprázdno má ta baterka normálně 12V? Dobrý by bylo změřit klidový proud auta. Tzn. všechno vypnout, jako když odcházíš. Nechat si otevřenou jen haubnu motoru. Odpojit plus baterky a A metrem změřit proud. Pohybovat by se mohl tak do 100 mA. I to už je dost na to, aby za dva dny byla baterka KO. Dá se to udělat i tak, aby se nevynulovaly přístroje (hodiny, rádio...). Chce to ale kapku zručnosti. ;-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.