Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

f3Rd@: To je jen taková pohádka pro veřejnost (říká se tomu \"Urban legend\") a je to podobný, jako třeba ta o tom, že policie chytá piráty silnic. ;)

Odesláno

Zdravím, mám dobrý zkušenosti s programem WinHex.. je to utilitka na zobrazení fyzického obsahu disku (mimojiné), jsou tam vidět i nedávno smazané soubory. Zkoušel jsem simulovat Tvůj problém, tak při přepsání souboru zůstanou ve struktuře disku oba zachovány jen se k tomu původnímu ztratí cesta. WinHex zobrazuje oba soubory. Při troše štěstí (nebylo zapisováno do prostoru původního souboru) by to mohlo být obnovitelné.

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

f3Rd@: To je jen taková pohádka pro veřejnost (říká se tomu \"Urban legend\") a je to podobný, jako třeba ta o tom, že policie chytá piráty silnic. ;)

Taky si myslim. To je jak kdyz mi bracha rikal, ze se mu \"sami\" smazaly fotky a at mu to obnovim, v zapeti poznamenal, ze to asi 2x prepsal nejakejma filmama :D:D:D Tak je bez fotek.

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Až tak tomu celkom nie je. Napríklad štandard amerického ministerstva obrany rozdeľuje utajenosť dát do troch stupňov a podľa toho sa má postupovať pri ich likvidácii z HDD. Pri dôverných stačí prepísanie dát ľubovoľnou vzorkou, pri tajných trojnásobné prepísanie zakaždým inou vzorkou, pri prísne tajných jedine fyzická likvidácia v skartovači HDD. Verím tomu, že použitím napr. elektrónového mikroskopu a príslušnej znalosti zápisu by sa tie dáta dali aj po prepise obnoviť, všetko je len otázka peňazí a ochoty za to primerane zaplatiť. Aj keď pochybujem, že by PČR takými prostriedkami disponovala. :D

[upravil dne 19.6.2008 AnotherOne]

Odesláno

AnotherOne : ale jistě, bezpečnostní standardy znám, ale tohle právě o tom, co PČR umí a jakou technikou disponuje. A hlavně o tom, co pouští do medií za informace.

Odesláno

PČR má prý jen trialovou verzi \"Unerase\" :)

Ale jo, určitě jsou způsoby jak rekonstruovat i data několikrát přepsaná. Určitě to ale nebude jen tak, jako že připojím disk ke kompu a ono mi to z něj vytáhne 3x tolik dat, než tam je maximální kapacita a všechna budou 100% v pořádku. Jak psal AnotherOne, je to o penězích a o čase.

Odesláno
Původně zaslal: DD

Co mas za system? Treba Visty maji funkcionalitu navratu k predchozi verzi :).

No ono vlastně i u XP je možnost obnovit system na bod obnovení a to i u disků s daty, ale mě to ani nenapadlo, u datových disku tuto možnost vypínám, možná by se mu to povedlo pokud by to zkusil
Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: DD

Co mas za system? Treba Visty maji funkcionalitu navratu k predchozi verzi :).

No ono vlastně i u XP je možnost obnovit system na bod obnovení a to i u disků s daty, ale mě to ani nenapadlo, u datových disku tuto možnost vypínám, možná by se mu to povedlo pokud by to zkusil

Nepovedlo, na uživatelská data se tato funkce nevztahuje, kam by ty zálohy asi cpal? :D Dává ti to možnost se vrátit k předchozímu bodu obnovení, který se vytváří ze systémových souborů při instalaci různých programů, nebo ovladačů.

//edit: šance, že nepřepsal ani jeden blok původního souboru fyzicky (kromě záznamu v MFT) je mizivá. Pravděpodobně je ten soubor neobnovitelný. Kdyby ho jen smazal, tak je to jiná věc.

[upravil dne 20/6/08 Fakir]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...