Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Výměna vývěvy je sranda... ale sehnat dobrou funkční je docela adventura (adventura = dobrodružný příběh plný nástrah většinou se šťastným koncem) ;)

Odesláno
Původně zaslal: vix

Výměna vývěvy je sranda... ale sehnat dobrou funkční je docela adventura (adventura = dobrodružný příběh plný nástrah většinou se šťastným koncem) ;)

Není to tak velký problém--otázka množství financí ochotných do

problému investovat :)

P.S. jestli se situace nemění--je třeba investovat více.....:papa

[upravil dne 25/8/08 ozzy1956]

Odesláno

Tak jsem vymontoval a rozebral vývěvu, ale žádnou závadu jsem nenašel. Píst s membránou se pohybuje lehce. Když rukou zatočím řemenicí vývěvy, tak vypouští vzduch, ale když byla zapojena na motor , tak se mi zdá , že dává málo tlaku.

Nevím v čem by mohl být problém.

Odesláno

Zkus se ještě podívat na ventilky (to plechové víčko nahoře sundej,pod ním jsou ventilky--dobře to vše vymyj tech.

benzinem a slož. (membrána a ventilky byly k prodeji)

Jinak píšeš,že ta vývěva dává málo tlaku--je tam z důvodu PODTLAKU

Odesláno

Mně to taky blblo-jednou byl pedál tvrdej jednou měkkej.Pak jsem přišel (při opravě posilovče řízení)n prasklou hadici od vývěvy-opravil jsem to a jeto OK.Jinak i bez tohoto auto brzdí stejně,rozdíl je jen v tom,že musíte vivinout daleko větší tlak na brzdovej pedál.takto jsem jezdil s ibizou asi dva roky než jsem sehnal odpovídajíci přírubu s napojením na hadičku.

Odesláno

Pro jistotu jsem vyměnil vývěvu , ale zlepšení nenastalo.

Zajel jsem si zkontrolovat brzdy , kde zjistili , že nebrzdí hlavně zadní kola. Brzdní účinost (skoro žádná) zadních kol je stejná ať je auto nastartovaný nebo vypnutý. Vzadu mám brzdové čelisti Bendix. Dostal jsem radu , že by to mohl být omezovač brzdného účinku. Nemáte někdo podobnou zkušenost

Odesláno
Původně zaslal: Ivok

Zajel jsem si zkontrolovat brzdy , kde zjistili , že nebrzdí hlavně zadní kola. Brzdní účinost (skoro žádná) zadních kol je stejná ať je auto nastartovaný nebo vypnutý. Vzadu mám brzdové čelisti Bendix. Dostal jsem radu , že by to mohl být omezovač brzdného účinku. Nemáte někdo podobnou zkušenost

Přesně vím, o čem mluvíš. Na naší 405 1.9TD máme stejnou zkušenost. Brzdový systém je OK, vše kontrolováno námi i v servisu, a stejně auto brzdí méně. STK legálně procházíme :D, na brzdy bez závad! Přesto jsem k posměchu kolegů, kteří mají Felicie a jsou schopni zablokovat kola, alespoň přední. O něčem takovým se nám může na 405-kách jen zdát :o Auto prostě brzdí tak jak brzdí a už jsme to přestali řešit. Musí na to člověk jen pamatovat a držet se zaběhnutejch pravidel.

S omezovačem brzd nevím... Někdo tvrdí, že ho Francouzi mají, někdo ne... Táta tvrdí, že byl i na Dacii, což je \"východní\" Francouz :) Tzn. že když není zatížena zadní náprava, tedy vlastně i celé auto, jde na zadní kola méně brzdného účinku... Bylo by to i trochu logické... Samotného by mě to zajímalo, jak to s tím omezovačem je...?

Odesláno

Jestli máš bubnové brzdy--tak omezovač tlaku je součástí brzd.válečku. I když byly myslím i typy s omezovačem zvlášť,který byl spojený s ramenem nápravy.Ty omezovače jsou na zlost--jenže když ho vyřadíš z okruhu,zadní

kola okamžitě blokují--nedá se s tím jezdit.

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Jestli máš bubnové brzdy--tak omezovač tlaku je součástí brzd.válečku. I když byly myslím i typy s omezovačem zvlášť,který byl spojený s ramenem nápravy.Ty omezovače jsou na zlost--jenže když ho vyřadíš z okruhu,zadní

kola okamžitě blokují--nedá se s tím jezdit.

U 405 už jsem tu ty verze brzd popisoval snad stokrát :roll

VĚTŠINA 405 ten zátěžák MÁ. Jediná verze, která jej nemá, je sedan slabších motorizací bez ABS se zadní bubnovou brzdou Bendix - pouze tam je integrovaný omezovač. VŠECHNY ostatní verze zátěžák MAJÍ - tedy všechny verze s ABS bez ohledu, jestli mají brzdy kotoučové či bubnové, všechny kombíky, a všechny sedany se silnějším motorem. Bubnové brzdy pro verzi se zátěžákem jsou systému Girling, a mají samozřejmě jiné válečky, nelze to jednoduše zaměnit, musí se vyměnit komplet včetně brzdového štítu.

Zátěžák samotný stojí asi 2.500-, možná i některé verze víc. Oprava je zpravidla problematická až nemožná, jak bývá zrezlý.

Jinak už jsem tu několikrát psal, že tu mám kompletní brzdy Bendix - i se štíty - pokud by si to někdo chtěl předělat na verzi bez zátěžáku. Lze to použít i na Berlingo, pokud nejezdí s velkou zátěží...

Odesláno

Nakonec jsem se pustil do celkové výměny brzdových trubiček, protože byly už dost zkorodovaný. Udělaly mi měděný a na celý auto stály 1200 Kč. Vyměnil jsem všechny ovzdušnováky a na šrotišti jsem sehnal funkční omezovač tlaku. Tělo zátěžáku i vývody jsou stejný jako u původního, ale je tam jiná (silnější ) pružina a páka , která tlačí na zátěžák.

Bylo mi řečeno, že i tento typ je pro 405. Namontuju ho a uvidím.

• O 1 rok později...
Odesláno
Původně zaslal: Steiner

Původně zaslal: Ivok

Přesně vím, o čem mluvíš. Na naší 405 1.9TD máme stejnou zkušenost. Brzdový systém je OK, vše kontrolováno námi i v servisu, a stejně auto brzdí méně. STK legálně procházíme :D, na brzdy bez závad! Přesto jsem k posměchu kolegů, kteří mají Felicie a jsou schopni zablokovat kola, alespoň přední. O něčem takovým se nám může na 405-kách jen zdát :o Auto prostě brzdí tak jak brzdí a už jsme to přestali řešit. Musí na to člověk jen pamatovat a držet se zaběhnutejch pravidel.

S omezovačem brzd nevím... Někdo tvrdí, že ho Francouzi mají, někdo ne... Táta tvrdí, že byl i na Dacii, což je \"východní\" Francouz :) Tzn. že když není zatížena zadní náprava, tedy vlastně i celé auto, jde na zadní kola méně brzdného účinku... Bylo by to i trochu logické... Samotného by mě to zajímalo, jak to s tím omezovačem je...?

Už stará Simca 1301/1501 (1967-1975) mela omezovac brzdneho ucinku pripevneny na zadni tuhé nápravě, vypadalo to jako brzdové prasátko jen z jedné strany, kde byl pistek a od nej pruzinka ke kastli. Podle toho, jak bylo auto vysoko, tak byl pistek vysunutej nebo zasunutej a podle toho propoustel brzdovku do zadnich prasatek. DOST často zarezávaly :-D (Mám Simky)

(Pro neznalé je Simca fr. značkou, která bylo Peugeotem prejmenovana v roce 1980 na Talbot a poslední Talbot Arizona byl Peugeotem převzán před uvedením do výroby Talbotem a vyrobil ho sám jako Peugeot 309)

[upravil dne 9/3/10 Grave]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...