Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Poradite nekdo? nikdo si s tim nevi rady:-(

Na moji 406 2.0HDi 110k uz delsi dobu nefunguje turbo jak ma...Projevuje se to tak ze kdyz jedu trochu razantneji, vic slapu na plyn tak driv nebo pozdeji dojde k tomu ze vypne turbo...z niceho nic, obcas se treba znovu chytne, obcas vubec, obcas vypne v polovine sveho tahu tzn ze ne vzdycky tak nebo onak ale uplne nahodne. Co je ale zajimave a mohlo by pomoct pri identifikaci je to ze se to stava mnohem mnohem casteji za tepla, kdyz je horko...kdyz auto chvili necham a znovu nastartuju tak opet vse funguje ok nez to znovu zacne vypinat...Za chladna se to stane jen obcas a to tehdy kdyz jezdim hodne razantne po meste a motor je uz hodne zahraty...

Nedavno to vyvrcholilo tim ze se rozvitila diagnostika - nizky tlak turba...a mimochodem po 3 dnech zhasla

Napada vas nekoho neco??? Uz fakt nevim...

Byly tam cisteny jakysi vysokotlaky ventily-nic, menili nejakou plastovou trubku protoze byla praskla-nic...

Poradte pls!

:(

Dik moc

[upravil dne 4.7.08 vojtasbrno]

Odesláno

Ahoj, mám stejnej problém. Mám taky 406 HDi 80kW a někdy mi auto jede normálně, ale občas mi turbo naskočí až ve třech tisících otáčkách. Dělá mi to nejčastěji v rozmezí 2000-3000 otáč. Vyměnil jsem čidlo tlaku sacího potrubí a váhu vzduchu ale problém přetrvává. Ještě mě napadá závada na výfukovém potrubí.

Odesláno

Me to tohle dela uz nekolik mesicu ale nikdy se nerozsvitila diagnostika, az nedavno-nizky tlak turba, ale presto ze ta diag. svitila, tak pokud ten motor vychladl tak turbo uplne normalne funguje...Netusim co je vsude za cidla co by to mohly ovlivnovat...Jen me vrta hlavou co to je ze to reaguje na teplo...ze za horka to nefunguje a vecer ve stinu uz mnohem lip...:myslim

Odesláno

nebude to tym ze je turbo v haji. skratka ze je prasknute, ohnute, alebo ma pridrene lozisko. s turbomotormi treba zaobchadzat velmi setrne. maju sice silu a tocivy moment ale po takej razantnej jazde ho neni dobre hned vypnut. treba nechat chvilu bezat na volnobehu aby sa trochu schladilo. ked ste si kupili jazdene auta neviete ako s nimi predch. majitelia zaobchadzali.

Odesláno

No právě - to turbo může při běžné jízdě a zátěži fungovat, ale v případě potřeby maximálního výkonu již není schopno dávat dostatečný plnící tlak. Chce to zkontrolovat čidlo plnícího tlaku na přivodu k mezichladiči a pak funkci podtlakové regulace turba vč. solenoidu. Pokud vše funguje, bude to nejspíš vlastním turbem.

Odesláno

Ja si taky nemyslim, ze to bude turbem samotnym, to by se projevilo zvysenou hlucnosti a nebo piskanim.

Jinak mam tuseni, ze tento problem budu mit take, sice jeste ne v takovem meritku, ale popis by sedel.

Zkusim tedy Peugeot servis a zmerit parametry, pri hodne zahratem motoru.

Odesláno

turbem samotnym ani vyfukovym potrubim to urcite nebude a tuhle chybu ti neukaze ani diagnostika u hdi motoru to vetsinou byvaji elektromagneticke ventily ktere jsou umistene za sacim potrubim na prepazce mezi motorem a kabinou takove 2 male vecicky do kazde vedou 2 hadicky a 1 konektor ony totiz otviraji komoru na turbu nejlip se to vyzkousi kdyz se prohodi mezi sebou i s hadickama a konektorem a jeste to taky muze delat snimac tlaku co je na interkoleru

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Hmm...vite co je ale zajimavy a co si myslim, doufam ze by mohlo pomoct diagnostice...nahodou sem postrehl (teda v kazdem z asi 15 pote schvalne zkousenych pripadu),ze ve chvili kdy to prijde a prestane to fungovat, tak vse je ok pokud na zruchleni pouziju packu tempomatu a ne pedal:myslim

Proste pokud to je hodne zahraty a proste uz vidim ze to turbo vynechava nebo nefunguje, tak pokud v tu chvili jedu vic jak 80, tudiz muzu pouzit tempomat, tak packou pod volantem to zrychluje a tahne naprosto normalne...tempomat vypnu a na pedal to opet reaguje jako predtim, tedy nereaguje a turbo nevali...

Mate nejake vysvetleni....??

Diky moc!

Odesláno

Turbo ti ani omylem nevypne, turbo není žádný vypínač. To, co popisuješ, že dochází nepravidelně ke ztrátě tahu, nemá s turbem společného vůbec nic - kdyby bylo vadné turbo, nebude to táhnout nikdy. To, co řešíš, je jen a pouze v řízení motoru.

Odesláno

Je to zcela určitě vadný solenoid řízení EGR. Do servisu a nechat dělat test akčních členů. To stejné jsem měl i já. Už několik tisíc kilometru a bez problémů.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...