MotoMoto Odesláno 5. květen 2015 Odesláno 5. květen 2015 Je to tak jak píše Pacho69, nejlepší jsou plniči s injekční stříkačkou. Při výběru tiskárny řešíte u termo tisku zda 2 pikolitry je dobrá velikost kapičky a pak tam nalejete něco co nedá ani 5 piko protože má takové pnutí kapaliny, že to není schopno udělat. Vaše auta také budou jezdit na fritovací olej, ale jak dlouho. Ano když tiskárna stojí pár korun tak to není tím, že by byla tak levná, ale že je cena ztrátová pro výrobce, který je pak nucen to dohánět na spotřebáku a tím se snaží si ho udělat tak aby tam nikdo nemohl dát něco jiného. Proto teď epson vyjel s jiným modelem. Tiskárna za plnou cenu a velmi laciný tisk. ČB za 5 haléřů a barva za 9 haléřů. To neuděláš na žádné jiné technologii. Mám tu v práci A+ s tankovým systémem a nějak ani nevidím že barva na nádržích ubývá. A to v těch velkých formátech při tisku fotek je nějaká spotřeba barvy. K tématu, ano jsme přesvědčený, že pokud v tiskárně byly jen origo inkousty tak bude tisknout i po roční pauze. Citovat
Pacho69 Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Hele tak já to zkusím, koupím za litr set inkoustů (doufám že se ještě dělaj, myslím, že tam je CLI-8) a jestli ne!!! Citovat
FrantaCV Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 To MotoMoto - Ono to má samozřejmě jasnou logiku. Prodám tiskárnu za "Pár šupů" a vydělávat budu na spotřebáku. Mnohdy to dopadne tak, že kompletní obložení novými náplněmi je cenově výš, než nová tiskárna. I to má logiku - buď si koupím náplně nebo tiskárnu. V obou případech je odbyt zajištěn. A co se týká mého postoje k "Ink" - odešel jsem od nich před cca 5-ti lety po velice špatných zkušenostech jak u HP tak EPSON. Od té doby se zcela jistě hodně změnilo jak v kvalitě tisku, tak v technologii HW (zasychání hlaviček, špinění papíru apod.) Ono všechno má svoje pro a proti. Co mi např. u mého Laseru chybí, je automatický oboustranný tisk. HP 870 to měla v základní výbavě. Ale, po třetí výměně hlaviček bylo nutné tiskárnu kompletně rozebrat a důkladně vyčistit od zbytků inkoustu. Jinak začala špinit papír. Ale to je na debatu třeba v Liberci. Informací není nikdy dost a podělit se o zkušenosti má jen kladný efekt. Citovat
MotoMoto Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Za pět let se změní technologie i výbavy nejen v autech. I zde to hodně poskočilo dopředu. Klidně ti předvedu že vezmu čerstvě vytisknutou stránku na inkoustu od Epson a poleju jí vodou a nebude se tisk mazat. Ono mnohdy stačí, když se podíváš na spotřebu ve Watech při tisku a i v klidu. A když porovnáš běžných 400W u laseru a 35W u inkoustu, tak i to je velmi zajímavé. Pacho69, věřím že uspěješ pokud není už odepsaná tisková hlava. Nevím kolik má v tvém případě nalítáno. Nejlepší co můžeš udělat je navštívit odborný servis aby to zjistili a řekli zda to má či nemá smysl. Citovat
FrantaCV Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 No vidíš a tady jsi nakousnul další stránku věci = servis si taky potřebuje vydělat. Takže, nevím-li si rady sám, nechám si poradit, samozřejmě za patřičný "Obolus". Výsledek bývá obvykle hodně ošemetný " Oprava (vyčištění) pomůže, ale asi by stálo za úvahu pořídit novou". Posouzení technického stavu - xy,- Kč - zaplať, nabídka na opravu - xyz,- Kč a zákazníku rozhodni se. A jsme opět na začátku, jen to stálo nějaký ten peníz navíc. Jen zřídka se stane, že od servisu vzejde hodnocení "Oprava (Repase) nerentabilní". Bohužel i toto hodnocení není zadarmo. Ale to se pořád pohybujeme v začarovaném kruhu - výrobce - prodejce - zákazník, kde je ten, co to všechno zaplatí i s daní, zákazník. A jinak souhlasím s Tebou, energetickou náročnost laseru a inkoustu nelze srovnávat, laser je o 100% výš jak při startu tak při samotném tisku. Citovat
MotoMoto Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Franto to je o výběru u koho nakupuješ a servisuješ. Pro nás je třeba důležitější spokojený zákazník. Možná to zní blbě, ale když jsem otvíral první maloobchodní prodejnu, letos to bylo 20 let, tak jsem na pult kde byla kasa nechal vytisknout slogan: Nechceme Vám lhát, naším cílem jsou vydělané peníze. Ale pokud u toho budete spokojení, tak nás to bude těšit o to víc. Byla to reakce na taková ta hesla: Jediný cíl je spokojený zákazník. A náš zákazník náš pán. Přišlo mě to férovější. Ale i tak jsem časem zjistil, že ta spokojenost tam je hodně hodně důležitá. Spokojený zákazník to řekne dvěma, nespokojený deseti. Takže děláme servisní posouzení před opravou zdarma. Hledáme jak najít nejlepší pro zákazníka a ne pro nás. A podobně. Teď jsem zrovna vypisoval servisní protokoly pro jeden Městský úřad a také zadarmo, stejně jako odvoz a likvidace. Prostě konkurence je veliká a tohle je to čím můžeme být lepší. Citovat
FrantaCV Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Nezní to blbě, ba právě naopak a klobouk dolů před takovým přístupem. Bohužel většinou opak je pravou realitou. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 tak mám koupit inkoust? zítra pro něco jedu-nový PC stůl už stojí Citovat
MrChodny Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Pokud chceš tisknout draze a jenom cernobile, tak jedine laser. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 jelikož vím kolik jsem tisknul tak to tak drahý nebude-priorita je aby byla vždy ready na tisk Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Kup si pastelky Motomoto, davas si do auta original brzdove desky? Citovat
Gabriel 307 Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 pastelky mám ale tam je riziko,že se o ně budu muset poprat s dětmi Citovat
FrantaCV Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 Konečná volba bude na Tobě. Tady je to - co člověk, to názor - Já bych, při objemu tisků, který uvádíš, volil laser. Má sice větší nároky na energii, ale těch cca 400W na 10 minut či 1/2 hodiny za měsíc a víc, mě neroztrhne ( v domácnosti mám víc a daleko větších žroutů ). A ten laser, ten Ti vydrží do důchodu. Jen pro ilustraci: Mám tady služební (firemní) HP LJ 1100 už je to babička 12 let stará a pořád OK a to běží denně - průměrně 10 A4. Ale to bych volil já. Je to na Tobě. Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 G307 při cenach mobilu neřeš nějake 4 litry , vem neco designove hezkeho a hodiciho se do pokojiku a fertig Citovat
Gabriel 307 Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 tak už je doma Samsung SL-M2070W všechno běhá přes wifi(tisk z mobilů i z notebooku) děkuji všem za rady(i těm které jsem neuposlechl) Citovat
punkac Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 (upraveno) Nedá mi to, ale kde máš nějaký obrázky nebo kytky? Takhle Gábo je ten pokoj takovej smutnej.... Abych nebyl úplně offtopic, mám Star LC24II, do které jsem před pěti lety dokoupil pásku za 80 Kč, tiskárnu dal někdo k popelnicím Na moje tisknutí 2 stránky za měsíc (většinou nějakej recept na vaření) bohatě stačí Upraveno 7. květen 2015 uživatelem punkac Citovat
Gabriel 307 Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 (upraveno) mám tady jeden obraz z Chorvatska (obrázky a obrazy jsou na chodbě) něco ještě bude,ale kytky u nás nemají dlouhou životnost-když odjedu na Slovač na 14 a víc dnů tak tady nic nevydrží(zatím nevydrželo) svítí tady sluníčko od 12:30 až pokud nezapadne v létě je tady víc než teplo edit: za 14 dnů dostanou kytky takovou ránu,že i když se pak snažíme je oživit tak většinou uschnou(klíče od bytu na zalití kytek nedávám nikomu-takovou moji důvěru tady nikdo nemá) edit2: ale jinak s tebou souhlasím Upraveno 7. květen 2015 uživatelem Gabriel 307 Citovat
punkac Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 vygugli si, co mám za nádhernej tiskací stroj, obzvláště takhle ve dvě ráno když si chci něco vytisknout, to je symfonie Citovat
Guest minimaxa Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 Trrrrrrrrrr, dzn, stranka, trrrrrrrrrr, dzn, stranja, trrrrrrrrrrrr, jo, tu symfonii znam, jednou ročně při inventuře Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.