Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Zdarec, trochu to zde ozivim..

mam HDi 80kW, rok vyroby auta konec 2000, ECU mam s koncovym 010 363, takze by mi tempomat mel chodit...

A ted par dotazu...

1. pokud to dobre chapu, tak kdyz na brzde mam jeden spinac, tak ten je na spinani brzdovych svetel. Pokud tedy druhy budu dodelavat, tak to ma byt spinac nebo rozpinac (pri seslapnuti je seply nebo rozeply?)?

Pripadne nevite, kam jde to napeti z tohodle do ECU, na jaky pin?

2. Mate nekdo promerenou packu? docetl jsem se, ze pin 1 a 2 je 12V a jak to jde pak dal v pacce?

Packa se chova jako spinace nebo rozpinace?

A pripadne zase, ktera poloha posila 12V na ktery pin v ECU?

3. nemate nekde, prosim, reseni toho elektronickeho invertoru na spinac brzdy? bohuzel odkazy na citroeny uz nechodi...

4. na spojce ma byt spinac nebo rozpinac a kam z nejde kdyztak co vede? (zase 12V nekam do ECU, nebo co a jak?)

A posledni vec, vsema tema spinacema a rozpinacema, at uz v pacce nebo ve spinacich a rozpinacich na brzde a spojce do ECU poustim 12V??? Nebo je nekde nejake jine napeti? Nerad bych videl coud z ECU :D...

Diky :D

Odesláno

dodatecne kontakty pro spojku a brzdu slouzici pro tempomat jsou rozpinaci a zapojeny do serie, tedy pri seslapnuti jednoho nebo druheho pedalu se obvod vzdy prerusi.

v pacce jsou kontakty spinaci, tedy davaji impuls 12V pri pohybu packy nahoru/dolu/k sobe

schema bych asi nejaky nasel, podivam se, co ze je to za ECU ? Bosch nebo Siemens?

Odesláno

Bosch EDC15C2...

budu velmi vdecny...

nakonec jsem ted jeste objevil popisy od Xantika(Xantiaka) na xantiaclubu, ale jistota je jistota.. jak sam psal, tak radsi trikrat mer a jednou rez...

prece jenom vyhorela jednotka.. fuj :D...

btw. ted jsem se docetl, ze ta poloha k sobe v pacce je rozpinaci kontakt....???

a spojka a brzda je teda jasna, to je v pohode...

Diky..

muj mail je h4wk3y@seznam.cz

Odesláno

Diky moc!

z toho prakticky jsou videt odpovedi na vsechny me dotazy...

Prosim jeste, nezna nekdo zapojeni toho invertoru? Preci jenom bude asi pracovat jisteji nez lazeni 2 spinacu na brzde...

Odesláno
Diky moc!

z toho prakticky jsou videt odpovedi na vsechny me dotazy...

Prosim jeste, nezna nekdo zapojeni toho invertoru? Preci jenom bude asi pracovat jisteji nez lazeni 2 spinacu na brzde...

Proč chceš ty dva spínače ladit? Pokud použiješ originál jako já tak jsem s tím neměl žádný problém (nastaví se to nejblíž k pedálu a chodí bez problému). Díval jsi se jestli tam nemáš už kabely natažené, abys to nemusel dělat (tím by také odpadlo plno práce)?

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Nebyl by nějakej popisek k tomu schematu? aspoň popisek k těm číslům (co je co)

Odesláno

Prave pripravu nemam...

Bohuzel si ted nejsem jistej, jestli mam spinac na spojce, to se musim jit podivat do auta...

Ale na brzde mam jen jeden...

A kdyz tam nemam pripravu, tak se mi nechce vyhazovat penize za druhy rozpinac, tak bych tam udelal ten invertor toho prvniho, ktery by mel vyjit na par korun... jen znat to schema :D...

A jak koukam podle toho schematu, tak nejsou v serii ty narozpinace na spojce a na brzde, kazdej jde na jinej pin v ECU..

Choze: popisky ti nenapisu, to je nadlouho, ale tu ti dam svuj vycuc vseho, co jsem kde po netu nasel (hlavne od Xantika(Xantiaka) a tady z te temy...)

Podle toho si dokazes i odvodit z toho schematu co je co...

dscn2944v.th.jpg

Doufam, ze to po mne prectete, pisu hrozne, to vim :D...

[upravil dne 26/1/11 10:00 h4wk3y]

Odesláno

Choze, tady je popis (čekal jsem to):D:

BH 28 pojistky v kabině

BM 34 \" u motoru

6036 ovladač oken a zrcátek u řidiče

6126 relé ovládání zad. oken po zapnutí příslušenství

6032 motorek + jednotka sekvenčního ovládání okna řidiče

6100 zadní spínač LZ okna

6105 zad. spínač PZ okna

6002 přední spínač PP okna

6045 motorek ovládání PP okna

6130 mot. ovl. LZ okna

6135 mot. ovl. PZ okna

Guest Chozeluizskuner
Odesláno
Choze, tady je popis (čekal jsem to):D:

Ahoj :) já myslel k tomu tempomatu..To schéma na okna už chápu dokonale :)
Odesláno

Omlouvám se, pokud jsem to někde nenašel. Ví někdo proč u origino tempomatu je vůbec ten spínač (tlačítko) na přístrojovce? Důvod dotazu. Můj špatně funguje nesepne (nedrží kontakt). Uvažuji proto to propojit na tvrdo. Bude to něčemu vadit? Stále mně vrtá hlavou proč tam vůbec je.

Pavel

Odesláno

To chápu. Ale proč vůbec vypínat. Vadí něčemu když bude trvale zapnutý? Místo nefunkčního vypínače trvale propojené vodiče.

Pavel

Odesláno

Nevím přesně jak je to se zobrazováním na displeji, ale např. na 407mě zabírá indikace tempomatu místo jiným informacím. Jinak myslím, že by to nemělo ničemu vadit. Ten spínač stojí na 406 nový model cca 1150,- Kč.

[upravil dne 26/1/11 22:40 HonzaZ]

Odesláno

pokud ten vypinac nedrzi sepnutej, je problem uvnitr, je tam takovej drobnej zobacek, kterej slouzi jako takovy zacvakavatko, ktery beha po draze. ten zobacek byva ohnutej, staci rozebrat, prihnout zpatky a zas to funguje, taky jsem s tim mel problem, jinak ja bych to tam taky vlastne nepotreboval, jezdim s trvale zapnutym tempomatem, u 406 (stary model a ne-MUX verze) se to nijak neindikuje, ze je zapnutej, vlastne jen svetylko na tom vypinaci

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...