Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Já mám z donucení (služební) iphone 5S a musím říct, že je to nejhorší telefon, jaký jsem kdy měl. Strašně mě vadí filozofie ovládání Ohryzku "takhle jsme ti to vymysleli, takhle je to nejlepší, jinak to nepůjde, zvykej si". Když mně na Androidu nevyhovyje aplikace, tak si vyberu z desítek jiných, na ájfounu jsou jich maximálně jednotky. A když je zkusím, tak zjistím, že jen jinak vypadají, ale jinak je to úplně to samé, jako ta nevyhovující.

Co se týká rychlosti a stability systému tak stabilita je bída - aplikace často podají - a rychlost peklo:bacha Ze začátku ještě běhal rozumně, ale ty vychvalované updaty jsou naprostej mor, teď je mnohem pomalejší než můj soukromej Android stejného stáří, ovšem s pořizovačkou 2500Kč... Příklad - jen blbá kalkulačka startuje 10-15 vteřin. Nebo používám aplikaci na běhání Nike Run Plus - tu už po zkušenostech pouštím ještě předtím, než se začnu obouvat. Naběhnutí aplikace 20-30 vteřin, než začne reagovat klidně dalších 30. Navíc má tohle nedochůdče jen 4" display, ale ten systém je dělaný na větší, takže některé nabídky nebo informace přímo samotného systému se nezobrazují celé a protože to jinak nejde, tak se je ani nedozvíte:D

Ano, dá se namítnout, že 5S je už přes 4 roky starej telefon. Ale mám ho rok a půl a když ho firma kupovala, tak stál 13 tisíc (a morálně neměl ještě 3 roky), což rozhodně low endová cena není. Naštěstí odchází baterka a vzhledem k morálnímu stáří se "nevyplatí" měnit, takže dostanu novej, bohužel zase Ohryzek, ale aspoň s normálnějším displejem. Když jdu v tomhle počasí ven, tak už pod 5°C se mně dost často stane, že po půlhodině venku spadne baterka z třeba 60% na 10-20%, případně se tel. rovnou vypne a naskočí až po připojení k nabíječce nebo zahřátí. Kolega má stejně starej totožnej telefon a má úplně ten samej problém. On ten Apple asi není blbej, když píše, že zařízelní je použitelné v rozmezí 0-30°C.:super

Dřív byly ve firmě Ohryzky i Androidy, ovšem někdo chytrý rozhodl, že Iphony déle vydrží, takže když se budou kupovat jen ony, tak se ušetří:D Což je fakt výplod, když vezmu slušnou Anroidí (nižší) střední třídu, třeba  , tak ty 2-3 roky vydrží v pohodě. Libovolný Iphone stojí 20+ tisíc a dle zkušenosti s tím mým vydrží rozumně fungovat tak 3 roky, čtvrtej je ještě s výhradami použitelnej, ale pak se z něj kvůli aktualizacím stává drahé těžítko. Ovšem pokud se po roce a půl nepodělá baterka...

Ještě jen zmíním strašlivý emailový klient (a jiný není, viz výše), nemožnost základní práce se soubory, nemožnost uložení třeba přílohy z mailu do telefonu, nemožnost dostat do telefonu JAKÝKOLI soubor... Hudba nebo fotky se dají dostat jen přes Itunes, což je asi nejméně intuitivní program, co jsem kdy viděl. A opatrně, pokud se vám podaří do telefonu nějakým způsobem pomocí PC NASYNCHRONIZOVAT nějaké fotky, tak už se jich nezbavíte, ledaže je zase pomocí PC ODSYNCHRONIZUJETE. Normálně smazat nejdou...

Upraveno uživatelem Ajap
doplnění
Odesláno

Mám cca 14 dní služební Samsung Galaxy S7, můj první Android. Předtím Nokia Lumia 630 Dual Sim a po ní Nokia Lumia 735. Čekal jsem převykani si z Woken na Android mnohem horší, není tomu tak. Mobil vydrží nabitý dlouho, rychlost super, úložiště 32Gb vnitřní a k tomu mám starou Micro SD kartu 32Gb. Fotky parádní :) Jo a konečně mi tu jde lajkovat příspěvky, hehe! 

Odesláno

Hoši a co takhle ty WP upgradovat na WM10, to vás nenapadlo? :D Jinak na WP8.1 L640XL lajk bez problémů. WM10 L640 lajk bez problémů :P  

wp_ss_20180205_0001.png

wp_ss_20180205_0001.png

Odesláno
Před hodinou, Béďa napsal:

koukám že to je tedy vlastnost WP, taky mi nejdou na 640ce lajky.. :) na jablku v bez problémů..

Taky mám WP na 640 a laikovat můžu :papa

Odesláno

MJ: co ten mínus?! :bacha:D mě to vážně nejde, telefon mám teď jako dočasku, takže upgrade na WP10 neřeším, v 8.1ce mi vyjede lišta pro like ale nejde potvrdit.. :roll

Láďa:  co máš za soft? já tam mám WP 8.1 Update 2

Odesláno

No jde jen o zvyk vychytat tu správnou dobu ;) Hlavní je, že to jde a né, že ne :super Může za to IE11 co tam je. Pod WM10 to jde normálně, protože tam je už Edge ;) 

Odesláno
před 10 hodinami, StibTo napsal:

Čekal jsem převykani si z Woken na Android mnohem horší, není tomu tak.

Tome, taky jsem čekal, že přechod těžší, ale zatím pohoda :super :papa

Odesláno

Vemu dle zařízení - tedy aspoň co jsem měl nebo měl možnost testovat.

Ajfouny jsou šunt jeden vedle druhého, když už se mi nějaký dostane do ruky tak po první synchronizaci se telefon opravdu výrazně zpomalí, konec, nepoužitelné pro mé potřeby.

Nokia tak tady mám snad zkušenosti jedině s opravdovými špičkami a to 950XL a 1020 - Nokia už není co bývala ale snad se značka opět vyšvihne, pevně doufám, že nový model Nokia 6 bude dobrou předzvěstí. Jinak když něco s WP tak jedině můj bývalý komunikátor HP Elite x3.

Samsung S7 je dle mého na 90% naprosto perfektní telefon ale jsou tam jisté pro mne hrozné vlastnosti a to sklo na zádech, nadstavba TouchWiz kterou samsung pouze přejmenoval ale opravdu neoptimalizoval a naprosto laciný zvukvý čip, jak z reproduktoru tak reprodukce do sluchátek je opravdu mizerná a telefony z číny za 5-7 tisíc hrají podstatně lépe.

Odesláno

Sklo na zádech ? Myslíš jako krytka čočky fotoaparátu ?? :myslim    TouchWiz opravdu netuším, co je. Jsa doteď hodně nenáročný uživatel smartphonů, jak píšu, předtím dvě low-end, no možná mid-end Nokie přijde mi zatím S.G.7 jako super věc - jen by mohl být tak o 2cm kratší a o pár gramů lehčí, ale zas byl zadarmo i s opravdu štědrým tarifem, člověk nemůže mít všechno.

Odesláno

Hm, tak koukám, že je nás víc ... Já taky do pátku nevěděl, že existuje Samsung Galaxy S7 a Samsung Galaxy S7 Edge. Ten první, alespoň ten můj teda podle mě záda ze skla nemá (ale testovat to nebudu :) ) ten Edge možná ano. Chtěl jsem koupit nějaký obyč obal a trochu jsem se vytrestal, objednal obal na Edge a ještě si na něj vystál v CZC frontu ... :roll

Odesláno
před 26 minutami, StibTo napsal:

Sklo na zádech ? Myslíš jako krytka čočky fotoaparátu ?? :myslim    TouchWiz opravdu netuším, co je. Jsa doteď hodně nenáročný uživatel smartphonů, jak píšu, předtím dvě low-end, no možná mid-end Nokie přijde mi zatím S.G.7 jako super věc - jen by mohl být tak o 2cm kratší a o pár gramů lehčí, ale zas byl zadarmo i s opravdu štědrým tarifem, člověk nemůže mít všechno.

Jaký vám tam máš šťedry tarif? 

Odesláno

Podrobnosti nechci psát, ale řekněme, že jsem doteď měl osobní u Tmobile "M" dříve "S námi síť nesíť" a tohle je více muziky za méně peněz :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...