Přejít na obsah

hlavatka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    58
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2001

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Karlovy Vary
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

hlavatka's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. hlavatka

    je mozne aby boli repasy vstreky ko?

    Důkaz toho, že hodnotit funkci vstřikovačů běžnými diagnostickými metodami bez hlubších znalostí je značně nespolehlivé. Takže jedině vymontovat a otestovat na stolici. Pokud byla následně montáž provedena odborně, podstatu kouřivosti bych hledal někde jinde. Asi bych teď našel někoho, kdo je schopen udělat kompletní diagnostiku na úrovni, aniž by se zaměřoval jen na vstřikovače.
  2. hlavatka

    střešní nosič

    Myslím, že je to to nejlepší, co můžeš mít. Používám společně s orig.nosiči kol, i při vysokých rychlostech pevně drží s min. aerodynamickým hlukem.
  3. hlavatka

    výměna turba

    ne už jen proto ze 80kw turbo ma stavitelne lopatky Nikoliv, má jen přetlakový ventil. Teoreticky se výměna zdá možná, ale prakticky bývá většinou problém s montáží - skříň turba a příruby se mohou trochu lišit, krom toho další věc je jiná charakteristika na slabší verzi. Takže takovou výměnu bych fakt nedělal.
  4. hlavatka

    vstrekovac

    Repasovat common rail vstriky ??? si delas srandu ne ? Maximalne se da vymenit streva ale to je dost nakladny, tak si myslim ze se bavis o spicce a cistit se da ultrazvukem ale repas ?? Trochu jsem překvapen tvým údivem. Jestli si někdo myslí, že vstřikovač je nějaká magická součástka, kterou není možno repasovat, tak se dost plete. Repasovat vstřikovače lze úplně stejně, jako spoustu jiných součástek, jen je to trochu náročnější na přesnost a čistotu. Jednak existuje tzv. exchange systém- tedy systém tzv. průmyslové repase, kterou zajištují výrobci součástek – v případě konkrétních vstřikovačů dostanu repasovaný za poloviční cenu nového vstřikovače vč. garance. Rozdíl mezi novým a repasovaným prakticky není. Pak je možno nechat vstřikovače repasovat u některého diesel specialisty. Někteří umí jen odzkoušet a vyměnit trysku s ventilem, ale jen někde umí kompletně vstřikovač zrepasovat-tedy vyměnit vše krom vlastního solenoidu. No a cena je cca 30% ceny nového vstřikovače.
  5. hlavatka

    vstrekovac

    Bez demontáže težko můžeš určit, zda není problém ještě na jiném vstřikovači či někde úplně jinde. Tedy vymontovat, odzkoušet a ev. nechat zrepasovat. Za cenu jednoho nového máš všechny čtyři kompletně zrepasované. Pokud jde o třídy na tomto konkrétním systému a motoru, myslím, že to není až tak horké. Stejně tak se nezadávají ani kompenzace do ŘJ.
  6. hlavatka

    vstřikovače HDI

    2,0HDI 66kW-RHV,RHY 2,0HDI 79kW-RHS 2,0HDI 80kW-RHZ 2,2HDI 77kW-4HY
  7. No právě - to turbo může při běžné jízdě a zátěži fungovat, ale v případě potřeby maximálního výkonu již není schopno dávat dostatečný plnící tlak. Chce to zkontrolovat čidlo plnícího tlaku na přivodu k mezichladiči a pak funkci podtlakové regulace turba vč. solenoidu. Pokud vše funguje, bude to nejspíš vlastním turbem.
  8. hlavatka

    vztřiky

    1-Zda jsou vstřiky k opravě ev.na výměnu zjistíš jednoznačně jen po jejich vymontování a vyzkoušení na zkušební stolici. Diagnostika nemusí dát spolehlivou odpověď, či naopak může falešně označit problém na vstřikovačích, když je ve skutečnosti někde jinde. 2-Za 12 000,-Kč se dá sehnat zcela nový vstřikovač, repasované (kvalita originálu) se pohybují tak na 60% ceny nového. 3-Shánět staré vstřiky na vrakáči se fakticky nevyplatí, bude tě stát cca 1500,-Kč jeden a kolikrát nemáš jistotu, že ti je na výměnu za repasované vezmou. 4-Nevím, proč by vstřikovač nešel tzv. opravit , když opravné sady běžně existují (výměna špičky a ev.oprava přepadu). Naopak si myslím, že v tvém případě je to to nejlepší a nejlevnější řešení. Ev.napiš do schránky, poradím kde.
  9. hlavatka

    typ navi v coupé

    No vlastně sis už odpověděl sám, je to origo navigace Siemens. Pokud jde o centrální Evropu, je to Německo+Alpy (Švýcarsko a část Itálie). Dost informací tady uz bylo v minulosti uvedeno. Musím říct, že v uvedených lokalitách navigace funguje dosti spolehlivě, měl jsem možnost zkusit poslední verzi 2007 a mile mě překvapilo,že info o aktuální poloze se na LCD objevuje i při vypnutém navigování. Inu stále je co vylepšovat.
  10. Laicky řečeno, je nutné mít instalováno zařízení monitorující tlak v pneumatikách. Pak se rezerva vozit nemusí.
  11. Vstřikovače (resp.palivové systémy) se zdají být problémem prakticky všech moderních dieselů. U zánovních aut se o tom moc nemluví, jelikož se případný problém řeší v rámci garance. Zkrátka vývoj palivových systému jako by nepočítal s běžnou nelaboratorní kvalitou nafty. I přesto je jasné, že tak přesné součásti vstřikovačů nemohou vydržet po celou dobu provozu. U běžné ojetiny s min.150tis.km a neznámou historií lze předpokládat ,že vstřikovače nebudou na 100% a doporučuje alespoň na diagnostice zkontrolovat korekční dávky a změřit přepady. To je ale stejně většinou orientační a pokud se na autě řeší nějaký problém, může to být i zavádějící. Přesné odzkoušení se musí provádět po demontáži vstřikovačů na stolici. V tvém případě, pokud na autě není problém , bych alespoň příležitostně mrknul na ty korekce, zda nejsou zjevně mimo toleranci a jinak bych to za předpokladu výše zmíněného (prav. servis,filtry a kvalitní nafta u spolehlivých čerpaček) neřešil.
  12. hlavatka

    Nizký tlak turba

    Chce to zkontrolovat regulaci turbodmychadla (elektromagn. ventil, obtoková klapka) a pokud je to v pořádku, tak nejspíše turbo odchází do věčných lovišť.
  13. hlavatka

    vstřiky

    Korekce do ŘJ u 2.0HDI se nezadávají.
  14. hlavatka

    elektřina 2,0HDI 80KW

    No celkově ujeté kilometry by to přepisovat nemělo- resp. po obnovení norm. stavu by se měl vždy obnovit původní počet najetých km, ale servisní interval to zcela bezpečně maže, svítí servisní symbol klíče, svítí diagnostika apod..
  15. hlavatka

    záhada P206 1,4 HDi

    S těma vstřikovačema souhlasím s Dressem, korekce mnohdy skutečně nevypovídají o tom, do jaké míry je vstřikovač vadný. Myslím, že Bosch udává toleranci 2 mg/vstřik. Je potřeba je vyndat a dát na stolici. Jinak ale tomu původnímu problému moc nerozumím. Do turba bych šroubovák fakt nestrkal:o
×
×
  • Vytvořit...