Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čau všichni.

Začalo mi něco hučet v levém kole při zatáčení doleva.Vzhledem k tomu,že stejný problém jsem měl před dvěma lety ,ale při zatáčení doprava-tenkrát to bylo ložisko v pravém kole a po jeho výměně to bylo v pořádku,nechal jsem si teda dneska vyměnit ložisko v levém kole.Očekával jsem,že od toho bude klid.Jenže ono to hučí pořád a zdá se mi ,že ještě víc.Nevíte náhodou někdo,jestli by to nemohl dělat homokinetický kloub v levé poloose?Nenapadá mě totiž už nic jiného.Dík.

Odesláno

Já bych to tipoval na odchod homokin.kloubu do věčných loviš?.Pak se to hučení bude zvyšovat.Zkus vzít větší rejd a přidel plyn.Vadný kloub se většinou ozve takovým kovovým pravidelným boucháním,který zmizí při ubrání plynu,nebo vyšlápnutí spojky.

Odesláno

Ložisko to na 99,9% není. Sám jsem měl podobný problém na Formanu a byl to ten homokineták, ale nakonec mě v něm praskla klec, takže to bylo vyřešené najednou. U tebe to chce rozdělat a podívat se raději na oba.Ono se to potom pozná i tak, že zvedneš předek auta, nastartuješ a necháš protáčet kola a zatáčíš volantem.Přibržduješ postupně jedno a druhý kolo a posloucháš to, který se točí. Tak zjistíš, v kterým to je. Ložisko by na 100% hučelo pořád. Hodně trpělivosti a buď opatrnej, pokud to budeš zvedat, z pneumatik někdy vyletí kamínek a to pěkně bolí a nebudu raději psát, co by udělal, kdyby vlítnul do oka.

Odesláno
Napsán autorem Jardaned

Já bych to tipoval na odchod homokin.kloubu do věčných loviš?.Pak se to hučení bude zvyšovat.Zkus vzít větší rejd a přidel plyn.Vadný kloub se většinou ozve takovým kovovým pravidelným boucháním,který zmizí při ubrání plynu,nebo vyšlápnutí spojky.

Přesně takhle se to projevovalo mně: klepání při plným rejdu, jen pod plynem. Vyměnil jsem tři kine?áky, než to přestalo. To byla ještě stařičká Lancia - ta výměna zdvojnásobila její cenu :-))

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím. Měl jsem stejnou závadu, protože mi praskla prachovka na pravém kloubu, vazelina výlítala a aniž bych něco tušil, tak jsem s tím ještě chvíli jezdil, což byl začátek konce pravého kloubu. Přestože jsem vyměnil manžetu a znovu namazal, tak časem se začal ozývat hukot, což nakonec vyřešila až výměna poloosy, takže na ložisko v kole bych to nehádal.

Odesláno

Co tak stoji ta vymena poloosy, ja mam totiz taky prasklou manzetu, a cekam kdy se to projevi, jestli za mesic, za pul roku, nebo treba az za dva, chci ale vedet, kolik si mam odlozit penizku :)

Odesláno

Me poloosa rachta uz skoro rok. Nejak nebyli penize na opravu. Ted prachy mam, ale uz jsem si na to rachtani zvykl a nevadi mi. Chtel jsem se zeptat jestli neco riskuju kdyz tu poosu nevymenim? Jinak nijak zvlast se to za ten rok nezhorsilo je to furt stejnej rachot.

Odesláno

Emis: a co potom az si ten material uvedomi, ze vic uz nevydrzi, a ty pritom pojedes s mladou na vylet do hor ?? ..:papa

Odesláno

Tak ja to radsi necham zpravit.

Uz jednou jsem jel s mladou na vylet do Chorvatska a to padlo kvuli mrtve zadni naprave, tohle by uz neunesla :D

dik za info:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...