Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pre tých, ktorí majú problém s dvojhmotnostným zotrvačníkom na 2.0 HDi 79kW FAP DW10ATED RHS motor...

Konečne dal Peugeot náhradu za neho a už sa dá kúpiť originálna sada jednohmotnostného zotrvačníka...

Trochu neskoro ale predsa... :super

Odesláno

Zdravím, nevie mi niekto poradiť ako zistím, že ten zotrvačník je zrelý na výmenu? Mám na mojom nabehaných cca 96000 km a podľa toho čo mi zistil Pe.Tr, tak už bol menený 2x. 1x pri 40000 a 2x pri 73000. Niekedy sa mi zda, že keď postojím vo výmole, tak pri rozbiehaní sa ozve taký zvuk, ako ked ide servo pri plnom rajde.

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Zvuky sú viac-menej normálne. Spoznáš to tak, že spojka prešmykne najmä na vyšších rýchlostných stupňoch napr. pri predbiehaní.

Co to? Já se domníval, že špatný dvouhmotový setrvačník se projevuje škvíkavými zvuky při volnoběhu. Případně i poněkud nepravidelným během motoru, taktéž při volnoběhu.

To, že proklouzne spojka IMO nemusí znamenat vadný dvouhmotový setrvačník, ale vadnou spojku...

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

Původně zaslal: AnotherOne

Zvuky sú viac-menej normálne. Spoznáš to tak, že spojka prešmykne najmä na vyšších rýchlostných stupňoch napr. pri predbiehaní.

Co to? Já se domníval, že špatný dvouhmotový setrvačník se projevuje škvíkavými zvuky při volnoběhu. Případně i poněkud nepravidelným během motoru, taktéž při volnoběhu.

To, že proklouzne spojka IMO nemusí znamenat vadný dvouhmotový setrvačník, ale vadnou spojku...

Príznakov vadného zotrvačníka je niekoľko, to prešmyknutie je jeden z nich. Ďalej to môže byť totálne zlyhanie, keď sa nedá ani zaradiť rýchlosť. Zvuky zo spojky sú spôsobené vibráciami pružín na zotrvačníku a ako také neznamenajú závadu. Vibrácie a nepravidelný chod motora sú skôr príčinou ako následkom vadného zotrvačníka. Pri nepravidelnom chode motora chod nesedí s harmonickou frekvenciou, na ktorú bol prepočítaný zotrvačník a pružiny sú sústavne namáhané kým neodídu (alebo iná časť zotrvačníka). Preto sú akékoľvek zásahy do chodu motora napr. aj čiptuning alebo zle fungujúce turbo alebo vstreky nebezpečné pre dvojhmotnostný zotrvačník. Mení sa frekvencia torsných kmitov a zotrvační je nadmerne namáhaný.

Odesláno

Ináč tá náhrada je spod dažďa pod odkvap. Tým, že je jednohmotnostný, síce oveľa dlhšie vydrží, ale kmity motora netlmí tak účinne ako dvojhmotnostný čo sa prejaví prenášaním kmitov na prevodovku a na celé auto. Hrozí samozrejme predčasné zničenie prevodovky.

Odesláno
Původně zaslal: dizzi

Takze co by si dal do 307 hdi?Zas ten original?

V tomto prípade sú originály obidva :D, ak ti má dvojhmotnostný odísť zas po pár tisíc km, je jednohmotnostný určite lepšia alternatíva, zas tá prevodovka niečo vidrží maju to asi overené keď ponúkli origo alternatívu. Treba tu skôr pozerať z dlhodobého hľadiska, ako dlho si chceš auto ponechať a koľko chceš investovať.

Odesláno
Původně zaslal: DanculD

Pozor, pri tej nahrade nieje odpruzeny zotrvacnik ale je odpruzena spojka, tzn. ziadne kmity by sa prenasat nemali.

Tak to je iné kafé. Ale aj tak bude vibrovať samotný motor viac ako pri dvojhmotnostnom.

Odesláno
Původně zaslal: honza.praha

nevíte někdo zda něco podobného existuje i na 307 1,6 HDI 80Kw? je tam jiný počet šroubů na strvačníku.

Existuje mrkni se na toto......http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?......za tyhle prachy už to vcelku jde.

Odesláno
Původně zaslal: DanculD

Pozor, pri tej nahrade nieje odpruzeny zotrvacnik ale je odpruzena spojka, tzn. ziadne kmity by sa prenasat nemali.

Přesně tak,jen upřesním--je odpružená lamela spojky :)

Odesláno
Původně zaslal: sekaj

Původně zaslal: honza.praha

nevíte někdo zda něco podobného existuje i na 307 1,6 HDI 80Kw? je tam jiný počet šroubů na strvačníku.

Existuje mrkni se na toto......http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?......za tyhle prachy už to vcelku jde.

díky, ale já mám sice těch 110 koníků, ale nemám ten FAP. Jak zjistím, že to tam půjde. nerad bych to zjistil až při rozebrání....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...