vix Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Výměna vývěvy je sranda... ale sehnat dobrou funkční je docela adventura (adventura = dobrodružný příběh plný nástrah většinou se šťastným koncem) Citovat
ozzy56 Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Původně zaslal: vix Výměna vývěvy je sranda... ale sehnat dobrou funkční je docela adventura (adventura = dobrodružný příběh plný nástrah většinou se šťastným koncem) Není to tak velký problém--otázka množství financí ochotných do problému investovat P.S. jestli se situace nemění--je třeba investovat více..... [upravil dne 25/8/08 ozzy1956] Citovat
vix Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 ozzy: zase to u těch vývěv hnaných vačkou nesmíš hnát do úplného konce. Pak by jsi mohl klidně i překročit cenu vozu ! Citovat
Ivok Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Tak jsem vymontoval a rozebral vývěvu, ale žádnou závadu jsem nenašel. Píst s membránou se pohybuje lehce. Když rukou zatočím řemenicí vývěvy, tak vypouští vzduch, ale když byla zapojena na motor , tak se mi zdá , že dává málo tlaku. Nevím v čem by mohl být problém. Citovat
ozzy56 Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Zkus se ještě podívat na ventilky (to plechové víčko nahoře sundej,pod ním jsou ventilky--dobře to vše vymyj tech. benzinem a slož. (membrána a ventilky byly k prodeji) Jinak píšeš,že ta vývěva dává málo tlaku--je tam z důvodu PODTLAKU Citovat
dýzl Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Mně to taky blblo-jednou byl pedál tvrdej jednou měkkej.Pak jsem přišel (při opravě posilovče řízení)n prasklou hadici od vývěvy-opravil jsem to a jeto OK.Jinak i bez tohoto auto brzdí stejně,rozdíl je jen v tom,že musíte vivinout daleko větší tlak na brzdovej pedál.takto jsem jezdil s ibizou asi dva roky než jsem sehnal odpovídajíci přírubu s napojením na hadičku. Citovat
Ivok Odesláno 2. září 2008 Odesláno 2. září 2008 Pro jistotu jsem vyměnil vývěvu , ale zlepšení nenastalo. Zajel jsem si zkontrolovat brzdy , kde zjistili , že nebrzdí hlavně zadní kola. Brzdní účinost (skoro žádná) zadních kol je stejná ať je auto nastartovaný nebo vypnutý. Vzadu mám brzdové čelisti Bendix. Dostal jsem radu , že by to mohl být omezovač brzdného účinku. Nemáte někdo podobnou zkušenost Citovat
Steiner Odesláno 3. září 2008 Odesláno 3. září 2008 Původně zaslal: Ivok Pro jistotu jsem vyměnil vývěvu , ale zlepšení nenastalo. Zajel jsem si zkontrolovat brzdy , kde zjistili , že nebrzdí hlavně zadní kola. Brzdní účinost (skoro žádná) zadních kol je stejná ať je auto nastartovaný nebo vypnutý. Vzadu mám brzdové čelisti Bendix. Dostal jsem radu , že by to mohl být omezovač brzdného účinku. Nemáte někdo podobnou zkušenost Přesně vím, o čem mluvíš. Na naší 405 1.9TD máme stejnou zkušenost. Brzdový systém je OK, vše kontrolováno námi i v servisu, a stejně auto brzdí méně. STK legálně procházíme , na brzdy bez závad! Přesto jsem k posměchu kolegů, kteří mají Felicie a jsou schopni zablokovat kola, alespoň přední. O něčem takovým se nám může na 405-kách jen zdát Auto prostě brzdí tak jak brzdí a už jsme to přestali řešit. Musí na to člověk jen pamatovat a držet se zaběhnutejch pravidel. S omezovačem brzd nevím... Někdo tvrdí, že ho Francouzi mají, někdo ne... Táta tvrdí, že byl i na Dacii, což je \"východní\" Francouz Tzn. že když není zatížena zadní náprava, tedy vlastně i celé auto, jde na zadní kola méně brzdného účinku... Bylo by to i trochu logické... Samotného by mě to zajímalo, jak to s tím omezovačem je...? Citovat
ozzy56 Odesláno 3. září 2008 Odesláno 3. září 2008 Jestli máš bubnové brzdy--tak omezovač tlaku je součástí brzd.válečku. I když byly myslím i typy s omezovačem zvlášť,který byl spojený s ramenem nápravy.Ty omezovače jsou na zlost--jenže když ho vyřadíš z okruhu,zadní kola okamžitě blokují--nedá se s tím jezdit. Citovat
oddie Odesláno 3. září 2008 Odesláno 3. září 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Jestli máš bubnové brzdy--tak omezovač tlaku je součástí brzd.válečku. I když byly myslím i typy s omezovačem zvlášť,který byl spojený s ramenem nápravy.Ty omezovače jsou na zlost--jenže když ho vyřadíš z okruhu,zadní kola okamžitě blokují--nedá se s tím jezdit. U 405 už jsem tu ty verze brzd popisoval snad stokrát VĚTŠINA 405 ten zátěžák MÁ. Jediná verze, která jej nemá, je sedan slabších motorizací bez ABS se zadní bubnovou brzdou Bendix - pouze tam je integrovaný omezovač. VŠECHNY ostatní verze zátěžák MAJÍ - tedy všechny verze s ABS bez ohledu, jestli mají brzdy kotoučové či bubnové, všechny kombíky, a všechny sedany se silnějším motorem. Bubnové brzdy pro verzi se zátěžákem jsou systému Girling, a mají samozřejmě jiné válečky, nelze to jednoduše zaměnit, musí se vyměnit komplet včetně brzdového štítu. Zátěžák samotný stojí asi 2.500-, možná i některé verze víc. Oprava je zpravidla problematická až nemožná, jak bývá zrezlý. Jinak už jsem tu několikrát psal, že tu mám kompletní brzdy Bendix - i se štíty - pokud by si to někdo chtěl předělat na verzi bez zátěžáku. Lze to použít i na Berlingo, pokud nejezdí s velkou zátěží... Citovat
Ivok Odesláno 5. září 2008 Odesláno 5. září 2008 Nakonec jsem se pustil do celkové výměny brzdových trubiček, protože byly už dost zkorodovaný. Udělaly mi měděný a na celý auto stály 1200 Kč. Vyměnil jsem všechny ovzdušnováky a na šrotišti jsem sehnal funkční omezovač tlaku. Tělo zátěžáku i vývody jsou stejný jako u původního, ale je tam jiná (silnější ) pružina a páka , která tlačí na zátěžák. Bylo mi řečeno, že i tento typ je pro 405. Namontuju ho a uvidím. Citovat
Grave Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Původně zaslal: Steiner Původně zaslal: Ivok Pro jistotu jsem vyměnil vývěvu , ale zlepšení nenastalo. Zajel jsem si zkontrolovat brzdy , kde zjistili , že nebrzdí hlavně zadní kola. Brzdní účinost (skoro žádná) zadních kol je stejná ať je auto nastartovaný nebo vypnutý. Vzadu mám brzdové čelisti Bendix. Dostal jsem radu , že by to mohl být omezovač brzdného účinku. Nemáte někdo podobnou zkušenost Přesně vím, o čem mluvíš. Na naší 405 1.9TD máme stejnou zkušenost. Brzdový systém je OK, vše kontrolováno námi i v servisu, a stejně auto brzdí méně. STK legálně procházíme , na brzdy bez závad! Přesto jsem k posměchu kolegů, kteří mají Felicie a jsou schopni zablokovat kola, alespoň přední. O něčem takovým se nám může na 405-kách jen zdát Auto prostě brzdí tak jak brzdí a už jsme to přestali řešit. Musí na to člověk jen pamatovat a držet se zaběhnutejch pravidel. S omezovačem brzd nevím... Někdo tvrdí, že ho Francouzi mají, někdo ne... Táta tvrdí, že byl i na Dacii, což je \"východní\" Francouz Tzn. že když není zatížena zadní náprava, tedy vlastně i celé auto, jde na zadní kola méně brzdného účinku... Bylo by to i trochu logické... Samotného by mě to zajímalo, jak to s tím omezovačem je...? Už stará Simca 1301/1501 (1967-1975) mela omezovac brzdneho ucinku pripevneny na zadni tuhé nápravě, vypadalo to jako brzdové prasátko jen z jedné strany, kde byl pistek a od nej pruzinka ke kastli. Podle toho, jak bylo auto vysoko, tak byl pistek vysunutej nebo zasunutej a podle toho propoustel brzdovku do zadnich prasatek. DOST často zarezávaly :-D (Mám Simky) (Pro neznalé je Simca fr. značkou, která bylo Peugeotem prejmenovana v roce 1980 na Talbot a poslední Talbot Arizona byl Peugeotem převzán před uvedením do výroby Talbotem a vyrobil ho sám jako Peugeot 309) [upravil dne 9/3/10 Grave] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.