Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vznáším návrh:

Nebylo by vhodné pro Peugeot-srazy stanovit nějakého zdravotníka? Ano, lékarničku máme každý ve voze, ale i tak mě napadá, zda by nebylo vhodné pro každý sraz stanovit (vyhlásit) někoho, kdo ví jak na první pomoc, jak vyndat klíště apod. Pochopitelně asi nějakého dobrovolníka. ;)

Doufám že jsem nenapsal úplnou hovadinu, je už dost pozdě...

Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

Vznáším návrh:

Nebylo by vhodné pro Peugeot-srazy stanovit nějakého zdravotníka? Ano, lékarničku máme každý ve voze, ale i tak mě napadá, zda by nebylo vhodné pro každý sraz stanovit (vyhlásit) někoho, kdo ví jak na první pomoc, jak vyndat klíště apod. Pochopitelně asi nějakého dobrovolníka. ;)

Doufám že jsem nenapsal úplnou hovadinu, je už dost pozdě...

Myslím si, že ze srazů netřeba dělat pionýrský tábor - jsme plnoletí a svéprávní, tudíž víme, že v případě nouze bližnímu pomůžeme (a neutíkáme od krvácejícího s křikem, že nás umaže).

A teď vážně - zdravotníkem, aby bylo vše košer může být jen osoba k tomu pravidelně školená - což samozřejmě něco stojí. Nevím, zda na srazy nejezdí nějaký lékař, zdravotní sestra (bratr) nebo někdo, kdo takové školení má - pokud bychom na to měli někoho najímat, zas by ho/jí někdo musel zaplatit

[upravil dne 5/7/2008 Medvěd]

Odesláno

Medvěd: Nemyslel jsem někoho najímat, vždyť jsem psal, \"nějakého dobrovolníka\". Kdyby se našel někdo, kdo v první pomoci a tomto tématu ví více, třeba ze svého zaměstnání apod. jak píšeš (zdrav.sestra), určitě by pomohl lépe než někdo, kdo to četl naposled v autoškole.

A velká lékárnička (která se bere na pionýrský tábory) snad až tak drahá není a nebo by ji někdo zasponzoroval.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

A teď vážně - zdravotníkem, aby bylo vše košer může být jen osoba k tomu pravidelně školená - což samozřejmě něco stojí. Nevím, zda na srazy nejezdí nějaký lékař, zdravotní sestra (bratr) nebo někdo, kdo takové školení má - pokud bychom na to měli někoho najímat, zas by ho/jí někdo musel zaplatit

Já jsem osoba školená - dobrovolná zdravotní sestra ČČK :D Právě kvůli těm táborům...

... jen ta účast na srazech není nejlepší ... :roker

Odesláno

mno, zdarvotni sestra je sice hezke, ale do diskuze k navrhu bych pridal, ze jako zdr sesttra muzes tak maximalne dat obvaz, a zavolat zachranku, a nic e zlem ale to nas zvladne vicero :D

Urcite by to musel byt doktor, dyz uz, pac ten muze predepsat leky, implementovat antibiotika, atd atd atd, jde o to ze s matkou jezdi taky zdravoitni sestra, ale jen na to aby dohlizela, nemuze bez MuDR temer nic, coz je samozrejme skoda, vsichni vime ze zdravotni sestry vedi ze leky bez predpisu funguji na to a na to, ale proste dyz je podaji, a pak je z toho pruser / reakce tela na latky, soky, zachvaty/ tak to odskace sestra ze neco podala pacientovi, takze aby sme nekoho neuvedli do problemu. Ja jsem pro nechat tohle na nas, a v pripade ze to bude nutne, volat zachranku .... mno a nebo, pozvat nejakeho MUDRa ssebou, coz nevim jak by bylo financne, ale myslim ze o jednom mudr s peugeotem bych vedel :D skusim ho ukecat na clenstvi, popisu mu vyhody, pokud souhlasite ...

Odesláno
Původně zaslal: Berkoff

mno, zdarvotni sestra je sice hezke, ale do diskuze k navrhu bych pridal, ze jako zdr sesttra muzes tak maximalne dat obvaz, a zavolat zachranku, a nic e zlem ale to nas zvladne vicero :D

Urcite by to musel byt doktor, dyz uz, pac ten muze predepsat leky, implementovat antibiotika, atd atd atd, jde o to ze s matkou jezdi taky zdravoitni sestra, ale jen na to aby dohlizela, nemuze bez MuDR temer nic, coz je samozrejme skoda, vsichni vime ze zdravotni sestry vedi ze leky bez predpisu funguji na to a na to, ale proste dyz je podaji, a pak je z toho pruser / reakce tela na latky, soky, zachvaty/ tak to odskace sestra ze neco podala pacientovi, takze aby sme nekoho neuvedli do problemu. Ja jsem pro nechat tohle na nas, a v pripade ze to bude nutne, volat zachranku .... mno a nebo, pozvat nejakeho MUDRa ssebou, coz nevim jak by bylo financne, ale myslim ze o jednom mudr s peugeotem bych vedel :D skusim ho ukecat na clenstvi, popisu mu vyhody, pokud souhlasite ...

Prosím Tě, Marcel snad nechce nahrazovat plnohodnotnou lékařskou péči (jak napsal hned napoprvé), ale jde o ošetření klasiky - úrazy, úžehy, klíšťata, kousnutí hady,...

Určitě nejde o nějaké předepisování léků!

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Prosím Tě, Marcel snad nechce nahrazovat plnohodnotnou lékařskou péči (jak napsal hned napoprvé), ale jde o ošetření klasiky - úrazy, úžehy, klíšťata, kousnutí hady,...

Určitě nejde o nějaké předepisování léků!

Přesně tak, jde mi o to, že by bylo dobré vědět, že tamhle ten člen na srazu ví víc o první pomoci - furt lepší když první pomoc poskytne osoba v tom více znalá, než někdo kdo o tom ví prd. Nebo i jako přítel na telefonu - kdyby nebylo nutné volat záchranku, ale jen by byla potřeba rady, mohlo by se mu zavolat a poradil by.

Původně zaslal: Demo

doufam, ze nikoho neurazim, ale zvladam zatlacit oci i bez znalosti zdravotni pojistovny...

No, taky dobrý. :D

Původně zaslal: oddie

Náplň práce zdravotníka: Při přípitku hlasitě volá \"na zdraví\" ;)

:potlesk

Odesláno

Pokud se jedná o neodkladnou první pomoc či ošetření oděrek, popálenin, zlomenin či podobných úrazů na Šebetově zajišťuji já:aut. Na tyto věci snad kvalifikaci mám:mad:, dělám sestřičku na chirurgické JIP takže pokud by byl jakýkoli problém hlaste se u mě. Jsem teď sice trochu indisponovaná avšak ráda pomůžu i když doufám že to nebude potřeba:roker

Odesláno
Původně zaslal: ch.i.n.ch.i.l.a

Pokud se jedná o neodkladnou první pomoc či ošetření oděrek, popálenin, zlomenin či podobných úrazů na Šebetově zajišťuji já:aut. Na tyto věci snad kvalifikaci mám:mad:, dělám sestřičku na chirurgické JIP takže pokud by byl jakýkoli problém hlaste se u mě. Jsem teď sice trochu indisponovaná avšak ráda pomůžu i když doufám že to nebude potřeba:roker

Já jim to napsal, ale můj příspěvek smazali asi jako nějaký vtípek... :D

Odesláno
Původně zaslal: ch.i.n.ch.i.l.a

Potřeba to bylo a tímto veřejně děkuji za odborné ošetření manželky.

Odesláno

Takže to funguje, super.

Kdyby to bylo pravidlem, že by byla pro každý sraz vyhlášena osoba znalá první pomoci, či to i psáno s tel.číslem na papíru s instrukcemi pro sraz, bylo by to fajn.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...