metaljozza Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Zdravíčko. Mám na vás takovou prosbu. Hledal sem tohle téma a nikde sem ho na internetu nenašel a proto bych se vás chtěl zeptat jestli náhodou nevíte někdo jak rozdělat kloub poloosy abych mohl vyměnit manžetu? Předem děkuji za odpověď. Citovat
metaljozza Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 Jedná se o Peugeot 205 1.1 rok myslím že 1990 nebo 1989. Citovat
oddie Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Pokud je to ten u kola, tak nijak, není rozebíratelný. Citovat
Kekros Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 já jí mam u toho kola zalepenou, tak jestli tam nemáš velkou díru tak by to mělo jít taky. Ale nevim čim se to lepilo Citovat
metaljozza Odesláno 18. červen 2008 Autor Odesláno 18. červen 2008 Ja tu manžetu mám právě roztrhlou celou. Takže mám shodit celou polosu? Citovat
oddie Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Jo, u těhle typů poloos se manžeta na vnější kloub přetahuje přes celou poloosu po sundání vnitřního kloubu. nebo je třeba použít tu rozpínací s příslušným rozpínákem, která se převleče přes celý kloub. Citovat
metaljozza Odesláno 19. červen 2008 Autor Odesláno 19. červen 2008 Díky zkusím tam dat tu universální rozepínací.. Citovat
Honza1526 Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Původně zaslal: metaljozza Díky zkusím tam dat tu universální rozepínací.. Poloosu pryč. Dej tam pořádnou, kvalitní manžetu, co tam patří, musí zapadnout do zámků a řádně držet. Jestli máš poblíž slušnýho mechanika, nechej to na něm. Z té univerzální by mohlo vytect mazání a budeš zase měnit. Já platil cca 200,- manžeta, 500,- práce (kloub je dražší ) Citovat
vix Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 komplet poloosa u Glogara za 1200,- (repasovaná) Citovat
habada Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 hoši já sháním poloosu 306 1.4. 95 nemáte? Citovat
oddie Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Samotná manžeta přímo na ten kloub stojí v Benexu většinou okolo 100,-Kč, akorát je to holt dost špinavá práce... Citovat
metaljozza Odesláno 30. červen 2008 Autor Odesláno 30. červen 2008 Manžetu mam z krku.. ještě sem udělal nové brzdové hadičky a trubičky a teď to musím ještě odvzdušnit.... Citovat
franus Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Zdravim. Potreboval bych poradit ohledne vymeny manzety na poloose na 205ce: http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f=3&t=2520 Citovat
tom406 Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Původně zaslal: metaljozza Zdravíčko. Mám na vás takovou prosbu. Hledal sem tohle téma a nikde sem ho na internetu nenašel a proto bych se vás chtěl zeptat jestli náhodou nevíte někdo jak rozdělat kloub poloosy abych mohl vyměnit manžetu? Předem děkuji za odpověď. nevím jestli je to stále aktuální ale kloub poloosy který je v kole se silou vytrhne.Kladivem se vyklepne osa z kloubu. Vymění se manžeta a osa se nasune a zacvakne zpět do kloubu.Na konci osy musí být kroužek,který zacvakne v tom kloubu.Při demontáži je třeba použít větší sílu aby se to vytrhlo.Není nutné sundávat náboj kola ani celou poloosu!! A co se týče vnitřního kloubu pravé poloosy tak po sundání objímky manžety se jen tahem vytáhne osa z kloubu-je tam jen vložená Citovat
pastorek Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Původně zaslal: franus Zdravim. Potreboval bych poradit ohledne vymeny manzety na poloose na 205ce: http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f=3&t=2520 Nemusel si používať hľadanie stačilo si prečítať predošlé prispevky v tomto vlákne. Citovat
pastorek Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Původně zaslal: tom406 Původně zaslal: metaljozza Zdravíčko. Mám na vás takovou prosbu. Hledal sem tohle téma a nikde sem ho na internetu nenašel a proto bych se vás chtěl zeptat jestli náhodou nevíte někdo jak rozdělat kloub poloosy abych mohl vyměnit manžetu? Předem děkuji za odpověď. nevím jestli je to stále aktuální ale kloub poloosy který je v kole se silou vytrhne.Kladivem se vyklepne osa z kloubu. Vymění se manžeta a osa se nasune a zacvakne zpět do kloubu.Na konci osy musí být kroužek,který zacvakne v tom kloubu.Při demontáži je třeba použít větší sílu aby se to vytrhlo.Není nutné sundávat náboj kola ani celou poloosu!! A co se týče vnitřního kloubu pravé poloosy tak po sundání objímky manžety se jen tahem vytáhne osa z kloubu-je tam jen vložená To o platí pre veľa áut no práve pre P205 nie. Citovat
mio Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: tom406 Původně zaslal: metaljozza Zdravíčko. Mám na vás takovou prosbu. Hledal sem tohle téma a nikde sem ho na internetu nenašel a proto bych se vás chtěl zeptat jestli náhodou nevíte někdo jak rozdělat kloub poloosy abych mohl vyměnit manžetu? Předem děkuji za odpověď. nevím jestli je to stále aktuální ale kloub poloosy který je v kole se silou vytrhne.Kladivem se vyklepne osa z kloubu. Vymění se manžeta a osa se nasune a zacvakne zpět do kloubu.Na konci osy musí být kroužek,který zacvakne v tom kloubu.Při demontáži je třeba použít větší sílu aby se to vytrhlo.Není nutné sundávat náboj kola ani celou poloosu!! A co se týče vnitřního kloubu pravé poloosy tak po sundání objímky manžety se jen tahem vytáhne osa z kloubu-je tam jen vložená To o platí pre veľa áut no práve pre P205 nie. Ale platí.Akorát že do obsahu 1580 a diesel bez turba , jsou vnější klouby nerozebiratelné a musí se manžeta vyměnit sejmutím té vnitřní manžety a kříže ,pak nasunout přes hřídel.Obsahy nad 1580 a td maj vnější kloub rozebiratelný ,sražením přes pojistný kroužek jak psal tom406. Citovat
pastorek Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Původně zaslal: mio Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: tom406 Původně zaslal: metaljozza Zdravíčko. Mám na vás takovou prosbu. Hledal sem tohle téma a nikde sem ho na internetu nenašel a proto bych se vás chtěl zeptat jestli náhodou nevíte někdo jak rozdělat kloub poloosy abych mohl vyměnit manžetu? Předem děkuji za odpověď. nevím jestli je to stále aktuální ale kloub poloosy který je v kole se silou vytrhne.Kladivem se vyklepne osa z kloubu. Vymění se manžeta a osa se nasune a zacvakne zpět do kloubu.Na konci osy musí být kroužek,který zacvakne v tom kloubu.Při demontáži je třeba použít větší sílu aby se to vytrhlo.Není nutné sundávat náboj kola ani celou poloosu!! A co se týče vnitřního kloubu pravé poloosy tak po sundání objímky manžety se jen tahem vytáhne osa z kloubu-je tam jen vložená To o platí pre veľa áut no práve pre P205 nie. Ale platí.Akorát že do obsahu 1580 a diesel bez turba , jsou vnější klouby nerozebiratelné a musí se manžeta vyměnit sejmutím té vnitřní manžety a kříže ,pak nasunout přes hřídel.Obsahy nad 1580 a td maj vnější kloub rozebiratelný ,sražením přes pojistný kroužek jak psal tom406. Reagoval som na odpoveď ktorá bola daná majiteľovi P205 s motorom 1,1 a evidentne som to nepresne napísal. Malo tam byť \"no práve pre túto P205 nie\". Citovat
franus Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 A jak sundam ten kriz z vnitrniho kloubu poloosy, abych mohl nasadit manzetu? Vypada to, ze to neni vubec rozebiratelne... Je to na 205 gti.... [upravil dne 3.10.08 franus] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.